Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łożysko koła TYŁ - UNO TURBO

Featured Replies

Napisano

Pomóżcie, wyje mi łożysko z tyłu na zakrętach, nie mogę nigdzie znaleźć takiego do UT.

Od czego może podpasować?

Napisano

> Pomóżcie, wyje mi łożysko z tyłu na zakrętach, nie mogę nigdzie znaleźć takiego do UT.

> Od czego może podpasować?

Z tego co się orientuję, od zwykłego Uno - plus dystans 5mm pod tarczę ok.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co się orientuję, od zwykłego Uno - plus dystans 5mm pod tarczę

Aha, czyli inne wymiary to samo tylko odsadzenie? To taki dystans sobie wytoczę, tokarkę mam.

Napisano

> Z tego co się orientuję, od zwykłego Uno - plus dystans 5mm pod tarczę

niech weźmie podkładkę pod łożysko z jakiegoś BBM

Napisano

> niech weźmie podkładkę pod łożysko z jakiegoś BBM

ok.gif

albo też dotoczy - to lepsze rozwiązanie niż dystans pod tarczę hamulcową.

Napisano
  • Autor

> albo też dotoczy - to lepsze rozwiązanie niż dystans pod tarczę hamulcową.

To co mam w zasadzie wytoczyć?

Napisano

> podkładkę pomiędzy piastę a czop - tak będzie najlepiej.

> pozdr

a widzisz, dobrze wiedzieć, że jest taka opcja - sam muszę zmienić z tyłu z prawej strony spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> podkładkę pomiędzy piastę a czop - tak będzie najlepiej.

> pozdr

Tak mi się coś wydawało, że wkładanie dystansu między piastę a tarczę to gorszy pomysł, trudniej wykonać.

5mm ma być?

Napisano

> Tak mi się coś wydawało, że wkładanie dystansu między piastę a tarczę to gorszy pomysł, trudniej

> wykonać.

> 5mm ma być?

powinno być git

z tym że zwróć uwagę na profil czopa by zrobić odpowiednie podtoczenie na podkładce.

pozr

Napisano
  • Autor

> powinno być git

> z tym że zwróć uwagę na profil czopa by zrobić odpowiednie podtoczenie na podkładce.

> pozr

Rozumiem.

Napisano
  • Autor

Okazało się, że u mnie w sklepie mogą mi "na jutro" ściągnąć piastę z łożyskiem od UT za 68zł

Napisano

> Okazało się, że u mnie w sklepie mogą mi "na jutro" ściągnąć piastę z łożyskiem od UT za 68zł

cos za tanio icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> cos za tanio

"Hart".... niestety nie wróży to długiej żywotności dla tego łożyska, stąd ta cena.

Widziałem amortyzator z harta i powiem szczerze, wygląda jak na kowadle za stodołą klepany facepalm%5B1%5D.gif po wymianie działał ok ale po kilkuset km zdaje się nie trzymać icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Zawsze można pokusić się o wprasowanie jakiegoś SKFa w UT piastę

Tylko jakiego?

Napisano

> Tylko jakiego?

Takiego jak do zwykłego uno na przód jeżeli mnie pamięć nie myli.

A ta piasta z harta to chyba jednak nie do końca jest taka jak w ut, ale to sprawdzę jutro cool.gif

Napisano

z harta wiekszosc czesci czykit bierze , dzwon do niego i on ci poda wszystko....generalnie ja nigdy nie polecam tych czesci bo to taki chinski noname zlosnik.gif

Napisano

> z harta wiekszosc czesci czykit bierze , dzwon do niego i on ci poda wszystko....generalnie ja

> nigdy nie polecam tych czesci bo to taki chinski noname

kibel niesamowity no.gif

Napisano

> nigdy nie polecam tych czesci bo to taki chinski noname

Zwykle china, ale są marki które się do tego przyznają. No i wśród sporej ilości

tandety trafiają się rodzynki dobre jakościowo wink.gif

Napisano

> Zwykle china, ale są marki które się do tego przyznają. No i wśród sporej ilości

> tandety trafiają się rodzynki dobre jakościowo

czasami tak ale akurat hart do nich nie nalezy zlosnik.gif tak samo jak maxgear np 270751858-jezyk.gif

Napisano

> czasami tak ale akurat hart do nich nie nalezy tak samo jak maxgear np

a co chcesz od maxgear?? Montuje ich części na próbę do swoich aut i dają radę. Porównywalna jakość do Delphi, Sasic itp. W rolkach maxgear łożyska siedzą koyo.

Napisano

> czasami tak ale akurat hart do nich nie nalezy

Nie zrozumieliśmy się, ja mówię właśnie o tym co można znaleźć w pudelkach harta, bo to tylko hurtownia-pakowacz cool.gif

Na przykładzie łożysk - w najtańszej opcji pakowany jest Optimal Germany (Made in China), ale są też referencje z dopiskiem "TIMKEN" oczywiście odpowiednio droższe, ale mimo wszystko cena atrakcyjna a do samego łożyska nie można się przyczepić.

Czasami wolę kupić tani wynalazek niż wybrać średnią (cenowo) półkę np. pokroju FEBI i dostać to samo albo i gorsze chińskie gówno tylko odpowiednio droższe.

P.S. Dopisek "KOYO" tez się trafia grinser006.gif

Napisano

> a co chcesz od maxgear?? Montuje ich części na próbę do swoich aut i dają radę. Porównywalna

> jakość do Delphi, Sasic itp. W rolkach maxgear łożyska siedzą koyo.

mialem klocki maxgeara i jak po 3 hamowaniach odkleil sie klocek od blaszki to dziekuje....klient wrocil z reklamacja bo mu tarcza pekla na pol....jedynie ich czujniki sa spoko....reszta to kibel ok.gif

Napisano

> "Hart".... niestety nie wróży to długiej żywotności dla tego łożyska, stąd ta cena.

> Widziałem amortyzator z harta i powiem szczerze, wygląda jak na kowadle za stodołą klepany po

> wymianie działał ok ale po kilkuset km zdaje się nie trzymać

ja mam klocki Hart Sport - jak narazie spisują się ok.gif

wykonanie też całkiem ok

Napisano

> mialem klocki maxgeara i jak po 3 hamowaniach odkleil sie klocek od blaszki to dziekuje....klient

> wrocil z reklamacja bo mu tarcza pekla na pol....jedynie ich czujniki sa spoko....reszta to

> kibel

hmm.gif jakoś nie stwierdziłem a kilka kompletów zamontowałem. Z Maxgearem jest tak że ulepszają rzeczy reklamowane. Przywiązują dużą wagę do jakości wykonania porównując inne firmy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.