Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AC PZU - ile czekaliście na oględziny?

Featured Replies

Napisano

Temat być może bardziej na HP wink.gif

Pytanie jak w tytule. Szkoda zgłoszona ponad półtora tygodnia temu. Jedyny kontakt z PZU to mail informujący mnie, że oględziny będą 01.06 {bez uzgodnienia z klientem angryfire.gif}

Do dnia dzisiejszego brak kontaktu ze strony rzeczoznawcy w celu umówienia się na konkretną godzinę - czyli mamy cię w d... kliencie, siedź i czekaj w domu a może ktoś cię zaszczyci swą obecnością.

Ktoś przebije czas oczekiwania?

ps. nigdy więcej PZU bo strach pomyśleć co będzie dalej beksa.gif

Napisano

moj tesc w styczniu czekal 3 tygodnie na ogledziny, ale z wyplata (szkoda calkowita) wyrobili sie w ciagu 30 dni

Napisano

> Ktoś przebije czas oczekiwania?

3+ lata, wyrok sądowy i egzekucja komornicza.

Kwota roszczenia - całe 1 550 PLN (+ koszta).

Czymże jest raptem 2 tygodnie wobec wieczności... :-)

Napisano
  • Autor

> 3+ lata, wyrok sądowy i egzekucja komornicza.

> Kwota roszczenia - całe 1 550 PLN (+ koszta).

Z AC?

Napisano

> Z AC?

tak z AC ... no nie mów że przez te 6 lat co jesteś na AK nie czytałeś tej historii o fiacie uno co był i nie był składakiem jednocześnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> tak z AC ... no nie mów że przez te 6 lat co jesteś na AK nie czytałeś tej historii o fiacie uno co

> był i nie był składakiem jednocześnie

Jakoś mi umnkęło hmm.gif

Napisano

ostatnio rozmawialem z jednym z rzeczoznawców ( własna działalność i pracuje dla kilku firm ubezpieczeniowych -robi ogledziny) - mówił ze PZU pozwalniało u siebie ludzi ale nie tych co trzeba, bo nieroby (szefostwo) pozostało a pozwalniali pracusi (rzeczoznawców , obsluge itp)

Napisano

tydzien ale to 1,5rok temu kasa do 2 tyg po wizycie byla, rekord chyba smile.gif

Napisano
  • Autor

> ostatnio rozmawialem z jednym z rzeczoznawców ( własna działalność i pracuje dla kilku firm

> ubezpieczeniowych -robi ogledziny) - mówił ze PZU pozwalniało u siebie ludzi ale nie tych co

> trzeba, bo nieroby (szefostwo) pozostało a pozwalniali pracusi (rzeczoznawców , obsluge itp)

Kiedyś likwidowałem w Hestii i tam kulturka - zgłoszenie szkody na infolinii, kontakt chyba na 2 dzień ze strony "oglądacza". Umówiony, a nie narzucony termin oględzin i super wykonanie - wydruk kwitów na miejscu i od razu do warsztatu ok.gif

Napisano

Rok temu szkoda z AC- czas oczekiwania na oględziny 2 dni.

Szybko i sprawnie.

Napisano

> Kiedyś likwidowałem w Hestii i tam kulturka - zgłoszenie szkody na infolinii, kontakt chyba na 2

> dzień ze strony "oglądacza". Umówiony, a nie narzucony termin oględzin i super wykonanie -

> wydruk kwitów na miejscu i od razu do warsztatu

Przecież w PZU tak samo, ba, zdjęcia można wstawić w Internet, jak chcą to przyślą oglądacza, można bez oględzin samochodu mieć propozycję gotówkową likwidacji szkody bez rozliczeń.

Piszę nie teoretycznie - z autopsji - w zeszłym roku żonie zgłaszałem szkodę na jej fabce i prowadziłem do końca.

Napisano
  • Autor

> Przecież w PZU tak samo, ba, zdjęcia można wstawić w Internet, jak chcą to przyślą oglądacza, można

> bez oględzin samochodu mieć propozycję gotówkową likwidacji szkody bez rozliczeń.

