Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozkmina młodego rajdowca- opony na szuter

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że beemka jest w standardzie mniej więcej tej wysokości co sej po

> takich zabiegach.

Tylko ta miska... tongue.gif Będę montował płytę stalową 5mm, bo taką mam i boję się, że przy zaryciu przodem może ona nie ochronić wystarczająco miski.

> seria sprężyna i baloniasta opona powinna dać radę. Ewentualnie poszukać sprężyn od cięższych

> silników (diesel).

Zostanę jednak przy tej serii. Auto będzie co najmniej tak wysokie jak Sej Iwina. Jak oni dali radę to i ja powinienem smile.gif

Napisano

Mi starczyło dziś czasu żeby pozakładac opony, wyważyć i zmienić zawias z tyłu.. dla porównania obok stoi srepęzyna tylnia Eibacha... mała terenówka sie zrobiła..:) W pn wezme sie za przód.. narazie tak to wygląda...

285249932-Zdj%EAcie0261.jpg

Napisano

> Mi starczyło dziś czasu żeby pozakładac opony, wyważyć i zmienić zawias z tyłu.. dla porównania

> obok stoi srepęzyna tylnia Eibacha... mała terenówka sie zrobiła..:) W pn wezme sie za przód..

> narazie tak to wygląda...

co za zawias założyłem teraz?

Napisano
  • Autor

Niby wszystko spoko - dałem za nie wszystkie wraz z nacięciem, założeniem i wyważeniem 150zł. Jedna rzecz mnie jednak niepokoi- tak oto są nacięte przednie dębice frigo:

285256437-opony3.JPG

Widać druty. Są nienaruszone, ale je widać. Czy to przejdzie BK?

post-22221-14352513857904_thumb.jpg

Napisano

Moim zdaniem oponki dość słabe i głupio docięte.

to fajnie działa nawet bez docinania i ma dość twarde boki:

http://moto.allegro.pl/185-65r14-185-65-14-ceat-artic-2-poznan-i1763160487.html

co do bk to zależy na jakiego sędziego trafisz,jeden przymknie oko a drugi stwierdzi,że opona może wybuchnąć.pojedz na bk na jakiejs zwykłej gumie a potem sie poprzekładaj na te ze zdjęcia i nie bedzie ryzyka.

A odbiegając od opon to bardziej sie skoncentruj na opisie i torze jazdy niż na oponach i bedzie dobrze ok.gif

Napisano

> Moim zdaniem oponki dość słabe i głupio docięte.

ototo...

Niestety szału na tym bym się nie spodziewał. Wygląda jak łysa dębica docięta na... mocno zasyfiony deszczowy odcinek. Albo jakiś rallycross. na pewno nie na szuter.

Napisano

> Tak się prezentują:

ile ci jeszcze budżetu zostało?

patrzymy

Napisano
  • Autor

> A odbiegając od opon to bardziej sie skoncentruj na opisie i torze jazdy niż na oponach i bedzie

> dobrze

I właśnie dlatego zdecydowałem się na wersję zupełnie budżetową jeśli chodzi o dobór opon. Byle mnie tylko na BK nie cofnęli przez nie (nie ma opcji zmiany opon na BK, bo na tym rajdzie można mieć tylko 6 szt i wszystkie są znakowane). Ogólnie to będę zadowolony, jak w ogóle wystartuję i auto nie odmówi posłuszeństwa tuż przed rajdem wink.gif.

Napisano

> I właśnie dlatego zdecydowałem się na wersję zupełnie budżetową jeśli chodzi o dobór opon. Byle

> mnie tylko na BK nie cofnęli przez nie (nie ma opcji zmiany opon na BK, bo na tym rajdzie

> można mieć tylko 6 szt i wszystkie są znakowane). Ogólnie to będę zadowolony, jak w ogóle

> wystartuję i auto nie odmówi posłuszeństwa tuż przed rajdem .

Jeśli BK1 jest przed prologiem to pewnie chlopaki z nowomiejskiego będą robić. Więc spoko. Gorzej na BK2.

