Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC krzywo stoi....

Featured Replies

Napisano

Od pewnego czasu zauważyłem, że moje SC stoi troszkę krzywo.... Wiem, wiem wszyscy napiszą, że muszę schudnąć ale ja chcę wiedziec czemu auto pochylone jest na lewą stronę..... Czyżby nowy zawias się szykował?

Napisano

> Od pewnego czasu zauważyłem, że moje SC stoi troszkę krzywo.... Wiem, wiem wszyscy napiszą, że

> muszę schudnąć ale ja chcę wiedziec czemu auto pochylone jest na lewą stronę..... Czyżby nowy

> zawias się szykował?

Ja w cc mam tak samo ( prawa strona nizej) i mowili mi ze amorek mogl wylac niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Ja w cc mam tak samo ( prawa strona nizej) i mowili mi ze amorek mogl wylac

Ja mam amory nowe z przodu.....

Napisano

> Od pewnego czasu zauważyłem, że moje SC stoi troszkę krzywo.... Wiem, wiem wszyscy napiszą, że

> muszę schudnąć ale ja chcę wiedziec czemu auto pochylone jest na lewą stronę..... Czyżby nowy

> zawias się szykował?

też tak mam dlatego od strony kierowcy sprężyny mam mniej podcięte niz pasażera

Napisano
  • Autor

> to jest normalne jak jezdzi praktycznie samemu

Czyli nie zależy to od wagi kierownika zlosnik.gif to mnie uspokoiłes... To teraz mi poiwedzcie, jaki to ma wpływ na prowadzenie, zużycie opon itp.....

Napisano

Ja na przykład dla przeciw wagi w bagażniku po prawej mam subwoofer smile.gif i stoi równo cool.gif

Napisano

> Ja w cc mam tak samo ( prawa strona nizej) i mowili mi ze amorek mogl wylac

bajki opowiadaja....... ja jakiś czas temu jezdziłem przez krotki okres czasu z wylanym prawym przodem - auto stalo równo potem zmienilem na gazowe B4 - dalej auto stało rowno i na tej samej wysokosci - potem za jakis czas weszly olejowe - roznież wysokosc sie wcale nie zmienila no moze max 0,5cm ale taka roznica to praktycznie blad pomiaru..... wink.gif

Napisano

> zawias się szykował?

na twoim miejscu przeciepnołbym lewe springi na prawa strone i obadał czy coś sie zmieniło moze sprezyny sie wypracowały ..

Napisano
  • Autor

> na twoim miejscu przeciepnołbym lewe springi na prawa strone i obadał czy coś sie zmieniło moze

> sprezyny sie wypracowały ..

Może może smile.gif To może za jedną robotą jakiś zawiasik założe smile.gif Ale przekładka to nie głupi pomysł jest zlosnik.gif

Napisano

> Może może To może za jedną robotą jakiś zawiasik założe Ale przekładka to nie głupi pomysł jest

AirRide grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> AirRide

To poszalałeś zlosnik.gif Ale może w końcu mnie coś zmusi do zmiany seryjnego zawiasu.....

Napisano

> To poszalałeś Ale może w końcu mnie coś zmusi do zmiany seryjnego zawiasu.....

no co ? smile.gif ja mam w planach na przyszly sezon Air... palacz.gif

Napisano
  • Autor

> no co ? ja mam w planach na przyszly sezon Air...

Ja mam serie i tak od razu na Air'a przechodzić zlosnik.gif Raczej odpada... Sprawy finansowe też mnie będą trzymać w tej kwestii....

Napisano

> Ja mam serie i tak od razu na Air'a przechodzić Raczej odpada... Sprawy finansowe też mnie będą

> trzymać w tej kwestii....

Ja aktualnie mam springi -40 i z tego bym przeszedl wlasnie na Air'a

Napisano

> zawias się szykował?

U mnie sie okazało że pękła sprężyna z tyłu. Nie było to odczuwalne, ale auto stało własnie krzywo.

Napisano
  • Autor

> U mnie sie okazało że pękła sprężyna z tyłu. Nie było to odczuwalne, ale auto stało własnie krzywo.

U mnie auto wyraźnie się ukłoniło lewym przodem... Także tył raczej odpada....

Napisano

> U mnie auto wyraźnie się ukłoniło lewym przodem... Także tył raczej odpada....

a sprężyna siedzi jak należy?

Napisano

> a sprężyna siedzi jak należy?

najmądrzejsze pytanie w tym poście... no i Wawer też dobrą sugestię poddał....

sam będę walczył z tym problemem bo już drugi komplet sprężyn wsadziłem, zamian lewa na prawa też nic nie dała....

nie wiem czy u mnie nie obró/uciła się trochę guma/mocowanie górne sprężyny względem drugiej strony... będę to kiedyś sprawdzał ale nie teraz niestety ale kolega jak będzie grzebał to może pod tym kątem sprawdzić

Napisano
  • Autor

> a sprężyna siedzi jak należy?

A to jest dobre pytanie smile.gif Teraz ciemno jest jak wrócę w czwartek do domu to się sprawdzi smile.gif

Napisano

Buda krzywa smile.gif Kiedyś to przerabiałem w cc od siostry smile.gif Autko było bite i nie dokonca dobrze zrobione. Wszelkie zamiany springów itp nie dawały rezultatu.

