Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SV 650

Featured Replies

Napisano

> Piotrek, na CB można zabić się tak samo szybko jak na SV jak dasz się ponieść fantazji.

No nie powiedział bym. Czy ktoś tutj pomyślał o jeździe w deszczu? Na SV lekko odwiniesz manetką i dupa lata, na CB jest to trudniejsze do wykonania. SV idzie z gazu na koło, CB trzeba na jedynce podbić zeby z gazu poszła a na dwójce jedynie we dwie osoby. Nie mów że CB i SV to to samo. Oczywiście że na wszystkim można się zabić, ale chyba na SV jest więcej "okazji" do tego. Dalej będę odradzał SV na pierwszy motocykl. Jeśli młody chc SV bo na 500 byłby wstyd podjechać pod kolegów to znaczy że będzie chciał zapier*** bo na chęci do pochwalenia się lepszym motocyklem. Dławienie motocykla też jest bez sensu. Co to da? Syn będzie wiedział że motocykl jest zdławiony i sam go odblokuje a ojciec nawet się o tym nie dowie.

Napisano

> moze byc

no to czekam na phone sciemniaczu ... pewnie znowu bedziesz na kacu hahahaha

Napisano

> No nie powiedział bym. Czy ktoś tutj pomyślał o jeździe w deszczu?

chyba nie sądzisz, że żółtodziób będzie śmigał w deszczu?

>Na SV lekko odwiniesz manetką i

> dupa lata, na CB jest to trudniejsze do wykonania. SV idzie z gazu na koło,

moje, jak się okazało 139 konne GSF 1200 NIE IDZIE na koło z gazu chyba, że tego chcę. Opowieści, że zrobi to o połowę słabsze SV można między bajki włożyć.

> Nie mów że CB i SV to to

> samo.

nikt tak nie twierdzi.

Oczywiście że na wszystkim można się zabić, ale chyba na SV jest więcej "okazji" do

> tego. Dalej będę odradzał SV na pierwszy motocykl. Jeśli młody chc SV bo na 500 byłby wstyd

> podjechać pod kolegów to znaczy że będzie chciał zapier*** bo na chęci do pochwalenia się

> lepszym motocyklem. Dławienie motocykla też jest bez sensu. Co to da? Syn będzie wiedział że

> motocykl jest zdławiony i sam go odblokuje a ojciec nawet się o tym nie dowie.

I vice versa - syn może się w ogóle nie dowiedzieć, że jest zdławiony. A jak nigdy nie jeździł, to niemieckie 34 KM i tak zmarszczą mu napletek.

Napisano

> chyba nie sądzisz, że żółtodziób będzie śmigał w deszczu?

Chyba nie sądzisz że żółtodziób będzie jeździł tylko blisko domu i jak tylko się zachmurzy to szybko schowa motocykl do garażu? Nie róbcie z chłopaka nie wiadomo kogo... Na pewno też będzie chciał w trasę polecieć i nie można przewidzieć czy złapie go deszcz. Wybieramy motocykl dla początkującego dorosłego chłopaka a nie dla dziecka na komunie które będzie z tatusiem jeździło. To że motocykl jest blokowany zobaczy bardzo szybko. Zaraz znajdzie kolegów motocyklistów i będzie jeździł na innych sprzętach. Szybko się zorientuje że ma 650 a nie może dogonić kolegów na 500.

Napisano

> A co byście koledzy powiedzieli na Horneta 600?

Chybas nie siusial biglaugh.gif

Zapoznaj sie z charakterystyka silnika.

wink.gif

Napisano

> Kwestia, czy tego oleju w głowie ma wystarczająco dużo.

Wytlunaczysz mi co ma olej w glowie do psychomotoryki ? ? ?

Olej w glowie nie ma nic, absolutne nic z umiejetnosciami !

wink.gif

Napisano

> Rozmawiałem dzisiaj ze znajomymi i też mówili że GS-em mu "psychikę wypaczę" i przestanie mnie

> kochać

Zajefajni najomi !

Kup mu Hajke, bedzie Cie kochac, biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Patysiu, mnie zastanawia Twoja niesamowita wiara w to, ze 20 koni różnicy jest w stanie uratować

> żółtodzioba przed dzwonem. Pomijajac fakt, ze GS nie ma hamulcow, ani normalnego ogumienia.

Misiu, gdybys mial choc cien pojecia o ilnikach wiedzialbys, ze moc to nie wszystko, ale zdradze Ci tejemnice, ze istnieje jeszcze cos takiego jak moment obrotowy i sposob oddawania mocy biglaugh.gif

Co do CB 500 jest godny polecenia, lepszym rozwiazaniem jest CBF 500 F ale z ABS'em !

wink.gif

Napisano

> A co byście koledzy powiedzieli na Horneta 600?

