Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe Aveo 1.2 86KM + LPG czy 207 1.4 75KM +LPG

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Bardziej wizualnie przekonuje mnie aveo, natomiast większe zaufanie co do jakości blachy mam do peugeota. Co myślicie o tych autach? Chciałem pogadać z właścicielem starszej generacji aveo ale jakoś wszyscy mają auto od "wczoraj" lub "to nie moje, pozyczyłem" Chciałem zapłacić nawet komuś za przegląd w mojej obencości aby przy okazji pogmerać trochę w zakamarkach profili ale nie było chętnych frown.gif Jak jest z blachą w starszych aveo? Domyślam się, że nowe pochodzą z tej samej fabryki i blachy są wykonywane w tej samej technologii więc jakiś punkt odniesienia bym miał. Z góry dzięki za wypowiedzi.

Napisano

Aveo. Bez dwóch zdań.

Miałem Aveo z 2004 przez półtora roku. Auto było po L-ce i mimo to sprawowało się b. dobrze. Części w cenach lekkopółśmiesznych - ze względu na przebieg musiałem wymienić amortyzatory - przód był tak tani, że kupiłem całe kolumny, żeby było łatwiej.

O peżocie z dobrych rzeczy mogę powiedzieć że jest ładny. Jeśli chcesz więcej, wal na priv.

Napisano

> Bardziej wizualnie przekonuje mnie aveo, natomiast większe zaufanie co do jakości blachy mam do

> peugeota. Co myślicie o tych autach?

Chevy nie rdzewieją ok.gif

Napisano
  • Autor

> Chevy nie rdzewieją

Dzisiaj dorwałem właściciela jednego egzemplarza przy dystrybutorze, jego aveo ma lekki zaciek korozji na łączenu próg błotnik. Hmm nie przyglądałem się, może ta strona miała jakąś przygodę frown.gif poza tym potwerdził to, że części do tego są tanie, z taką różnicą, że trochę duperelek się nawymieniał. (no ale jak się używa to się psuje, normalna sprawa)

Napisano

> Dzisiaj dorwałem właściciela jednego egzemplarza przy dystrybutorze, jego aveo ma lekki zaciek

> korozji na łączenu próg błotnik.

Moja Epica jest z 2006 i nic się nie dzieje waytogo.gif

Napisano

> A gdzie sie kupuje do nich części jestem ciekaw

W sklepie? hehe.gif

Napisano

> W sklepie?

Ale jakos nie widze sklepów chevi.Opla ,forda ,reno widziałem zlosnik.gif

Napisano

> Ale jakos nie widze sklepów chevi.Opla ,forda ,reno widziałem

Bo się psują grinser006.gif A na serio to ja takie sklepy znam więc problemów z częściami nie ma

Napisano

> A gdzie sie kupuje do nich części jestem ciekaw

IC i inne hurtownie moto, hurtownie które zajmują się "koreańczykami" np. potak.

Dodatkowy plus to to, że chevrolet nie znajduje się w rankingu "top 10", najchętniej kradzionych samochodów.

Napisano

> Ale jakos nie widze sklepów chevi.Opla ,forda ,reno widziałem

POtak smile.gif

Napisano

> Witajcie

> Bardziej wizualnie przekonuje mnie aveo, natomiast większe zaufanie co do jakości blachy mam do

> peugeota. Co myślicie o tych autach? Chciałem pogadać z właścicielem starszej generacji aveo

> ale jakoś wszyscy mają auto od "wczoraj" lub "to nie moje, pozyczyłem" Chciałem zapłacić nawet

> komuś za przegląd w mojej obencości aby przy okazji pogmerać trochę w zakamarkach profili ale

> nie było chętnych Jak jest z blachą w starszych aveo? Domyślam się, że nowe pochodzą z tej

> samej fabryki i blachy są wykonywane w tej samej technologii więc jakiś punkt odniesienia bym

> miał. Z góry dzięki za wypowiedzi.

Witam,

Moze nie w temacie ale calkiem niedawno mialem wypozyczonego na dwa tygodnie peugeota 207.

Tak w skrocie:

Plusy: obszerne auto i bagaznik oraz calkiem fajny design.

Minusy: silnik. Glosny, slaby i baaaaaaaaaaaardzo paliwozerny oraz jakosc wykonania. Auto jak odbieralem mialo 2km i juz trzeszczalo w srodku.

Napisano

> Witajcie

> peugeota. Co myślicie o tych autach? Chciałem pogadać z właścicielem starszej generacji aveo

> ale jakoś wszyscy mają auto od "wczoraj" lub "to nie moje, pozyczyłem" Chciałem zapłacić nawet

> komuś za przegląd w mojej obencości aby przy okazji pogmerać trochę w zakamarkach profili ale

> nie było chętnych Jak jest z blachą w starszych aveo? Domyślam się, że nowe pochodzą z tej

> samej fabryki i blachy są wykonywane w tej samej technologii więc jakiś punkt odniesienia bym

> miał. Z góry dzięki za wypowiedzi.

