Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyząbkowane opony

Featured Replies

Napisano

Pytanie brzmi czy tak wyglądają wyząbkowane opony, czy to inna wada. Model Dunlop Sport 01 przebieg 20tyś

be74b374ce3fb019m.jpg8e73a813181d306am.jpg

b1a78ea30424608cm.jpgb0ba6c7e768f5724m.jpg

Napisano

To są raczej ubytki gumy, ząbkowanie to jak się rant nierówno

ściera - tak mi się wydaje.

Napisano

> Pytanie brzmi czy tak wyglądają wyząbkowane opony, czy to inna wada. Model Dunlop Sport 01 przebieg

> 20tyś

To nie jest wyząbkowanie. Miałem takie Dulopy, i wyglądały bardzo podobnie po tym jak złapałem żwirowe pobocze ratując się przed idiotą jadącym na czołówkę. Jednym słowem opony noszą ślady agresywnej jazdy po ostrej nawierzchni zlosnik.gif

Napisano

wyząbkowanie zobaczysz co najwyżej patrząc na oponę z boku a najlepiej przejeżdzając po niej całą otwartą dłonią.

wyząbkowanie wygląda jak dach fabryki, takie trapezy jeden za drugim

link

Napisano

> Pytanie brzmi czy tak wyglądają wyząbkowane opony, czy to inna wada. Model Dunlop Sport 01 przebieg

> 20tyś

... i wszystko jasne.

Napisano

> 20tyś

A co ci sie dzieje z kołami? Mam ten samo model i ostatnio usłyszałem takie dziwne szumienie jakby wycie łożyska przy większych prędkosciach. Mam te same koła przebieg 73 tys.

Napisano

> A co ci sie dzieje z kołami? Mam ten samo model i ostatnio usłyszałem takie dziwne szumienie jakby

> wycie łożyska przy większych prędkosciach. Mam te same koła przebieg 73 tys.

To jesteś szczęściarzem że tyle wytrzymały smile.gif Te kapcie to niestety bubel straszny. Pod względem właściwości jezdnych są naprawdę przyzwoite, ale jakość woła o pomstę do nieba. Mnie po jednym sezonie zaczęły wyć (odgłos podobny do padającego łożyska), nigdy nie mogłem ich też wyważyć - nie pomogło nawet "doważanie" na samochodzie.

Napisano

Dunlop SP Sport FastResponse - nigdy więcej tego gówna nie kupię...

W ogóle, kupić w tych czasach niebijące opony, takie które ładnie

się wyważą - jest prawie niemożliwością...

Napisano
  • Autor

Własnie to, wyja jak głupie. Jak przeszłem z zimówek Ultragrip 7 na wsione to przeżyłem szok. Ale ostatnio jechałałem po gładkim typie asfaltu dłuższą trase i było jeszcze głosniej. Pomyslałem , że to moze jednak łożyska. Sprawdziłem i jest wsio ok. Tak więc te cholerne Dunlopy szaleja coraz bardziej

Napisano

> W ogóle, kupić w tych czasach niebijące opony, takie które ładnie

> się wyważą - jest prawie niemożliwością...

A "te czasy" to ile lat wstecz obejmują? Bo w ciągu ostatnich 10. lat kupiłem 7 kompletów opon i nie byłem zmuszony do reklamowania ani jednej sztuki.

mar00ha

Napisano

> Własnie to, wyja jak głupie. Jak przeszłem z zimówek Ultragrip 7 na wsione to przeżyłem szok. Ale

> ostatnio jechałałem po gładkim typie asfaltu dłuższą trase i było jeszcze głosniej. Pomyslałem

> , że to moze jednak łożyska. Sprawdziłem i jest wsio ok. Tak więc te cholerne Dunlopy szaleja

> coraz bardziej

Yep mam tam sam. Po zmianie z zimówek nie moge się przyzwyczaić. Tyle że co inny asfalt to różne wrażenia słuchowe :-)

Napisano

> A "te czasy" to ile lat wstecz obejmują? Bo w ciągu ostatnich 10. lat kupiłem 7 kompletów opon i

> nie byłem zmuszony do reklamowania ani jednej sztuki.

Grunt to zgrywać eksperta, może lepiej przypomnij nam wszystkim jak to pisałeś maila do Bridgestone ...

Napisano

> Grunt to zgrywać eksperta, może lepiej przypomnij nam wszystkim jak to pisałeś maila do Bridgestone ...

Mail nie był spowodowany niewyważalnością opony, prawda? Jego przyczyną była moja ignorancja w temacie istnienia wielu wersji tego samego modelu opony. Można to sprawdzić w archiwum MK. I nie czuję się ekspertem.

mar00ha

Napisano

> W ogóle, kupić w tych czasach niebijące opony, takie które ładnie

> się wyważą - jest prawie niemożliwością...

Ostatnio jeden z klientów bardzo chwalił Falkeny ZE912. Ponoć po założeniu na felgi były prawie idealne.

Nigdy nie miałem też zastrzeżeń do Bridgestone'ów.

Napisano

> A "te czasy" to ile lat wstecz obejmują? Bo w ciągu ostatnich 10. lat kupiłem 7 kompletów opon i

> nie byłem zmuszony do reklamowania ani jednej sztuki.

Im wyższy profil tym gorzej, a akurat profil 195/65/15 kupowałem

4 razy i 3 razy się naciąłem na krzywe...

Napisano

sorry, że się wetnę w temat, ale właśnie planuję kupić komplet opon do mojego auta... Brałem pod uwagę m.in. dunlop sp sport fastresponse. Teraz czytam i sam nie wiem jak to z nimi jest. Warto je brać, czy odpuścić?

Napisano

> sorry, że się wetnę w temat, ale właśnie planuję kupić komplet opon do mojego auta... Brałem pod

> uwagę m.in. dunlop sp sport fastresponse. Teraz czytam i sam nie wiem jak to z nimi jest.

> Warto je brać, czy odpuścić?

Odpuść sobie.

Napisano
  • Autor

> Warto je brać, czy odpuścić?

Nie brać, ja Dunlopy miałem seryjnie. Ale z dala od tej marki będe sie trzymał

Napisano

> Mail nie był spowodowany niewyważalnością opony, prawda? Jego przyczyną była moja ignorancja w

> temacie istnienia wielu wersji tego samego modelu opony. Można to sprawdzić w archiwum MK. I

> nie czuję się ekspertem.

Tylko ekspert wyczuje czy jedzie na nowych oponach czy na oponach które przejechały 5000 km (i nie były to opony z F1).

Napisano

> Tylko ekspert wyczuje czy jedzie na nowych oponach czy na oponach które przejechały 5000 km (i nie były to opony z F1).

Kiedyś, jeszcze w Skodzie Felicii, do pary przedniej opony z przebiegiem ok 5000 km założyłem nową oponę tego samego modelu i typu. Efektem było wyraźne ściąganie. Nie trzeba eksperta aby to wyczuć.

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.