Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mercedes 200 1967

Featured Replies

Napisano

Wczoraj wieczorem poszedłem z dawno nie widzianym kumplem w miasto. Posiedzieliśmy przy szklaneczce dobrego trunku i koło 1 w nocy na bardzo delikatnym rauszu spacerując nocnymi ulicami Wawy zobaczyliśmy na postoju czarnego, pięknego Mercedesika. Stał gdzieś w końcu kolejki. No ale nic. Podeszliśmy zagadaliśmy, kierowca nie miał nic przeciwko żebyśmy go zgarnęli, inni taksiarze o dziwo też więc udaliśmy się na nocną przejażdżkę po Wawie.

Puste ulice my i Mercedes. Kierowca - przesympatyczny starszy pan bawił nas rozmową o rzeczonym Mercedesie i dawnych czasach (jeździ nim na Taxi od 36 lat). Zresztą swojego czasu chyba go widziałem w jakimś programie o starych autkach na TVN Turbo (może ktoś ma linkę? ) Gęby nam się cieszyły jak dzieciom. Kumpel wysiadł pod hotelem a ja pojechałem dalej już na przednim siedzeniu (bez pasów bo autko takowych nie posiadało zlosnik.gif )

Wrażenia z jazdy bezcenne. Na koniec wziąłem od pana taksówkarza telefon i pewnie jeszcze kiedyś się tym Merolkiem przejadę food.giffood.giffood.gif

Pod hotelem spróbowaliśmy go obfocić ale noc+komórka = porażka ale coś tam widać

285117092-2011-06-28-00.39.16.jpg

Napisano
  • Autor

> Stawka normalna, czy +xx% za weterana?

Na naklejce miał 2PLN za km więc jak na Wawę gdzieś w środku cennika.

Za nocny kurs (wyruszyliśmy jakoś koło 1:00) z Centrum na Al. Krakowską w okolice Okęcia, kilkuminutowy postój pod hotelem i kurs do Wilanowa (w sumie pewnie ze 25km wyszło) licznik wskazał 73PLN + napiwek za atmosferę i fajne opowieści.

Ta sama trasa zrobiona za dnia tańszym Taxi Grosik wyniosła coś ponad 40 zeta.

Napisano

Piekny, choc duzo lepiej wygladalby z malym "kogutem" sprzed 36 lat zamiast tego paskudnego "biszkopta" z epoki wczesnego Walesy. Ja wiem, reklama dzwignia handlu, ale mimo wszystko...

Napisano
  • Autor

> Piekny, choc duzo lepiej wygladalby z malym "kogutem" sprzed 36 lat zamiast tego paskudnego

> "biszkopta" z epoki wczesnego Walesy. Ja wiem, reklama dzwignia handlu, ale mimo wszystko...

w necie znalazłem ładniejsze zdjęcie takiego okazu. Ależ on piękny food.gif

1234_1961_w110_01_4901c63e1a42b.jpg

Napisano

z tym programem w TV chyba masz racje...wydaje mi się (choć mogę się mylić), że to on właśnie opowiadał, że jeździ w nocy ze względu na to, że boi się o auto i jeździ wtedy gdy jest mały ruch na ulicach...

Napisano
  • Autor

> z tym programem w TV chyba masz racje...wydaje mi się (choć mogę się mylić), że to on właśnie

> opowiadał, że jeździ w nocy ze względu na to, że boi się o auto i jeździ wtedy gdy jest mały

> ruch na ulicach...

to ten sam, nam też mówił, ze boi się dziennego ruchu i woli nocą jeździć.

Napisano

Świetne auto , i super że kierowca miły , w takim duecie to aż chce się podróżować. ok.gif

Napisano

> Wczoraj wieczorem poszedłem z dawno nie widzianym kumplem w miasto. Posiedzieliśmy przy szklaneczce

> dobrego trunku i koło 1 w nocy na bardzo delikatnym rauszu spacerując nocnymi ulicami Wawy

> zobaczyliśmy na postoju czarnego, pięknego Mercedesika. Stał gdzieś w końcu kolejki. No ale

> nic. Podeszliśmy zagadaliśmy, kierowca nie miał nic przeciwko żebyśmy go zgarnęli, inni

> taksiarze o dziwo też więc udaliśmy się na nocną przejażdżkę po Wawie.

> Puste ulice my i Mercedes. Kierowca - przesympatyczny starszy pan bawił nas rozmową o rzeczonym

> Mercedesie i dawnych czasach (jeździ nim na Taxi od 36 lat). Zresztą swojego czasu chyba go

> widziałem w jakimś programie o starych autkach na TVN Turbo (może ktoś ma linkę? ) Gęby nam

> się cieszyły jak dzieciom. Kumpel wysiadł pod hotelem a ja pojechałem dalej już na przednim

> siedzeniu (bez pasów bo autko takowych nie posiadało )

> Wrażenia z jazdy bezcenne. Na koniec wziąłem od pana taksówkarza telefon i pewnie jeszcze kiedyś

> się tym Merolkiem przejadę

> Pod hotelem spróbowaliśmy go obfocić ale noc+komórka = porażka ale coś tam widać

w legendach prl go widziałem

Napisano

> to pozdrów od dwóch lekko wstawionych kolesi, których wiózł z Centrum do Lorda i Wilanowa

Jakbyście mu furę zarzygali, to może by was zapamiętał, wśród gąszcza nocnej podchmielonej klienteli zlosnik.gif

Napisano

> Piekny, choc duzo lepiej wygladalby z malym "kogutem" sprzed 36 lat zamiast tego paskudnego

> "biszkopta" z epoki wczesnego Walesy. Ja wiem, reklama dzwignia handlu, ale mimo wszystko...

kiedyś miał małego ok.gif

ale widać nie wyrabiał jako wolny i poszedł do korporacji...

Napisano

> kiedyś miał małego

> ale widać nie wyrabiał jako wolny i poszedł do korporacji...

Ty byś lepiej zapodał foty esel sześćset, którą rzekomo posiadasz zlosnik.gif

śniegi już zeszły, więc możesz wyjechać z garażu grinser006.gif

Napisano

Kurczę - trochę żal tłuc go na taryfie hmm.gif

Ale z drugiej strony widać sobie dobrze radzi ok.gif

Napisano

> Kurczę - trochę żal tłuc go na taryfie

> Ale z drugiej strony widać sobie dobrze radzi

Co kilka lat dostaje mały remoncik blach, ten merc jeździ na taryfie odkąd moja pamięć zaczęła rejestrować.

Facet zaczął nim śmigać na taryfie jak jeszcze nie był zabytkiem i tak ciągnie do dziś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.