Mam P207 z 2009 roku (przed liftem) z tym silnikiem ale bez LPG. Powiem tak, na miasto wystarcza, w trasie troszke brakuje mocy. Teraz mam przejechane 44.444 km (;]) i ODPUKAĆ nic się jeszcze nie popsuło, ale jak się dba tak się ma. Spalanie rzędu 7 litrów w mieście to norma, w zimie nawet 7.5 l. Ogólnie wart był pieniędzy, które wydałem w salonie ok.gif

Napisano

> Witam,

> Moze nie w temacie ale calkiem niedawno mialem wypozyczonego na dwa tygodnie peugeota 207.

> Tak w skrocie:

> Plusy: obszerne auto i bagaznik oraz calkiem fajny design.

> Minusy: silnik. Glosny, slaby i baaaaaaaaaaaardzo paliwozerny oraz jakosc wykonania. Auto jak

> odbieralem mialo 2km i juz trzeszczalo w srodku.

silnik słaby? okej zgadzam się w 100%! ale, że głośny? nigdy w życiu, chyba, że mowa o obrotach 5000+ ale to każdy jest głośny. Paliwożerny raczej też nie, chociaż każdy ma swój wyznacznik spalania, które akceptuje - mnie 7.5 litra nie przeraża w ogóle, zwłaszcza, że to wynik w mieście ok.gif

Napisano

> Witam,

> Moze nie w temacie ale calkiem niedawno mialem wypozyczonego na dwa tygodnie peugeota 207.

> Tak w skrocie:

> Plusy: obszerne auto i bagaznik oraz calkiem fajny design.

> Minusy: silnik. Glosny, slaby i baaaaaaaaaaaardzo paliwozerny oraz jakosc wykonania. Auto jak

> odbieralem mialo 2km i juz trzeszczalo w srodku.

Obszerne ? Ani Aveo T250 ani Peugeot 207 nie są obszerne, no chyba że kierowca ma max 175cm wzrostu...

Nie wiem jak Nowe Aveo.

Napisano

> silnik słaby? okej zgadzam się w 100%! ale, że głośny? nigdy w życiu, chyba, że mowa o obrotach

> 5000+ ale to każdy jest głośny. Paliwożerny raczej też nie, chociaż każdy ma swój wyznacznik

> spalania, które akceptuje - mnie 7.5 litra nie przeraża w ogóle, zwłaszcza, że to wynik w

> mieście

W porownaniu do stilo czy astry diesla to jest wyraznie glosniejszy. Wiem, to nie ta sama klasa ale np Corsa jest duzo cichsza.

Mi wyszlo spalanie w cyklu mieszanym 8.6 l/100km (cztery osoby, bagaz i klima 70%).

Nawet 7.5 l/100 km w aucie tej klasy to za duzo. Jak juz sie przyczepilem do stilo (silnik 1.4 ale 16sto zaworowy) to jest wieksze, cichsze, dynamiczniejsze no i spalanie jest ponad litr mniejsze niz 207 z tym silnikiem (co prawda jedna osoba).

Wiec porownanie wyglada slabo.

Napisano

> Nawet 7.5 l/100 km w aucie tej klasy to za duzo. Jak juz sie przyczepilem do stilo (silnik 1.4 ale

> 16sto zaworowy) to jest wieksze, cichsze, dynamiczniejsze no i spalanie jest ponad litr

> mniejsze niz 207 z tym silnikiem (co prawda jedna osoba).

to ciekawe, bo mam podobny silnik jak Ty w Stilo i jak po Warszawie spali 8.3 katalogowe to jest święto, standardowo to pod 10l/100km podchodzi zlosnik.gif

Napisano

> Obszerne ? Ani Aveo T250 ani Peugeot 207 nie są obszerne, no chyba że kierowca ma max 175cm

> wzrostu...

> Nie wiem jak Nowe Aveo.

No dobra - spodziewalem sie jednak mniejszego auta a sam mam 185cm wzrostu i nie bylo tak zle.

Napisano

> to ciekawe, bo mam podobny silnik jak Ty w Stilo i jak po Warszawie spali 8.3 katalogowe to jest

> święto, standardowo to pod 10l/100km podchodzi

1.4 z 6cio biegowka??? To albo ja mam nietypowy egzemplarz albo Ty masz ciezka noge zlosnik.gif

Inna sprawa ze w miescie w ktorym mieszkam praktycznie nie ma korkow a zamiast swiatel sa rada. Autem powozi zona i auto codziennie pokonuje trase okolo 16km X 2.

Napisano

> 1.4 z 6cio biegowka??? To albo ja mam nietypowy egzemplarz albo Ty masz ciezka noge

niom superekologicznego starjeta mam hehe.gif. Ja mam nogę jaką mam, raczej nie jakąś bardzo ciężką. Z resztą moja żona uzyskuje podobne wyniki, ale generalnie średnia prędkość oscyluje około 20km/h, więc ledwo się toczy zlosnik.gif

> Autem powozi zona i auto codziennie pokonuje trase okolo 16km X 2.

I to pewnie powód, choć na trasie też uzyskiwałem około 6.5l/100km, teraz więcej, ale z boxem to się nie liczy spineyes.gifzlosnik.gif

Napisano

Osobiście kupił bym 207. Chyba utrata wartości będzie mniejsza niż w Aveo. Poza tym mnie się z chevroletów tylko Corvette podoba wink.gif

Napisano

Bralbym Aveo. Bedzie mniej awaryjny i tanszy w ekspoatacji zlosnik.gif Osobiscie szukalbym z silnikiem 8V 1.4.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.