Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Groupon i serwis klimy

Featured Replies

Napisano

Panie i Panowie, spece generalnie,

Oferta obejmuje serwis klimy (standardowe czynności) oraz - i tu klucz do zagadki - uzupełnienie czynnika do 100ml.

Jaką pojemność ma standardowy układ w kompakcie i ile tego czynnika może zniknąć od serwisu do serwisu (klima nadal działa i całkiem sprawnie chłodzi).

Kluczem do atrakcyjności oferty jest właśnie owo ograniczenie 100ml czynnika, każde kolejne 100ml to 10zł i powstaje pytanie czy oferta pozostanie nadal atrakcyjna.

Napisano

zalezy za ile jest ta oferta, ja kupiłem za 59 zł, generalnie u mnie w mieście taki zabieg kosztuje ok 150 zł, w mojej ofercie jest 200 ml czynnika i dopłata za każde następne 100 ml po 20 zł.

Mam w aucie 500 ml, więc max dopłace za 300 ml, w co i tak wątpię, bo klima u mnie normalnie chodzi, może nie az tak jak rok temu, ale jednak.

Więc teoretycznie zapłace max 120 zł (60 groupon + 3x20 zł), normalnie jak pisałem ok 150 zł, wiec i tak będe do przodu.

Napisano

> Panie i Panowie, spece generalnie,

> Oferta obejmuje serwis klimy (standardowe czynności) oraz - i tu klucz do zagadki - uzupełnienie

> czynnika do 100ml.

> Jaką pojemność ma standardowy układ w kompakcie i ile tego czynnika może zniknąć od serwisu do

> serwisu (klima nadal działa i całkiem sprawnie chłodzi).

> Kluczem do atrakcyjności oferty jest właśnie owo ograniczenie 100ml czynnika, każde kolejne 100ml

> to 10zł i powstaje pytanie czy oferta pozostanie nadal atrakcyjna.

Wszystko zalezy od ceny bo jej nie podałeś zlosnik.gif

Przez sezon może być ubytek 10-15 % czynnika zalezy to tez od układu itd . a czynnika wchodzi generalnie 450- 1100 g to tez zalezy od auta waytogo.gif

Napisano

> 79 zł

no to zajefajna waytogo.gif ,gdybym sam musiał jednak płacić za serwis klimy to z pewnością zdecydował bym sie na ta oferte waytogo.gif

Oczywiście tylko w przypadku gdy klima nadal działa waytogo.gif

Napisano

> Kluczem do atrakcyjności oferty jest właśnie owo ograniczenie 100ml czynnika, każde kolejne 100ml

> to 10zł i powstaje pytanie czy oferta pozostanie nadal atrakcyjna.

Nie znam się na klimatyzacji ale trochę pogrzebałem i z tego wyczytałem to ta oferta raczej lipna.

Bo tak; czynnik najpierw się wysysa a potem nabija odpowiednią ilością zależną od sprężarki. W moim aucie jest to 750g lub 900g. Dalszy komentarz zbędny.

Poprawcie mnie jeżeli bzdury piszę.

Napisano

> Nie znam się na klimatyzacji ale trochę pogrzebałem i z tego wyczytałem to ta oferta raczej lipna.

> Bo tak; czynnik najpierw się wysysa a potem nabija odpowiednią ilością zależną od sprężarki. W moim

> aucie jest to 750g lub 900g. Dalszy komentarz zbędny.

> Poprawcie mnie jeżeli bzdury piszę.

no wysysa się go, oczyszcza i znowu nabija, więc w czym rzecz?

Napisano

> no wysysa się go, oczyszcza i znowu nabija, więc w czym rzecz?

Czyli to co zostanie wyssane, potem może zostać ponownie użyte?

Napisano

> Czyli to co zostanie wyssane, potem może zostać ponownie użyte?

Tak.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Czyli to co zostanie wyssane, potem może zostać ponownie użyte?

oczywiście ok.gif dobija się tylko braki, tzn. jeżeli układ ma pojemność 1000g, zostanie z niego wyssane 500g to dopełnienie polega na tym, że dobija się tylko te brakujące 500g ok.gif

Napisano

> oczywiście dobija się tylko braki, tzn. jeżeli układ ma pojemność 1000g, zostanie z niego wyssane

> 500g to dopełnienie polega na tym, że dobija się tylko te brakujące 500g

No to teraz wszystko jasne ok.gif

Klima u mnie działa raczej w porządku więc chyba dużo mi nie brakuje tego czynnika.. W takim razie może się skuszę na tego grupona na 79 zł.

Napisano

Ja się skusiłem.

59 zł w tym max 100 mg czynnika.

15 zł za każde kolejne 100 mg.

Jeszcze nie wykorzystałem kuponu - pierwszy umówił się kolega z pracy zlosnik.gif

Zobaczę czy nic mu nie zepsują i później dopiero podjadę grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ja się skusiłem.

> 59 zł w tym max 100 mg czynnika.

> 15 zł za każde kolejne 100 mg.

> Jeszcze nie wykorzystałem kuponu - pierwszy umówił się kolega z pracy

> Zobaczę czy nic mu nie zepsują i później dopiero podjadę

ja również odwiedzę Basik'a w Zabrzu ok.gif

Napisano

> no wysysa się go, oczyszcza i znowu nabija, więc w czym rzecz?

