Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1, GP Kanady 2011, dyskusja.

Featured Replies

Napisano

> Hamilton...

Nie wiem co Cie smieszy.

Button moglby uslyszec w radio "Hamilton is faster than you" clown.gif

i nie byloby to wcale nie na miejscu, chociaz pozniej przycisnal. ok.gif

Napisano

> ktoś napisze co sie stało z Alonso, bo oglądałem od 64 okrążenia

Z tego co pamietam znowu Guzik pomogl sie wyeliminowac. zlosnik.gif

Napisano

> Jedyne co sie Buttonowi nalezy to kara za zupelnie niepotrzebne przyparcie Hamiltona do bandy.

Swieta prawda ok.gif ale niech juz mu nie odbieraja zwyciestwa,

bo znowu Vetel zgarnalby punkty.. chcialbym sie ekscytowac do konca sezonu.

Button pokazal, ze nie taki Red Bull straszny, mimo 6 pitow. Lac Red Bulle!

Napisano

> Szkoda mi Haitfelda - dawał rade.

Szkoda, dziwne że Heidfeld taki bojowy i że nie dojechał do mety. Pewnie w Renault jest spore parcie na wyniki.

> Vetel dał ciał na ostatnich winklach - - i dobrze

Widać było, że opony już nie trzymały.

> Szumi - no cóż - pewnikiem oponki już nie takie? No i ustawienie było na "mokro" - a tor wysechł

Merc już po raz kolejny pokazuje, że potrafi być szybki, ale na krótkim dystansie. Muszą naumieć się szanować opony.

Napisano

> Swieta prawda ale niech juz mu nie odbieraja zwyciestwa,

hmm, gdzi wy tam widzicie winę buttona. Faktycznie z jednej strony wygląda, że przyciska hama do bandy, ale jakbyście popatrzeli jak przebiega linia idealna, to zauważycie, że on się jej stricte trzymał. To po stronie hama jest obowiązek to również widzieć, i wiedzieć, że się tam nie zmieści no.gif

Zero winy buttona - zresztą to samo w przypadku z alo. Miał się zamienić w powietrze, tylko dlatego, że alo nie chciał ustapić? hmm.gif - ten incydent to incydent wyscigowy i nic mu za to nie będzie groziło ok.gif

Napisano

> Szkoda, dziwne że Heidfeld taki bojowy i że nie dojechał do mety. Pewnie w Renault jest spore

> parcie na wyniki.

no ostatnio czytałem, że nie są zadowolenie z jego wyników niewiem.gif

> Widać było, że opony już nie trzymały.

chyba miał inny rodzaj opon - te od buttona były dwie rundy starsze (ale on chyba na slickach jechał, a vet na interach - 2 sek różnicy na okrążeniu)

> Merc już po raz kolejny pokazuje, że potrafi być szybki, ale na krótkim dystansie. Muszą naumieć

> się szanować opony.

Ros dał się trochę 270747800-sex.gif

Napisano

> Szkoda, dziwne że Heidfeld taki bojowy i że nie dojechał do mety. Pewnie w Renault jest spore

> parcie na wyniki.

Wg mnie nie był winny tego dzwona. Jak mu debil przychamował niespodziewanie to nie miał szans na ominięcie. Ale Vitek był za to 5 wink.gif

Inna sprawa ze Nik nie jest jakimś w\ybitnym kierowcą i chyba bym wolał Senne za kierownicą.

Napisano

Wielkie brawa dla Szumiego i Butona niesamowitą walkę, chęci i umiejętności pokazali na torze claps.gif

Napisano

> hmm, gdzi wy tam widzicie winę buttona. Faktycznie z jednej strony wygląda, że przyciska hama do

> bandy, ale jakbyście popatrzeli jak przebiega linia idealna, to zauważycie, że on się jej

> stricte trzymał. To po stronie hama jest obowiązek to również widzieć, i wiedzieć, że się tam

> nie zmieści

> Zero winy buttona - zresztą to samo w przypadku z alo. Miał się zamienić w powietrze, tylko

> dlatego, że alo nie chciał ustapić? - ten incydent to incydent wyscigowy i nic mu za to nie

> będzie groziło

Gdy kolega z zespolu jest wyraznie szybszy,

zawsze bede widzial wine wyprzedzanego, szczegolnie jesli utrudnia manewr.

