Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Epica czy Cruze?

Featured Replies

Napisano

> Bo ostatnio dłuższą chwilę rozmawiałem z zaprzyjaźnionym sprzedawcą w salonie skody i stwierdził,

> że sprzedaż diesli leży, nawet floty kupują benzynę.

To czemu u mnie w firmie musimy czekać 0,5 roku na dostawę fabek tdi? grinser006.gif

Napisano

> To czemu u mnie w firmie musimy czekać 0,5 roku na dostawę fabek tdi?

Bo firmy kupuja tylko diesele. U mnie w fabryce nawet te dla dyrektorow sa diesele a jezdza tylko praca dom. Toyota np najwiekszy rabat dla fabryk daje na 1.4D wiec u nas wszystkei takie sa. grinser006.gif A tamten kolega ze skody wymysla bzdury hehe.gif

Napisano

> Bo firmy kupuja tylko diesele. U mnie w fabryce nawet te dla dyrektorow sa diesele a jezdza tylko

> praca dom. Toyota np najwiekszy rabat dla fabryk daje na 1.4D wiec u nas wszystkei takie sa.

> A tamten kolega ze skody wymysla bzdury

Są firmy, które kupują Skody z gazem jako służbówki zlosnik.gif

Napisano

> Są firmy, które kupują Skody z gazem jako służbówki

Chyba dla przedstawicieli grinser006.gif

Napisano

> Bo firmy kupuja tylko diesele.

Kupowały.

Teraz różnica TDI/TSI zwraca się po ok. 150 kkm, czyli wtedy gdy auto flotowe już jest u kolejnego właściciela.

Być może w innych markach jest inaczej, ale aktualny układ diesel/benzyna w VAG jest mocno przechylony na benzynę, TSI jest dużo przyjemniejsze w eksploatacji, a potrafi być oszczędne.

> Toyota np najwiekszy rabat dla fabryk daje na 1.4D wiec u nas wszystkei takie sa.

To nie takie proste.

Napisano

> To czemu u mnie w firmie musimy czekać 0,5 roku na dostawę fabek tdi?

Musi was dealer nie lubi, albo strasznie nawywijaliście z wyposażeniem. Pół roku to słyszałem przy Octavii tour z lpg - tyle że tu nic dziwnego, bo auto cenę ma genialną.

Ewentualnie jest to ściema rzucona dla murzynów, bo auta jeszcze nie zamówione.

Napisano

> Są firmy, które kupują Skody z gazem jako służbówki

Moze dostali dobra cene. U nas toyota nie chciala slyszec o benzynie.

Napisano

> Musi was dealer nie lubi, albo strasznie nawywijaliście z wyposażeniem. Pół roku to słyszałem przy

> Octavii tour z lpg - tyle że tu nic dziwnego, bo auto cenę ma genialną.

> Ewentualnie jest to ściema rzucona dla murzynów, bo auta jeszcze nie zamówione.

Trzeba tylko pomietac, ze wyposazenie dodatkowe jest drogie + to juz jednak stary model. Wiec golas super ale doposazony golas nie dziekuje ide do vw.

Napisano

> wyposazenie dodatkowe jest drogie

Właśnie o to chodzi, żeby klient nie wydziwiał - jak chcesz zmieniać wyposażenie, to nie bierz toura.

> + to juz jednak stary model.

Ciekawa koncepcja. Od nie-toura różni się przednimi lampami. Zresztą IMHO są ładniejsze niż te po FL.

Napisano

> Właśnie o to chodzi, żeby klient nie wydziwiał - jak chcesz zmieniać wyposażenie, to nie bierz

> toura.

> Ciekawa koncepcja. Od nie-toura różni się przednimi lampami. Zresztą IMHO są ładniejsze niż te po

> FL.

Jest stary i juz. Opatrzona dosc brzydka bryla. Nie wiem jak w srodku czy co zmienili po FL. Jak kots chce lpg to czemu nie. Chociaz za podobna cene o niebo lpeije wyposazony. Dzien do Nocy! Mozna kupic cruza 1.8 z lpg.

Napisano

> Jest stary i juz. Opatrzona dosc brzydka bryla.

Nie to ładne, co ładne, tylko co się komu podoba.

> Nie wiem jak w srodku czy co zmienili po FL.

Wnętrze tour'a jest poliftowe.

> Mozna kupic cruza 1.8 z lpg.

Za cenę toura ? Biorę 2, powiedz gdzie.

Napisano

> Nie to ładne, co ładne, tylko co się komu podoba.

> Wnętrze tour'a jest poliftowe.

> Za cenę toura ? Biorę 2, powiedz gdzie.

Nie za cene toura poniewaz tour to jst bida wersja. ale za ta cene mozna tez miec bidnego Gofla VI po odpowiednim rabacie lub po demo ale bez lpg. Daltego uwazam, ze jesli Tour to tylko golas i cieszyc sie, ze nowka ok.gif

Napisano

> Musi was dealer nie lubi, albo strasznie nawywijaliście z wyposażeniem.

O takie zamówienie to się bili dealerzy więc.... grinser006.gif

Napisano

> Wadliwy łącznik kierownicy z pedałami.

