Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niech sie wszystkie leksusy, porsze i inne focusy chowaja

Featured Replies

Napisano

> Raczej im masa bliżej środka tym auto lepiej skręca. Ciągłe przesuwanie silnika w stronę tylnej osi

> nie jest najlepszą receptą.

A życie uczy, żę da się uzyskać podział 50:50 gdy silnik jest z przodu. I to w cywilnych autach.

Napisano

> nic nie oszukalo , Trophy nie jest wybebeszone ma tylko pare wizualnych bajerow jak czarny dach i

> inne felgi

> no i +15 km

Jesteś pewien? R26r było mocno odchudzone i jechało na dobrych oponach. Trochę ciężko mi wierzyć, że tym razem pobili własny czas sporo cięższym autem.

Napisano

> A życie uczy, żę da się uzyskać podział 50:50 gdy silnik jest z przodu. I to w cywilnych autach.

Tak, tyle że to rozkład spoczynkowy. W ruchu wygląda to inaczej. Między innymi dlatego najszybsze auta na tej planecie to wozy w układzie MR wink.gif

Napisano

> Jesteś pewien? R26r było mocno odchudzone i jechało na dobrych oponach. Trochę ciężko mi wierzyć,

> że tym razem pobili własny czas sporo cięższym autem.

tropchy ma sie nijak do r26r

to poprostu fuul opcja zwyklej megany

czyli pakiet cup itp

a dodatkowe zegary to rs monitor

obstawiam ze to wlasnie opony daly lepsze czasy

ja po zmianie opon zszedem poniezej 5,5 do 100;)

ale moj ma 285km

Napisano

> no to faktycznie trudno uwierzyc ze to seria jechała. az tak RS nie powinien dostać od "belki" z

> tyłu

seria nie ma szpery i zawiechy cup

jak to wszytsko dokupisz otrzymasz wlasnie wersje z testu;)

Napisano

> Raczej im masa bliżej środka tym auto lepiej skręca. Ciągłe przesuwanie silnika w stronę tylnej osi

> nie jest najlepszą receptą.

Tak by było gdyby samochody miały cztery koła skrętne.

P.S. Gdzie w samochodach F1 jest silnik?

2399482402_3d7c074a2e.jpg

Napisano

> Tak, tyle że to rozkład spoczynkowy. W ruchu wygląda to inaczej. Między innymi dlatego najszybsze

> auta na tej planecie to wozy w układzie MR

Ja tego nie kwestionuję. Ale jeszcze raz podkreślam, że mówimy o aucie cywilnym. Do tego nastawionego na komfortowe przemieszczanie się zwykłymi, dziurawymi ulicami, a nie na wyścigi na torze.

To jest ta różnica. Można mieć auto FWD z niezłymi osiągami. Twarde jak deska, z kołam 19 cali, obniżonym zawieszeniem, wybebeszone itd. itp. Tylko jaki to ma sens? Na torze i tak dostanie baty, bo jest cała masa aut lepszych, a na ulicę się nie nadaje.

Tymczasem dobrze skonstruowane RWD może mieć osiągi powyższego FWD na torze i jednocześnie zapewniać komfortowe poruszanie się z punktu A do punktu B. To jest ta różnica, różnica klasy i przede wszystkim sensowności.

Cudowanie na siłę z tym FWD ma wyłącznie wymiar marketingowy. Przepis jest prosty. Weźmy znany tor, gdzie nie ma prawie wolnych zakrętów (a więc odpada sporo problemów z przeniesieniem mocy przy rozpędzaniu się z niewielkich prędkości), załóżmy super oponki, odchudźmy auto, zróbmy ustawienia specjalnie dla tego toru i już mamy super wynik.

Tyle, że to zwykłe mydlenie oczu. Komuś kto troszkę się w tych realiach orientuje nikt czymś takim nie zaimponuje, ale 99% ludzi się nie zna i przekaz łyknie.

Napisano

> Tak by było gdyby samochody miały cztery koła skrętne.

co masa i jej rozkład mają do tego?

> P.S. Gdzie w samochodach F1 jest silnik?

