Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile jest wart nowy Hyundai i30 bez klimy

Featured Replies

Napisano

> a gwarancja ?

> zawsze się dało dołożyć klimę, pytanie na ile opłacalna zabawa

> brat pytał o focusa MK2 i coś koło 5kzł na nowych i ok 3kzł (bez gwarancji) na używkach

Wydaje mi się, że obserwując rozgarnięcie gawiedzi warsztatowej ASO, ta modyfikacja mogłaby zostać niezauważona

Napisano

> a gwarancja ?

> zawsze się dało dołożyć klimę, pytanie na ile opłacalna zabawa

> brat pytał o focusa MK2 i coś koło 5kzł na nowych i ok 3kzł (bez gwarancji) na używkach

W i30 klima idzie w parze z elektryką i podgrzewaniem lusterek i sterowaniem radia z kierownicy waytogo.gif

To tak, jeśli chodzi o dopłaty do "klimy" pomiędzy Base i Base+ skromny.gif

Napisano

> Podobnie jak w większości wypadków trzeba dopłacać do lakieru metalik, ale czy ktoś wyjechał

> ostatnio samochodem bez tej dopłaty albo bez klimatyzacji z salonu?

Ja kupiłem auto bez dopłaty. Chciałem białe. Nie było białego metaliku lub białego perłowego, więc wziąłem zwykłe białe. skromny.gif

mar00ha

Napisano

> Byś się qfa zdziwił...

Kolegę, za przeklinanie w warunkach recydywy, żegnamy. czerwona.gif

mar00ha

Napisano

> IMO cała ta nagonka na klime w kraju takim jak my gdzie używa się jej 5 dni w roku to jedna wielka

> parodia.

Wg mnie klima to nie jest bajer tylko wyposażenie poprawiające bezpieczeństwo. W lecie bez klimy stojąc w korku od razu się człowiekowi ciśnienie podnosi, a z klimą zrelaksowany jedzie mniej nerwowo. Na wiosnę/jesień bez klimy cały czas trzeba machać szmatą po parujących szybach, a po włączeniu klimy nagle para znika i wszystko widać. Teraz po prostu nie kupiłbym auta bez klimy.

> Rozumiem ciśnienie na klime w Hiszpanii, Włoszech, Rumunii czy Chorwacji ale u nas?

Np. w Rumunii to 3/4 Tico (wszystkie SX) miały klimę - u nas tylko nieliczne. Tam po prostu auto bez klimy jest ewenementem.

> dziwi mnie za to znacznie mniejsza waga przykładana do wydajnego ogrzewania które w naszych

> warunkach przydaje sie znacznie częściej a które to w niektórych współczesnych autach jest

> śmiechem w porównaniu choćby do starej Łady

Mile wspominam "webasto" w zaporożcu. Swoją drogą uważam, że webasto (nowoczesne, z pilotem/sterowaniem komórką) powinno być wyposażeniem fabrycznym za ew. niewielką dopłatą (jak klima) a nie egzotycznym urządzeniem montowanym osobno za grube pieniądze.

Napisano

> Np. w Rumunii to 3/4 Tico (wszystkie SX) miały klimę

Akurat w Tico klima to słaby pomysł - przydałoby się coś co by tą klimę napędzało.

Napisano

jak dla mnie samochód bez klimy wart jest swoją wartość na złomie

chyba, że to jakiś zabytkowy rupieć

Napisano

> Akurat w Tico klima to słaby pomysł - przydałoby się coś co by tą klimę napędzało.

Ale tico to autko do miasta, wiec rakieta nie musi być, a klima jak najbardziej sie przyda.

Ok zagalopowałem się, w Polsce jeszcze niedawno Tico było to autem rodzinnym. grinser006.gif

Napisano

po co w ogóle produkują auta bez klimy ? to jakaś pomyłka, choć za te pieniądze rzeczywiście okazja, ciekawe jakby chciał do niego założyć AC ile by wyniosło ? pewnie ze 7-8 kpln zlosnik.gif

Napisano

> Akurat w Tico klima to słaby pomysł - przydałoby się coś co by tą klimę napędzało.

akurat Tico jako taksówka w Bukareszcie spisuje się rewelacyjnie - napęd wystarcza, a klima niezbędna

Napisano

> IMO cała ta nagonka na klime w kraju takim jak my gdzie używa się jej 5 dni w roku to jedna wielka

> parodia.

