Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cc 1.2 8v mały problem

Featured Replies

Napisano

Witam,

co może być nie tak, autko ma swapa na 1.2 8v skrzynia z sc 1100 nie van grinser006.gif na 4 biegu rozpędza się do 170 natomiast po włączeniu 5 autko zaczyna zwalniać do 160 i nie chce się rozpędzać dalej. Dodam iż wiazka silnika jest z cc 900 komp od punto, nie zmieniałem przekaźnika od wtrysku jest nadal ten z 900 jednopunkta.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam,

> co może być nie tak, autko ma swapa na 1.2 8v skrzynia z sc 1100 nie van na 4 biegu rozpędza się

> do 170 natomiast po włączeniu 5 autko zaczyna zwalniać do 160 i nie chce się rozpędzać dalej.

> Dodam iż wiazka silnika jest z cc 900 komp od punto, nie zmieniałem przekaźnika od wtrysku

> jest nadal ten z 900 jednopunkta.

> Pozdrawiam.

Zuraw już też raz pisał, że po założeniu długiego piątego biegu spadł mu drastycznie v-max.na 5-ce. Tak skrzynia co masz to s-kowa domniemam, ma bardzo długi 5-ty bieg i w ogólności tak po prostu chyba musi być, aczkolwiek 160 to chyba dość słabo faktycznie. Prędkość licznikowa czy rzeczywista (GPS)?

EDIT: 160 km/h przy skowej skrzyni na 5-tym biegu to jest jakieś 4200 RPM. Nie jest to odcięcie awaryjne w kompie? Marchewa się nie świeci?

Napisano

Normalne zjawisko. Opory ruchu przewyższają moment na kołach i samochód zwalnia. Za długa 5, ewentualnie za długie przełożenie główne do takiej charakterystyki silnika.

Napisano

> Witam,

> co może być nie tak, autko ma swapa na 1.2 8v skrzynia z sc 1100 nie van na 4 biegu rozpędza się

> do 170 natomiast po włączeniu 5 autko zaczyna zwalniać do 160 i nie chce się rozpędzać dalej.

> Dodam iż wiazka silnika jest z cc 900 komp od punto, nie zmieniałem przekaźnika od wtrysku

> Pozdrawiam.

a jakie masz obroty przy tych 170 na 4 i jakie przy 160 na 5?

Napisano

> Witam,

> Pozdrawiam.

spało sie na lekcja fizyki co ? grinser006.gif

jest tak jak ma byc

Napisano
  • Autor

> Zuraw już też raz pisał, że po założeniu długiego piątego biegu spadł mu drastycznie v-max.na 5-ce.

> Tak skrzynia co masz to s-kowa domniemam, ma bardzo długi 5-ty bieg i w ogólności tak po

> prostu chyba musi być, aczkolwiek 160 to chyba dość słabo faktycznie. Prędkość licznikowa czy

> rzeczywista (GPS)?

> EDIT: 160 km/h przy skowej skrzyni na 5-tym biegu to jest jakieś 4200 RPM. Nie jest to odcięcie

> awaryjne w kompie? Marchewa się nie świeci?

Prenkość mierzona z GPS. dokładnie obroty silnika na 5 biegu to 4200-4300 i marchewy nie widać chyba że żarówka padła zlosnik.gif pózniej ją sprawdzę.

Napisano

> Prenkość mierzona z GPS. dokładnie obroty silnika na 5 biegu to 4200-4300 i marchewy nie widać

> chyba że żarówka padła pózniej ją sprawdzę.

Żarówka żarówką, chodzi o to czy czujesz odcięcie/pyrkanie, czy po prostu się nie może dalej napędzić...

Napisano
  • Autor

> Żarówka żarówką, chodzi o to czy czujesz odcięcie/pyrkanie, czy po prostu się nie może dalej

> napędzić...

1,2,3, idzie na odcinkę 4 też ale trzeba go mocno piłować na 5 niema szans czegoś mu brakuje 4500 maksymalne odbroty do osiągnięcia, poprostu niema szans go wyżej wykręcić na 5 biegu no chyba że z dużej górki grinser006.gif ale nie oto przecież chodzi widziałem sc które na 5 biegu krecą się do 6000 i ja też tak chcę buu.gif

ostatni zmieniłem mu koła na seryjne 13 155 szerokie i ku mojemu zdziwieniu auto jeszcze wolniejsze i było tak samo 4 ładnie sie kręci na 5 zwalnia ręce opadają angryfire.gif

Napisano

> Normalne zjawisko. Opory ruchu przewyższają moment na kołach i samochód zwalnia. Za długa 5,

> ewentualnie za długie przełożenie główne do takiej charakterystyki silnika.

nie moment a MOC.......

