Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy warto kupować....astrę F?

Featured Replies

Napisano

> gdzie lanos ma lepszą blachę

przyprowadz 10 asterek 1997r

ja przyprowadze 10 lanosow i sie porowna,

ok ?

> Twarde plastiki i niewygodne fotele + niepewne zawieszenie

a czym się rożni lanosowo od astrowego ? icon_eek.gif

Napisano

> Opel ma dużo lepsze części więc zużywa się wolniej

szczególnie zamienne - które maja tekie same numery katalogwe i sa to TE SAME czesci,

wez sie nie osmieszaj facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Zgodzę się pod warunkiem, że owa astra jest przynajmniej wyposażona w bilstein'a b6 i springi

> eibach'a oraz komplet rozpórek

> W innym przypadku...

nie znasz go jeszcze?

zawsze to co on ma jest najlepsze,

nawet gdyby prowadzil kadetta E,

to i tak bedzie wpieral ze jest lepszy od lacetti

Napisano

> dobrych i tanich części, niż nowszego Azjatę pozbawionego niekiedy nie tylko atutu ceny części

> ale i ich dostępności

amory tył do lanosa, czekałem na nie 5h

kayaba gaz - 105zl szt

do astry taki sam amortyzator (pomijam ze jest ten sam) jest oczywiscie tanszy i dostepny od reki ?

Napisano

> Ja tam mam sentyment do produktów z tego regionu Europy

> Niemcy to zdyscyplinowany naród przykładający się do wykonania produktu finalnego

Ja mam tak samo, ale należy brać pod uwagę, że teraz liczą się koszty, ekologia więc i niemieckie (w pewnej części) produkty nie są już takie jak kiedyś. Nie wydaje mi się aby nowe modele audi robiły tak rekordowe przebiegu jak egzemplarze z początku lat 90tych. Różnicę na plus odnotował chyba tylko opel ale to tylko pod względem jakości blachy i staranności fabrycznego zabezpieczenia. Odnośnie lanosów to korodują, aż miło. Większość właścicieli nie chce tego przyjąć do wiadomości i wolą o tym nie myśleć.

Napisano

daj spokój wink.gif

jedyne słuszne argumenty:

+ astrę można kupić w klekocie (jak ktos woli to od LPG)

+ astrę można kupić kombi

+ łatwiej kupić astrę w full wypasie (nie wiem jak te wersje z Gliwic)

co do rdzewiejących Lanosów ...

zanim kupiłem mojego oglądałem z 10 innych

żadnej nie miał widoczniej rdzy

przeżarte na wylot nadkola czy progi w astrze to norma

fakt że mogly byc one starsze niz lanos

Napisano

> tak na szybko z ciekawośi, link: 96zł

re link

to sa takie same amortyztory

lanos vs astra

Napisano

> tak na szybko z ciekawośi, link: 96zł

ale to jest amortyzator rowniez do Lanosa, wiec o co chodzi?

Napisano

> ale to jest amortyzator rowniez do Lanosa, wiec o co chodzi?

o to, że podpuszczałem misiaczka a złapał sie na to ktoś inny zlosnik.gif

Napisano

> o to, że podpuszczałem misiaczka a złapał sie na to ktoś inny

Sam napisałeś, że są takie same, zresztą w opisie w linku jak byk stoi:

Także uj wi o co Ci chodzi, choć już zrozumiałem Twój chytry facepalm%5B1%5D.gif plan hehe.gif

"Stosowany w:

OPEL ASTRA F (1991.09-1998.01) : 1.4, 1.4i, 1.4i 16V, 1.4Si, 1.6, 1.6i, 1.6i 16V, 1.6Si, 1.7D, 1.7TD, 1.7TDS, 1.8i, 1.8i 16V, 2.0i, 2.0i 16V

OPEL ASTRA F hatchback (1991.09-1998.01) : 1.4, 1.4i, 1.4i 16V, 1.4Si, 1.6, 1.6i, 1.6i 16V, 1.6Si, 1.7D, 1.7TD, 1.7TDS, 1.8i, 1.8i 16V, 2.0i, 2.0i 16V

