Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polerka starego lakieru

Featured Replies

Napisano

dsc00634z.jpg

Tak to wygląda po wymianie reperaturek i progów. Kolor był dobierany z tabliczki ale wydaje się być całkiem inny. Mam pytanie jaką pastą to polerować. Niektórzy mówili mi żeby wypolerować pastą tempo, szmatką, bo tempo dobre jest do starych lakierów.

Napisano

pasta tempo jest całkiem całkiem, ale pracochłonna, jakieś 1-2 godzin na autko, ale efekt jest niezły. Uważaj tylko na czarne elementy bo zostaną Ci białe ślady nz pasty.

Niezależnie od tego czy ręcznie czy byś wpadł na pomysł polerki mechanicznej (tu trzeba delikatnie) to nie przyłóż się za bardzo cobyś do blachy nie dojechał wink.gif))

Ja swoją polerowałem tempem i efekt niezły, a miałem wżery w lakierze po promocyjnym zimowym płynie do spryskiwaczy z biedronki...

Napisano

Nie odpowiem ci jak ty: "poszukaj na google" wink.gif Skieruję cię do kącikowej szukajki, bo na ten temat napisaliśmy wiele. Po wpisaniu polerka, szukajka wyrzuca 276 wyników z ostatnich 6 lat.

Napisano
  • Autor

> Nie odpowiem ci jak ty: "poszukaj na google" Skieruję cię do kącikowej szukajki, bo na ten temat

> napisaliśmy wiele. Po wpisaniu polerka, szukajka wyrzuca 276 wyników z ostatnich 6 lat.

Chyba się mylisz co do szukajki. Mi wyskakuje 8 wyników i w tym mój ;p

Napisano

> Chyba się mylisz co do szukajki. Mi wyskakuje 8 wyników i w tym mój ;p

Eeeetam.

285239990-1.JPG

post-36940-14352513824985_thumb.jpg

Napisano

Przecież za pomocą polerki koloru nie zmienisz.

Pasta tempo to jest szajs, kup coś z Sonax-a. Okolo 20zl lekkościerna.

Jak nie masz doświadczenia to nie poleruj mechanicznie. Dobieraleś kolor lakieru tylko z tabliczki? nie mialeś nic na wzór?, np klapkę wlewu paliwa ?

Napisano
  • Autor

Wiem że nie zmienię, ale chce upodobnić. Zobacz na zdjęcie powyżej jak wygląda stary lakier. Jest blady wiec trzeba go trochę odnowić.

Napisano

> Dobieraleś kolor lakieru tylko z tabliczki?

> nie mialeś nic na wzór?, np klapkę wlewu paliwa ?

I tu chyba jest sedno sprawy. Ja jak dobierałem lakier po numerze, to facet wziął jeszcze wzorniki i poszedł porównać z autem, bo dla danego numeru istnieje kilka pododcieni, chyba w zależności od zużycia i starości. Ale mi dobrał idealnie ok.gif

Napisano
  • Autor

Kupiłem G3 wypróbuję ją, może coś trochę się polepszy.

Napisano
  • Autor

Już nie muszę polerować dzisiaj poszła w inne ręce

Napisano

Polecam to pasta polerska zdaje egzamin i wychodzi taniej niż tempo.

Stosowałem na aucie - lakier czarny akryl bez połysku - teraz świeci się jak psu..... :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.