Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o wartosc cześci - 125p itp

Featured Replies

Napisano

Jest pytanie techniczne,

posiadam silnik do 125p fabryka 0km 1500

taki sam ale po kapitalce na nowych gratach 0km

i teraz pytanie jak to wyceniać - ogólnie mam garaż częsci do 125p, mozliwe że do warszawy też - zostało to odkupione z pogotowia pare lat temu a tam nie oszczędzali na częsciach. Myślę powoli pouplynniać to ale nie znam ceny cześci

Napisano

> Jest pytanie techniczne,

> posiadam silnik do 125p fabryka 0km 1500

> taki sam ale po kapitalce na nowych gratach 0km

> i teraz pytanie jak to wyceniać - ogólnie mam garaż częsci do 125p, mozliwe że do warszawy też -

> zostało to odkupione z pogotowia pare lat temu a tam nie oszczędzali na częsciach. Myślę

> powoli pouplynniać to ale nie znam ceny cześci

popatrz na allegro ok.gif

Napisano
  • Autor

> popatrz na allegro

wiem ale ile na allegro masz silnikow ktore stoją od nowosci bez zapalania bo robiły jako zapasówka do karetki?

Pozatym nie identyfikuje czesci jedyne co mi do łba przychodzi to ponaklejać taśmę - ponumerować i poprosić o identyfikacje części. A jest tego troche lampy, wiązki, pewnie sporo białych kruków

Napisano

> Jest pytanie techniczne,

> posiadam silnik do 125p fabryka 0km 1500

> taki sam ale po kapitalce na nowych gratach 0km

> i teraz pytanie jak to wyceniać - ogólnie mam garaż częsci do 125p, mozliwe że do warszawy też -

> zostało to odkupione z pogotowia pare lat temu a tam nie oszczędzali na częsciach. Myślę

> powoli pouplynniać to ale nie znam ceny cześci

Purysta nie kupi do 125p bo mu się nie będzie zgadzało z rocznikiem.

Ale ogólnie silnik z 0-wym przebiegiem coś tam powinien być wart - ale nie sądzę żeby to była niesamowita kasa. Części są tak tanie, że pewnie <600 PLN hmm.gif

Pytanie czy sam słupek czy cały komplet z osprzętem.

No i taki towr to pchaj przez jakieś forum FSO/125p

Napisano
  • Autor

> Purysta nie kupi do 125p bo mu się nie będzie zgadzało z rocznikiem.

> Ale ogólnie silnik z 0-wym przebiegiem coś tam powinien być wart - ale nie sądzę żeby to była

> niesamowita kasa. Części są tak tanie, że pewnie

jako że siedze na l4 to zaczne niebawem focići katalogować bo garaż pełen

Napisano

> Purysta nie kupi do 125p bo mu się nie będzie zgadzało z rocznikiem.

> Ale ogólnie silnik z 0-wym przebiegiem coś tam powinien być wart - ale nie sądzę żeby to była

> niesamowita kasa. Części są tak tanie, że pewnie

nie żartuj, jeśli to jest 100% oryginał fabryczny silnik (i da sie to jakoś udowodnić) to myślę że okolice 2000zł, za 1000zł to poszedł niedawno fabrycznie nowy silnik malucha... co innego ten silnik po remoncie, on raczej dużo wart nie będzie... zlosnik.gif

Napisano

> nie żartuj, jeśli to jest 100% oryginał fabryczny silnik (i da sie to jakoś udowodnić) to myślę że

> okolice 2000zł, za 1000zł to poszedł niedawno fabrycznie nowy silnik malucha... co innego ten

> silnik po remoncie, on raczej dużo wart nie będzie...

No dobra - ale powiedz mi w jakim celu miałby ktos za to tyle pieniędzy zapłacić ? hmm.gif

Przecież to tylko silnik - co innego samochód - ten jest na swój sposób indywidualny, ale silnik to tylko żelastwo.

Ale jeśli kolega uzyska taką kwotę to tylko się cieszyć ok.gif

Napisano

> No dobra - ale powiedz mi w jakim celu miałby ktos za to tyle pieniędzy zapłacić ?

> Przecież to tylko silnik - co innego samochód - ten jest na swój sposób indywidualny, ale silnik to

> tylko żelastwo.

> Ale jeśli kolega uzyska taką kwotę to tylko się cieszyć

Samochód to też tylko żelastwo.

A silnik to jego serce. Masz sprawny silnik - jeździsz.

Napisano

> No dobra - ale powiedz mi w jakim celu miałby ktos za to tyle pieniędzy zapłacić ?

dlatego że jak ktoś odbudowuje takie auto na "total oryginał fabryka" to taki silniczek jest wspaniałą okazją, a biorąc pod uwagę ostatnia popularność i rosnące ceny 125p taka cena jest całkiem realna.

A poza tym co to dziś jest 2000zł ? Remontu sie porządnie za tyle nie zrobi...

Napisano

> dlatego że jak ktoś odbudowuje takie auto na "total oryginał fabryka" to taki silniczek jest

> wspaniałą okazją, a biorąc pod uwagę ostatnia popularność i rosnące ceny 125p taka cena jest

> całkiem realna.

> A poza tym co to dziś jest 2000zł ? Remontu sie porządnie za tyle nie zrobi...

Czru. ok.gif

Wiem bo jak wiecie zbieram części do nowego silnika poldka.

Nie kupuję wszystkiego jak leci, staram się szukać tańszych.

Kwota tysiąca złotych pękła jakiś czas temu.

Napisano

> Kwota tysiąca złotych pękła jakiś czas temu.

Wow - jak robilem remont swojego to tysiac pekl zanim do samochodu podszedlem. I to nie jeden.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.