Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co z elektrozaworem ?

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko Silnik1,2 8V

Czy jeśli elektrozawór zbiornika z węglem aktywnym nie będzie podłączony to będzie to miało jakiś wpływ na prace silnika lub spalanie?

Napisano

Bedzie bład Ci sie zapalał, musisz czujnik wpiąć do wiązki - może być bez tego zbiorniczka z filtrem i bedzie ok ok.gif

Napisano
  • Autor

> Bedzie bład Ci sie zapalał, musisz czujnik wpiąć do wiązki - może być bez tego zbiorniczka z

> filtrem i bedzie ok

Ale pomijając to że będzie świecić się marchewka w liczniku to po za tym będzie miało jakiś wpływ ?

Bo silniczek był wkładany do 900 na gaźniczku i nie wiem nawet czy będę podłanczał sie do jakiejś kontrolki.

Napisano
  • Autor

> Ale pomijając to że będzie świecić się marchewka w liczniku to po za tym będzie miało jakiś wpływ ?

> Bo silniczek był wkładany do 900 na gaźniczku i nie wiem nawet czy będę podłanczał sie do jakiejś

> kontrolki.

Tak pytam o to bo te modele nie miały tego pochłaniacz i tych zaworów tak że jesli nie jest to konieczne to nie bedę się o to starał

Napisano

Jak zmieniłeś silnik to i zmieniłeś sterownik, który zczytuje sygnał z tego czujnika więc jest on potrzebny. A to że będzie świeciła marchewa oznacza, że sterownik przejdzie na tryb awaryjny i odcięcie obrotów bedzie przy ok.4500 obr/min. Chyba że Ci to wystarcza tongue.gif - ale zabawa zaczyna się od 5000 wzwyż cool.gif

Napisano

> Bedzie bład Ci sie zapalał, musisz czujnik wpiąć do wiązki - może być bez tego zbiorniczka z

> filtrem i bedzie ok

Niekoniecznie. IAW 8F.5T z punciaka siostry nie zaświeca kontrolki po odpięciu wtyczki od elektrozaworu.

Napisano
  • Autor

> U mnie tez się nie pali kontrolka

A odczuwa się jakąś różnice w pracy silnika po odjęciu tego zaworu ?

Bo mój silniczek pracuje normalnie nie odcina mu obrotów przy 4500 tak że chyba nie przełancza się na awaryjny tryb <chyba że coś ze spalaniem wadzi?

Napisano

zawór opróżniania opar paliwa jest bardzo ważny dal bezpieczeństwa. jak zbiornik paliwa nie będzie miał odpowietrzenia realizowanego tym że zaworkiem (mam nadzieje że wiemy wszyscy o tym wężyku od filtra z węglem do korpusu przepustnicy)

to doprowadzi do np.rozszczelnienia zbiornika paliwa. innymi słowy, przy próbie zatankowania, przy odkręcaniu korka wlewu kilka razy cie obszczy paliwem to podłączysz.

łatwo zrobić eksperyment, butelka 1l napełniona palwem na 3/4 zakręcić i zostawić np. na słońcu. tak samo zachowuje sie zbiornik paliwa bez sprawnego kładu opróżniania par paliwa.

Jestem taki mądrala od momentu szkolenia z zakłądu pracy Skoda Auto Polska i eksperymentami z ominięciem filtra węglowego. Pozdrawiam

Napisano

> zawór opróżniania opar paliwa jest bardzo ważny dal bezpieczeństwa. jak zbiornik paliwa nie będzie

> miał odpowietrzenia realizowanego tym że zaworkiem (mam nadzieje że wiemy wszyscy o tym wężyku

> od filtra z węglem do korpusu przepustnicy)

> to doprowadzi do np.rozszczelnienia zbiornika paliwa. innymi słowy, przy próbie zatankowania, przy

> odkręcaniu korka wlewu kilka razy cie obszczy paliwem to podłączysz.

> łatwo zrobić eksperyment, butelka 1l napełniona palwem na 3/4 zakręcić i zostawić np. na słońcu.

> tak samo zachowuje sie zbiornik paliwa bez sprawnego kładu opróżniania par paliwa.

> Jestem taki mądrala od momentu szkolenia z zakłądu pracy Skoda Auto Polska i eksperymentami z

> ominięciem filtra węglowego. Pozdrawiam

jest tutaj tyle osob ktore wymontowali to z auto i zyja i jakos nikt nie zostal "obsikany" paliwem ani nikomu sie nie rozszczelnil bak od tego 270751858-jezyk.gif

Napisano

> zawór opróżniania opar paliwa jest bardzo ważny dal bezpieczeństwa. jak zbiornik paliwa nie będzie

> miał odpowietrzenia realizowanego tym że zaworkiem (mam nadzieje że wiemy wszyscy o tym wężyku

> od filtra z węglem do korpusu przepustnicy)

> to doprowadzi do np.rozszczelnienia zbiornika paliwa. innymi słowy, przy próbie zatankowania, przy

> odkręcaniu korka wlewu kilka razy cie obszczy paliwem to podłączysz.

> łatwo zrobić eksperyment, butelka 1l napełniona palwem na 3/4 zakręcić i zostawić np. na słońcu.

