Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam z Bet&Win Sport na pokładzie

Featured Replies

Napisano

ale sie tego talatajstwa namnozylo ostatnio spineyes.gif

szerokosci i zadowolenia z maszyny 20.GIF

Napisano
  • Autor

> z czego ty chcesz te 9 KM wyciągnąć?

Myślę że po odblokowaniu, tłumiku i może wariatorze udałoby się jakoś te 9 z nieco wyciągnąć zlosnik.gif

Napisano

> Myślę że po odblokowaniu, tłumiku i może wariatorze udałoby się jakoś te 9 z nieco wyciągnąć

sorki że cię zmartwię, taka moc przy tej pojemności jest awykonalna. ile KM ma w serii?

Napisano
  • Autor

> sorki że cię zmartwię, taka moc przy tej pojemności jest awykonalna. ile KM ma w serii?

wg katalogu seria to 5,9

Napisano

> wg katalogu seria to 5,9

weź pod uwagę zmianę cylindra/tłoka na większy (80ccm) wtedy powinno to suma sumarum po wszystkich zmianach dać ci te 9KM, ale też wątpię.

zwróć uwagę aby odpowiednio dobrać wagę rolek i sprężyn na sprzęgle. Mój sprzęt zaczyna ruszać dopiero co przy 6rpm, trochę przesadziłem z twardością sprężyn....ale daje radę tyle że pije co 250ccm.

Napisano
  • Autor

> Mój sprzęt zaczyna ruszać

> dopiero co przy 6rpm, trochę przesadziłem z twardością sprężyn....ale daje radę tyle że pije

> co 250ccm.

Zobaczymy, zaraz jadę go odblokować bo jak narazie ruszanie ze świateł jest tragiczne, muli go okropnie, na pewno przez blokady ale pewnie też przez zalewanie go, bo kopci czasem jak lokomotywa.

Napisano

> Zobaczymy, zaraz jadę go odblokować bo jak narazie ruszanie ze świateł jest tragiczne, muli go

> okropnie, na pewno przez blokady ale pewnie też przez zalewanie go, bo kopci czasem jak

> lokomotywa.

A nie lepiej najpierw go dotrzeć ?

Napisano

Gratulację ok.gif

najpierw dotrzyj potem tuninguj, albo od razu wstawiaj większy cylinder i też docieraj wink.gif

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej najpierw go dotrzeć ?

docieram buu.gif

Napisano

> Dzisiaj zakupiłem więc wypada się przywitać

> Kolejny kącik który będę szczegółowo przeglądać

> Jakby co chwalę się w tym temacie na Fodzinach

Za ile i gdzie kupiles? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Za ile i gdzie kupiles?

6900 brutto w Opolu

Napisano

> 6900 brutto w Opolu

Dostales jakies gratisy? Obsluga na poziomie?

Napisano
  • Autor

> Dostales jakies gratisy? Obsluga na poziomie?

Kask wywalczyłem.

W zasadzie Kymco leci po katalogowych cenach a wyboru w ościennych województwach w zasadzie nie było, nie opłacało się tego ściągać do mnie.

Obsługa mechaników w miarę bo ledwo i tak się wyrabiają, właściciel trochę porażka, powinien zamknąć interes i pójść na emeryturę już chyba bo woli targować cenę własnego auta niż obsługiwać klientów.

Napisano

Witam w rodzinie. zlosnik.gif

Ja ujeżdżam B&W50. zlosnik.gif

Po dotarciu odblokuj i dopiero Ci się gęba wyszczerzy. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> Kask wywalczyłem.

> W zasadzie Kymco leci po katalogowych cenach a wyboru w ościennych województwach w zasadzie nie

> było, nie opłacało się tego ściągać do mnie.

> Obsługa mechaników w miarę bo ledwo i tak się wyrabiają, właściciel trochę porażka, powinien

> zamknąć interes i pójść na emeryturę już chyba bo woli targować cenę własnego auta niż

> obsługiwać klientów.

Potem jecza, ze nie maja klientow...

Bezawaryjnosci. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Witam w rodzinie.

> Ja ujeżdżam B&W50.

> Po dotarciu odblokuj i dopiero Ci się gęba wyszczerzy.

> mar00ha

po 100 odblokowałem wariator, za 150 km odblokowuje tłumik, ale dalej ładnie docieram, więc dopiero po 1000 km zobaczę co to potrafi zlosnik.gif

Napisano

> po 100 odblokowałem wariator, za 150 km odblokowuje tłumik, ale dalej ładnie docieram, więc dopiero

> po 1000 km zobaczę co to potrafi

Chyba jeszcze na gaźniku coś jest zmontowane... hmm.gif

mar00ha

Napisano

> Chyba jeszcze na gaźniku coś jest zmontowane...