Tak bylo w Turcji Vettel vs Webber i tak samo uwazam teraz. Zespol jezdzi razem.

Napisano

> hmm, gdzi wy tam widzicie winę buttona. Faktycznie z jednej strony wygląda, że przyciska hama do

> bandy, ale jakbyście popatrzeli jak przebiega linia idealna, to zauważycie, że on się jej

> stricte trzymał.

Albo kompletnie nie masz pojęcia jak wygląda idealny tor jazdy, albo jaja sobie robisz... niewiem.gif

Button zupełnie niepotrzebnie skręcił w lewo na prostej, zajeżdżając Hamiltonowi drogę tylko dlatego, że tamten był szybszy.

Możliwe że zostanie to potraktowane jako racing incident,

ale jazda Buttona tam przy lewej krawędzi nie miała NIC wspólnego z idealnym torem jazdy.

Było to między dwoma lewymi zakrętami i pomiędzy nimi bardzo łagodny prawy łuk.

Jazda tam przy lewej krawędzi nie miała żadnego innego sensu niż zajechanie drogi Hamiltonowi.

Napisano

> Albo kompletnie nie masz pojęcia jak wygląda idealny tor jazdy, albo jaja sobie robisz...

aha, jasne zapraszam do przeczytania

a co do Twojego linka, proszę, rzuć okiem na 0:15 sek - zwróć uwagę na to, jak inne bolidy przed ham i but jadą.

I co? Jakieś konkluzje? hmm.gif

Napisano

> aha, jasne zapraszam do przeczytania

Uznali to za racing incident - i to jest dyskusyjne, bo kierowca

co prawda ma prawo zajechać drogę raz na jednej prostej,

ale nie ma prawa zajechaniem doprowadzać do kolizji.

> a co do Twojego linka, proszę, rzuć okiem na 0:15 sek - zwróć uwagę na to, jak inne bolidy przed

> ham i but jadą.

> I co? Jakieś konkluzje?

Owszem, że Button zjeżdżał wcześniej i bliżej krawędzi niż pozostali - bo zajeżdżał drogę Hamiltonowi.

Przyjrzyj się.

Napisano

> Przyjrzyj się.

oglądam, oglądam i nic, dalej według mnie jedzie po dobrym torze, identycznie jak MSC, poza tym, to co wyprawiał HAM podczas tego wyścigu, było poniżej wszelkiej krytyki.

Ciekaw jestem, czy będą tego jakieś konsekwencje hmm.gif

Teraz przyjrzyj się Ty, i zastanów, co miałoby być dalej, gdyby HAM miał wystarczająco dużo miejsca? Kolizja by była zaprogramowana na zakręcie w prawo pod koniec prostej no.gif

Ja bym chciał zwrócić uwagę na jeszcze kogoś innego - otóż MSC miał dwa lub trzy razy włączony DRS, mimo tego, że był z przodu (a więc jego chcieli wyprzedzić) i też nic się z tym nie dzieje. Ciekawe hmm.gif

Napisano

> oglądam, oglądam i nic, dalej według mnie jedzie po dobrym torze, identycznie jak MSC,

Obierz sobie punkt na torze i porównuj, o tak.

Kadr się zmienia, ale zaznaczyłem na obrazkach to samo miejsce.

Jak widzisz, Button zjechał dużo wcześniej.

285077230-button1.jpg

285077230-button3.jpg

> poza tym, to co wyprawiał HAM podczas tego wyścigu, było poniżej wszelkiej krytyki.

> Ciekaw jestem, czy będą tego jakieś konsekwencje

HAM często się brzydko zachowuje ale jest zawsze pod ochroną.