Napisano
  • Autor

> Buda krzywa Kiedyś to przerabiałem w cc od siostry Autko było bite i nie dokonca dobrze zrobione.

> Wszelkie zamiany springów itp nie dawały rezultatu.

Mój w 99% nie był bity... a jeśli nawet to nie tak żeby od razu krzywo stał i to tak bez przyczyny.... Mam go ponad 2,5 roku i dopiero teraz zauważyłem, że stoi nie tak jak powinien...

Napisano

> Mój w 99% nie był bity... a jeśli nawet to nie tak żeby od razu krzywo stał i to tak bez

> przyczyny.... Mam go ponad 2,5 roku i dopiero teraz zauważyłem, że stoi nie tak jak

> powinien...

tuleje wachaczy mialem wywalone to stal krzywo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> tuleje wachaczy mialem wywalone to stal krzywo

Tuleje dobre są....

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Tuleje dobre są....

odgrzebane kotlety, choć nie tak dawno....

Wspomniałem wcześniej o gumach między springą a gniazdem belki .... faktycznie była krzywo założona... wczoraj to ułożyłem jak należy .... i efekt jest .....

.... że auto dalej ma 1 cm różnicy między lewą a prawą stroną, strona lewa ładnie leży a prawa o 1 cm wyżej....

tuleje met-gumowe są dobre - bez luzów....

co to może być do jasnej cholery????

Napisano

> odgrzebane kotlety, choć nie tak dawno....

> Wspomniałem wcześniej o gumach między springą a gniazdem belki .... faktycznie była krzywo

> założona... wczoraj to ułożyłem jak należy .... i efekt jest .....

> .... że auto dalej ma 1 cm różnicy między lewą a prawą stroną, strona lewa ładnie leży a prawa o 1

> cm wyżej....

> tuleje met-gumowe są dobre - bez luzów....

> co to może być do jasnej cholery????

za duzo kombinujesz a trza ogolnie było zaczac

próbowałes zamienic miejscami kompletne macphersony ?

Napisano
  • Autor

A u mnie dalej nie wiadomo o co chodzi... Raz stoi dobrze, raz jakoś krzywo....

Napisano

> za duzo kombinujesz a trza ogolnie było zaczac

> próbowałes zamienic miejscami kompletne macphersony ?

akurat mój problem dotyczy tyłu choć majkel ma probma z przodem

Napisano

> akurat mój problem dotyczy tyłu choć majkel ma probma z przodem

zamien sprezyny i amortyzatory

jak nadal bedzie krzywo to belka

jak bedzie krzywo ale odwrotnie to wyjmij amortyzatory , pobujaj budą

bedzie prosto -> wiadomo dlaczego

jak nadal bedzie krzywo to masz nierówne sprezyny (w sensie zuzuycia itp)

Napisano

> zamien sprezyny i amortyzatory

> jak nadal bedzie krzywo to belka

> jak bedzie krzywo ale odwrotnie to wyjmij amortyzatory , pobujaj budą

> bedzie prosto -jak nadal bedzie krzywo to masz nierówne sprezyny (w sensie zuzuycia itp)

funkel nówki amory FK ze springami FK -50,

pod -40 było to samo

od Morgana Waiteci (czy jak to się tam pisze) też lypa

amor wg mnie nie ma tu nic do znaczenia.... bardziej springa gdyż tak jakby materiał z nich wykonany ma inną charakterystykę czego nie powinno być oczywiście (sprawdze zamieniająć stronami)

oczywiście krzywa belga też może być.. tylko jeszcze nie słyszałem żeby wykrzywiło belkę.... prędzej buda się rozsypuje

Napisano

> oczywiście krzywa belga też może być.. tylko jeszcze nie słyszałem żeby wykrzywiło belkę....

> prędzej buda się rozsypuje

Ja miałem raz do czynienia z krzywą belką - była z powypadkowego samochodu i jak ją do auta wsadzałem to strasznie ciężko było dopasować żeby otwory siadły jak należy, ale jakoś się udało. Później się właśnie okazało że była krzywa i zmieniałem znowu...

Napisano

> Ja miałem raz do czynienia z krzywą belką - była z powypadkowego samochodu i jak ją do auta

> wsadzałem to strasznie ciężko było dopasować żeby otwory siadły jak należy, ale jakoś się

> udało. Później się właśnie okazało że była krzywa i zmieniałem znowu...

Nie no Stary zgadzam się z Tobą ale z tym samochodem miałem do czynienia od początku jego istnienie i może nie był nigdy szanowany (jak to służbówka) to dzwona nie miał oprócz jakiegoś obtarcia i wybitych kilku szyb przez kamienie....

Napisano

> Nie no Stary zgadzam się z Tobą ale z tym samochodem miałem do czynienia od początku jego istnienie

> i może nie był nigdy szanowany (jak to służbówka) to dzwona nie miał oprócz jakiegoś obtarcia

> i wybitych kilku szyb przez kamienie....

robisz podstawowy bład ZAKŁĄDAJAC cos

podejdz do tematu jakbys tego samochodu nie znał i rozwiażesz problem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.