Nie wadliwy - wiem jak jechać, żeby "jechał", ale jednak wolę TD. grinser006.gif

Napisano

> Nie wadliwy - wiem jak jechać, żeby "jechał", ale jednak wolę TD.

Orlando jedzie ale na wysokich obrotach. Diesel bedzie ciagnal ladnie od dolu. Szkoda, ze tam Turbo benzyny nie laduja.

Napisano

> ale jednak wolę TD.

Ja jednak zdecydowanie nie. Przejechałem się do stolycy Ibizą z legendarnym, uwielbianym 1,9 TDi, a potem wsiadłem do Yeti - cisza i komfort.

Wiem, że 1,9 TDi już dinozaury doceniały za to, że to sprawdzona konstrukcja i HDi od PSA już by tak złego wrażenia nie zrobiło, ale w konfrontacji TDi/TSI, benzyniaka biorę w ciemno.

Napisano

> Ja jednak zdecydowanie nie. Przejechałem się do stolycy Ibizą z legendarnym, uwielbianym 1,9 TDi, a

> potem wsiadłem do Yeti - cisza i komfort.

> Wiem, że 1,9 TDi już dinozaury doceniały za to, że to sprawdzona konstrukcja i HDi od PSA już by

> tak złego wrażenia nie zrobiło, ale w konfrontacji TDi/TSI, benzyniaka biorę w ciemno.

Wiesz, nawet jak wsiądę do swojego ex-tdi, to mną telepie - jak tym można było jeździć. hehe.gif

W orlando - jeżeli chcesz, żeby "jechał - ciszy na pewno nie uświadczysz, a turbobenzyny czy V6 nie robią, więc pozostaje TD. wink.gif

Napisano

> Orlando jedzie ale na wysokich obrotach. Diesel bedzie ciagnal ladnie od dolu. Szkoda, ze tam Turbo

> benzyny nie laduja.

Gdzie jeździłeś orlando TD? blush.gif

Napisano

> Wiesz, nawet jak wsiądę do swojego ex-tdi, to mną telepie - jak tym można było jeździć.

No, a jakbyś publicznie powiedział, że TDi to syf, to prawie tak jakbyś na centomanii napisał, że seicento jest niewygodne i niebezpieczne hehe.gif

> robią, więc pozostaje TD.

Oglądałem wczoraj cruze htb - i poważnie się zastanawiam, jak będą fajne rabaty to jest mocnym kandydatem na następcę Ibizy, bo jednak chyba z "legendą" się nie polubimy, niezła ekonomia to nie wszystko.

Napisano

> No, a jakbyś publicznie powiedział, że TDi to syf, to prawie tak jakbyś na centomanii napisał, że

> seicento jest niewygodne i niebezpieczne

No przeciez mówię. grinser006.gif

Syf może nie, ale dosyć wyraźnie "czuć" diesla. No i ta ekonomia - cholernik, nie chciał palić 5 ltr w mieście. hehe.gif

Ale moje wszystkie auta tak mają. hehe.gif

> Oglądałem wczoraj cruze htb - i poważnie się zastanawiam, jak będą fajne rabaty to jest mocnym

> kandydatem na następcę Ibizy, bo jednak chyba z "legendą" się nie polubimy, niezła ekonomia to

> nie wszystko.

Nie nadążam - ostatnio było grane yeti i tacuma... cfaniaczek.gifwink.gif

Napisano

> Gdzie jeździłeś orlando TD?

W Lodzi byl.

Napisano
  • Autor

> Ja jednak zdecydowanie nie. Przejechałem się do stolycy Ibizą z legendarnym, uwielbianym 1,9 TDi, a

> potem wsiadłem do Yeti - cisza i komfort.

> Wiem, że 1,9 TDi już dinozaury doceniały za to, że to sprawdzona konstrukcja i HDi od PSA już by

> tak złego wrażenia nie zrobiło, ale w konfrontacji TDi/TSI, benzyniaka biorę w ciemno.

Właśnie. VW robi tak dobre turbobenzyny i tak złe diesle, że akurat u tego producenta różnica jest miażdżąca.

Ale gdy masz do porównania diesla i benzynę w takiej np. Toyocie Avensis to już sprawa wygląda zupełnie inaczej.

Podobnie u Chevroleta. Benzynowe silniki poniżej 1,8 dynamiczne nie są, sam 1,8 jest paliwożerny i też na kolana dynamiką nie rzuca. Za to diesle fajnie jadą i nie są specjalnie głośne.

Napisano

> Nie nadążam - ostatnio było grane yeti i tacuma...

Rezzo nono.gif

Zostało zastąpione Ibizą, zresztą wydaje mi się, że wątek o tym tu był. Nie były mi potrzebne dwa duże auta, a że komuś Rezzo było potrzebne, to nastąpiła zmiana.

Napisano

> Za to diesle fajnie jadą i nie są specjalnie głośne.

Hmm.... to może jednak powinienem się przejechać cruze'm diesel ?????

A może będzie w końcu 1,4T ??

Napisano

> Hmm.... to może jednak powinienem się przejechać cruze'm diesel ?????

> A może będzie w końcu 1,4T ??

Tak ale tym 163KM bo ma mniejsza dziura. 1.4T 140KM w astrze szalu nie robi w Cruzie powinno byc ciut lepiej bo lzejszy jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.