Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ludzie zyjecie??

Featured Replies

Napisano

hej ludzie smile.gif zyjecie ?? bo cisza straszna na kaciku zlosnik.gif

Napisano

> hej ludzie zyjecie ?? bo cisza straszna na kaciku

bo BMW sie nie psujo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> bo BMW sie nie psujo

ale zawsze mozna pogadac ile powietrza pompowac zlosnik.gif

Napisano

> ale zawsze mozna pogadac ile powietrza pompowac

Niech będzie. W takim razie ile powinna pompować turbina, dajmy na to, w takim M57? cool.gif

Napisano
  • Autor

> Niech będzie. W takim razie ile powinna pompować turbina, dajmy na to, w takim M57?

niewiem.gifzlosnik.gif musimy poczekaz az ktos ze znawcow sie odezwie smile.gif

Napisano

A może inny poważny i nieśmiertelny temat, jaki najlepiej lać olej do S62B50, oczywiście poza tym, że świerzy skromny.gifzlosnik.gif

PS. Skody też się nie psują, widać to po dzisiejszych postach hehe.gif

Napisano
  • Autor

> A może inny poważny i nieśmiertelny temat, jaki najlepiej lać olej do S62B50, oczywiście poza tym,

> że świerzy

najlepiej lac slonecznikowy po jednym pieczeniu zlosnik.gif

> PS. Skody też się nie psują, widać to po dzisiejszych postach

skody nie jezdza od nowosci wiec sie nie psuja wink.gif

ps- o xenonach juz nie pisze bo i tak mam najwieksze doswiadczenie w tej dziedzinie z forum wink.gif hahaha

ps2- wiem jak podlaczyc przyslone w xenonie wink.gif

Napisano

> najlepiej lac slonecznikowy po jednym pieczeniu

To już nie będzie świerzy olej zlosnik.gif

> skody nie jezdza od nowosci wiec sie nie psuja

Jeżdżą, jeżdżą... wiem, bo jeździłem hehe.gif

> ps- o xenonach juz nie pisze bo i tak mam najwieksze doswiadczenie w tej dziedzinie z forum hahaha

Proponuje dla Ciebie nowy tytuł, Xenolog rotfl.gif

> ps2- wiem jak podlaczyc przyslone w xenonie

Proszę zatem o wykład, poparty zdjęciami skromny.gif

Napisano

ludzie żyją, jedynie posprzedawali wspaniałe BMW zlosnik.gif Przesiedli się na rowery hehe.gif

Napisano

> A może inny poważny i nieśmiertelny temat, jaki najlepiej lać olej do S62B50, oczywiście poza tym,

> że świerzy

Waldemar? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Proponuje dla Ciebie nowy tytuł, Xenolog

no mozliwe ze zrobie cos w tym stylu wink.gif manual i co i jak z e46 zenonem wink.gif hehe

jutro bede malowac srodeczki wink.gif

(mam lampe testowa)

> Proszę zatem o wykład, poparty zdjęciami

no wyloze zdjecia wink.gif ale podlaczenie tego dupsika otwieracza bi wink.gif potrzeba jeden kabelek i wtyczke wink.gif wiec niezbyt obszerne beda te zdjecia wink.gif hehe smile.gif

Napisano
  • Autor

> ludzie żyją, jedynie posprzedawali wspaniałe BMW Przesiedli się na rowery

smile.gif ale bmw rowery ?? smile.gif

Napisano
  • Autor

> a mi dzis stuklo 310 tysiecy i dalej jezdzi

i jeszcze pojezdzi wink.gif

Napisano

> i jeszcze pojezdzi

wiem smile.gifgrinser006.gif dostala znowu nowy olejek 270751858-jezyk.gif

od wymiany do wymiany nic nie ubywa smile.gif

Napisano

> oczywiście poza tym,

> że świerzy

jaki icon_eek.gif

a sorry kacik BMW wybaczam hehe.gif

Napisano

> ale bmw rowery ??

