Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto na taksówkę

Featured Replies

Napisano

W MCV już sporo razy wiozłem 6 osób+ ja + bagaż podręczny. Za 3 rzędem wchodzi 200 litrów 4-6 plecaków wejdzie małych. Przy 5 osobach+kierowca spokojnie właduje bagaże dla 5 osób pod dach-kładę tylko oparcie jedno z 3 rzędu. Szkoda że nie ma wyciąganych foteli w 3 rzędzie byłoby jeszcze więcej miejsca.

Ostatnio jechałem w 7 osób do Zawoi z Lotniska Katowice i miejsca w 3 rzędzie jest nawet więcej niż w drugim. Do Wrocławia z Katowic też jechałem w 7 osób i nikt nie narzekał na ilość miejsca. Duży rozstaw osi 3 metry robi swoje.

Napisano

Jeżeli mogę Ci coś zaproponować to weź pod uwagę Toyote Corolle z D4D.Auto zacne i trwałe.Służbówka dobija mi właśnie do 450kkm.Zawieszenie pancerne,komfort przyzwoity,blachy ok.

Za podaną kwotę można coś ustrzelić. waytogo.gif

Napisano

> W MCV już sporo razy wiozłem 6 osób+ ja + bagaż podręczny. Za 3 rzędem wchodzi 200 litrów 4-6

> plecaków wejdzie małych. Przy 5 osobach+kierowca spokojnie właduje bagaże dla 5 osób pod

> dach-kładę tylko oparcie jedno z 3 rzędu. Szkoda że nie ma wyciąganych foteli w 3 rzędzie

> byłoby jeszcze więcej miejsca.

> Ostatnio jechałem w 7 osób do Zawoi z Lotniska Katowice i miejsca w 3 rzędzie jest nawet więcej niż

> w drugim. Do Wrocławia z Katowic też jechałem w 7 osób i nikt nie narzekał na ilość miejsca.

> Duży rozstaw osi 3 metry robi swoje.

dlatego polecam mu MCV:)

a powiedz jak z dynamika, osiagami, spalaniem, ogolnie eksloatacja? Ruda?

Napisano

> dlatego polecam mu MCV:)

> a powiedz jak z dynamika, osiagami, spalaniem, ogolnie eksloatacja? Ruda?

Spalanie aktualnie z 6000km wiosenno-letnich 4,6 l w cyklu mieszanym z klimatyzacją często teraz jak jest powyżej 20-25C. Dynamika jest normalna diesel ciągnie od 1300-1500 obr/min. W zimie spalanie przy takiej samej jeździe było 4,8-5l ON. Ogólnie w 5 litrach bez problemu się mieszczę. Rdzy nie ma bo auto ma rok dopiero, ja garażuję auto, zobaczymy za 3-4 lata. Auto ma wyższy prześwit 15,5 cm, podniesione zawieszenie z dużym skokiem i płytę stalową pod zespołem napędowym co ułatwia jazdę po drogach nieutwardzonych i koleinach.

Z eksploatacji byłem do tej pory na 2 przeglądach, po 20 i 40 tys.km, awarii zero-odpukać. Klocki po 40 tys.km mają jeszcze połowę grubości. Diesel ma taki plus że jest lepiej wyciszone auto no i deskę rozdzielczą w Laureate i Blackline mam już z Sandero. białe zegary i nowocześniejszy wygląd. Jest to najtańszy nowy 7 osobowy samochód i cudów nie ma ale jestem zadowolony.W Blackline masz metalik bez dopłaty i czarną elegancka tapicerkę w środku . W zeszłym roku jeszcze był rabat dla taksówkarzy 10% od ceny końcowej to sobie mogłem kupić najlepszą wersję. zlosnik.gif

Teraz sprzedają już z fabryczną instalacją LPG Landi, silnik ma inne zawory i gniazda i jest przystosowany do spalania gazu.

Napisano

> Foka mała, Cmax nieco lepiej.

> Jedynie Mondeo się nadaje już na taxi.

Francuzi ganiają C-Maxami na taksach aż dudni i się sprawdzają ok.gif

Napisano
  • Autor

Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia historii serwisowej tego Scenica? Salon w którym był kupiony w Antoninku (Poznań) - mam do nich telefon itp, ale Pan mnie zaskoczył. Osobiście u nich... przez telefon nie poda...

Jechać do Poznania nie będę... Pomoże ktoś???

Napisano

> Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia historii serwisowej tego Scenica? Salon w którym był kupiony w

> Antoninku (Poznań) - mam do nich telefon itp, ale Pan mnie zaskoczył. Osobiście u nich...

> przez telefon nie poda...

> Jechać do Poznania nie będę... Pomoże ktoś???

Masz szczescie bo mieszkam pare minut od tego salonu.

Jak podjade to powiedza co i jak?

Napisano
  • Autor

dziękuję, ale nie będę Ciebie kłopotał... Krzyknęli 51 zł i wizytę z właścicielem autka... W Wawie jeden z serwisów, sprawdzi mi za darmo ale też chcą własiciela...

Nie ma to jak pomoc z ASO frown.gif

Napisano

> Rozmawiamy o Scenicu II a nie o renault

Ty prowadzisz dżihad w każdym wątku o Renault 033102bebe_1_prv.gif

> Na taksi rewelacja moze czasem przesiadz sie z przednich foteli na tyl... Te zydelki sa tragiczne

> a przy wsiadaniu mozna sobie rozbic lepetyne...

Wracałem ze razy Scenic II jak taxi i to bardzo dobry samochód do tego zastosowania.

Napisano

> Ty prowadzisz dżihad w każdym wątku o Renault

Musisz isc do psychiatry bo masz urojenia wink.gif

> Wracałem ze razy Scenic II jak taxi i to bardzo dobry samochód do tego zastosowania.

Smigalem takim 3 lata i te zydelki z tylu stanowczo.się nie nadają.

Napisano

> Musisz isc do psychiatry bo masz urojenia

> Smigalem takim 3 lata i te zydelki z tylu stanowczo.się nie nadają.

A powiedz mi jeździłeś po 2006 czy przed?

Napisano

> A powiedz mi jeździłeś po 2006 czy przed?

2004 , poliftem, jedna trase i zydelki nadal byly zydelkami.

Napisano
  • Autor

a lift nie był w 2005 roku?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.