No właśnie, gdzie? Bo jakoś nie widać żeby konstruktorzy starali się o przesunięcie silnika jak najbliżej tylnej osi.

Napisano

> co masa i jej rozkład mają do tego?

Polecam powtórzenie podstaw fizyki, a konkretnie rozkładu masy ciała i momentów obrotowych.

> No właśnie, gdzie? Bo jakoś nie widać żeby konstruktorzy starali się o przesunięcie silnika jak

> najbliżej tylnej osi.

Ale zdecydowanie nie jest "centralnie"

Napisano

> Reno górą

Z tekstu wynika, ze nie od dzis, a od 2008 roku.

Wczesniej rekord FWD nalezal chyba do Astry OPC.

Napisano

> Polecam powtórzenie podstaw fizyki, a konkretnie rozkładu masy ciała i momentów obrotowych.

A może ty nam powtórz? Może być po angielsku. Najlepiej coś o tym jaki związek mają momenty obrotowe z rozkładem masy w spoczynku.

> Ale zdecydowanie nie jest "centralnie"

Pokaż proszę inne auta które służą do jazdy po zakrętach i mają silnik na tylnej osi lub za nią. A później powiedz mi czemu nie zrobili tak w 959.

Napisano

> Z tekstu wynika, ze nie od dzis, a od 2008 roku.

> Wczesniej rekord FWD nalezal chyba do Astry OPC.

Wszystkie auta z serii OPC są testowane na tym torze.Nowa Corsa OPC wyprzedza tam niektóre modele Porsche wink.gif

Napisano

> Śmieszna konfiguracja to silnik z przodu i napęd

> na tył. Zabawne jest twierdzenie, że jest dużo lepsza niż silnik z przodu i napęd na przód.

Ze co? Uklad FF jest lepszy niz FR? rotfl.gif

Zalinkuje Ci z domu porownanie czasow okrazenia Golf III VR6 i BMW 318ti.

Napisano

> Ze co? Uklad FF jest lepszy niz FR?

> Zalinkuje Ci z domu porownanie czasow okrazenia Golf III VR6 i BMW 318ti.

Nie wiem nawet które ma czasy lepsze, ale to porównanie i tak niczego nie dowodzi. Taki wyścig można wygrać przy pomocy dobrze/źle dobranych opon.

Napisano

> seria nie ma szpery i zawiechy cup

ok ale cup juz ma - a to w sumie seria

> jak to wszytsko dokupisz otrzymasz wlasnie wersje z testu;)

cenowo wypada swietnie.

BTW. skąd masz 285 KM? ja szukalem jakiegos tunera co sie dotknie mojego TCE (ten sam blok co RS), i srednio się podejmują chipowania

Napisano

> ok ale cup juz ma - a to w sumie seria

> cenowo wypada swietnie.

> BTW. skąd masz 285 KM? ja szukalem jakiegos tunera co sie dotknie mojego TCE (ten sam blok co RS),

> i srednio się podejmują chipowania

Szukaj za zachodnią granicą. Kilka firm specjalizuje się w tej marce wink.gif

Napisano

> Nie wiem nawet które ma czasy lepsze, ale to porównanie i tak niczego nie dowodzi. Taki wyścig

> można wygrać przy pomocy dobrze/źle dobranych opon.

Jesli ktos chce, zawsze moze zmanipulowac.

Wszystkiego sam nie przetestujesz, od tego sa inni.

Napisano

> ok ale cup juz ma - a to w sumie seria

> cenowo wypada swietnie.

> BTW. skąd masz 285 KM? ja szukalem jakiegos tunera co sie dotknie mojego TCE (ten sam blok co RS),

> i srednio się podejmują chipowania

w pl nikt ci narazie tego nie zrobi niestety.

nie wiem jak do tce ale do rs nie ruszajac sie z fotela mozesz kupic

ic forge , wydech miltek lub k-tec ,supersprint

na koniec blufin

razem ok 320km za niecale 8tys zl ok.gif

Napisano

> dużo mocniejsze? Boxter S ma 260-306KM (w zależności od wersji), Meganka 265KM, a Focus 300.

