Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto 1.1 pali caly bak na 170km

Featured Replies

Napisano

witam , mam taki problemik moje Punto 1.1 SPI polknie caly bak czyli ok 25L na 170 km oslabiony.gif mialem nieszczelna puszke filtra powietrza ale juz ja naprawilem palacz.gif pojechalem na regulacje , wcisneli mu w odbyt sonde zlosnik.gif zatkali tasma izolacyjna pól dolotu i nic nie krecili zadna srobka,powiedzieli ze ma super wyniki i bendzie super jezdzil po wyjechaniu z zakladu auto stracilo przyspieszenie wyzej 3000obr tylko zrobila sie taka smieszna sytuacja ze obroty szly jak szalone w gore a auto ledwo co przyspieszalo no ale do tego bym sie zdolal przyzwyczaic jak by spalanie bylo w normie a tu mi troszke nieoplacalnie to wszystko wychodzi oslabiony.gif moj ojciec ma łade samare 1300 butle 30L i na pelnej butli w trybie mieszanym zrobi 300 km potem zaczyna mu sie rezerwa swiecic czyli tak 350km zrobi bez problemu , heh panowie co mi poradzicie ?

Napisano

> witam , mam taki problemik moje Punto 1.1 SPI polknie caly bak czyli

> ok 25L na 170 km mialem nieszczelna puszke filtra powietrza

> ale juz ja naprawilem pojechalem na regulacje , wcisneli mu w

> odbyt sonde zatkali tasma izolacyjna pól dolotu i nic nie

> krecili zadna srobka,powiedzieli ze ma super wyniki i bendzie

> super jezdzil po wyjechaniu z zakladu auto stracilo

> przyspieszenie wyzej 3000obr tylko zrobila sie taka smieszna

> sytuacja ze obroty szly jak szalone w gore a auto ledwo co

> przyspieszalo no ale do tego bym sie zdolal przyzwyczaic jak by

> spalanie bylo w normie a tu mi troszke nieoplacalnie to wszystko

> wychodzi moj ojciec ma łade samare 1300 butle 30L i na pelnej

> butli w trybie mieszanym zrobi 300 km potem zaczyna mu sie

> rezerwa swiecic czyli tak 350km zrobi bez problemu , heh panowie

> co mi poradzicie ?

...no-skoro Ci spaliny badali zzakleonym do polowy otwierem to mnie niewiele dziwi

znajdz zaklad co sie tym zajmie bo o ile nie padl na amen reduktor to masz suuuuuuuuuuper regulacje

Napisano

Raczej porzadna regulacja powinna poskutkować ok.gif

Napisano

> auto stracilo

> przyspieszenie wyzej 3000obr tylko zrobila sie taka smieszna

> przyspieszalo

??? a nie slizga ci sie aby sprzeglo??

Napisano

> tylko zrobila sie taka smieszna

> przyspieszalo

to nie jest dobry znak - albo opony na lodzie , albo sprzegło sie slizga

pzdr

Napisano
  • Autor

nieslizga!! bo jak sciagne tą tasme co mi zakleili dolot to znow auto idzie jak buza smile.gif i normalnie predkosc wzrasta tak jak powinna i obroty tez czyli wszystko przez ta tasme, przedchwilka bylem jescze w sklepie i mi powiedzieli ZE moze to byc przez mixer bo ja mam zwyklą "koniczynke" taka jak mi dobrali na pewnej stronce internetowej a w sklepie mi powiedzieli ze w tym mixeze ma BYC jescze jakiś STOZEK KOGOS tam , orietujecie sie oco chodzi ?? moze przezto tyle palic ?

Napisano

> nieslizga!! bo jak sciagne tą tasme co mi zakleili dolot to znow auto

> idzie jak buza

a wiec zle to nazwales - bo jak sie nie slizga to kawałek tasmy nie ma prawa powodowac takich skutkow jak wyzej opisales

Napisano
  • Autor

takiego mixera mi doradzili na necie i takiego samego mam 38mm http://www.czakram.pl/katalog3.php?name=12mx0005____ model 12MX00050006 LPG

a panowie gazownicy dzis w sklepie mi doradzili takiego z tym stozkiem http://www.czakram.pl/katalog3.php?name=12mx0001____ model 12MX00010016 LPG a wg was ktoren jest prawidlowy ??