Napisano
  • Autor

To był baardzo trudny rajd dla debiutanta i, jak mi się wydaje, bardzo silnie obsadzony, tak więc nawet jakbym starał się jechać na 100% nie miałbym najmniejszych szans na rywalizację smile.gif. Zresztą i tak nie byłoby to możliwe, bo zamiast tak jak wszystkie załogi zrobić zapoznanie z trasą i jej opis walczyliśmy z autem, żeby przeszło BK zlosnik.gif. Założeniem było przejechać rajd bez większego ryzyka i się uczyć, uczyć, uczyć. No dobra, czasem też pojechać trochę pod publikę i to też chyba się parę razy udało cool.gif. Opony przednie nie dawały sobie zupełnie rady w grząskim terenie- to tak odnośnie tematu wątku wink.gif.

Ogólnie rzecz biorąc: mnóstwo wrażeń, mnóstwo nowych doświadczeń, atmosfera super, chcę tego więcej food.gif

Napisano

> Ogólnie rzecz biorąc: mnóstwo wrażeń, mnóstwo nowych doświadczeń, atmosfera super, chcę tego więcej

Przecież już na autodromie zapraszałem Cie na nowomiejski zlosnik.gif

Napisano

Genialny rajd.

Było rewelacyjnie. Trasa świetna, szybka, nawet mimo tych punktów zatrzymania na trasie. bardzo techniczna, ale nasze clio fruwało.

ogromna frekwecja, swietna pogoda, i niezły poziom uczestników.

mam poszło wysmienicie. niech wynik mówi sam za siebie.

1 miejsce w klasie 4tej i 7me w generalce. rajd poszedł nam czysto, bez jakiś ekstremalnych momentów na trasie, bez ratowań i zwiedzania zielonego. żadnych strat w sprzęcie, po prostu książkowo. wazon do domu przyjechałi juz nie moge sie doczekać nastepnego startu.

nasze małe clio w 5:05 minucie jak idzie przez wąwóz.

pzdr!

Napisano
  • Autor

> Przecież już na autodromie zapraszałem Cie na nowomiejski

pomyślimy smile.gif

Napisano

My też po..Wynik hmm... powiedzmy ze zadowalający..3 w klasie/18 w generalce...motywacja była na wyższe, ale wysżło wyraźnie ze szutry mi nie leżą i musze jeszcze sporo poćwiczyć zeby lokalnych matadorów dogonić...:)

Choć straty nie były wielkie to jednak jazda na szutrach wymaga innej techniki i wjeżdżenia... też nie mieliśmy przygód, te hamowanie powiedzmy ze dały rade...

Jedyny fart to taki ze ostatni OS odwołali, bo na przedostatnim urwały sie dwie poduszki silnika i z dusza na ramieniu jechaliśmy na mete..ale i tak super impreza, za rok napewno tma wróce..:)

Gratulacjie dla debiutantów (i podziękowania dla Twojego kuzyna za transport do sklepu podczas komasacji) oraz zwycięzców jak i wszystkich uczestników..fajnie sie było z Wami zobaczyć i poznać, bo jak dotąd żadko kiedy mielśmy okazję...

Napisano
  • Autor

> Genialny rajd.

> Było rewelacyjnie. Trasa świetna, szybka, nawet mimo tych punktów zatrzymania na trasie. bardzo

> techniczna, ale nasze clio fruwało.

> ogromna frekwecja, swietna pogoda, i niezły poziom uczestników.

> mam poszło wysmienicie. niech wynik mówi sam za siebie.

> 1 miejsce w klasie 4tej i 7me w generalce. rajd poszedł nam czysto, bez jakiś ekstremalnych

> momentów na trasie, bez ratowań i zwiedzania zielonego. żadnych strat w sprzęcie, po prostu

> książkowo. wazon do domu przyjechałi juz nie moge sie doczekać nastepnego startu.

>

> nasze małe clio w 5:05 minucie jak idzie przez wąwóz.

> pzdr!

Ja jestem na samym końcu tego filmiku cool.gif. Poprzedzająca nas załoga z Astry zgłosiła na mecie, że w wąwozie leży duży kamień. Przekazał nam to starter, ale nie wiedział czy kamień ten leży na środku drogi czy gdzieś po boku. Stąd takie ślimacze tempo pokonania tego miejsca przeze mnie- żeby nie było wink.gif.

Napisano
  • Autor

> Gratulacjie dla debiutantów (i podziękowania dla Twojego kuzyna za transport do sklepu podczas

> komasacji)

A ja gratuluję pudła 20.GIF

Napisano

> ja będziesz w pobliżu to zapraszam

Dzięki bardzo..:)

Tu kilka onboardów:

Napisano

tu 3 nasze nagrania:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.