Myślę, że nie masz racji albo nie stoisz w korkach w Wawce hehe.gif Wystarczy 25 C oraz pełne słoneczko i można ducha wyzionąć. Klimkę trzeba używać rozważnie, znaczy trzymać się zasady, żeby w aucie nie było zimniej niż 6-7 C niż na zewnątrz i oczywiście nie stosować klimy na 10 minutowych trasach... i jeszcze ważne, że w zimę sobie można szybki ładnie odparować ok.gif

Napisano

Jechałeś Tico z klimą? Na złośniku jest kliku posiadaczy takich Tico i nie narzekają. Poza tym nawet jeśli spadek mocy miałby być ogromny to wolałbym jechać powoli i nie wyprzedzać, ale za to w komfortowych warunkach niż szybciej ale ledwo dysząc z gorąca. Trzeba też pamiętać, że jest to miejski samochód a wlokąc się 20 km/h w korku nie ma znaczenia czy pod maską jest 40 koników czy 400.

Napisano

> Zadałeś pytanie:

> Quote:

> To któryś producent ma jeszcze w ofercie samochody od segmentu C w górę bez klimatyzacji?

> dostałeś na nie jasną (i zgodną z rzeczywistością) odpowiedź, więc czego się jeszcze rzucasz?

Przepraszam, źle się wyraziłem.

Chodziło mi o to co trafia do klientów, ale nie będę się kłócił, że są tacy, którzy kupują bez klimatyzacji.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jechałeś Tico z klimą?

ja jeździłem Atosem 1.0 z klimą.

guzik od klimy działał w tym aucie jak "turbo" zlosnik.gif

Napisano

> ja jeździłem Atosem 1.0 z klimą.

> guzik od klimy działał w tym aucie jak "turbo"

Ja teraz jeżdżę Alto z klimą - też silnik 1.0. Ciut więcej koników niż w Tico ale też ciut większa masa - ogólnie osiągi podobne. Włączenie klimy jest zauważalne, spalanie wyraźnie rośnie, ale wiele w osiągach nie zmienia (mierzone na palmtopie przez OBD). Może jakbym się miał ścigać na ćwierć mili to należałoby klimę wyłączyć, ale to nie jest auto do sprintu, tylko miejskie toczydełko - w miejskim ruchu z klimą czy bez klimy jedzie jednakowo.

Napisano

> Jechałeś Tico z klimą?

Nie. Ale umiem czytać i mam wyobraźnię.

Czytałem opinie takich co jechali i przewijały się teksty, że włączenie klimy to tak jakby wsiadła do Tico drużyna rugby ewentualnie jakby wyrzucić kotwicę.

Dodatkowo jeździłem Aveo z klimą - mimo o dwie klasy lepszych osiągów, Aveo ma silnik a nie 3/4 silnika - włączenie przycisku A/C było jak zaciągnięcie ręcznego.

> Na złośniku jest kliku posiadaczy takich Tico i nie narzekają.

Na centomanii są zadowoleni użytkownicy CC/SC. Szanujemy ich.

> Trzeba też pamiętać, że jest to miejski samochód

Komplement temu pojazdowi walnąłeś.

Napisano

> Cro i Grecja zrobiona bez klimy

> IMO bez sensu jechać do ciepłych krajów po to żeby chłodzić się w aucie

> porównywalne z siedzeniem w klimatyzowanym apartamencie w ciągu dnia, bo gorąc na zewnątrz

> okna pootwierane, krótkie gatki i jazda

Dać się da, ale miło nie jest. Dwa lata temu byłem tam autem bez klimatyzacji (Matizem 270751858-jezyk.gif ) i dało rade ale co się spociłem to moje. A jazda po autostradzie z otwartymi szybami daje niezapomniane wrażenia akustyczne zlosnik.gif. W tym roku byłem autem z klimą i jazda była bez porównania lepsza ok.gif. Jak szukałem auta to kluczowym kryterium była klimatyzacja skromny.gif

Napisano

> ja mam w dwóch skodach klimatroniki i nie wyłaczam nigdy

> AUTO 22 i tak mniej wiecej cały czas

> po co wogole wylaczac

Ja mam w i30 automatyczna klimę i rzadko ja włączam.

A dlaczego? Traktuję ją jak każde inne urzadzenie w samochodzie. Jak jest potrzeba - włączam, jak nie ma to nie.