> Bardziej dziwi mnie pokonanie M5 E60, które ma ponad 500KM

305 lub 350 zależnie od wersji 270751858-jezyk.gif

Ale mnie zastanawia co innego: jakim cudem RS 265 Trophy jest:

1 sek szybsze niż 340 hk Audi TT-RS

2 sek szybsze niż KTM X-Bow ważący połowę z tego co Megane!

3 sek szybsze niż EVO IX 300 KM !

7 sek szybsze niż nowe BMW 1 M Coupe 340 KM!!!

A zwłasza:

9 sek szybsze niż ekstremalne odelżone Megane R26.R na R888 yikes.gif

Trophy nie jest odelżone ani nawet nie ma zmienionego zawieszenia.

Ale jeszcze badziej zastanawia dlaczego Trophy jest az o 21 s szybsza od standardowej Meganki RS mkIII

skoro nie jest odelzona i nie ma zadnych zmian procz 15 KM wiecej i Brigestone zamiast Michelin.

Cud niewiem.gif

Napisano

> A życie uczy, żę da się uzyskać podział 50:50 gdy silnik jest z przodu. I to w cywilnych autach.

W teorii tak, ale to 50:50 jest dla pełnego obciążenia czy na pusto.

IMHO jest to slogan z folderów reklamowych.

W Fiacie 125p jak wrzucisz lekki bagaż + kierowca to też masz 50:50 (dla pełnego obciążenia 47:53) - tylko co z tego wink.gif.

Napisano

> Zalinkuje Ci z domu porownanie czasow okrazenia Golf III VR6 i BMW 318ti.

Podlinkuj od razu na jakich oponach jechali, jaki zawias, hamulce, wybebeszenie, i pytanie kluczowe czy VR6 była zdrowa bo 90% tego co się porusza po drogach ma max. 150 i dostają niemiłosierne baty od 2.0 AFN.

Napisano

> 305 lub 350 zależnie od wersji

> Ale mnie zastanawia co innego: jakim cudem RS 265 Trophy jest:

> 1 sek szybsze niż 340 hk Audi TT-RS

Masa?

> 2 sek szybsze niż KTM X-Bow ważący połowę z tego co Megane!

> 3 sek szybsze niż EVO IX 300 KM !

akurat evo na suchym może być wolniejsze. Więcej masy i mniej WHP.

> 7 sek szybsze niż nowe BMW 1 M Coupe 340 KM!!!

tutaj też stawiam na masę i dobre opony

> A zwłasza:

> 9 sek szybsze niż ekstremalne odelżone Megane R26.R na R888

> Trophy nie jest odelżone ani nawet nie ma zmienionego zawieszenia.

> Ale jeszcze badziej zastanawia dlaczego Trophy jest az o 21 s szybsza od standardowej Meganki RS

> mkIII

> skoro nie jest odelzona i nie ma zadnych zmian procz 15 KM wiecej i Brigestone zamiast Michelin.

tzn jakie ma opony?

> Cud

albo auto naprawdę ustawiane pod ten tor. Np auta OPC są na nim naprawdę szybkie chociaż na ulicy podobno nie skręcają wink.gif

Napisano

> OL Tunung

> Kissling i Manzel obydwaj sa obok siebie w Oberhausen

> http://www.mantzel.de/

> http://www.kissling-motorsport.de/index.php

chyba niebardzo smile.gif

jak maja rsa ogarniac to :

http://www.digiservices.fr/

http://www.k-tecracing.com/

http://www.shiftech.fr/

te firmy ogarna rsa na 310-320km;)

a tu sam programik

http://www.mybluefin.co.uk/

Napisano

> http://www.shiftech.fr/reprogrammation.php?model=30&serie=154&year=209&engine=2610

nie no dzieki panowie... ale sek w tym ze ja nie chce robic 2000 km zeby wstawic chipa...

polacy nie gęsi... ale sęk w tym ze strasznie zwlekalismy ze sciagnieciem softu do tce180 i to jest wkurzające... ale juz 44tuning maja w ofercie oficjalnie - czekam na ich odpowiedz... do opola nie daleko.

