Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana przewodó hamulcowych

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich nie mogę znależć w wyszukiwarce więc się zapytam. Chodzi o wymianę przewodów hamulcowych w uno zwłaszcza przewodu centralnego, czy potrzeba zdejmowac zbiornik i jeszcze przewó przedni prawy, czy trzeba go puszczac za wyciszeniem po ścianie grodziowej. Wszystkie przewody są miedziane. Pozdro.

Napisano

> Witam wszystkich nie mogę znależć w wyszukiwarce więc się zapytam. Chodzi o wymianę przewodów

> hamulcowych w uno zwłaszcza przewodu centralnego, czy potrzeba zdejmowac zbiornik i jeszcze

> przewó przedni prawy, czy trzeba go puszczac za wyciszeniem po ścianie grodziowej. Wszystkie

> przewody są miedziane. Pozdro.

Przednie z tego co pamietam to obydwa maja spinki na wierzchu na wyciszeniu, nie trzeba nic nigdzie dawac pod spod, z tylu nie mam pojecia.

Napisano

do wymiany przewodu centralnego ktory idzie od pompy do korektora baku sciagac nie musisz wydechu tez nie. jak bedziesz chcial wymienic przwod od korektora do belki wtedy musisz sciaganac bak

Napisano
  • Autor

> do wymiany przewodu centralnego ktory idzie od pompy do korektora baku sciagac nie musisz wydechu

> tez nie. jak bedziesz chcial wymienic przwod od korektora do belki wtedy musisz sciaganac bak

No już po zabiegu. Centralny wymieniony, a ten od korektora do trójnika udało sie bez zdjecia baku w lewo w prawo delikatnie i poszło. Natomiast problem był z tym z przodu gdzie ściana grodziowa prawy , tego juz mi sie nie udało wepchnąć za wyciszacz więc puściłem go na zewnątrz i jest oki.

Napisano

> No już po zabiegu. Centralny wymieniony, a ten od korektora do trójnika udało sie bez zdjecia baku

> w lewo w prawo delikatnie i poszło. Natomiast problem był z tym z przodu gdzie ściana

> grodziowa prawy , tego juz mi sie nie udało wepchnąć za wyciszacz więc puściłem go na zewnątrz

> i jest oki.

ważne by nie był źle załamany , no i by trzymał się na swoich mocowaniach (żeby nie drgał)

pozdr

Napisano
  • Autor

> Witam wszystkich nie mogę znależć w wyszukiwarce więc się zapytam. Chodzi o wymianę przewodów

> hamulcowych w uno zwłaszcza przewodu centralnego, czy potrzeba zdejmowac zbiornik i jeszcze

> przewó przedni prawy, czy trzeba go puszczac za wyciszeniem po ścianie grodziowej. Wszystkie

> przewody są miedziane. Pozdro.

Witam ponownie. Po wymianie wszystkich przewodów sztywnych i elastycznych,żaden przewód nie zagięty, po wymianie płynu,zacisków tarcz klocków nie ma hamulca. A jak jest to tył hamuje wcześniej niż przód , cały układ odpowietrzony co może być przyczyną słabych hamulców . Nadmieniam iż tylne bębny są wogóle nie ztarte szczęki śa dobrym stanie i nowe cylinderki. Panowie proszę pomóżcie. frown.gif Rocznik to 98 nigdy układ nie był robiony.

Napisano

> Witam ponownie. Po wymianie wszystkich przewodów sztywnych i elastycznych,żaden przewód nie

> zagięty, po wymianie płynu,zacisków tarcz klocków nie ma hamulca. A jak jest to tył hamuje

> wcześniej niż przód , cały układ odpowietrzony co może być przyczyną słabych hamulców .

> Nadmieniam iż tylne bębny są wogóle nie ztarte szczęki śa dobrym stanie i nowe cylinderki.

> Panowie proszę pomóżcie. Rocznik to 98 nigdy układ nie był robiony.

pompa ruszana czy nie?

pompowana bez płynu?

Napisano
  • Autor

> pompa ruszana czy nie?

> pompowana bez płynu?

Pompy nie ruszałem ale pare razy zona depneła bez płynu. A korektor?

Napisano

> Pompy nie ruszałem ale pare razy zona depneła bez płynu. A korektor?

tył hamuje a przód nie?

Napisano
  • Autor

> tył hamuje a przód nie?

Tak. A i przód to dopiero na samym dole po wciśnieciu pedału zaczyna hamować.

Napisano

> Tak. A i przód to dopiero na samym dole po wciśnieciu pedału zaczyna hamować.

trzykrotne wciśnięcie hebla - jest różnica w twardości pedała?

biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> trzykrotne wciśnięcie hebla - jest różnica w twardości pedała?

nic sie nie poprawia

Napisano

> nic sie nie poprawia

Odpowietrzaj przód jeszcze parę razy ,patrz czy z lewej i z prawej strony płyn wycieka mniej więcej w równych ilościach

Napisano

Miałem podobnie. Nowa pompa i do wyrzucenia. Nie można deptać na hamulec bez płynu. Po wymianie płynu przy odpowietrzaniu, pierwsze depnięcia trzeba wykonać bardzo delikatnie.

Objaw był taki, jak by cały czas były lekko zapowietrzone hamulce. Przy pierwszym depnięciu tył łapał mocniej , a przy następnych depnięciach dopiero wszystkie koła. Nie wierzyłem że nowa pompa może się popsuć i wymieniłem sporo części zanim kupiłem nową pompę.

Napisano

> Miałem podobnie. Nowa pompa i do wyrzucenia. Nie można deptać na hamulec bez płynu. Po wymianie

> płynu przy odpowietrzaniu, pierwsze depnięcia trzeba wykonać bardzo delikatnie.

> Objaw był taki, jak by cały czas były lekko zapowietrzone hamulce. Przy pierwszym depnięciu tył

> łapał mocniej , a przy następnych depnięciach dopiero wszystkie koła. Nie wierzyłem że nowa

> pompa może się popsuć i wymieniłem sporo części zanim kupiłem nową pompę.

Nie zalałeś pompy przez otwory przewodów przed ich podłączeniem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.