Napisano

> Przepraszam, źle się wyraziłem.

> Chodziło mi o to co trafia do klientów, ale nie będę się kłócił, że są tacy, którzy kupują bez

> klimatyzacji.

> Pozdrawiam BAS

Ależ ja co do zasady zgadzam się z tezą, że nikt nie kupi dziś samochodu klasy wyższej niż B, bez doposażenia go w klimatyzację.

Tym niemniej producenci mają w ofercie samochody z klimatyzacją jako opcją płatną extra.

Powód jest banalnie prosty - taka wersja bez klimatyzacji bardzo ładnie wygląda w cenniku:

"Skoda blabla już od 29 999 PLN".

To, że samochód w stanie "do wyjazdu" kosztuje "nieco" więcej to inna kwestia - klient na początku widzi właśnie to "już od 29 999" i ma przeświadczenie robienia big dealu.

Napisano

> Dać się da, ale miło nie jest. Dwa lata temu byłem tam autem bez klimatyzacji (Matizem ) i dało

> rade ale co się spociłem to moje.

to może ja mam szczęście i nie było upałów 270751858-jezyk.gif

choć czasem ekran LCD na desce robił się czarny grinser006.gif

> A jazda po autostradzie z otwartymi szybami daje

> niezapomniane wrażenia akustyczne . W tym roku byłem autem z klimą i jazda była bez

> porównania lepsza . Jak szukałem auta to kluczowym kryterium była klimatyzacja

ok.gif o tym pisałem, tu klima jak najbardziej ok.gif

Napisano

Auta bez klimatyzacji nie kupiłbym już w tej chwili. Używam rzadko (z tym że nie 2 razy w roku, a znacznie częściej) ale używam.

I nie wyobrażam sobie wyjazdu na wakacje bez tego dodatku. Oczywiście że można przejechać do CRO czy ITA bez klimy. No da się. Tylko po co sobie psuć wyjazd hałasem otwartej szyby na autostradzie?

Powiem więcej, klima to raz, ja sobie nie życzyłbym auta bez klimy automatycznej, a do tego bardzo żaluję że obecne moje auto nie ma dwustrefowej (mnie gorąco, żonie zimno ... zupełnie bezsensowne zgrzyty rodzinne zlosnik.gif)

Napisano

> Powód jest banalnie prosty - taka wersja bez klimatyzacji bardzo ładnie wygląda w cenniku:

> "Skoda blabla już od 29 999 PLN".

Akurat Skoda to jeszcze dalej w tym temacie idzie, proponując np. do Superba silnik 1,6 TDi o powalającej mocy 105 KM.

No i można napisać, że Superb diesel już od .....

Napisano

> Nie. Ale umiem czytać i mam wyobraźnię.

> Czytałem opinie takich co jechali i przewijały się teksty, że włączenie klimy to tak jakby wsiadła

> do Tico drużyna rugby

Masz zbyt bujną wyobraźnię. Ok, nawet gdyby tak było to wolę jechać w chłodzie z drużyną rugby niż samotnie ledwo dyszeć w upale.

> Komplement temu pojazdowi walnąłeś.

Jakiś kompleks masz odnośnie Tico czy jak? Twoją opinię na temat tego udanego miejskiego autka poznałem przy dyskusji w innym wątku, ale drugi raz w offtopa wciągnąć się nie dam - ten wątek dotyczy klimy i na tym się skupmy.

Napisano

> Auta bez klimatyzacji nie kupiłbym już w tej chwili.

ja mam tak jak Ty z szyberdachem - od kiedy mam w E32 powiedziałem sobie że nigdy więcej auta bez szyberdachu. Pierwsza rzecz którą robię po wejściu do auta to otwarcie dachu - jak tylko nie pada oczywiście zlosnik.gif Zupełnie inne powietrze, i zupełnie inne światło w środku ok.gif

Napisano

> ja mam tak jak Ty z szyberdachem - od kiedy mam w E32 powiedziałem sobie że nigdy więcej auta bez

> szyberdachu. Pierwsza rzecz którą robię po wejściu do auta to otwarcie dachu - jak tylko nie

> pada oczywiście Zupełnie inne powietrze, i zupełnie inne światło w środku

Zgodziłbym się z Tobą w 100% gdyby nie fakt że szyberek jest mniej uniwersalny. Miałem szyberdach (ale była też i klima), uwielbiałem go i gdyby było mnie stać to zamontowałbym go bez dwóch zdać w swoim aucie. Z tym że auto na gwarancji, więc przez ASO, więc cena razy milion zlosnik.gifhehe.gif

Zatem wolę klimę, bo pomimo że używam jej rzadko, to jednak daje mi komfort chłodu i ciszy jak jadę wiele setek km w upale. A i mieście w korkach są takie sytuacje, że szyberek nie dałby zupełnie nic, a klima się sprawdza.

