Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hardcore

Featured Replies

Napisano
wyjazd w taka ulewe na nowej przedniej oponie to niezapomniane wrazenia ... jak sie guma przez pierwsze kilka kilometrow totalnie nie klei do drogi .... mniodzio ...
Napisano

> wyjazd w taka ulewe na nowej przedniej oponie to niezapomniane wrazenia ... jak sie guma przez

> pierwsze kilka kilometrow totalnie nie klei do drogi .... mniodzio ...

Nie bierz tego do siebie osobiscie, ale dla mnie to niestety szczyt glupoty niemajacej nic wspolnego z hard core'm.

Czasami warto sobie po prostu odpuscic !

wink.gif

Napisano

> wyjazd w taka ulewe na nowej przedniej oponie to niezapomniane wrazenia ... jak sie guma przez

Przypomnialo mi sie, jak zlapalem gume z tyłu przy jakichs 90km/h grinser006.gif

Co do przodu to zdarzaly mi sie fikolki przez przednią ośke ale to na pierdopędach grinser006.gif

Mialem tez okazje na motorowerach jezdzic z odkreconą przednią ośką jak i na flaku przedniej opony

Nie wspominajac o slizganiu sie na pasach w deszczu - ot takie zycie motocylisty

Napisano
  • Autor

> Nie bierz tego do siebie osobiscie, ale dla mnie to niestety szczyt glupoty niemajacej nic

> wspolnego z hard core'm.

> Czasami warto sobie po prostu odpuscic !

jak trzeba moto z warsztatu do domu przewlec to sie nie ma wyboru

Napisano

> jak trzeba moto z warsztatu do domu przewlec to sie nie ma wyboru

Jakbyś miał napęd na przód to mógłbyś gumkę trochę pogrzać przed wyjazdem..... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

+5% do umiejętności jazdy za każdą godzinę w takich warunkach zlosnik.gif

w pewien sposób ci nawet zazdroszczę, cały czas mnie kusi polatać w takim deszczu na jakimś placyku... tylko ja zimna i wilgoci nie lubię cool.gif

Napisano

> jak trzeba moto z warsztatu do domu przewlec to sie nie ma wyboru.

Zgadza sie. swego czasu bedac totalnie zielonym w oberwaniu chmury wracalem tylko z warsztatu do domu, niestety nie mialem tyle szczescia, szlif.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zgadza sie. swego czasu bedac totalnie zielonym w oberwaniu chmury wracalem tylko z warsztatu do

> domu, niestety nie mialem tyle szczescia, szlif.

jazda w deszczu to pikus, cwiczylem to nie jeden raz ale ta nowa opona niestety pokryta jest jakims syfem, ktory musi sie zetrzec i na mokrym lata po calej jezdni

Napisano

jak mi zmieniali opony to na sam koniec przetarli delikatnie papierem ściernym. może w tym metoda???

Napisano
  • Autor

> jak mi zmieniali opony to na sam koniec przetarli delikatnie papierem ściernym. może w tym

> metoda???

jest to rozwiazanie, musze qpic gdzies papier scierny i przejechac po oponac

Napisano

> jazda w deszczu to pikus, cwiczylem to nie jeden raz ale ta nowa opona niestety pokryta jest jakims

> syfem, ktory musi sie zetrzec i na mokrym lata po calej jezdni

Tak mi się przypomniało... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tak mi się przypomniało...

typowy przyklad nowych opon

Napisano

hardcore to jest jak mi rozwaliło w MZ tylną oponę przy 90 i pojechałem z zakrętu prosto w kupe piachu na poboczu hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> jazda w deszczu to pikus, cwiczylem to nie jeden raz ale ta nowa opona niestety pokryta jest jakims

> syfem, ktory musi sie zetrzec i na mokrym lata po calej jezdni

Dlatego moja wypowiedz wygladala tak a nie inaczej. Aby zedrzec powloke nalezy spokojnie przejechac minimum 200 km, w zaleznosci jak sie jezdzi, czasami troche mniej biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> jest to rozwiazanie, musze qpic gdzies papier scierny i przejechac po oponac

Zadne rozwiazanie !

Rozwiazaniem bylo by przejechanie szlifierka tasmowa ( czolgiem ) o grubosci papieru / tasmy gora 40 Chodzi o wyrobienie struktory jak na asfalcie.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zadne rozwiazanie !

> Rozwiazaniem bylo by przejechanie szlifierka tasmowa ( czolgiem ) o grubosci papieru / tasmy gora

> 40 Chodzi o wyrobienie struktory jak na asfalcie.

obejrzalem dzisiaj na spokojnie opone, musze jeszcze tylko uwazac w zlozeniach, srodek sie przetarl jako tako

Napisano

Poważnie o tych 200km mówicie ?

Ja po założeniu nowej opony czułem "śliskie" prowadzenie przez ok 1-2km, potem ustąpiło.

Nie wspominam już o tym że później nowa opona lepiej hamowała na mokrym niż stara na suchym hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Poważnie o tych 200km mówicie ?

> Ja po założeniu nowej opony czułem "śliskie" prowadzenie przez ok 1-2km, potem ustąpiło.

> Nie wspominam już o tym że później nowa opona lepiej hamowała na mokrym niż stara na suchym

zeby zjechac rowniez boki to moze sie i 200 nakulac

Napisano

> zeby zjechac rowniez boki to moze sie i 200 nakulac

są też osoby którym druty wyjdą na środku a boki będą miały jeszcze warstwę ochronną wink.gif

co wy za bajki opowiadacie, jakie 200km ? szlifierka taśmowa ?!?

Sprawa jest prosta, masz nową oponę jedziesz na kwadratowo aż się nagrzeje, jak się nagrzeje jedzie się normalnie bez specjalnego odkręcania i już, to nie jest docieranie hamulców.

Napisano

> Poważnie o tych 200km mówicie ?

Jak najbardziej powaznie, obecnie w Niemczech ubezpieczenie moze nie wyplacic kasy gdy bedzie mniej. Przy zakupie nowego sa naklejki informujace o tym fakci.

> Ja po założeniu nowej opony czułem "śliskie" prowadzenie przez ok 1-2km, potem ustąpiło.

Nic bardziej zludnego, no chyba, ze te 2 km powerslidem darles biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> co wy za bajki opowiadacie, jakie 200km ? szlifierka taśmowa ?!?

Misiu, moze najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem, napisane bylo BYLOBY ! - NIE MYLIC Z TYM; ZE TAK SIE ROBI !

> Sprawa jest prosta, masz nową oponę jedziesz na kwadratowo aż się nagrzeje, jak się nagrzeje jedzie

> się normalnie bez specjalnego odkręcania i już, to nie jest docieranie hamulców.

To Ty na kwadratowo jezdzisz ? Chyle czola.

wink.gif

Napisano

> Tak mi się przypomniało...

Tylko w tym filmiku to sie usliznela tylna opona a nie przednia smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.