Napisano
  • Autor

> nie moment a MOC.......

owszem to tylko 75 km ale na innych biegach jest ok to autko potrafi stać w miejscu i smażyć opony więc z mocą chyba jest ok do setki poniżej 10 sek

kto ma autko z tym samym silnikiem i skrzynią proszę napisać swoje osiagi może szukamy dziury w całym i cc z 1,2 8v to totalna porażka confused.gif

Napisano

> owszem to tylko 75 km ale na innych biegach j

> kto ma autko z tym samym silnikiem i skrzynią proszę napisać swoje osiagi może

szukamy dziury w

> całym i cc z 1,2 8v to totalna porażka

hehe, z ta skrzynia to szalu nie bedzie. zakladaj paliowa albo chociaz ccs. moje byle sc seria 1.2 8v na sportingowej skrzyni zamykalo dosyc sprawnie licznik na 5tym biegu, oczywiscie na niemieckiej autostradzie

Napisano

Ja w swoim CC z tym silnikiem tylko ze skrzynia z sportingowa z sc na 5 biegu zamykam obrotomierz do odcinki idzie

Napisano

realna predkosc 8v to wg gpsa 175, max 180 ok.gif

nie łudźmy sie to nie pędziwiatr, zeby rozwijać predkości ponad 200 to trzeba miec sporo wiecej pod maską

Napisano

> realna predkosc 8v to wg gpsa 175, max 180

> nie łudźmy sie to nie pędziwiatr, zeby rozwijać predkości ponad 200 to trzeba miec sporo wiecej pod

> maską

sporo bo w oporach ruchu jest predkosc do sześcianu

Napisano

Tak to jest, jak się ma słabe auto, z fatalną skrzynią grinser006.gif

Skrzynia od palio i nie poznasz auta clown.gif

Napisano

> owszem to tylko 75 km ale na innych biegach jest ok to autko potrafi stać w miejscu i smażyć opony

> więc z mocą chyba jest ok do setki poniżej 10 sek

> kto ma autko z tym samym silnikiem i skrzynią proszę napisać swoje osiagi może szukamy dziury w

> całym i cc z 1,2 8v to totalna porażka

1) WIESZ że masz te 75KM czy tylko tak Ci się wydaje?

2) w wielkim uproszczeniu....:

Moment= jak szybko osiągniesz 100km/h

Moc=czy osiągniesz te 100km/h

czyli przyśpieszasz momentem a jedziesz mocą.

Napisano

Miałem kiedyś taki silnik, tylko ze skrzynią najpierw 5-ka od Kałuży 13/64, a potem 6-ka z P1. Na wszystkich biegach szedł bombą.

Napisano
  • Autor

> Tak to jest, jak się ma słabe auto, z fatalną skrzynią

> Skrzynia od palio i nie poznasz auta

z jakiego konkretnie modelu ta skrzynia od palio chętnie spróbuje, jakieś większe kłopoty z montażem sa przewidziane czy idzie w miarę gładko

Napisano

1.2 8v + dluga skrzynia podciagana 1.1 sc van tez beda takie cyrki? angryfire.gif

Napisano

> 1.2 8v + dluga skrzynia podciagana 1.1 sc van tez beda takie cyrki?

Też zlosnik.gif

Napisano

> z jakiego konkretnie modelu ta skrzynia od palio chętnie spróbuje, jakieś większe kłopoty z

> montażem sa przewidziane czy idzie w miarę gładko

Od Palio weekend 1,2.. Siena 1,2

Kwestia wymiany półosi i zewnętrznego mechanizmu (oraz jeśli masz skrzynię bez podciąganego ręcznego to jeszcze kosz z linkami)

Napisano

> 1.2 8v + dluga skrzynia podciagana 1.1 sc van tez beda takie cyrki?

Niestety, jedyna opcja, że to zaczęło się jakoś toczyć to skrzynia każda inna niż eskowa zlosnik.gif

Napisano

> realna predkosc 8v to wg gpsa 175, max 180

A ile wtedy plus minus wynosi prędkość wg. licznika, tzn. bardziej mnie ciekawi jak mamy na liczniku 180km/h to ile jest wg GPSu ?

Napisano

zależy jakie oponki, jaki profil, ja na 175/50 licznikowe 180 na gps 160

Napisano
  • Autor

> Od Palio weekend 1,2.. Siena 1,2

> Kwestia wymiany półosi i zewnętrznego mechanizmu (oraz jeśli masz skrzynię bez podciąganego

> ręcznego to jeszcze kosz z linkami)

zewnętrzny mechanizm konkretnie bo jakoś nie łapię grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.