Napisano

> Akurat Skoda to jeszcze dalej w tym temacie idzie, proponując np. do Superba silnik 1,6 TDi o

> powalającej mocy 105 KM.

> No i można napisać, że Superb diesel już od .....

Ale z klimą? zlosnik.gif

Napisano

Ja wiem jak się czuję po 1200 km z klimą i bez, bo miałem okazję jechać taką

samą trasę raz SC bez klimy, a raz Punto II z klimą. Więc myślę, że to jest

bardzo subiektywne i nie generalizowałbym. W zimie też używam, choćby

żeby odparować szyby.

Napisano

> Ja wiem jak się czuję po 1200 km z klimą i bez, bo miałem okazję jechać taką

> samą trasę raz SC bez klimy, a raz Punto II z klimą. Więc myślę, że to jest

> bardzo subiektywne i nie generalizowałbym. W zimie też używam, choćby

> żeby odparować szyby.

Ale wiesz że sprężarka nie działa poniżej pewnej temperatury? grinser006.gif

Napisano

> Ja wiem jak się czuję po 1200 km z klimą i bez, bo miałem okazję jechać taką

> samą trasę raz SC bez klimy, a raz Punto II z klimą. Więc myślę, że to jest

> bardzo subiektywne i nie generalizowałbym.

ok ale wiesz miedzy SC a Punto II jest różnica w jeździe nie tylko w klimatyzacji... ja np uważam że przy dalekich trasach podstawą jest cisza w środku a najbardziej męczącym dźwiękiem jest nie szum silnika/powietrza itp a szum kół - tak rzadko porządnie wytłumiony w autach poniżej segmentu F zlosnik.gif

Napisano

> Ale wiesz że sprężarka nie działa poniżej pewnej temperatury?

Masz mnie za idiotę? W zimie używam, choćby po to żeby odparować szyby, dopóki sprężarka się załącza. Chyba do 2-3 stopni jeszcze działa.

Napisano

> ja mam tak jak Ty z szyberdachem - od kiedy mam w E32 powiedziałem sobie że nigdy więcej auta bez

> szyberdachu. Pierwsza rzecz którą robię po wejściu do auta to otwarcie dachu - jak tylko nie

> pada oczywiście Zupełnie inne powietrze, i zupełnie inne światło w środku

ja nie rozumiem o co chodzi z tym szyberdachem. Niedawno kupiłem żonie Stilo ze Skywindow - to takich wypaśny szyberdach, składający się z miliona części, gdzie wszystko jest na przyciski spineyes.gif. No i ok, przydaje się gdy po całym dniu stania auta na słońcu człowiek wsiada, żeby szybko przewietrzyć wnętrze, ale jazda z tym otwartym jest męcząca. Słońce świeci na twarz, wiatr wieje, słychać wszystkie hałasy z zewnątrz, a powyżej 80km/h dodatkowo hałas od powietrza opływającego otwarty dach. Mógłbym godzinami stać obok auta, otwierać i zamykać ten dach i patrzeć jak te 5 odzielnych szybek się przesuwa, nasuwa, ustawia itd, ale jeździć z otwartym to nie ma imho sensu zlosnik.gif

Napisano

> Powiem więcej, klima to raz, ja sobie nie życzyłbym auta bez klimy automatycznej, a do tego bardzo

> żaluję że obecne moje auto nie ma dwustrefowej (mnie gorąco, żonie zimno ... zupełnie

> bezsensowne zgrzyty rodzinne )

Skąd ja to znam? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Niestety moja ostatnia podróż samochodem bez klimy był straszna - ponad 30 stopni, cały czas słońce w szybę przednią, korki, etc. - od tamtej pory wiem, że nigdy nie kupię samochodu bez klimy. Kupiłem przez przypadek samochód z klimą automatyczną - i wiem, że nie kupię samochodu bez klimy automatycznej. grinser006.gif

Napisano

Miałem szyberdach w Volvo 460. I całkiem dobry był to wynalazek, ponieważ można go było uchylić, był przypływ powietrza z zewnątrz, ale nie było hałasu, który jest przy wyższych prędkościach jak są otwarte szyby. A żeby słońce nie świeciło to się zasuwało "rolete" i po kłopocie.