Tak naprawdę go nie lubię, ale faktem jest że Button drogę mu zajechał, nie mógł go nie widzieć.

post-9683-14352513141209_thumb.jpg

Napisano

> Albo kompletnie nie masz pojęcia jak wygląda idealny tor jazdy, albo jaja sobie robisz...

> Button zupełnie niepotrzebnie skręcił w lewo na prostej, zajeżdżając Hamiltonowi drogę tylko

> dlatego, że tamten był szybszy.

> Możliwe że zostanie to potraktowane jako racing incident,

> ale jazda Buttona tam przy lewej krawędzi nie miała NIC wspólnego z idealnym torem jazdy.

> Było to między dwoma lewymi zakrętami i pomiędzy nimi bardzo łagodny prawy łuk.

> Jazda tam przy lewej krawędzi nie miała żadnego innego sensu niż zajechanie drogi Hamiltonowi.

hehe jakoś wszyscy ci kierowcy jechali dokałdnie takim torem jak Button hmm.gif

daje do myślenia co ...

a czemu Button okrążenie wcześniej zrobił dokładnie to samo, tyle że wtedy CM pstryknął go tylko w lewe tylne koło hmm.gif

Napisano

> hehe jakoś wszyscy ci kierowcy jechali dokałdnie takim torem jak Button

> daje do myślenia co ...

Jasne facepalm%5B1%5D.gif

jakiś tekst

Napisano

> Wielkie brawa dla Szumiego i Butona niesamowitą walkę, chęci i umiejętności pokazali na torze

zgadam sie, szumiemu bardzo kibicowałem aby był na podium ok.gif

Napisano

> Obierz sobie punkt na torze i porównuj, o tak.

> Kadr się zmienia, ale zaznaczyłem na obrazkach to samo miejsce.

> Jak widzisz, Button zjechał dużo wcześniej.

> HAM często się brzydko zachowuje ale jest zawsze pod ochroną.

> Tak naprawdę go nie lubię, ale faktem jest że Button drogę mu zajechał, nie mógł go nie widzieć.

nie masz racji. Button jechał prawidłowo, Hamilton całkiem bez potrzeby się wciskał. Postąpił lekkomyślnie, myśląc, ze miękka faja Button go puści. Okazało się, że nie puścił (i dobrze) i Hamilton zaliczył bandę - tylko na własne życzenie.

Napisano

> nie masz racji. Button jechał prawidłowo, Hamilton całkiem bez potrzeby się wciskał.

Zapewne tak ale widać wyraźnie, że w pewnym momencie gwałtownie skręca w lewo w kierunku bandy i wtedy dochodzi do kontaktu.... nikt takich dziwnych manewrów nie robi jeśli nie chce zajechać komuś drogę....

Więc Button widział Hamiltona w lusterku... zresztą miał głowę skręconą w lewo .... i zrobił co zrobił z pełną świadomością ..... a stało się co sie stało...

Napisano

> Obierz sobie punkt na torze i porównuj, o tak.

tu nie byłbym tego pewien, bo nie wiesz w dokładnie którym miejscu toru się znajdują (różnica między MSC a BUT), tym bardziej, że w deszczu linia idealna się zmienia jak wiemy i jakby wyjechał BUT tak aby zrobić miejsce HAMowi, to mogłoby się to skonczyć pięknym slidem jak w przypadku WEB (nie wiem, czy widziałeś jak własnie na prostej startowej mu dupsko zarzuciło, jak wyjechał na zew.) hmm.gif

Ogólnie ostatnio to co wyprawia HAM to już jest naprawdę poniżej krytyki i tak jak nie lubię Laudera (tego rasiste starego) tak tym razem powiedział coś z czym się w 100% zgadzam:

Otóż różnica między VET a HAM jest taka, że VET sie koncetruje na ściganiu się, a HAM zaczyna się coraz bardziej koncentrować na tym, na którym uchu sobie powiesi kolczyka i czy dziś sobie zgoli bródke, czy też nie.

Jak to sam HAM powiedział, że chce stworzyć marke "Hamilton" na wzór Backhamów, więc wiesz hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.