Napisano

> nie no dzieki panowie... ale sek w tym ze ja nie chce robic 2000 km zeby wstawic chipa...

> polacy nie gęsi... ale sęk w tym ze strasznie zwlekalismy ze sciagnieciem softu do tce180 i to jest

> wkurzające... ale juz 44tuning maja w ofercie oficjalnie - czekam na ich odpowiedz... do opola

> nie daleko.

maja boxa za ponad 2 tys screwy.gif

Napisano

> maja boxa za ponad 2 tys

nie. wczesniej mieli tylko boxa w ofercie...

teraz maja zwyklego chipa juz (przynajmniej wg www)

'>http://www.44tuning.pl/chip-tuning-renault-megane-2.0-tce-180-km] ]http://www.44tuning.pl/chip-tuning-renault-megane-2.0-tce-180-km

kwestia jest taka ze slaby ten chip. zwlaszcza vs to: http://www.ziptuning.nl/pl/chiptuning/Chip-tuning-Renault-Megane-2.0-TCE-180-pk-Informacje.html

Napisano

> nie. wczesniej mieli tylko boxa w ofercie...

> teraz maja zwyklego chipa juz (przynajmniej wg www)

> ]http://www.44tuning.pl/chip-tuning-renault-megane-2.0-tce-180-km]'>http://www.44tuning.pl/chip-tuning-renault-megane-2.0-tce-180-km]

> ]http://www.44tuning.pl/chip-tuning-renault-megane-2.0-tce-180-km[/url]

> kwestia jest taka ze slaby ten chip. zwlaszcza vs to:

> http://www.ziptuning.nl/pl/chiptuning/Chip-tuning-Renault-Megane-2.0-TCE-180-pk-Informacje.html

ZIPtuning mają do wszystkiego kosmiczne programy - ciekawe tylko jak to sprawdza się w praktyce i czy jest bezpieczne. Bo TCE100 też mają ostro podkręconego w rozpisce, ale nikt w Polsce takiego programu nie robi. Zresztą nawet i nie tylko u nas...

Napisano

> Podlinkuj od razu na jakich oponach jechali, jaki zawias, hamulce, wybebeszenie, i pytanie kluczowe

> czy VR6 była zdrowa bo 90% tego co się porusza po drogach ma max. 150 i dostają niemiłosierne

> baty od 2.0 AFN.

Samochody seria, to test nowych aut.

Jak znajde na kompie skan to zalacze do posta.

Oczywiscie opony maja inny rozmiar, zapewne tez inny jest producent i model gumy.

Napisano

> Samochody seria, to test nowych aut.

> Jak znajde na kompie skan to zalacze do posta.

> Oczywiscie opony maja inny rozmiar, zapewne tez inny jest producent i model gumy.

Dobierając odpowiednio warunki i zasady można udowodnić że dowolny samochód A jest lepszy i/lub gorszy od samochodu B.

W związku z czym zadam jeszcze raz pytanie - gdybyś miał do wyboru nowego Golfa lub nowe BMW z tego testu, to który byś wybrał (zakładając że dostajesz je w prezencie)?

Napisano

> Dobierając odpowiednio warunki i zasady można udowodnić że dowolny samochód A jest lepszy i/lub

> gorszy od samochodu B.

o co Ci konkretnie chodzi?

pokaż jak udowodnisz ze Golf GTI jest szybszy od focusa RS. Jakie warunki faworyzujące golfa dobierzesz? Tor o długości 200 metrów i z 30toma zakrętami 90 st?

moze jakies przyklady konkretne na potwierdzenie teorii?

mozliwosci preparowania toru są ograniczone. i o tyle o ile f1 nie pojedzie dakaru, czy nascar nie nadaje sie do WRC, to tor asfaltowy to tor asfaltowy (i nie mowie o ekstremum typu rozeta na bemowie vs nurburgring). kilka prostych, kilka zakrętów - a sprawne auto da rade wszedzie (pomijam temat warunków pogodowych).

Napisano

> moze jakies przyklady konkretne na potwierdzenie teorii?