Napisano

> taką samą trasę raz SC bez klimy,

To jakiś test na mega twardziela był, czy chciałeś zawstydzić Chucka Norrisa ? hehe.gif

Napisano

> nie jeżdżę na wakacje stać w korkach (nigdy nie stałem w korku w Cro czy w Gr)

Swistak juz nie zawija aleee

> piszcie więcej o Cro na AK to korki będą mniejsze

> ale fakt, w korku klima

sralalala w korku spotkalem 2 PL auta 033102bebe_1_prv.gif

> jaki sens maja w takim razie kabriolety ?

> przecież to auta właśnie na lato, na bulwary przy plazy ?

Lans 270751858-jezyk.gif

> tam też klima musi być ?

Tam jest klima waytogo.gif

Napisano

>nie przypuszczałem jednak że to aż taki hardcore, drugi raz bym >się nie podjął

> takiej jazdy

Kiedys ciekl mi zawor nagrzewnicy w uno , zrobilem bypass nagrzewnivy w styczniu. Jak napisalem do patrego ,zeby zalozyl szalik i rekawiczki to nie uwierzyl , potem 3 tygodnie nosem pociagal wink.gif

Napisano

> nie jeżdżę na wakacje stać w korkach (nigdy nie stałem w >korku w Cro czy w Gr)

Korek w Okrugu:

285288357-temp.jpg

POWODZENIA ZYCZE BEZ KLIMY waytogo.gif

post-23621-14352513957478_thumb.jpg

Napisano

> Akurat Skoda to jeszcze dalej w tym temacie idzie, proponując np. do Superba silnik 1,6 TDi o

> powalającej mocy 105 KM.

> No i można napisać, że Superb diesel już od .....

A-a-aaaa!

Tu to się NIE Zgodzę -> istotą tej zabawy jest stworzenie ładnego marketingowo samochodu p.t. "nasz dizel ma emisję od 109g CO2/km"

Cena jest wtórna.

Rozejrzyj się po klasie "premium" - taki jest "trynt".

Napisano

> no ja nie mogę zbytnio używać tego wynalazku - w nowym aucie to jeszcze coś tam włączę ale jak

> kiedyś jechałem w starszym Civicu kumpla i włączył klimę to myślałem że mi łeb odpadnie. Myślę

> że ma to związek z tym że mam problem z zatokami.

Jako dziecko chorowałem permanentnie na zatoki, katar kilka lat z rzędu to była norma. Teraz siakoś z grubsza się uspokoiło ale pewnie wrażliwy nadal jestem. Ja bez klimy w aucie nie wyobrażam sobie życia.

Jeżeli piszesz,że mało ci głowa nie odpadła jak kumpel załączył klimę to znaczy,że bez sensu ją poustawiał i wsje.

Ja mam manuala i zawsze ustawiam na szybę i z wyjątkiem ogromnych upałów i rozgrzanego auta po kilku godzinach stania na patelni NIGDY nie włączam tylko zimnego nawiewu. ZAWSZE mieszam z ciepłym powietrzem aby ciało nie było katowane dużą różnicą temperatur.

Jeżeli jest b. gorąco to włączam nawiew na 3jke i .... odwijam osłony przeciwsłoneczne tak aby (pomimo nawiewu na szybę) nie dostać prosto w czoło zimnym, powietrzem.

I tym sposobem nie mam nawet krzty kataru.

Polecam! Komfort cieplny dla mnie ma znaczenie. Podczas deszczu też dla mnie klima to obowiązek.

Napisano

> To jakiś test na mega twardziela był, czy chciałeś zawstydzić Chucka Norrisa ?

Takie były moje warunki rzeczywiste i taka była potrzeba. Ale już rok później,

to samo SC dostało klimę, oraz kierownicę ze wspomaganiem smile.gif I prawdę mówiąc,

gdyby nie jeden rów w Bieszczadach, poruszałbym się obecnie ewenementem,

czyli SC z pełną elektryką hehe.gif

Napisano

> Tu to się NIE Zgodzę -

Co nie zmienia ogólnego założenia, że rolą tego auta jest ładnie wyglądać w katalogach i reklamie.