Bardzo przyjemny motocykl, lekki, wygodny łatwo operuje się gazem, bardzo łagodny dół. Początkujący nie będzie miał żadnego problemu z tym motocyklem.

Napisano

> Witam kolegów i koleżanki.

> Prośba o zerknięcie na tą aukcję iwytknięcie wszystkiego co znajdziecie. Syn mi się napalił i

> brakuje mi argumentów. W temacie dwóch kółek jestem zupełnie zielony, czy ten typ motocykla w

> ogóle nadaje się na pierwszy sprzęt po skuterach?

> Pomóżcie proszę.

Polecam Ducati Monster 600 ewentualnie 620, super motocykl na pierwszy i tak naprawde można nim pojeździć dłużej. Bardzo dobre prowadzenie, lekki, zwinny i piekny smile.gif Hamulce klasa sama w sobie, bez porównania do SV,CB, Horneta czy GS

Napisano

Z mojej strony wyglądało to tak, szukałem właśnie 500tki na pierwsze moto, w między czasie zakupiłem kpl. ciuchów i... nie znalazłem nic interesującego mad.gif Później szukałem czegoś większego żeby nie musieć po sezonie zmieniać (tu odezwała się oszczędność) i znalazłem Hanie Hornet 600, która to zawsze mnie się podobała, kupiłem. Pierwsza jazda zmusiła mnie do głośnego wykrzyczenia wulgaryzmów bo myślałem, że chce mnie po prostu zrzucić z siodła i jechać sama angryfire.gif Zapoznałem się bardziej z prawą manetką i żyjemy w zgodzie do dziś grinser006.gif Mimo iż już trochę razem przejechaliśmy w dalszym ciągu mam do niej jakiś tam respekt bo wiem, że potrafi być niegrzeczna.

Dużym hamulcem jest myśl, że mam rodzinę i wcale nie trzeba zap...ć żeby czerpać przyjemność z jazdy 2oo. Nie żałuję, że na pierwszaka kupiłem Horneta bo mogę dalej na niej jeździć i nie czuję niedoborów mocy przy coraz większym doświadczeniu.

Dziękuję za uwagę.

Napisano

> Oki, SV-ka odpadła, tylko nie mogę go do GS-a przekonać.

I nie kupuj GS-a.

Moze to podpasuje, bedzie wilk syty i owca cala (chociaz licz sie z tym ze taka KAwa wyciaga 200 km/h i robi 100km w 4,7 sek:

[0]=1995&a_text_i[1][1]=&a_text_i[4][0]=&a_text_i[4][1]=&a_text_i[203][0]=&a_text_i[203][1]=&a_enum[26]=all&a_enum[204]=all&a_enum[205]=all&a_enum[15]=all&a_enum[178]=all]http://allegro.pl/listing.php/search?cat...a_enum[178]=all

Napisano

> Bardzo przyjemny motocykl, lekki, wygodny łatwo operuje się gazem, bardzo łagodny dół. Początkujący

> nie będzie miał żadnego problemu z tym motocyklem.

przestas opowiadac glupoty ok? chyba nigdy w zyciu hornetem nie latales

Napisano

Przecież to jest moim zdaniem strasznie brzydkie frown.gif

Nie wiem ja motocykle kupuje także takie by mi się podobały a nie by poprostu był, ale może ktoś ma inne podjeście do zakupu 2oo.

Napisano

> Misiu, gdybys mial choc cien pojecia o ilnikach wiedzialbys, ze moc to nie wszystko, ale zdradze Ci

> tejemnice, ze istnieje jeszcze cos takiego jak moment obrotowy i sposob oddawania mocy

> Co do CB 500 jest godny polecenia, lepszym rozwiazaniem jest CBF 500 F ale z ABS'em !

nie ma czegos takiego jak CBF500F

Napisano

> Przecież to jest moim zdaniem strasznie brzydkie

No wlasnie - Twoim zdaniem.

Pozatym na tej liscie ktora wstawilem sa modele przed i po faceliftingu, rozniace sie sporo wygladem, rozmiarem kol, licznikami, oraz tylnym hamulcem

Napisano

> Przecież to jest moim zdaniem strasznie brzydkie

> Nie wiem ja motocykle kupuje także takie by mi się podobały a nie by poprostu był, ale może ktoś ma

> inne podjeście do zakupu 2oo.

moze i tak ale to chyba najmocniejsza 500

Napisano

> A dlaczego nikt nie polecił "jajka"?

To cale polecanie i tak jest na wyrost, ktos kto nigdy nie jezdzil motocyklami powinien zaczynac od jakiejs mikroskopijnej pojemnosci, typu 125/250 a nie zadnych 500. Nawet GS przyspiesza jak Porsche 911 wiec gdzie tu logika.

