Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana termostatu

Featured Replies

Napisano

witam serdecznie musze wymienić termostacik w moim JTD w marysi i pytanie brzmi czy da rade samemu gdzie on sie znajduje może jakieś podpowiedzi ??:P

Napisano

na foto poniżej masz zaznaczony gdzie on jest, dojście jest kiepskie, trzeba zdjąć rurę , akumulator żeby móc manewrować smile.gif samemu jak masz pojęcie to zrobisz, mój mechanik zrobił to w ok godzinkę na spokojnie 270751858-jezyk.gif

285006804-1470769298.jpg

post-42822-14352512836335_thumb.jpg

Napisano

> witam serdecznie musze wymienić termostacik w moim JTD w marysi i pytanie brzmi czy da rade samemu

da rade, jak przeszukasz forum to znajdziesz wiele podpowiedzi.

wielu z nas miało ten sam problem .

> gdzie on sie znajduje może jakieś podpowiedzi ??:P

A foto kolega Aditola Ci już pokazał smile.gif

Pozdrawiam i miłej zabawy życzę Piotrek

Napisano
  • Autor

Termostacik wymieniony :D bangla elegancko :D zobaczymy jak temperaturka sie będzie zachowywać :D;p ale mam nadzieje ze już będzie dobrze :D

wymiana zajeła mi 1,5h z pozkładaniem na gotowca ale chyba będe dłużej szorował ręce :D

Napisano

> Termostacik wymieniony :D bangla elegancko :D zobaczymy jak temperaturka sie będzie zachowywać :D;p

> ale mam nadzieje ze już będzie dobrze :D

> wymiana zajeła mi 1,5h z pozkładaniem na gotowca ale chyba będe dłużej szorował ręce :D

claps.gif

Napisano

wow to już wiem kto u mnie zmieni termostat 270751858-jezyk.gif

a tak poważnie to super ze sam to zrobiłeś waytogo.gif

Napisano
  • Autor

spoko :D tobie wymienie za free bez kitu podjedz kiedyś w przyszłą sobte :D to Ci wymienie :D i tak mam części za taką kase u ciebie ze mi sie zwróci beż problemu :D i mówie poważnie :D w przyszłą sobote jesteśmy umówieni :D:p

Napisano

> Termostacik wymieniony :D bangla elegancko :D zobaczymy jak temperaturka sie będzie zachowywać :D;p

> ale mam nadzieje ze już będzie dobrze :D

> wymiana zajeła mi 1,5h z pozkładaniem na gotowca ale chyba będe dłużej szorował ręce :D

http://www.przedrajdem.pl/wyposazenie-warsztatu-rekawice-robocze-c-222_224.html

Napisano
  • Autor

> http://www.przedrajdem.pl/wyposazenie-warsztatu-rekawice-robocze-c-222_224.html

nie nie nie celem by było zeby sie nie popaćkać :D bo by sie nie pamiętało wysiłku włożonego w wymiane i by sie mniej szanowało :D:p ;D:

(ja poprostu nie lubie robić w rękawiczkach 270751858-jezyk.gif :D

Napisano

Witam,

Podepnę się pod wątek.

Może nie o wymianie, ale o termostacie owszem.

Od początku roku mam jazdę ze wskaźnikiem temperatury silnika. Zimą wskazówka potrafiła zawędrować dwie kreski ponad połowę skali i to nawet przy -15. Po czym opadała na połowę skali w sekundę i następował spokój.

Temperatura zewnętrzna nie ma znaczenia. Czy -20, 0 lub +30 objawy te same.

Silnik w korku nie gotuje się, wskazówka stoi pół kreski lub kreskę ponad połową skali i od czasu do czasu lata jak żyd po pustym sklepie, czasem pół kreski w górę czasem pół kreski w dół. Czasami stanie na połowie skali jak powinna stać. Generalnie ciężko za nią trafić.

Termostat wymieniany dwa lata temu - Vernet albo behr - już nie pamiętam.

Podejrzewam czujnik temperatury. Ktoś miał podobne objawy lub słyszał o czymś takim ?

W zimę podpinałem pod komputer i wszystkie parametry były ok.

Napisano

a niuton nie pomaga? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

sądze ze to będzie czujnik od wentylatora bo zdaje sie jest osobny do wentylatora i osobny do wskazówki :D

u mnie po wymianie termo robie dwa km około i mam już temp prawie na połowie :D a po jakichś 3 mam już połowe i sterczy tym jak przyklejona

a wcześniej było tak ze grzał sie jak stał ale i tak nigdy nie osiągnął połowy bo jak ruszałem to zchodziło do kropki albo prawie dwóch :D

więc u ciebie to raczej nie termo jak ci strzałka chodzi jak jej sie podoba termostat chyba jak sie zawiesza to albo w otwartej albo zamkniętej pozycji :D

Napisano

> a niuton nie pomaga?

Niestety nie. Wtedy potrafi podskoczyć kreskę w górę lub kreskę w dół. rotfl.gifspineyes.gif

Napisano

> sądze ze to będzie czujnik od wentylatora bo zdaje sie jest osobny do wentylatora i osobny do

> wskazówki :D

Wentylatory się załączają.

> u mnie po wymianie termo robie dwa km około i mam już temp prawie na połowie :D a po jakichś 3 mam

> już połowe i sterczy tym jak przyklejona

> a wcześniej było tak ze grzał sie jak stał ale i tak nigdy nie osiągnął połowy bo jak ruszałem to

> zchodziło do kropki albo prawie dwóch :D

> więc u ciebie to raczej nie termo jak ci strzałka chodzi jak jej sie podoba termostat chyba jak sie

> zawiesza to albo w otwartej albo zamkniętej pozycji :D

U mnie też szybko łapie temperaturę i jest ok. Dopiero po 3 km zaczyna wędrować.

Myślę, że nie otwiera się do końca. Nie grzeje się bo wentylatory chłodzą a do tego diesel i to ciężko jest zgrzać.

Tylko kurka, to jest prawie nowy termos.

Napisano

sprawdz czujnik w termostacie 46474712

Napisano

> Podejrzewam czujnik temperatury. Ktoś miał podobne objawy lub słyszał o czymś takim ?

Albo czujnik albo styki w zegarach. U mnie też wskazówka czasem skacze, z tym że niuton pomaga wink.gif Stąd wiem, że to styki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.