Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile jest wart nowy Hyundai i30 bez klimy

Featured Replies

Napisano

> a ja używam klimy jakieś 7 miesięcy w roku... jak się okazuje, niepotrzebnie.

U mnie klima chodzi 12 miesiecy w roku, pewnie w zimie nawet sie nie zalacza, ale jest zawsze ustawiona w pozycji "auto".

Napisano

Dyskusja niemalże jak na onecie.....widac AK schodzi powoli w tym kierunku.

Jak czytem te wszystkie komentarze o tym ze lubie/nie lubie klimy, musi byc automat, tylko reczna, etc to mi sie powoli niedobrze robi...i mam wrazenie ze wiekszosc tych wypowiedzi jest od osob ktore nigdy klimy nie miały..

W swojej historii mialem wszystkie mozliwe kombinacje - od braku klimy, poprzez manualna, klimatronik na dwustrefowej skonczywszy. Kazdym z tych aut zrobilem po kilkadziesiat kkm i wiem co wole...kwestia czy mnie na to bedzie stac...i dlatego tez nie bede wmawiac w imie niewiadomo czego ze klima jest bee...jesli mnie ktos zapyta powiem szczerze tylko dwustrefówka....

pozdrawiam

Napisano

> Zawsze można zapodać "LO".

> Fakt faktem, że wolałem ręczną klimę od automatów.

przecież automatem można sterować również w trybie manualnym hmm.gif

Napisano

> Dyskusja niemalże jak na onecie.....widac AK schodzi powoli w tym kierunku.

> Jak czytem te wszystkie komentarze o tym ze lubie/nie lubie klimy, musi byc automat, tylko reczna,

> etc to mi sie powoli niedobrze robi...i mam wrazenie ze wiekszosc tych wypowiedzi jest od

> osob ktore nigdy klimy nie miały..

taa, bo klima dzisiaj to szał we wsi ... hehe.gif

> W swojej historii mialem wszystkie mozliwe kombinacje - od braku klimy, poprzez manualna,

> klimatronik na dwustrefowej skonczywszy. Kazdym z tych aut zrobilem po kilkadziesiat kkm i

> wiem co wole...kwestia czy mnie na to bedzie stac...i dlatego tez nie bede wmawiac w imie

> niewiadomo czego ze klima jest bee...jesli mnie ktos zapyta powiem szczerze tylko

> dwustrefówka....

> pozdrawiam

i git

a ja jeździłem bez, z manualem, climatronikiem i jeszcze z automatem w volvo (starszym)

i nawet jak był automat to ustawiałem go w tryb manualny skromny.gif

być może te nowsze automaty działają lepiej, ale w starszych już pisałem co mnie wkurzało

Napisano

Wydaję mi się, że mówiąc i klimie automatycznej musimy zrobić podział na jej funkcje.

Pierwsza, wartościowa cecha to jej termostatyczność i za to jest lubiana. Ale termostat pamiętam w Marei, Vento czy Ładzie.

Druga "wartość" wyrobów klimatronikopodobnych to automatyczne dobieranie siły i kierunku nawiewu co jest w praktyce głośne i rzadko zgodne z potrzebami pasażerów.

W zamian za funkcję "auto" chciałbym informację o temperaturze zewnętrznej, wewnętrznej (realnej, a nie zadanej) wyświetlaną na panelu, a także osobny nawiew z niezależną regulacją na tył.

Sumując: Manual A/C OK, a klima auto jest wciąż zbyt prymitywna.

Napisano

> prawie litr, toyoty są dość paliwożerne

eee chyba non stop w ulicznych korkach zlosnik.gif

Napisano

> przecież automatem można sterować również w trybie manualnym

Po odpaleniu od razu może być w trybie manualnym?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.