> tak samo zachowuje sie zbiornik paliwa bez sprawnego kładu opróżniania par paliwa.

> Jestem taki mądrala od momentu szkolenia z zakłądu pracy Skoda Auto Polska i eksperymentami z

> ominięciem filtra węglowego. Pozdrawiam

hahahahahahahahahahahahahahahaha to ja zaraz jade na statoil jakiego fakta kupić bo po tych bzdurach to będzie sensowna gazeta. W cc odpowietrzanie idzie na baku w najwyzszym miejscu do filtra idzie drugi przewód - ja mam od zbiornika waż gumowy owieniety kilka razy wokół belki i tyle nic nie kapie i nie wybucha. A dla innych sam silniczek wpiety w układ nie zadziała dobrze bez przewodu od jednego do drugiego konca i dziury w w/w węzu o średnicy 4-5 mm.

Napisano

> Jak zmieniłeś silnik to i zmieniłeś sterownik, który zczytuje sygnał z tego czujnika więc jest on

> potrzebny. A to że będzie świeciła marchewa oznacza, że sterownik przejdzie na tryb awaryjny i

> odcięcie obrotów bedzie przy ok.4500 obr/min. Chyba że Ci to wystarcza - ale zabawa zaczyna

> się od 5000 wzwyż

bzdura poza ta zabawa od 5 tys

Napisano

jak sie ganiasz do okoła trzepaka i nie czujesz smrodu paliwa bo ci sie w głowie kręci to twoja sprawa, człowiek pyta to sie odpowiada zeby wiedział co i jak. A po co poprawiać fabrykę jakim owijkami dookoła belki niewiem.gif

Napisano

> jak sie ganiasz do okoła trzepaka i nie czujesz smrodu paliwa bo ci sie w głowie kręci to twoja

> sprawa, człowiek pyta to sie odpowiada zeby wiedział co i jak. A po co poprawiać fabrykę jakim

> owijkami dookoła belki

azeby w razie ewentualnego dachowania nie poleciało na wydech tylko tyle. a paliwa nie czuć

Napisano

> a tankowałeś kiedykolwiek do pełna??

po korek zawsze w mistrzostwach polski jezdze by nie tankowac drugiego dnia

Napisano
  • Autor

> po korek zawsze w mistrzostwach polski jezdze by nie tankowac drugiego dnia

Ale sobie pogadanke sprawiliście .

A tak na marginesie to mój CC był na gaźniku tak że odpowietrzenie z baku ma już zrobione fabrycznie i jest wyprowadzone pod spód auta przy zbiorniku.

Napisano

> Ale sobie pogadanke sprawiliście .

> A tak na marginesie to mój CC był na gaźniku tak że odpowietrzenie z baku ma już zrobione

> fabrycznie i jest wyprowadzone pod spód auta przy zbiorniku.

bingo a owijajac wokol belki tylko polepszasz efekt w razie w ale kolega wie lepiej. i pewnie czujesz smród paliwa jak kilkaset tysiecy osób z gaźnikowymi cc

Napisano

ja rowniez nie mam filtra weglowego. mam tylko ten smieszny elektrozaworek z 2 kroccami (zaslepionymi), z przepystnicy co wycgodzi wezyk tez jest zaslepiony, oraz takie male cos na zbiorniku paliwa rowniez zaslepione. i jest gitara :D czasem paliwko poczuc jak sie go troce pogoni i nic wiecej smile.gif

Napisano

> ja rowniez nie mam filtra weglowego. mam tylko ten smieszny elektrozaworek z 2 kroccami

> (zaslepionymi), z przepystnicy co wycgodzi wezyk tez jest zaslepiony, oraz takie male cos na

> zbiorniku paliwa rowniez zaslepione. i jest gitara :D czasem paliwko poczuc jak sie go troce

> pogoni i nic wiecej

jak zaslepiles krocce to sie spalil

Napisano

> jak zaslepiles krocce to sie spalil

mowisz o zaslepieniu kroccy przy elektor zaworku?? jak tak to musze cie zaskoczyc :D bo dziala :Di to nawet poprawnie :D wiem o podlaczalem sie pod euroscana i bylo wszystko ok :D tylko czujnik polozenia przepustnicy mam walniety

Napisano

> mowisz o zaslepieniu kroccy przy elektor zaworku?? jak tak to musze cie zaskoczyc :D bo dziala :Di

> to nawet poprawnie :D wiem o podlaczalem sie pod euroscana i bylo wszystko ok :D tylko czujnik

> polozenia przepustnicy mam walniety

działa ale on działa jak wiatrak i przyadaje sie mu przelot

Napisano

> działa ale on działa jak wiatrak i przyadaje sie mu przelot

czyli mowisz ze wyciagnac zaslepki z elektorzaworka?? jak tak t jutro ich nie bedzie :D

Napisano

> czyli mowisz ze wyciagnac zaslepki z elektorzaworka?? jak tak t jutro ich nie bedzie :D

taa, ktoś mi tak dawno temu doradził

Napisano

> taa, ktoś mi tak dawno temu doradził

ok to wtakim razie sie czegos nowego dowiedzialem :D jutro juz bedzie tak jak mowisz smile.gif podziekowal 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.