Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Praca drogówki... jest poprawa.

Featured Replies

Napisano

Lubię czasem oglądnąć programy, "Drogówka" i "Uwaga pirat"

Ostatnio można tam zauważyć poprawę ich pracy, mówiąc wprost wyszli z krzaków i przestali łapać tylko za prędkość.

Zauważyłem też poprawę na własne oczy w swoim mieście wink.gif

Często za przejściami dla pieszych gdzie dochodzi do wypadków zasadzają się kilkaset metrów dalej z lornetką i obserwują wyprzedzanie na przejściu ok.gif

Dziś jadąc do pracy miałem niezapięte pasy (ostatnio oduczyłem się zapinać w miescie crazy.gif)

Mijałem pana z lornetką, ten tylko pokazał bym zapiął pasy, widać stwierdził, że wypisując mi mandat przepuści może kilku wyprzedzających na przejściu co jest większym zagrożeniem.

Nie powiem lamię czasem przepisy, ale nigdy, nie wyprzedzam na/przed przejściem dla pieszych wink.gif

Jak u Was widać poprawę, czy dalej łapówkarski skok na kase grinser006.gif

Napisano

> Jak u Was widać poprawę, czy dalej łapówkarski skok na kase

U mnie bez zmian. Dwa tygodnie temu ustawili się praktycznie za miastem (teoretycznie przed tablicą kończącą obszar zabudowany), dwie osobne jezdnie, po dwa pasy w każdą stronę, bez ryzyka wtargnięcia pieszego, jechałem 94, zapłaciłem 300.

Napisano

U mnie bez zmian. Nadal nie zostałem zatrzymany. I tak od 5 lat.

Napisano

> Jak u Was widać poprawę, czy dalej łapówkarski skok na kase

u mnei ostatnio zauwazylem znaczny wrost aktywnosci policji w kwestii wylapywania jezdzacych na poznym zoltym i wczesnym czerwony.. i tu licze na to ze jeszcze bardziej policja bedzie sie uaktywniala - ostatnio jest to wrecz plaga... do tego stopnia ze na niektorych skrzyzowaniach czerwone traktowane jest przez kierowcow nie jako nakaz a jedynie zalecenie

Napisano

> U mnie bez zmian. Nadal nie zostałem zatrzymany. I tak od 5 lat.

A ja 3 maja zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli pierwszy raz od 15 lat yikes.gif

Ale podejrzewam, że zachowywałem się dziwnie, bo jechałem zgodnie z ograniczeniem do 40km/h a cała reszta hamowała po wypadnięciu zza górki biglaugh.gif

EDIT:

albo czegoś szukali, bo Pan Policjant tylko zerknął na prawo jazdy i dowód rejestracyjny.

Napisano

> U mnie bez zmian.

U mnie też.

> Dwa tygodnie temu ustawili się praktycznie za miastem (teoretycznie przed tablicą

> kończącą obszar zabudowany), dwie osobne jezdnie, po dwa pasy w każdą stronę, bez ryzyka

> wtargnięcia pieszego, jechałem 94, zapłaciłem 300.

Ja już pamiętam, gdzie u mnie się ustawiają zlosnik.gif

Napisano

> Ja nadal, pomimo wielu zatrzymań, nigdy nie dmuchałem w alkomat. I tak od 12 lat.

mnie się 17lat udawało ... aż do jesieni tego roku, pierwsze co co to alko do dmuchania, potem dopiero dokumenty i dalsza gadka hmm.gif

teraz chyba każdemu zatrzymanemu każą dmuchać, bo żonkę zatrzymali jakiś miesiąc temu i też dmuchanko oink.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ja nadal, pomimo wielu zatrzymań, nigdy nie dmuchałem w alkomat.

a ja dmuchalem w lany poniedzialek

rozstawili sie na poboczu i nawet nie lapali na radar.

tylko zatrzymywali, prosili o dokumenty i kazali dmuchac

bylem pozytywnie zaskoczony

Napisano

> mnie się 17lat udawało ... aż do jesieni tego roku,

Wehikuł czasu? grinser006.gif

> pierwsze co co to alko do dmuchania, potem

> dopiero dokumenty i dalsza gadka

> teraz chyba każdemu zatrzymanemu każą dmuchać, bo żonkę zatrzymali jakiś miesiąc temu i też

> dmuchanko

Eeee, nie każdemu. Jakiś czas temu wieczorowa porą zatrzymali mnie doganiając kijanką na pustej ulicy. Fakt, że jechałem dosyc wolno, tzn. zgodnie z ograniczeniem. hehe.gif

Wziął papiery, sprawdził bagaznik i ze trzy razy się pytał, czy coś piłem. W końcu zaprosił do radiowozu, pod drodze zapytał po raz kolejny o %% rotfl.gif, znów zaprzeczyłem, oddał papiery i pojechałem.

A tak chciałem dmuchnąć... oink.gifgrinser006.gif

Napisano

> a ja dmuchalem w lany poniedzialek

> rozstawili sie na poboczu i nawet nie lapali na radar.

> tylko zatrzymywali, prosili o dokumenty i kazali dmuchac

> bylem pozytywnie zaskoczony

Standardowe działania podczas Świąt. ok.gif

Napisano

22 lata bez mandatu biglaugh.gif

można wpisywać nr buta

Napisano

Ja się do regularnego sobotniego dmuchania przyzwyczaiłem, gdy mieszkałem w Szwecji. Tam nawet o dokumenty nie proszą, tylko koszą wszystkich wjeżdżających do miasta. Zwykle z 6 wozów policyjnych za skrzyżowaniem w jedną stronę, podobna liczba z drugiej - za pierwszym razem byłem z lekka zaskoczony obławą.

W Polsce dmuchałem raz po tym jak strzeliłem zygzak na drodze (przy prędkości 15 km/h) bo akurat machałem do koleżanki idącej przy ulicy. wink.gif Z zewnątrz mogło to wyglądać, jakby ktoś mocno schlany prowadził...

Z przewinień w rodzinie to żonę raz złapali "za niemanie świateł", a później jej wypisali mandat za zaśmiecanie ulicy [50 zł], który następnie anulowali. zlosnik.gif W każdym razie teraz o światłach pamięta.

Z zarzutów to nie przyjeżdżają tam, gdzie dzieją się rzeczy dziwne - np. samowolne kierowanie ruchem (blokowanie pasów) przez tirowców, tudzież innych kierowców z poczuciem misji... W krzakach ich dawno nie widziałem, więc w kwestii "śmiałości" chyba też jakaś poprawa. zlosnik.gif

Napisano

> Ja się do regularnego sobotniego dmuchania przyzwyczaiłem, gdy mieszkałem w Szwecji.

gdzie to konkretnie bylo?

ja w Sztokholmie sie nie spotkalem z czyms takim

Napisano

> gdzie to konkretnie bylo?

> ja w Sztokholmie sie nie spotkalem z czyms takim

Goteborg, praktycznie co sobotę. Nie zawsze w tym samym miejscu, ale generalnie obstawiali któryś wjazd/wyjazd, może nawet więcej niż jeden. Jadąc w okolicach 8-9 rano miałem raczej gwarancję, że gdzieś będę dmuchał. zlosnik.gif W lecie, jak się jeździło na plażę to często i w późniejszych godzinach stali, nawet po południu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.