Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kable zapłonowe i świece

Featured Replies

Napisano

Jakiej firmy kable zapłonowe i świece polecacie do fiacika?

Napisano

> Jakiej firmy kable zapłonowe i świece polecacie do fiacika?

Z własnego doświadczenia - NGK ok.gifok.gifok.gif

Napisano

> Z własnego doświadczenia - NGK

Jestem tego samego zdania waytogo.gif

Napisano

Ja mam Janmor'a... Wymieniałem zeszłej zimy w lutym.

Na chwile obecną dyskoteki pod maską nie ma smile.gif

Napisano

kable - mam bosch 4/5 bo przewód z cewki do rozdzielacza nie pasował... screwy.gif a świece - też bosch WR 7 DC - czy jakoś tak waytogo.gif (silnik 1.4 - nie wiem, jak inne jednostki)

Napisano

> kable - mam bosch 4/5 bo przewód z cewki do rozdzielacza nie pasował... a świece - też bosch WR 7

> DC - czy jakoś tak (silnik 1.4 - nie wiem, jak inne jednostki)

Też mam mieszankę NGK i Bosha (kupowane na sztuki bo komplety nie pasowały screwy.gif )

Napisano

edit

chcesz do 1.4 - to się nie znam zlosnik.gif

Napisano

> Też mam mieszankę NGK i Bosha (kupowane na sztuki bo komplety nie pasowały )

Ooo widzę, że nie tylko w turbo trzeba kombinować z kablami devil.gif też musiałem szukać długiego cewka -> kopułka zlosnik.gif

Napisano

> Ooo widzę, że nie tylko w turbo trzeba kombinować z kablami też musiałem szukać długiego cewka -> kopułka

W Ścierze też hehe.gif

Napisano

Janmor + Iskra, chyba, ze naprawde kochasz to auto bardziej niz kobiete i chcesz przeinwestowac, to wtedy plac 5x wiecej za NGK, Beru czy inny wynalazek. Zapewniam, ze nie poczujesz roznicy.

Napisano

> Janmor + Iskra, chyba, ze naprawde kochasz to auto bardziej niz kobiete i chcesz przeinwestowac, to

> wtedy plac 5x wiecej za NGK, Beru czy inny wynalazek. Zapewniam, ze nie poczujesz roznicy.

Nie przesadzaj, świeczki NGK V-line 2 dostaniesz za ~9zł, przewody nie więcej niż 80zł, zależnie jaki rodzaj bo nielatwo dobrać. A Janmor z Iskrą ile Ci wyjdą?

Napisano

> Nie przesadzaj, świeczki NGK V-line 2 dostaniesz za ~9zł, przewody nie więcej niż 80zł, zależnie

> jaki rodzaj bo nielatwo dobrać. A Janmor z Iskrą ile Ci wyjdą?

Swieczki po 4-5 zl/sztuka, przewody 29 zl/komplet - cena czyni cuda, co? A uwierz mi, mialem NGK, mialem Beru, mialem Championa i nie widac roznicy. Nie w tym aucie. A skoro nie widac roznicy... 275123014-zielony.gif

EDIT: Rozi? Ty tutaj? Zawsze kojarzylem Cie z HGT... icon_eek.gif

Napisano

Ja używam Kabli Bosch silikon-Power + świece zapłonowe Bosch Platinim Autko się świetnie spisuje.W świece tak jak i w kable warto zainwestować raz i długo się nimi cieszyć i nie obawiać się wody smile.gif. grinser006.gif

Napisano

Ja mam świece NGK,najlepsze!

a przewody kupiłem Janmor Proline za 70zł.

już 2 rok i nie ma przebicia i są nadal elastyczne wink.gif

Napisano

Ups. Dobrze że mi przypomniałeś. Nie pamiętam, kiedy świece wymieniałem zlosnik.gif A kable mam wciąż fabryczne, bez problemów, 17 lat.

Napisano

> Swieczki po 4-5 zl/sztuka, przewody 29 zl/komplet - cena czyni cuda, co? A uwierz mi, mialem NGK,

> mialem Beru, mialem Championa i nie widac roznicy. Nie w tym aucie. A skoro nie widac

> roznicy...

Przy normalnej eksploatacji nie będzie specjalnej różnicy. Przewody za 29zł do 1.4 czy 1.1?

> EDIT: Rozi? Ty tutaj? Zawsze kojarzylem Cie z HGT...

Juz dawno HGTki nie ma frown.gif tak przeglądam forum w róznych miejscach smile.gif

Napisano

Do 1,4 to NGK RC_FT608 idealnie pasują mają taki sam kształt jak fabryczne - sam niedawno zmieniałem smile.gif

92de5f900d852b48m.jpg

Napisano

> Przy normalnej eksploatacji nie będzie specjalnej różnicy. Przewody za 29zł do 1.4 czy 1.1?

1.0 carb smile.gif.

> Juz dawno HGTki nie ma tak przeglądam forum w róznych miejscach

Szkoda frown.gif. Ale milo spotkac znajoma twarz wink.gif.

Napisano

> 1.0 carb .

> Szkoda . Ale milo spotkac znajoma twarz .

dołączam się do tematu i mam takowe pytanie czy chłodniejsze świece coś pomagają czy szkodzą?? bo są takie

Napisano

> dołączam się do tematu i mam takowe pytanie czy chłodniejsze świece coś pomagają czy szkodzą?? bo

> są takie

chłodniejsza świeca wolniej pozbywa się nagaru. Możesz je założyć tylko przy wysilonym silniku, inaczej to bezsensowne.

Napisano

> 1.0 carb .

To z NGK masz za niecąłe 50zł smile.gif

> Szkoda . Ale milo spotkac znajoma twarz .

smile.gif A Ty z rakiety przesiadleś sie na żółwika?:)

Napisano
  • Autor

> Do 1,4 to NGK RC_FT608 idealnie pasują mają taki sam kształt jak fabryczne - sam niedawno

> zmieniałem

Ile mniej więcej kosztują kable NGK?

Napisano

> A Ty z rakiety przesiadleś sie na żółwika?:)

Kiedys bylem piekny, mlody i bogaty, teraz juz tylko... w sumie tylko prawo jazdy mi zostalo icon_rolleyes.gif.

Innymi slowy jezdze na codzien Uno, aby od swieta moc w pelni docenic Punto zlosnik.gif.

Ale zeby nie bylo, ze spamuje na technicznym wroce na chwile do tematu 270751858-jezyk.gif.

> To z NGK masz za niecąłe 50zł

Co do swiec, nie wiem czy NGK sa lepsze od Iskry, jedno jest pewne - na pewno Iskry nie sa zle. O ile w GT kombinowanie ze swiecami naprawde dawalo odczuwalne rezultaty, o tyle przy narowistych 45 koniach nie czuje roznicy nawet w kwestii jakosci paliwa miedzy poszczegolnymi stacjami...

Napisano

> Ile mniej więcej kosztują kable NGK?

W tamtym roku za kable do 1.4 zapłaciłem ca 80PLN ok.gif

Napisano

> Ile mniej więcej kosztują kable NGK?

Ja zapłaciłem z przesyłką z allegro około 75 zł czyli tak jak Pavel_ napisał w okolicach 80 zł się mieszczą smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.