Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup Lacetti

Featured Replies

Napisano

> Za pomoca komputera/skanera mozna zrobic wszystko zarowno w gazie jak i w ECM. A w ASO sie im nie

> chcialo, albo elektryk byl na urlopie, az dziwne bo 100 mozna zarobic.

Mi się wydaje właśnie, że nie do końca. Interesowałem się trochę tym tematem kiedyś. Laczek, nie ukrywajmy to jest i był tani samochód, tak mi też powiedzieli w serwisie. W cruzie jest możliwość sprawdzenia przebiegu na sterowniku, w laczku nie. W laczku przebieg zapisany jest na układzie w liczniku, nie ma go w sterowniku. Ponoć idzie odczytać czas pracy sterownika przy OBDII, mi się to nie udało, na serwisie też stwierdzili, iż w przypadku laczka nie jest to możliwe, a jest to tak rozwiązane w cruze. Nie wiem, na ile informacja jest prawdziwa, tak mi powiedzieli, a ja nie mam jak tego potwierdzić, więc nie powiem, że mówią prawdę lub nie i nie będę się kłócić.

Jeśli chodzi o sterownik gazu, mam program od landi, on robi swój własny zapis czasu pracy, czyli od momentu zapłonu zapisuje Ci czas, ile czasu sterownik pracował, czyli nie pokazuje przebiegu wprost. Program od landi oczywiście jest ograniczany w zależności od uprawnień (serwisowy/dla serwisu landi / taki średni dla mechaników / darmowy dla użytkowników). Z tego, co patrzyłem, opcje wyższe są wyświetlane ale są niedostępne - nie można zaznaczyć czy wcisnąć przycisku (jest tak jakby zamazany). Jeśli chodzi o czas pracy, można go jedynie wyzerować, nie można sobie wpisać i dać zatwierdź smile.gif. Więc procedura czyszczenia musiała wiązać by się z tym, że zerujemy np. po 2 latach czas pracy i od tego czasu jeździmy i nabijamy ten czas. Następnie odpowiednia korekta w pamięci na układzie licznika i gotowe.

Oczywiście wchodzi jeszcze w to możliwość znalezienia miejsca w pamięci (nie poprzez program landi) a nazwijmy to fizycznie w pamięci (czyli np. innym napisanym przez siebie programem). Pytanie jest takie, czy w takim samochodzie, żeby zyskać może tysiąc złotych więcej jest sens aż tak się w to bawić?

Napisano

Pytanie

> jest takie, czy w takim samochodzie, żeby zyskać może tysiąc złotych więcej jest sens aż tak

> się w to bawić?

Jest juz mowie dlaczego. Ten caly divajs do gazu srednio ogarniety infromatyk zmodyfikuje tak, ze wlosy Ci sie zjeza na glowie. Bedziesz mogl wpisac co chcesz. Ludzie cuda robia z ODBDII nawet w ASO nie sa w stanie sprawdzic czy licznik cofniety. A czy sie oplaca? Tak bo nie robisz to dla jednego lacetti tylko dla 100 innych aut, ktore sprowadzasz. Akurat po chevim najbardziej widac po zuzyciu wnetrza. Silniki proste jak konstrukcja cepa wiec i 400k przejada jak sa odpowiednio serwisowane.

Napisano

> (...) Akurat po chevim najbardziej

> widac po zuzyciu wnetrza.

> (...)

Dodam tylko, że z moich obserwacji wynika, że wnętrza te zużywają się niesamowicie powoli. 100 czy 200kkm nie robi na nich dużego wrażenia.

Napisano

> Dodam tylko, że z moich obserwacji wynika, że wnętrza te zużywają się niesamowicie powoli. 100 czy

> 200kkm nie robi na nich dużego wrażenia.

Też mi tak się wydaje, że wnętrze to jest naprawdę fajnie utrzymane. Poza skórzaną kierownicą, która w podobnym stanie była we wszystkich oglądanych przeze mnie laczkach - czy miały 100tyś czy i 200tyś, była powycierana. Ale poza tym, to naprawde wszyscy są pod wrażeniem i dużo osób mówi, że jest to naprawdę inne Daewoo niż to, co było kiedyś 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Też mi tak się wydaje, że wnętrze to jest naprawdę fajnie utrzymane.

W tym aucie to nie sztuka. One naprawdę się wolno zużywają.

> Poza skórzaną kierownicą,

> która w podobnym stanie była we wszystkich oglądanych przeze mnie laczkach - czy miały 100tyś

> czy i 200tyś, była powycierana.

A to mnie dziwi. U mnie po niecałych 200kkm kierownica nie jest powycierana.

> Ale poza tym, to naprawde wszyscy są pod wrażeniem i dużo osób

> mówi, że jest to naprawdę inne Daewoo niż to, co było kiedyś

A to prawda. Chociaż Lanos też mi się specjalnie nie zużywał.

Napisano

> Maska do pomalowania, akumulator zamontowany nowy. Motor co prawda 1,4 ale jakoś mi obojętne. Trasa

> dwa razy do roku a tak to turlanie się w korkach

Dolicz jeszcze na rozrząd na dzień dobry, bo przebieg może mały, ale pasek 5 lat już ma.

Napisano
  • Autor

> Naglej i szybkiej destrukcji wiekszosci elementow eksploatacyjnych, aczkolwiek moze sie sprawowac

> jak nowo zakupiony i problemy z zaworami moga wyjsc zaraz po zakupie.

> Ja mam wciaz w pamieci klientke z samochodem tez 5 letnim, kupionym z wyprzedazy rocznika i

> przebiegiem po 5 latach - 1500 km, gdzie przyjechano na przeglad. Pod maska jeszcze wosk

> ochronny sie nie wypalil i bylo tam czysciej niz w niejednym nowym na salonie.

> Chcialem go kupic ale Pani nie była zainteresowana.

Wracając do tych awarii zaworów i zakładając że w nabytym samochodzie dotknie mnie ta awaria jakie będą orientacyjne koszty jej naprawy?

Napisano

> Wracając do tych awarii zaworów i zakładając że w nabytym samochodzie dotknie mnie ta awaria jakie

> będą orientacyjne koszty jej naprawy?

Obstawiam 1500 - 2000 PLN oczywiście poza ASO.

O ile nie będzie konieczna wymiana głowicy, tylko regeneracja.

Napisano

> A to mnie dziwi. U mnie po niecałych 200kkm kierownica nie jest powycierana.

Tu mi ktoś to kiedyś wytłumaczył, że pod ręką budowlańca np. będzie żużyta bardziej niż pod ręką informatyka 270751858-jezyk.gif, ciężko stwierdzić. Jak kupiłem fiata z plastikową kierownicą z przebiegiem 185tyś to jakoś też przez te 35tyś trochę wytarłem, bo aż tak nie była, więc może to i coś w tym jest, że to zależy od ręki tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.