Nie chcę gotówkowo tylko przez serwis. Nie mam czasu ani ochoty na przepychanki

Napisano

> Temat być może bardziej na HP

> Pytanie jak w tytule. Szkoda zgłoszona ponad półtora tygodnia temu. Jedyny kontakt z PZU to mail

> informujący mnie, że oględziny będą 01.06 {bez uzgodnienia z klientem }

> Do dnia dzisiejszego brak kontaktu ze strony rzeczoznawcy w celu umówienia się na konkretną godzinę

> - czyli mamy cię w d... kliencie, siedź i czekaj w domu a może ktoś cię zaszczyci swą

> obecnością.

> ps. nigdy więcej PZU bo strach pomyśleć co będzie dalej

ja przerabialem temat ostatnio.

13maja w piątek stuknąłęm sarnę. za tydzień w piątek 20 maja zgłosiłem szkodę a 25 umówiłem się na oględziny (termin pasujący dla mnie)

Wycenę dostałem od ręki, teraz czekam na decyzję z leasingu.

Napisano

> Nie chcę gotówkowo tylko przez serwis. Nie mam czasu ani ochoty na przepychanki

Nic Ci nie sugeruję - jednak myślę, że jak nie skorzystałeś z infolinii zgłoszeniowej to sam sobie jesteś winny.

Ja też zrobiłem przez serwis a myślisz naiwnie, że jak będą oględziny to wycena będzie taka jak powie Twój serwis...

Masz wariant ubezpieczenia "oryginalne części i naprawa w ASO"?

Bo jak nie to pobożne życzenia tu odstawiasz. Przepychanka Cię niejedna czeka.

Napisano

Miałem niedawno szkodę likwidowaną przez PZU ale z OC sprawcy wypadku. Na oględziny czekałem 3 tygodnie, wydzwaniałem do PZU, w końcu zadzwonił do mnie rzeczoznawca i powiedział "za pół godziny będę". Jak pytałem potem czemu tak długo i czy nie mógł chociaż dzień wcześniej uprzedzić to powiedział że szkody likwiduje na bieżąco i cięzko mu coś planować...

Napisano
  • Autor

> Nic Ci nie sugeruję - jednak myślę, że jak nie skorzystałeś z infolinii zgłoszeniowej to sam sobie

> jesteś winny.

Telepatycznie nie zgłaszałem cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Na oględziny czekałem 3

> tygodnie, wydzwaniałem do PZU, w końcu zadzwonił do mnie rzeczoznawca i powiedział "za pół

> godziny będę". Jak pytałem potem czemu tak długo i czy nie mógł chociaż dzień wcześniej

> uprzedzić to powiedział że szkody likwiduje na bieżąco i cięzko mu coś planować...

Dziś zadzwoniłem upomnieć się o godzinę spotkania i panienka z tele powiedziała, że rzeczoznawcy rano przychodzą po papiery i dopiero się umawiają angryfire.gif No k... co za firma. Klient ma być na wezwanie TU

Napisano

> Telepatycznie nie zgłaszałem

Co znaczy telepatycznie,

https://www.pzuonline.pl/informacyjna/kontakt

Powiedziałbym, że dzięki temu ostatnio ta firma jest lepsza niż wszystkie inne badziewia z którymi miałem do czynienia a było tego trochę, kontakt był prawie jak na czacie.

Napisano
  • Autor

> Co znaczy telepatycznie,

> https://www.pzuonline.pl/informacyjna/kontakt

Ło matko panic.gif

Tak zgłaszałem formularz

edyta:

no to u mnie tego kontaktu nie było wcale. Chyba, że mail wysłany przez automat z narzuconą datą oględzin bez godziny itp to forma kontaktu akceptowalna dla klienta

Napisano

akcja sprzed trzech tygodni

szkoda uczyniona rano koło 7 - zgłoszona lekko po 8 - oględziny koło 12 - wycena przed 16 była gotowa - ponieważ wychodziło na szkodę całkowitą kasa z pzu była na koncie pod koniec następnego dnia

naprawa za 16 tysięcy zrobiona w 4 dni i samochodzik jeździ znów

Napisano

> Ło matko

> Tak zgłaszałem formularz

> edyta:

> no to u mnie tego kontaktu nie było wcale. Chyba, że mail wysłany przez automat z narzuconą datą

> oględzin bez godziny itp to forma kontaktu akceptowalna dla klienta

DZwoniłen na linię podając numer sprawy i negocjowaliśmy kilka razy co i jak, bo najpierw prawie przyklepałem wypłatę bez oględzin, potem jak sprawdziłem w ASO - żona się uparła, to oczywiście wyszło drożej, odkręciłem więc poprzednią decyzję, umówiłem oględziny, wszystko jak w spocie reklamowym było.