Napisano

> przestas opowiadac glupoty ok? chyba nigdy w zyciu hornetem nie latales

Sam jeżdżę na hornecie moja żona na nim jeździ i mam dużo znajomych którzy na tym jeżdżą także pozwól że się wypowiem.

Napisano

> Sam jeżdżę na hornecie moja żona na nim jeździ i mam dużo znajomych którzy na tym jeżdżą także

> pozwól że się wypowiem.

rowniez jezdze hornetem i uwazam, ze jesli piszesz, ze to lagodne moto to chyba w zyciu nie dociagnales go do 10 krpm

Napisano

> rowniez jezdze hornetem i uwazam, ze jesli piszesz, ze to lagodne moto to chyba w zyciu nie

> dociagnales go do 10 krpm

Przekażę koleżankom żeby uważały...

Napisano

> Wytlunaczysz mi co ma olej w glowie do psychomotoryki ? ? ?

> Olej w glowie nie ma nic, absolutne nic z umiejetnosciami !

jak nie rozumiesz to ja ci tego nie wytłumaczę ok.gif

Napisano

> Bardzo przyjemny motocykl, lekki, wygodny łatwo operuje się gazem, bardzo łagodny dół. Początkujący

> nie będzie miał żadnego problemu z tym motocyklem.

Wez sie chlopie ogarnij !

109 KM i mocny dol, o ile nie najmocniejszy w japonskich 600 - kach !

wink.gif

Napisano

> nie ma czegos takiego jak CBF500F

Zgadza sie,

mowa o CBF 500 ABS !

wink.gif

Napisano

> jak nie rozumiesz to ja ci tego nie wytłumaczę

No wlasnie, jak juz w innym temacie wspominalem, o, ze ktos skonczy studia plastyczne nie znaczy, ze bedzie mial umiejetnosci Michala - Aniola !

wink.gif

Napisano

> Wez sie chlopie ogarnij !

> 109 KM i mocny dol, o ile nie najmocniejszy w japonskich 600 - kach !

ktory hornet ma 109 HP?

Napisano

> ktory hornet ma 109 HP?

Dobra, mala pomylka, nie 109 a 102 KM przynajmneij model conajmniej od roku 2007 do 2010. Ile ma obecny nie pamietam.

Nie zmienia postaci rzeczy do tego co napisalem wczesniej

wink.gif

Napisano

> Dobra, mala pomylka, nie 109 a 102 KM przynajmneij model z 2007 r.

> Nie zmienia postaci rzeczy do tego co napisalem wczesniej

si, od 2007 ma 102, wczesniej chyba 98

Napisano

> si, od 2007 ma 102, wczesniej chyba 98

Byly nawet o mocy 95 KM

wink.gif

Napisano

> Wez sie chlopie ogarnij !

> 109 KM i mocny dol, o ile nie najmocniejszy w japonskich 600 - kach !

A mały Bandit? Mam taki motocykl i wg mnie prowadzi się całkiem przyjemnie. Można powiedzieć, że jest to mój pierwszy motocykl, bo swoją krótką przygodę z dwoma kółkami zakończyłem kilkanaście lat temu na sprzętach krajowych i z krajów zaprzyjaźnionych.

Nie znam charakterystyki innych motocykli, ale wydaje mi się że mały Bandit w miarę płynnie oddaje moc i nie ma z nim wielkiego szarpania... Jest co prawda dość ciężki i to może być jego wadą. Ja kupiłem Bandita bez analizowania charakterystyk innych modeli, kupiłem go po prostu dlatego, że mi się podobał i jest to tak naprawdę tylko kwestia mojego gustu.

Co sądzicie o takim motocyklu? Jakbym chciał kiedyś przesiąść się z niego na jakieś V to będzie wielki problem? Raz czy dwa miałem okazję przejażdżki R1150GS mojego brata i poza inną pozycją odczuwalny był chyba potężny moment obrotowy, bo motocykl rwał przy lekkim muśnięciu manetki.

Moją intencją nie jest sugerowanie go na pierwszy motocykl, ale ewentualna informacja jak on się plasuje w takim zestawieniu.

Napisano

moje pierwsze moto Suzi Bandit 600... polecam do 7000 jest łagodne, powyzej jedzie smile.gif

troszke ciezkie moto ale przy moim wzroscie (182) i masie (95) do ogarniecia

Napisano

Bandit 400 Jest bardzo fajnym motocyklem dla początkującego, ale ciężko znajeźć do niego części. Mało tego jeździ. Większy Bandit 600 byłby chyba dobrym wyborem na pierwszy motocykl.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.