Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Nie zamyka z pilota - jaka przyczyna?

Featured Replies

Napisano

witajcie

w pilotach baterie są nowe a od czasu do czasu ani na jednym ani na drugim nie da się otworzyć auta ani zamknąć. Rano się nie dało a wieczorem już tak. Centralka jakby padła to raz a dobrze przecież chyba? MIał ktoś taki problem?

Napisano

Prawdopodobnie styki w pilotach siadają. Przelutuj styki baterii na wszelki wypadek, będziesz miał jedno z głowy.

Napisano

> witajcie

> w pilotach baterie są nowe a od czasu do czasu ani na jednym ani na drugim nie da się otworzyć auta

> ani zamknąć. Rano się nie dało a wieczorem już tak. Centralka jakby padła to raz a dobrze

> przecież chyba? MIał ktoś taki problem?

A synchronizowałeś kluczyk?

Napisano
  • Autor

> A synchronizowałeś kluczyk?

nie, jak się to wykonuje i dlaczego sam z siebie się mógł rozsynchronizować?

Napisano

> nie, jak się to wykonuje i dlaczego sam z siebie się mógł rozsynchronizować?

Bikos zlosnik.gif

Wkładasz kluczyk do stacyjki, przekręcasz do zapalenia się kontrolek, ale nie uruchamiasz silnika, wciskasz przycisk zamykania i trzymasz aż drzwi się zamkną i otworzą.

Gotowe lizak.gif

Napisano
  • Autor

> wciskasz przycisk zamykania i trzymasz aż drzwi się zamkną i otworzą.

> Gotowe

Dziękuje piwo.gifok.gif nie znałem tej metody ale jutro wypróbuję smile.gif

Napisano

Tak przy okazji zapytam bo już kilka razy spotkałem się z tym że pilot z centralką na początku chodzą idealnie (otwieranie samochodu z dość dużych odległości) a z czasem zasięg słabnie aż a końcu trzeba podchodzić do auta aby je otworzyć przy czym wymiana baterii nic nie daje... Czego to jest wina i jak to naprawić ? Mówię oczywiście o oryginale (Vectra B oraz Astra G oba z rocznika '99)

Napisano

> Tak przy okazji zapytam bo już kilka razy spotkałem się z tym że pilot z centralką na początku

> chodzą idealnie (otwieranie samochodu z dość dużych odległości) a z czasem zasięg słabnie aż a

> końcu trzeba podchodzić do auta aby je otworzyć przy czym wymiana baterii nic nie daje...

> Czego to jest wina i jak to naprawić ? Mówię oczywiście o oryginale (Vectra B oraz Astra G oba

> z rocznika '99)

No właśnie jest to związane z synchronizacją. Jeśli klikasz poza zasięgiem auta, to po 3 razach już możesz mieć problem z otwarciem. Ogólnie zasięg w przypadku Opla jest dość mały. Nawet nosząc w kieszeni spodni możesz sobie "zablokować" kluczyk.

Napisano

> Wkładasz kluczyk do stacyjki, przekręcasz do zapalenia się kontrolek, ale nie uruchamiasz silnika,

> wciskasz przycisk zamykania i trzymasz aż drzwi się zamkną i otworzą.

> Gotowe

Niestety u mnie to nie działa. Próbowałem z przyciskiem zamykania, otwierania, oba na raz i nic, brak reakcji.

Napisano

> Niestety u mnie to nie działa. Próbowałem z przyciskiem zamykania, otwierania, oba na raz i nic,

> brak reakcji.

Prze-lutowałeś styki baterii w kluczyku/pilocie?

Masz wersję pilota z czerwoną diodą? Świeci gdy naciskasz przycisk?

Napisano

> Niestety u mnie to nie działa. Próbowałem z przyciskiem zamykania, otwierania, oba na raz i nic,

> brak reakcji.

Masz dwa kluczyki, w obu to samo?

Mi wypadało gniazdo baterii, przylutowałem a na styku plastików do obudowy potraktowałem klejem.

Od tego czasu skończyły się kłopoty z pilotem.

Napisano

> Prze-lutowałeś styki baterii w kluczyku/pilocie?

> Masz wersję pilota z czerwoną diodą? Świeci gdy naciskasz przycisk?

Nie przelutowywałem, polot bez diody.

> Masz dwa kluczyki, w obu to samo?

Jak to w większości przypadków bywa jeden kluczyk z pilotem a drugi tylko z immo.

Pilot zamyka i otwiera. Raz lepiej raz gorzej. Dziwi mnie to ,że nie da się go zsynchronizować.

Napisano

> Pilot zamyka i otwiera. Raz lepiej raz gorzej. Dziwi mnie to ,że nie da się go zsynchronizować.

Bo jest już widocznie zsynchronizowany. Przelutuj styki od baterii, jak koledzy radzą, dopóki jeszcze nie poodpadały ścieżki, to jedyna i potwierdzona przyczyna okresowego niedziałania pilota. Własnie tydzień temu taki lutowałem, właśnie uboga wersja: pilot bez LEDa i drugi kluczyk bez pilota. Styk od baterii tak luźno latał w otworze, że od miesiąca nie działał pilot, bo się rozsynchronizował. Po lutowaniu jak nówka, działa na dotyk.

Rada: jak otworzysz pilot, uważaj na pastylkę immo, niejeden już zgubił, takie to maleństwo.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.