Niestety może być tylko gorzej chyba, bo gdzieś czytałem, że moloch zwalnia jakieś tysiące ludzi, pewnie zwolni tych młodych co już zaczęli sensownie działać i na ich miejsce da tych co muszą przeżyć reorganizację i wtedy się znowu zacznie.

Powodzenia w każdym razie, bo jak szkoda z AC to nie ma czego zazdrościć, zawsze jak nie tu to tam strata, choćby na zniżkach.

Napisano

> Temat być może bardziej na HP

> Pytanie jak w tytule. Szkoda zgłoszona ponad półtora tygodnia temu. Jedyny kontakt z PZU to mail

> informujący mnie, że oględziny będą 01.06 {bez uzgodnienia z klientem }

> Do dnia dzisiejszego brak kontaktu ze strony rzeczoznawcy w celu umówienia się na konkretną godzinę

> - czyli mamy cię w d... kliencie, siedź i czekaj w domu a może ktoś cię zaszczyci swą

> obecnością.

> ps. nigdy więcej PZU bo strach pomyśleć co będzie dalej

nie czekałem. Wysłałem zdjęcia mailem, po tygodniu dostałem kasę na konto ok.gif

Napisano

> Nie chcę gotówkowo tylko przez serwis. Nie mam czasu ani ochoty na przepychanki

No to wstaw samochód do serwisu, który ma umowę z tym "ubezpieczycielem".

Napisano
  • Autor

> No to wstaw samochód do serwisu, który ma umowę z tym "ubezpieczycielem".

Dziś pan oglądacz dotarł więc niebawem wstawiam ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dziś pan oglądacz dotarł więc niebawem wstawiam

Kolejne schody facepalm%5B1%5D.gif Dziś miałem dostanie kosztorys na maila o którym dodatkowo przypominałem na infolinii. I co? I g... czyli standard obsługi PZU no.gif

Napisano
  • Autor

> napisz Do Kordka on pracuje w PZU może pomoże

Poczekam do jutra i będę interweniował waytogo.gif

Napisano

> Kolejne schody

nie rozumiem tego - dzisiaj rano koleżanka zaliczyła hak - do 16 wszystko dało radę załatwić - policję, lawetę, warsztat, oględziny, wycenę i już zaczęli grzebać - na wtorek ma być gotowe - o 18 byłem z nią u blacharza i wszystko jest rozebrane i gotowe do naprawy - na poniedziałek rano zamówiona dostawa zabawek do składania yikes.gif

Napisano
  • Autor

> nie rozumiem tego

Ja też wink.gif Może zależy na czyje biurko papiery pójdą?

Napisano

> Kolejne schody Dziś miałem dostanie kosztorys na maila o którym dodatkowo przypominałem na

> infolinii. I co? I g... czyli standard obsługi PZU

Hym, czekaj - wymieniałem ostatnio szybę z AC pzu.

Po jakimś tygodniu od zgłoszenia szkody przyjechał rzeczoznawca, popstykał se fotki (nawet nie wiem dokładnie co, bo mnie nie było - zostawiłem gościowi klucze a sam poszedłem z młodym do przedszkola). Koleś stwierdził, że do wymiany.

Nie czekałem na żadne kosztorysy tylko od razu zgłosiłem się do aso, że chcę wymienić i żeby z AC to załatwić.

Tam znów porobili trochę zdjęć i chyba wysłali je do pzu. Za 2 dni dostałem z aso telefon, że PZU uznaje szkodę i wymieniamy - przyjeżdżaj pan.

Po wymianie dostałem jakieś kwity z pzu ile to niby oni wypierdzieli za tę naprawę. Złotówki na oczy nie widziałem - aso samo się upomniało o zapłatę. Koniec.

Czyli - po co ci kosztorys?

Napisano
  • Autor

> Czyli - po co ci kosztorys?

Po to żeby pojechać do warsztatu już na robotę, a nie żeby tam stał i czekał na oglądacza.

Napisano
  • Autor

I stał sie cud grinser006.gif

Po kolejnym telefonie na nr PZU i rozmowie z jakimś mało rozgarniętym człowiekiem uzyskałem wycenę szkody ale.....

... są w niej błędy facepalm%5B1%5D.gif

K.... co za firma sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.