Sprzedawać to on się nie musi, a może nawet nie powinien hehe.gif

Napisano

> I prawdę mówiąc, gdyby nie jeden rów w Bieszczadach,

Rozumiem, że codziennie rano wsiadając do samochodu mu dziękujesz że Cię od tego szczęścia wybawił ?

Napisano

> Co nie zmienia ogólnego założenia, że rolą tego auta jest ładnie wyglądać w katalogach i reklamie.

> Sprzedawać to on się nie musi, a może nawet nie powinien

ale się sprzedaje.

rok temu jak byłem konfigurowac astrę 4 to jakieś starsze małżeństwo miało następnego dnia odebrać jakiś egzemplarz, i nie bylo w nim klimy. A sprzedawca do mnie, że specjalnie dlatego wybrali taką wersję wyposażenia, żeby nie bylo w niej klimy alien.gif

i od tego czasu stwierdzam, że o gustach sie nie dyskutuje wink.gif

Napisano

Klimatyzacja jest fajna, ale przeceniana. Jednak bardzo istotne jest to, że np. w wysokim Berlingo, które ma dużą kubaturę i miejsce na gorące powietrze, klimatyzacja jest dużo rzadziej używana niż w klasycznej puszcze, w której podsufitka opiera się o fryzurę. Moje Berlingo miało jeszcze czarne szyby z tyłu i klima była po prostu zbytkiem.

Jeśli chodzi o wilgoć i parowanie szyb, duża kubatura znów ujawnia swoje plusy. Parowanie szyb jest duuużo mniej widoczne niż w małym (niskim) aucie.

A mam na koniec takie pytanie: Co wolicie?

- termostatyczne ogrzewanie bez A/C

- klasyczna A/C manualna

Napisano

> Rozumiem, że codziennie rano wsiadając do samochodu mu dziękujesz że Cię od tego szczęścia wybawił

> ?

Nie, bardzo lubiłem ten samochód. Mimo wszystko i tak bym go potem sprzedał,

bo nie spełniał pewnych wymagań odnośnie bezpieczeństwa ok.gif

Napisano

> - klasyczna A/C manualna

Manualna. Reguluję stopniem odczucia zimna. A w automatyczne samo się reguluje

i tak muszę regulować bo raz mi za zimno, raz za ciepło.

Napisano

> parodia. W Octavii mam klime i jak jej używam to: a) boli mnie głowa b) zaraz jestem chory...

> W BMW mam klime i szyberdach - zazwyczaj jeżdżę z uchylonym szyberdachem i wystarcza...

> Rozumiem ciśnienie na klime w Hiszpanii, Włoszech, Rumunii czy Chorwacji ale u nas? w Lipcopad?

> dziwi mnie za to znacznie mniejsza waga przykładana do wydajnego ogrzewania które w naszych

> warunkach przydaje sie znacznie częściej a które to w niektórych współczesnych autach jest

> śmiechem w porównaniu choćby do starej Łady

idz do lekarza...mine klima pomaga,jest komfort jazdy...

Napisano

> Manualna. Reguluję stopniem odczucia zimna. A w automatyczne samo się reguluje

> i tak muszę regulować bo raz mi za zimno, raz za ciepło.

pojezdzij jakims autem z porzadna automatyczna klimatyzacja to zmienisz zdanie ok.gif

u mnie masz auto, soft i fast. W tlumaczeniu dzialania - normalna praca, bradzo delikatne sterowanie nawiewami, szybkie osiagniecie zadanej temperatury. I dziala to calkiem dobrze ok.gif

Napisano

> W Octavii mam klime i jak jej używam to: a) boli mnie głowa b) zaraz jestem chory...

ty sie faktycznie lecz

mam auto z klima, Duzo jezdzimy z rodziną po Polsce. Nie wyobrazam sobie jezdzenia z dzieciakami bez klimy.

Teraz te slowa pisze z 4dniowego wypadu w gory sowie z kumplem. Jedziemy jego autem, bez klimy. To jest cos strasznego. Wchodzimy do jego tojki jak do pieca. Juz mi leb rozsadza z tego gorąca. I nie mowcie mi ze to 5 dni w roku bo to brednie, nawet w naszym kaprysnym klimacie. I nawet IMO jeden dzien meki w upale warty jest schlodzenia klimą. I nic mi nie uzasadni bzdur takich jak twoja wypowiedz. Sorry.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.