Przykładem koronnym jest udowodnienie przez Top Gear że Prius pali więcej niż M3.

Napisano

> Przykładem koronnym jest udowodnienie przez Top Gear że Prius pali więcej niż M3.

no to ok. faktycznie pisales: lepszy/gorszy... moj kompakt jest lepszy od bmw7 bo sie zmiesci w miejscu parkingowym ktore ma 4.7 metra smile.gif tego typu rzeczy... albo wazy mniej smile.gif

ale w temacie na osiagniecie lepszego czasu? juz nie jest tak wesolo.

Napisano

> ale w temacie na osiagniecie lepszego czasu? juz nie jest tak wesolo.

Tak, ale też daje się trochę manipulować przez odpowiednie dobranie opon, toru, warunków (sucho/mokro) i przede wszystkim kierowców. Oczywiście nie da się udowodnić że Prius jest szybszy od M3, ale np. w przypadku samochodów podobnych (np. M3, C63 i IS-F) daje się już tak dobrać parametry by dowolny z nich wygrał.

Napisano

> Tak, ale też daje się trochę manipulować przez odpowiednie dobranie opon, toru, warunków

> (sucho/mokro) i przede wszystkim kierowców. Oczywiście nie da się udowodnić że Prius jest

> szybszy od M3, ale np. w przypadku samochodów podobnych (np. M3, C63 i IS-F) daje się już tak

> dobrać parametry by dowolny z nich wygrał.

ok. jakby BMW zorganizowalo zawody to by pewnie udupilo konkurencje.

ale to musi lezec w czyims interesie. a focus mial promowac forda - czyli na pewno jechal na dobrych oponach i pogodzie. tak samo renault. jeden interes - wygral w danym momencie lepszy

tak samo jak jechalo m3 to nie byla to prowokacja i umyslnie zanizony czas przez oplaconego przez Lexusa kierowce M3 smile.gif

Napisano

> ok. jakby BMW zorganizowalo zawody to by pewnie udupilo konkurencje.

To też nie do końca tak - jedni producenci podchodzą do sprawy "uczciwie" (choć moim zdaniem też nie do końca) - biorą nowy samochód z fabrycznymi oponami. Inni "oszukują" (choć moim zdaniem wcale to nie jest oszustwo) - wstawiają lepsze niż fabryczne opony, klocki, jadą z minimalną ilością paliwa, wybierają odpowiedni dzień do testu (temperatura!) i wiele innych. Do tego kierowca A nie jest równy kierowcy B. Nie da się dokonać idealnego porównania wielu samochodów. Można tylko założyć że jeżeli A jest znacząco (kilkanaście procent) szybsze na torze X to będzie pewnie także szybsze na torze Y, choć może się okazać że przewaga będzie mniejsza lub większa. Czyli inaczej - możesz być pewny że Corvette ZR-1 na większości torów będzie szybsza od BMW M3. Ale np. M3 kontra C63AMG to już nie takie pewne.

Napisano

> To też nie do końca tak - jedni producenci podchodzą do sprawy "uczciwie" (choć moim zdaniem też

> nie do końca) - biorą nowy samochód z fabrycznymi oponami. Inni "oszukują" (choć moim zdaniem

> wcale to nie jest oszustwo) - wstawiają lepsze niż fabryczne opony, klocki, jadą z minimalną

> ilością paliwa, wybierają odpowiedni dzień do testu (temperatura!) i wiele innych. Do tego

> kierowca A nie jest równy kierowcy B. Nie da się dokonać idealnego porównania wielu

> samochodów. Można tylko założyć że jeżeli A jest znacząco (kilkanaście procent) szybsze na

> torze X to będzie pewnie także szybsze na torze Y, choć może się okazać że przewaga będzie

> mniejsza lub większa. Czyli inaczej - możesz być pewny że Corvette ZR-1 na większości torów

> będzie szybsza od BMW M3. Ale np. M3 kontra C63AMG to już nie takie pewne.

no zawsze jest jakies ale... ale jesli producent A nie wstawil opon porzadnych, i zalał do pełna, i jeszcze wsadził tesciowa do bagaznika - to jego wina i problem, ze nie potrafi uzyskac czasu lepszego niz konkurencja. niech go wiec ta konkurencja zmotywuje, to wroci i poprawi czas. i czynnosc powtorzyc...

dzieki temu wylania sie pewien obraz.