Ano w tym, że oferta brzmi tak:

Quote:

Oferta obejmuje odessanie gazu, wykonanie próżni, odwilgocenie oraz nabicie 100 ml czynnika -- każde dodatkowe 100 ml w cenie 10 zł

źródło: http://www.groupon.pl/oferty/warszawa

Widzisz gdzieś tutaj choć słówko, że to co odessali wraca do Ciebie?

Ja nie widzę.

Jeszcze raz:

- odsysają

- wykonują próżnię

- odwilgocają

- nabijają (chyba nas w butelkę) 100 ml czynnika

Czy ktoś widzi coś więcej, czego ja nie dostrzegam?

I tak np., w moim aucie ilość czynnika wg producenta 750 ml, zapłacę

w cenie 100 ml ->79,- zeta

650 ml -> 65 zł, co daje łącznie 144 zł.

Żadna okazja.

Napisano

> Ano w tym, że oferta brzmi tak:

> Quote:

> Oferta obejmuje odessanie gazu, wykonanie próżni, odwilgocenie oraz nabicie 100 ml czynnika --

> każde dodatkowe 100 ml w cenie 10 zł

> źródło: http://www.groupon.pl/oferty/warszawa

> Widzisz gdzieś tutaj choć słówko, że to co odessali wraca do Ciebie?

> Ja nie widzę.

> Jeszcze raz:

> - odsysają

> - wykonują próżnię

> - odwilgocają

> - nabijają (chyba nas w butelkę) 100 ml czynnika

> Czy ktoś widzi coś więcej, czego ja nie dostrzegam?

> I tak np., w moim aucie ilość czynnika wg producenta 750 ml, zapłacę

> w cenie 100 ml -650 ml -

> Żadna okazja.

zlosnik.gif no opis ciekawie napisany i po nim faktycznie można wnioskować że jest tak jak piszesz ,czyli kradną twój czynnik dają 100g "swojego" a za reszte płać grinser006.gif

Choć jak na firme która zajmuje sie klima śmieszy mnie fakt że piszą o "gazie" a nie czynniku grinser006.gif

Napisano

> Choć jak na firme która zajmuje sie klima śmieszy mnie fakt że piszą o "gazie" a nie czynniku

Tutaj akurat błędu bym się nie doszukiwał. O LPG też mówimy gaz, a tankujemy go jako ciecz. Wszystko zależy od temperatury i ciśnienia w jakiej go przechowujemy.

Napisano

> Tutaj akurat błędu bym się nie doszukiwał. O LPG też mówimy gaz, a tankujemy go jako ciecz.

> Wszystko zależy od temperatury i ciśnienia w jakiej go przechowujemy.

Jasne zlosnik.gif odsysaja gaz a ładuja już czynnik zlosnik.gif

Napisano

to w takim razie co robią z gazem, który odessali? wypuszczają do atmosfery? hmm.gifwink.gif

Napisano

> to w takim razie co robią z gazem, który odessali? wypuszczają do atmosfery?

unijne detektywy im na to nie pozwalają zlosnik.gif Jedynym sposobem obejścia tego jest nota "w układzie nie stwierdzono obecności czynnika" sick.gif

Co do samego R134a to jego cena nie jest taka kosmiczna. Ja mam w pracy w ofercie R134A po 744 zł brutto za 13 kg (producent europejski, a nie wątpliwa chińszczyzna, którą można kupić jeszcze taniej) - więc sobie sami wyliczcie ile kosztuje kg ok.gif Te 100 gr R134a to koszt w zależności od ceny zakupu czynnika ok 6-7 zł

Napisano

> to w takim razie co robią z gazem, który odessali? wypuszczają do atmosfery?

Jak to co? Usuwają z niego wilgoć, uzupełniają olej w mieszaninie i odsprzedają po 10 zł. / 100 ml. Dlatego tak tanio grinser006.gif

Dla mnie oferta jest jasna i zrozumiała, ale nie atrakcyjna.

Napisano

A jak zinterpretujesz to:

Quote:

Oferta obejmuje odessanie gazu, wykonanie próżni, odgrzybianie ozonem, uzupełnianie brakującego czynnika chłodzącego (maks. 100 g) – za kolejne 100 g czynnika dopłata 15 zł

Napisano

> A jak zinterpretujesz to:

> Quote:

> Oferta obejmuje odessanie gazu, wykonanie próżni, odgrzybianie ozonem, uzupełnianie brakującego

> czynnika chłodzącego (maks. 100 g) – za kolejne 100 g czynnika dopłata 15 zł

że zrobią wszystko jak należy , ale w cenie masz max 100 g wliczone - powyżej 100g dopłacasz

sporo zależy od warsztatu - do byle marketu moto bym nie pojechał , nawet w mega promocyjnej cenie

Napisano

> A jak zinterpretujesz to:

> Oferta obejmuje odessanie gazu, wykonanie próżni, odgrzybianie ozonem, uzupełnianie brakującego

> czynnika chłodzącego (maks. 100 g) -- za kolejne 100 g czynnika dopłata 15 zł

Nie rozumiem Twojego pytania. Tu nie ma czego interpretować. Jest wyraźnie napisane, co będzie robione, za co się płaci i ile.

Ja nie lubię czytać między wierszami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.