> mar00ha

Mniejsza dysza. Ja w Kymco Zx50 a szwagier w Kymco Super 9, ten sam silnik co w BetWin, dostalismy zestaw do odblokowania. Gładką tuleje wariatora i wieksza dysze

Napisano
  • Autor

> Mniejsza dysza. Ja w Kymco Zx50 a szwagier w Kymco Super 9, ten sam silnik co w BetWin, dostalismy

> zestaw do odblokowania. Gładką tuleje wariatora i wieksza dysze

a to nie wiedziałem.

Tuleje mam już założoną, za nie całe 100 km jadę pociąć tłumik, pogadam o tym gaźniku.

Napisano

> 6900 brutto w Opolu

Kurna, droga taka zabawka.

Ja tyle dalem za swoja Majke 250ccm .

Na jesieni bede chyba sprzedawal, wiec masz jak chcesz wiekszy sprzet na wypady za miasto to bedzie jak znalazl smile.gif

Napisano
  • Autor

Aaa jeszcze jedno pytanko.

Jakie zabezpieczenia warto zamontować? Immo? Łańcuchy jakieś?

AC jest zbyt drogie więc raczej odpada, ale jakoś trzeba utrudnić kradzież w razie czego wink.gif

Napisano

> Aaa jeszcze jedno pytanko.

> Jakie zabezpieczenia warto zamontować? Immo? Łańcuchy jakieś?

> AC jest zbyt drogie więc raczej odpada, ale jakoś trzeba utrudnić kradzież w razie czego

Ja po drugim roku używania (blokada na tarczę i linka grubości mojego palucha) przestałem używać blokad. Upierdliwe to, można się pobrudzić, a jak ktoś zechce ukraść, to i tak ukradnie.

mar00ha

Napisano

> a to nie wiedziałem.

> Tuleje mam już założoną, za nie całe 100 km jadę pociąć tłumik, pogadam o tym gaźniku.

Sprawdz w schowku, czy nie wozisz tej dyszy.

Napisano
  • Autor

> Ja po drugim roku używania (blokada na tarczę i linka grubości mojego palucha) przestałem używać

> blokad. Upierdliwe to, można się pobrudzić, a jak ktoś zechce ukraść, to i tak ukradnie.

> mar00ha

Zastanowię się nad czymś mimo wszystko, w każdym razie pierwsze przelitrażowanie 2,79L/100KM przy docieraniu zlosnik.gif

Napisano

> Zastanowię się nad czymś mimo wszystko, w każdym razie pierwsze przelitrażowanie 2,79L/100KM przy docieraniu

Ja jeżdżę zwykle w dwie osoby. Spalanie 3,5-4 l.

mar00ha

Napisano

Gratulacje:) Tez ujezdzam b&w .... 50/70 smile.gif

> Dzisiaj zakupiłem więc wypada się przywitać

> Kolejny kącik który będę szczegółowo przeglądać

> Jakby co chwalę się w tym temacie na Fodzinach

Napisano

dobry cylinder 70 ka do tego wario i wydech i z tych silnikow osiaga sie spokojnie 10 KM

> weź pod uwagę zmianę cylindra/tłoka na większy (80ccm) wtedy powinno to suma sumarum po wszystkich

> zmianach dać ci te 9KM, ale też wątpię.

> zwróć uwagę aby odpowiednio dobrać wagę rolek i sprężyn na sprzęgle. Mój sprzęt zaczyna ruszać

> dopiero co przy 6rpm, trochę przesadziłem z twardością sprężyn....ale daje radę tyle że pije

> co 250ccm.

Napisano
  • Autor

Przegląd po 300 km 120 zł icon_eek.gif

Czy w ogóle jest sens jeździć na pozostałe przeglądy?

Napisano

> Przegląd po 300 km 120 zł

> Czy w ogóle jest sens jeździć na pozostałe przeglądy?

Jak chcesz zachować gwarancję, to nie masz wyjścia, nie?

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz zachować gwarancję, to nie masz wyjścia, nie?

> mar00ha

na to wygląda, ale czy jest sens ją zachowywać w ogóle? Ma się co tam psuć?

Napisano

> na to wygląda, ale czy jest sens ją zachowywać w ogóle? Ma się co tam psuć?