Napisano

> no zawsze jest jakies ale... ale jesli producent A nie wstawil opon porzadnych, i zalał do pełna, i

> jeszcze wsadził tesciowa do bagaznika - to jego wina i problem, ze nie potrafi uzyskac czasu

> lepszego niz konkurencja. niech go wiec ta konkurencja zmotywuje, to wroci i poprawi czas. i

> czynnosc powtorzyc...

> dzieki temu wylania sie pewien obraz.

Tylko zwróć uwagę, że dość często to nie producent testuje, a dziennikarze. Tu się już potrafią różne cuda dziać, niekoniecznie wynikające ze złej woli.

Napisano

> dzieki temu wylania sie pewien obraz.

Ale ten obraz jest fałszywy smile.gif

Napisano

> Ale ten obraz jest fałszywy

1. nieprawda. jest najblizszy prawdy jak moze realnie byc.

2. jaka masz propozycje? zmusic wszystkich ktorzy testuja cywilne auta na torze sluzacym do "track day", do uzywania jednych opon, napisanie 500 stron regulaminu nt. dopuszczalnych modyfikacji i zatrudnienie 1 kierowcy, pilnowanie pogody?

nierealne... takie rzeczy (i to nie wszystkie) tylko w zawodowym sporcie. a tu mowimy o autach przecietnego kowalskiego... czyli patrz pkt 1.

Napisano

> 1. nieprawda. jest najblizszy prawdy jak moze realnie byc.

Ale nadal fałszywy. Trzeba do tego podchodzić z ogromną rezerwą.

Napisano

> 1. nieprawda. jest najblizszy prawdy jak moze realnie byc.

Jedno drugiemu nie przeczy.

Moja propozycja - brać te wyniki przez palce.

Napisano

> Dobierając odpowiednio warunki i zasady można udowodnić że dowolny samochód A jest lepszy i/lub

> gorszy od samochodu B.

> W związku z czym zadam jeszcze raz pytanie - gdybyś miał do wyboru nowego Golfa lub nowe BMW z tego

> testu, to który byś wybrał (zakładając że dostajesz je w prezencie)?

Bezapelacyjnie BMW.

Jak wynika z tekstu opony w Golfie sa gorsze.

Trudno, nic nie przekona mnie do FWD.

Zaluje tylko, ze nikt takiego "prezentu" nikomu juz nie zrobi.

tivsvr61.jpg

tivsvr62.jpg

tivsvr63.jpg

tivsvr64.jpg

tivsvr65.jpg

tivsvr66.jpg

tivsvr67.jpg

Napisano

> Bezapelacyjnie BMW.

bemka stylistycznie deklasuje golfa piesc.gif

> Trudno, nic nie przekona mnie do FWD.

Gadanie, nowy GTI jest fajny, a zwłaszcza tapicerka w kratkę serduszka.gif.

RWD dla pedałów. Prawdziwi faceci jeżdżą tylko AWD wink.gif.

Napisano

> Jedno drugiemu nie przeczy.

> Moja propozycja - brać te wyniki przez palce.

no raczej, nikt nie uważa ze kompakt - megane jest "ogolnie" szybsze niz auta klasy M3 i IS-F... chociaz moze i tacy kilerzy spod świateł się znajdą smile.gif

Napisano

> Prawdziwi faceci jeżdżą tylko AWD .

Do mnie pijesz? bananaevil.gif

Napisano

> bemka stylistycznie deklasuje golfa

Przednia czesc nadwozia - tak. ok.gif

> Gadanie, nowy GTI jest fajny, a zwłaszcza tapicerka w kratkę .

Szkocka spodnica tez jest w krate, ale nie czyni to z niej fajnego wdzianka. clown.gif

> RWD dla pedałów. Prawdziwi faceci jeżdżą tylko AWD .

To nawet brzmi idiotycznie. z_lol1.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.