Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kia cerato

Featured Replies

Napisano

Witam proszę o kilka słów o tym aucie może ktoś użytkuje taki model a szczególnie 1,5 CRDI ogólnie mało tego zwija po kraju chyba patrząc na opinie o tym aucie są ubogie!interesuje mnie ogólna opinia jak ze spalaniem,wyciszeniem awaryjnością i takie tam.Szukam sobie autka tak 20-23 pln diesel coś poczciwego max 1.9 silnik może być kombi lecz nie koniecznie no i wiekowy żeby nie był takie ze 6-7 lat max smile.gif

Wpadło mi w oko te cerato w wersji HB.

Napisano

Znajomy ma ceratę z silnikiem diesla i jest bardzo zadowolony. W zasadzie leje i jeździ i tak od dwóch lat.

Napisano

Cerato bardzo malo sie sprzedalo w pl. silnik malo awaryjny jednak samochod klase gorszy od ceeda. Porownywalbym bardziej do lanosa. Klopot z czesciami poza ASO i malo kto sie na tym zna. IMO doloz 5k i kup ceeda 1.6TD 90KM.

jakiś tekst

Napisano

> Witam proszę o kilka słów o tym aucie może ktoś użytkuje taki model > a szczególnie 1,5 CRDI

W tym roku sprzedalem Cerato 1.6 CRDI sedan. Uzytkowalem prawie 5 lat od nowosci. Porownywanie CERATO przez kolege nizej do Lanosa to nieporozumienie. Owszem nie dorownuje wykonczeniem Ceedowi ale znacznie przewyzsya jakoscia Daewoo.

Ogolnie bylem zadowolony.

Wymienie minusy:

- klopoty z ukladem sprzegla hydraulicznego - konieczna wymiana pompy sprzegla co ok. 60 tys. km oraz umiejetne odpowietrzanie,

- problemy z odsprzedaza - relatywnie spora utrata wartosci.

Jesli potrzebujesz jeszcze informacji, to postaram sie odpowiedziec.

Pzdr.

Napisano

Mój kumpel to ma. Jeździ już chyba 4-ty, albo 5-ty rok. Ma benzyniaka w gazie. Jest zadowolony. Nie słyszałem, by doświadczył jakiejś wielkiej awarii... poza dzwonem spowodowanym przez syna. zlosnik.gif

Napisano

Jest u mnie w domu coś takiego, ino, że z silnikiem 2.0 CRDI.

Kupione w listopadzie 2009 z przebiegiem 25kkm dzisiaj ma 53kkm.

Do tej pory zero awarii, poza przeglądami i paliwem auto kompletnie bezobsługowe.

Polecam.

Link do statystyk:

kilk

Niewiele tego jest, jeśli chodzi o paliwo, ale w serwisie był od zakupu faktycznie tylko raz na przegląd oraz wymianę rozrządu z racji wieku.

Napisano

to spalanie jest z miasta?

bo wysokie jak na diesla...

Napisano

> to spalanie jest z miasta?

> bo wysokie jak na diesla...

Pomieszane miasto/trasa.

Generalnie ten 2.0 CRDI nie jest najoszczędniejszy, ale nadrabia dynamiką wink.gif

Napisano

> Pomieszane miasto/trasa.

> Generalnie ten 2.0 CRDI nie jest najoszczędniejszy, ale nadrabia dynamiką

cos wiem na ten temat-mialem ten silnik w elantrze ale myslalem ze tylko mi sie taki nieoszczedny trafil zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pomieszane miasto/trasa.

> Generalnie ten 2.0 CRDI nie jest najoszczędniejszy, ale nadrabia dynamiką

2.0 pewnie niewiele różni się od 1,5 w spalaniu jeśli chodzi o dynamikę to z pewnością czuć różnicę,powiedz mi jak jest z komfortem?w opisie masz też nubirę,gdzie jest lepiej i czy jest lepiej niż w lanosie? shocked.gif komputera pokł.to to nie posiada chyba?jak z wydajnoscią klimy np.czy wyciszeniem cerato-nubira?

faktycznie lubi wypić bo ja w tym tyg.wróciłem z wczasów i podliczjąc spalanie wyszło mi 7.7l PB na 1000km z czego 800 to autostarda zprędkosciami 110-130km/h

Napisano

niestety rózni się jeżeli chodzi o spalanie- ceed z 2 dieslem po Trojmieście potrafił w zalezności od stylu jazdy i natężenie ruchu /korków/ spalić pomiędzy 8, a 9.8 litra ON dane z komputera auta wink.gif

Z kolei ceed z mniejszym dieslem rzadko kiedy przekraczał 8 litrów.

Napisano

> cos wiem na ten temat-mialem ten silnik w elantrze ale myslalem ze tylko mi sie taki nieoszczedny

> trafil

Ten tym tak ma zlosnik.gif

Tata miał jeszcze ten silnik w Sportage'u i tam tymbardziej nie grzeszył oszczędnością zlosnik.gif Choć, jak na gabaryty auta nie było źle wink.gif

Napisano

> 2.0 pewnie niewiele różni się od 1,5 w spalaniu jeśli chodzi o dynamikę to z pewnością czuć

> różnicę,powiedz mi jak jest z komfortem?

Na kołach 195\65\15 jest komfortowo.

>w opisie masz też nubirę,gdzie jest lepiej i czy jest

> lepiej niż w lanosie?

Fotele wygodniejsze ma Nubira, ale jeśli chodzi o ogólny komfort podróżowania Cerato wyprzedza delikatnie Nubirę. Głównie chodzi o częstotliwość tankowania, w trasie Cerato tankuje się raz na 800-900km.

> komputera pokł.to to nie posiada chyba?

Posiada, ale bardzo ubogi. Dostępne są tylko czas jazdy, średnia prędkość, dystans do opróżnienia zbiornika. Dostępny jest tylko w bogatszych wersjach.

>jak z wydajnoscią klimy np.czy

> wyciszeniem cerato-nubira?

Klima jest bardzo wydajna, jak się przesadzi z temperaturą, to można zamarznąć zlosnik.gif

Pod względem wyciszenia w Cerato jest duuużo lepiej, niż w Nubirze. Do około 130km\h nie słychać silnika.

> faktycznie lubi wypić bo ja w tym tyg.wróciłem z wczasów i podliczjąc spalanie wyszło mi 7.7l PB

> na 1000km z czego 800 to autostarda zprędkosciami 110-130km/h

Daewoo też nie są oszczędne pod względem zużycia paliwa wink.gif

Napisano
  • Autor

> Na kołach 195\65\15 jest komfortowo.

Witam tak jeszcze zapytam czy diesel 2.0 lub 1,5 posida filtr cząstek stałych i dwumasę?

Napisano

> Witam tak jeszcze zapytam czy diesel 2.0 lub 1,5 posida filtr cząstek stałych i dwumasę?

2.0 nie posiada ani dwumasy ani filtra cząstek stałych.

Napisano

chrzestny miał cerato 2.0 ale były problemy - dwa razy zatarło silnik i dwa razy awaria pompy oleju. Silniki na gwarancji bez żadnego zajakniecia wymienione. Teraz ma ceeda i bardziej chwali

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.