OPEL VECTRA A (1988.09-1995.11) : 1.4S, 1.6, 1.6i, 1.6i KAT, 1.7D, 1.7TD, 1.8i KAT, 1.8S, 2.0, 2.0i, 2.0i 16V, 2.0i KAT2.5 V6

OPEL VECTRA A hatchback (1988.09-1995.11) : 1.4S, 1.6, 1.6i, 1.6i KAT, 1.7D, 1.7TD, 1.8i KAT, 1.8S, 2.0, 2.0i, 2.0i 16V, 2.0i KAT2.5 V6

DAEWOO NEXIA (1995.02-1997.08) : 1.5, 1.5 16V

DAEWOO LANOS (1997.05- ... ) : 1.4, 1.5, 1.6 16V "

Napisano

> Zgodzę się pod warunkiem, że owa astra jest przynajmniej wyposażona w bilstein'a b6 i springi

> eibach'a oraz komplet rozpórek

> W innym przypadku...

Tak sobie czytam te przepychanki godne piaskownicy i nie wytrzymałem.W 98r moja Primera miała już 6 lat i prawie 300kkm przebiegu,czas było na zmianę.Kupiłem nowiutkiego Lanosa 1,5 SE i...został ze mna przez następne 8 lat yikes.gif.Sprzedałem go bo mi się zwyczajnie znudził i...kupiłem Nubirę II 2,0 CDX,którą po 3 latach rozbiłem.Teraz od trzech lat mam Astrę G z Gliwic ...i co z tego wynika.Nie mam zamiaru kreowac sie na eksperta z zakresu DU ale...(w/g mojej skromnej i subiektywnej opini)zarówno Lanos jak i Nubira były to super niezawodne i tanie w eksploatacji(z wyjątkiem spalania) dupowozy,lecz o TRAGICZNYM zawieszeniu.W przypadku Lanosa było ono bardzo trwałe ale prowadzenie Lanka można porównac do konnej bryczki,w przypadku Nubiry z prowadzeniem było już lepiej,ale w przednim zawieszeniu zawsze coś stukało,na wertepach oba zawieszenia zachowywały się tak jak by zaraz miało coś się urwac.Podsumowując Daewoo to były dobre samochody...z wyjątkiem dupowatego zawieszenia,w tym zakresie nie ma sensu porównywac ich z czymkolwiek.

Napisano

> amory tył do lanosa, czekałem na nie 5h

> kayaba gaz - 105zl szt

> do astry taki sam amortyzator (pomijam ze jest ten sam) jest oczywiscie tanszy i dostepny od reki ?

o wkładach i kolumnach całych słyszał hmm.gif

Jeźdź sobie tym idealnym swoim daewoo i daj ludziom spokój z tymi niczym niepopartymi wywodami. Lanos jest o 2 klasy niżej od Astry F i nic tego nie zmieni. Ja swojej Astry na piedestał nie wnoszę pisze jak jest mając do porównania oba modele i eksploatując je niemal naprzemiennie.

Części eksploatacyjne są takie same ok.gif ale gdyby nie Opel to byście skończyli z tym daewoo jak swego czasu posiadacze tavri i olcitów także szacun proszę mi wyrazić wobec Opla i EOT.

Napisano

> o wkładach i kolumnach całych słyszał

> Jeźdź sobie tym idealnym swoim daewoo i daj ludziom spokój z tymi niczym niepopartymi wywodami.

> Lanos jest o 2 klasy niżej od Astry F i nic tego nie zmieni. Ja swojej Astry na piedestał nie

> wnoszę pisze jak jest mając do porównania oba modele i eksploatując je niemal naprzemiennie.

> Części eksploatacyjne są takie same ale gdyby nie Opel to byście skończyli z tym daewoo jak swego

> czasu posiadacze tavri i olcitów także szacun proszę mi wyrazić wobec Opla i EOT.

buehehhe,

jaki ty jesteś zadufany w sobie i swoim oplu to Świat nie widział hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

a dałeś się sprowokować bardziej niż dziecko z zabranym lizakiem hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> buehehhe,

> jaki ty jesteś zadufany w sobie i swoim oplu to Świat nie widział

jasne - obiektywizm cie w oczy kole

> a dałeś się sprowokować bardziej niż dziecko z zabranym lizakiem

niby gdzie hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.