Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filterek

Featured Replies

Napisano

Właśnie zanabyłem filterek powietrza do Puziola 307 Maushonki i udałem się do auta celem wymiany.

Poległem rotfl.gifrotfl.gif

Kurde, jedna z częściej wymienianych części eksploatacyjnych a wymienić to trzeba podszybie odkręcać i "na braille'a" dwa ampule odkręcać spineyes.gifsciana.gif

Oni to specjalnie robią czy jak facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Właśnie zanabyłem filterek powietrza do Puziola 307 Maushonki i udałem się do auta celem wymiany.

> Poległem

> Kurde, jedna z częściej wymienianych części eksploatacyjnych a wymienić to trzeba podszybie

> odkręcać i "na braille'a" dwa ampule odkręcać

> Oni to specjalnie robią czy jak

Co to za Puziol? W sensie - jaki to to ma silnik?

Napisano
  • Autor

> Co to za Puziol? W sensie - jaki to to ma silnik?

307 1.6 hdi 90 km

Napisano

> 307 1.6 hdi 90 km

No cóż. Dobrze jednak mieć 2.0HDi. Jakiś taki mniej ginekologozależny jest. wink.gif

Napisano

robiłem dziś takiego nawet nie chcesz wiedzieć co trzeba rozebrać do wymiany uszczelki pokrywy zaworów oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> robiłem dziś takiego nawet nie chcesz wiedzieć co trzeba rozebrać do wymiany uszczelki pokrywy

> zaworów

Wcale się nie zdziwię jak powiesz że trzeba wyjąc zbiornik paliwa hehe.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> No cóż. Dobrze jednak mieć 2.0HDi. Jakiś taki mniej ginekologozależny jest.

Oj ten 1.6 lubi jak mu w każdą dziurkę zajrzeć i pogmerać oink.gifzlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Oj ten 1.6 lubi jak mu w każdą dziurkę zajrzeć i pogmerać

Zajrzyj w pewną dziurkę od smarowania turbo (przewód olejowy) i palcem grzebalcem wyczyść sitko, które tam jest. Inaczej może dojść do sporego kuku. Niektórzy to sitko po całości wypiermandalają w kosmos.

Napisano
  • Autor

> Zajrzyj w pewną dziurkę od smarowania turbo (przewód olejowy) i palcem grzebalcem wyczyść sitko,

> które tam jest. Inaczej może dojść do sporego kuku. Niektórzy to sitko po całości

> wypiermandalają w kosmos.

Tego nie wiedziałem. Zajrzę waytogo.gif

Dzięki piwo.gif

Napisano

> Niektórzy to sitko po całości

> wypiermandalają w kosmos.

I dobrze bo takie jest zalecenie producenta.

Napisano

w fordach, żeby wymienić trzeba odkręcić pedał gazu facepalm%5B1%5D.gif i weź się później wygnij, żeby tam sięgnąć facepalm%5B1%5D.gif a do tego przykręcony jest śrubkami pod klucz 4,5 mm chyba screwy.gif

Napisano

> w fordach, żeby wymienić trzeba odkręcić pedał gazu i weź się później wygnij, żeby tam sięgnąć a

> do tego przykręcony jest śrubkami pod klucz 4,5 mm chyba

co ma pedal gazu do filtra powietrza? Bo jakos mialem mondeo i filtr byl calkowicie normalny i w rozsadnym miejscu zlosnik.gif

Napisano

> co ma pedal gazu do filtra powietrza? Bo jakos mialem mondeo i filtr byl calkowicie normalny i w

> rozsadnym miejscu

spoko, chodziło mi o przeciw pyłkowy... powietrza są normalnie ok.gif

Napisano

A że tak się zapytam, taki wężyk też jest w 1.6 hdi 110??

Jeśli tak, to który to??

Druga sprawa - podepnę się pod pytanie, co trzeba odkręcić w Peugeocie 308 żeby wymienić filtr powietrza??

I jeszcze przy okazji, sądzicie że filtr K&N dedykowany, może coś poprawić w osiągach??

Napisano

> I jeszcze przy okazji, sądzicie że filtr K&N dedykowany, może coś poprawić w osiągach??

No pewnie lżejszy portfel lepsze osiągi zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> No pewnie lżejszy portfel lepsze osiągi

Ale głowa cięższa, bo trzeba pamiętać o upierdliwości filtra stożkowego - regularne czyszczenie i nasączanie jakimś czymś. Za dużo chromolenia, a zysk żaden imho.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.