Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony

Featured Replies

Napisano

Witam znowu

Wczoraj zakupilem 7dmio letniego golfa 'f tedeiku' z minimalnym, naprawde minimalnym przebiegiem.

Auto prowadzi sie jak nowe. Przebieg tez jest zweryfikowany na wiele sposobow i jest autentyczny.

Mam pytanie na temat opon - maja jeszcze sporo bieznika ale maja oznaczenie 04/04 czyli sa ze stycznia 2004r. Jakie jest ryzyko jazdy na czyms takim? Czy lepiej wymieniac od razu???

Napisano

jak nie ma bicia na kierownicy, auto idzie prosto i boki nie są spękane to jeździj i nie zawracaj soboe głowy.

7 lat to nie jest jakis bardzo sędziwy wiek.

Napisano

> Witam znowu

> Wczoraj zakupilem 7dmio letniego golfa 'f tedeiku' z minimalnym, naprawde minimalnym przebiegiem.

> Auto prowadzi sie jak nowe. Przebieg tez jest zweryfikowany na wiele sposobow i jest autentyczny.

> Mam pytanie na temat opon - maja jeszcze sporo bieznika ale maja oznaczenie 04/04 czyli sa ze

> stycznia 2004r. Jakie jest ryzyko jazdy na czyms takim? Czy lepiej wymieniac od razu???

Czyli jednak Golf grinser006.gif

Niech śmiga dzielnie ok.gif

A opony kontroluj, ale powinno być OK.

Napisano

Sprawdź na mokrej drodze, czy mocne hamowanie wypada na nich dobrze - jeśli tak, to można bez obaw jeździć.

7-letnie opony nie powinny być popękane, ale można się przyjrzeć.

Napisano

Jeżeli pojawiają się małe spękania a guma robi się biaława to pomyślałbym o wymianie na nowe za jakiś czas. Prędzej ci się kord rozleci niż zjeździsz starą gumę.

Napisano

Jeżeli Twój styl jazdy to "kapelusz", nie ma problemu. Aczkolwiek, nie napisałeś jakie to gumy. Dębica Vivo nie ważne czy nowa, czy 12 letnia zachowuje się tak samo na mokrym -> opona dla samobójców ok.gif

Napisano

Jeśli opona nie ma 10 lat i więcej to będzie dobra.

pewnie zaraz mnie pojadą że mają starsze i są dobre ale słyszałem już w kilku źródłach że jeśli jeszcze nie jest spękana to już jest tak twarda że na mokrym nie trzyma w ogóle i dlatego opony starsze niż 10 lat powinno się wymienić smile.gif

Napisano

sprawdź czy nie są jakoś mocno popękane, choć wątpie. Jak nie to jeżdzić

w Magance z 2002 r auto ma przebieg 110 kkm - ma jeszcze założone oryginalne opony fabryczne, proawdopodobnie przezyją jeszcze przyszły sezon letni.

Jeśli chcesz się ich pozbyć to chętnie przygarne zlosnik.gif

Napisano

> Jeżeli pojawiają się małe spękania a guma robi się biaława to pomyślałbym o wymianie na nowe za

> jakiś czas. Prędzej ci się kord rozleci niż zjeździsz starą gumę.

co masz na myśli? że tak stwardniały, ze nie będą już się dalej scierały?

Napisano

też mam oryginalne ośmioletnie gumy w megance, i ze wzgledu wysokość bieżnika to jest ich ostani sezon. Mimo tego jeździ się na nich normalnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.