Napisano

> takiego mixera mi doradzili na necie i takiego samego mam 38mm

> http://www.czakram.pl/katalog3.php?name=12mx0005____ model

> 12MX00050006 LPG

> a panowie gazownicy dzis w sklepie mi doradzili takiego z tym

> stozkiem http://www.czakram.pl/katalog3.php?name=12mx0001____

> model 12MX00010016 LPG a wg was ktoren jest prawidlowy

> ??

Ten ze stożkiem ma średnicę wew 27mm i jest do MPI. Do SPI jest taki jak masz. Gazowników, którzy przeprowadzili regulację taśmą to uzbroj_zlo.gif.

Napisano
  • Autor

widze ze w koncu jakis konkretny gosc tu zagladną zlosnik.gif teraz mi powiedz przez co to moze tyle palic zlosnik.gif instalacja jest lovato 1 generacji przelozona z Cinquecento 700 bez zadnych sond emulatorów i takich tam zlosnik.gif , instalacja ma ok 20tys km tak ze praktycznie nowa zlosnik.gif hmm caly dolot jest juz szczelny bo jak przytykam reka to auto moment gasnie smile.gif a panowie gazownicy powiedzieli ze na komputrze pokazywalo caly czas ze mieszanka jest uboga dopiero jak zatkali tasma dolot (niczym nie krecili) i odrazu na kompie pokazalo praktycznie idealne wyniki bez regulowania, heh no ale przejechalem z ta tasma 170 km i koniec a na odetkanym dolocie praktycznie tyle samo przejade ino ze niema co porownywac przyspieszenia , heh no na zatkanym dolocie wogule niema go niema sick.gif dzis mialem jechac do takich starszych panow co pierwsi na podkarpaciu zakladali gaz ale dzis mieli zamkniete frown.gif, pamietam jak mialem 700 to tak na ucho mi wszystko wyustawiali ze poprostu super autko chodzili

Napisano

> widze ze w koncu jakis konkretny gosc tu zagladną teraz mi powiedz

> przez co to moze tyle palic instalacja jest lovato 1 generacji

> przelozona z Cinquecento 700 bez zadnych sond emulatorów i

> takich tam , instalacja ma ok 20tys km tak ze praktycznie nowa

> hmm caly dolot jest juz szczelny bo jak przytykam reka to auto

> moment gasnie a panowie gazownicy powiedzieli ze na komputrze

> pokazywalo caly czas ze mieszanka jest uboga dopiero jak zatkali

> tasma dolot (niczym nie krecili) i odrazu na kompie pokazalo

> praktycznie idealne wyniki bez regulowania, heh no ale

> przejechalem z ta tasma 170 km i koniec a na odetkanym dolocie

> praktycznie tyle samo przejade ino ze niema co porownywac

> przyspieszenia , heh no na zatkanym dolocie wogule niema go

> niema dzis mialem jechac do takich starszych panow co pierwsi

> na podkarpaciu zakladali gaz ale dzis mieli zamkniete ,

> pamietam jak mialem 700 to tak na ucho mi wszystko wyustawiali

> ze poprostu super autko chodzili

Możliwości jest kilka. Wielozawór przyblokowany, zatkana rurka doprowadzająca lpg do silnika, elektrozawór lpg zatkany, filterek, rurka od elektrozaworu do reduktora, reduktor zatkany lub padnięty.

Napisano
  • Autor

heh ale taka smieszna sprawa w CC700 chodzilo wszystko LUX ,posprawdzalem weze zaden niejest zalamany , filterek przedmuchalem sprezarka wysypalo sie takie cos jak by opilek zelazano ale pozatym to na wmiare czysty wygladal to go zalozylem spowrotem , wydaje mi sie ze wszystkie elemety instalacji LPG sa dobre i problem chyba tkwi gdzie indziej oslabiony.gif

Napisano

Piszesz ze tyle samo pali z zatkanym i odetkanym dolotem. I tak ma byc bo jesli nie regulujesz srubkami to bedzie palic tyle samo. A dolot to wlasnie kwestia przyspieszenia. Jesli regulowali na analizatorze spalin to 1: moze byc zepsuty analizator (ale raczej jest dobry), 2: masz nieszczelny uklad wydechowy i wyniki z analizatora sa przeklamane.

Poszukaj sposobow regulacji recznej i proboj.

Powinno wszystko ladnie chodzic bez zadnego zaklejania dolotu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.