Wygląda na to , że nie warto robić kosztownych przeglądów. Mi przez 10tyś w Zx50 padł tylko dwa razy kranik podciśnieniowy. Szwagrowi jak narazie po 5tyś w Super9 nic sie nie spsuło

Napisano

> na to wygląda, ale czy jest sens ją zachowywać w ogóle? Ma się co tam psuć?

nie warto, kasy wydanej na 1 przegląd Kymco do tej pory żałuję, kosztował coś koło 200zł...szok...za te kase już bym miał porzadny wariator icon_rolleyes.gif, zrobiłem 15 000km i nic się nie zepsuło - nic. /Skuter jeżdżony lato zima, deszczm śnieg mróz - nie warto

Napisano
  • Autor

> nie warto, kasy wydanej na 1 przegląd Kymco do tej pory żałuję, kosztował coś koło

> 200zł...szok...za te kase już bym miał porzadny wariator , zrobiłem 15 000km i nic się nie

> zepsuło - nic. /Skuter jeżdżony lato zima, deszczm śnieg mróz - nie warto

A czy zapach gumy przy przebiegu ok. 350 km jest normalny podczas jazdy do 40 km/h ?

Ile tak te 35 km/h trzeba się tłuc żeby się to wszystko do siebie dotarło? zlosnik.gif

Napisano

> A czy zapach gumy przy przebiegu ok. 350 km jest normalny podczas jazdy do 40 km/h ?

> Ile tak te 35 km/h trzeba się tłuc żeby się to wszystko do siebie dotarło?

Po 10.000km można odkręcić kurek do końca grinser006.gif

Także już niedaleko icon_eek.gifzlosnik.gif

Różnie mówią, ale do 1000km to max, a chociaż te 500km dobrze zrobić delikatnie.

Napisano
  • Autor

> Po 10.000km można odkręcić kurek do końca

> Także już niedaleko

> Różnie mówią, ale do 1000km to max, a chociaż te 500km dobrze zrobić delikatnie.

się nie śmiej, bo jak go przegoniłem do 50 km/h na moment to po zatrzymaniu waliło seryjnie gumą zlosnik.gif

Czyżby pas napędowy się układał i podczas zwiększonego naprężenia wydaje odór:D??

Dalej się dotoczę do tych 500 km przy tych 35-38 km/h potem coś tan zwiększę prędkość bo to straszna męczarnia jest zlosnik.gif

Napisano

> A czy zapach gumy przy przebiegu ok. 350 km jest normalny podczas jazdy do 40 km/h ?

Nie

> Ile tak te 35 km/h trzeba się tłuc żeby się to wszystko do siebie dotarło?

Nie ma takiej informacji w instrukcji ?

U mnie w instrukcji cały przebieg docierania trwa do 1000km.

Na tą chwilę mam przejechane dopiero 350km, zrobiłem już trzecią wymianę oleju(ot takie widzi mi się), pierwszy po 50km i było widać jakieś drobinki metalu i olej miał lekkie zabarwienie metaliczne, przy kolejnej wymianie ok 150km minimalne drobinki w oleju, teraz przy 300 olej już był czyściutki, tak więc proces docierania chyba już można uznać za zakończony niewiem.gif

Napisano

> się nie śmiej, bo jak go przegoniłem do 50 km/h na moment to po zatrzymaniu waliło seryjnie gumą

> Czyżby pas napędowy się układał i podczas zwiększonego naprężenia wydaje odór:D??

Raczej nie możliwe, prędzej coś gdzieś ociera.

> Dalej się dotoczę do tych 500 km przy tych 35-38 km/h potem coś tan zwiększę prędkość bo to

> straszna męczarnia jest

Bardzo ważne jest to abyś nie jeździł z stałą prędkością i operował manetką w miarę sporo, nawet ważniejsze od tej maksymalnej prędkości z jaką się poruszasz smile.gif

Napisano

Moja teoria (niezgodna z prawem bo odblokowanie to zło smile.gif ) jest taka aby odblokować od nowości i tak dotrzeć. Nie zapominajmy , że blokady sa ze względu na przepisy a nie żeby nie zatrzec czy dobrze dotrzeć. W docieraniu nie jest ważne aby jechać non stop 30km/h/ Ale aby moto chodziło na róznych obrotach. Czyli możesz nawet na chwile dac full i odpuścić.

Napisano

> się nie śmiej, bo jak go przegoniłem do 50 km/h na moment to po zatrzymaniu waliło seryjnie gumą

A to nie wydech wali wypalaną farbą?

mar00ha

Napisano
  • Autor

> A to nie wydech wali wypalaną farbą?

> mar00ha

Tak właśnie dzisiaj wyczaiłem że to raczej to bo nie jest to typowy zapach gumy.

Po przegonieniu do 50 km/h czuć przy przyspieszaniu jakby pasek napędowy tak trochę stukał, był obciążony, ale to chyba prawidłowo? Bo przy ustabilizowaniu prędkości już nic jak nie stuka zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.