Niestety z BMW na Rovery buu.gifhehe.gif

PS. Nie ja, nie ja... zlosnik.gif

Napisano

> jaki

> a sorry kacik BMW wybaczam

Przecież gdybym napisał "świeży", to by nie było żadnego odzewu skromny.gif a tak patrz, jakie poruszenie zlosnik.gif

PS. Chyba jednak przesadziłem, bo o oleju nic się nie dowiedziałem, a liczyłem na konstróktywne wypowiedzi buu.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> wiem dostala znowu nowy olejek

> od wymiany do wymiany nic nie ubywa

old.gif bo to bmw old.gif

Napisano
  • Autor

> Przecież gdybym napisał "świeży", to by nie było żadnego odzewu a tak patrz, jakie poruszenie

no poruszylo Miodka smile.gif bo nie wazne o co pytasz tylko jak gramatycznie wink.gifhehe.gifzlosnik.gif

> PS. Chyba jednak przesadziłem, bo o oleju nic się nie dowiedziałem, a liczyłem na konstróktywne

> wypowiedzi

slonecznikowy z lidla waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Dziękuję ale nie spróbuję

a mogles miec frytki zlosnik.gif

Napisano

Kiedyś to miałem w silniku ale "kluseczki", a nie frytki zlosnik.gif Wlałem do nieco wysilonego silnika, pewnej marki na literę "S", olej 5W50 pewnej uznanej marki na "M". Już w trakcie powrotu z szaleństw na Słonnych, silnik zaczął klekotać jak stado bocianów. Okazało się, że w oleju pojawiły się "kluchy" ze zgęstniałego, przegrzanego oleju, do dziś nie wiem jakim cudem silnik się nie zatarł icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Kiedyś to miałem w silniku ale "kluseczki", a nie frytki Wlałem do nieco wysilonego silnika,

> pewnej marki na literę "S", olej 5W50 pewnej uznanej marki na "M". Już w trakcie powrotu z

> szaleństw na Słonnych, silnik zaczął klekotać jak stado bocianów. Okazało się, że w oleju

> pojawiły się "kluchy" ze zgęstniałego, przegrzanego oleju, do dziś nie wiem jakim cudem silnik

> się nie zatarł

mi kiedys "mechanicy" przekladali silnik 14t z punto.. i kupilem igle piekny silnik... ale "mechanicy" po udanej przekladce zalali go olejem syntetykiem oslabiony.gif po okolo 5tys zaczelo klepac zaworami.. pojechalem do znawcy tematu z tymi silnikami i pierwsze co spytal czy ten litro oleju na dolewke jest taki jaki zostal wlany do silnika?...... no i okazalo sie ze silnik zostal wyplukany i nawet po zalaniu dobrego super gestego oleju do zdezelowanych silnikow wciagal olej jak PB....

A ja sobie siedzialem w UK cieszac sie ze bedzie fajne auto do jezdzenia oslabiony.gif

Napisano

Ja bym powiedział, że dzięki temu kupiłeś BMW, więc wszystko dobrze się skończyło waytogo.gifzlosnik.gif Dalej mam dylemat, jakiego producenta oleju uszanować, przy najbliższej wymianie niewiem.gif Każdy użytkownik M5 ma swojego ulubionego hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym powiedział, że dzięki temu kupiłeś BMW, więc wszystko dobrze się skończyło Dalej mam

> dylemat, jakiego producenta oleju uszanować, przy najbliższej wymianie Każdy użytkownik M5 ma

> swojego ulubionego

wlasnie nie do konca sie dobrze skonczylo bo najpierw kupilem lagune2 kombi 2.2dci zlosnik.gif

co do oleju (powaznie) to ja tylko castrola uzywam smile.gif tak jak bmw zaleca wink.gif

Napisano

> wlasnie nie do konca sie dobrze skonczylo bo najpierw kupilem lagune2 kombi 2.2dci

> co do oleju (powaznie) to ja tylko castrola uzywam tak jak bmw zaleca

To w Skodzince, mojej serce.gif jeździ Castrol Edge Sport 0W40, w skrzyni Castrol TAF-X 75W90. W Buni jeszcze nie zdecydowałem, czy wleję Castrol Edge Sport 10W60, czy 0W40, a to dlatego, że producent oleju zaleca ten drugi, a jako dobry określa ten pierwszy, odwrotnie niż producent samochodu spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> To w Skodzince, mojej jeździ Castrol Edge Sport 0W40, w skrzyni Castrol TAF-X 75W90. W Buni

> jeszcze nie zdecydowałem, czy wleję Castrol Edge Sport 10W60, czy 0W40, a to dlatego, że

> producent oleju zaleca ten drugi, a jako dobry określa ten pierwszy, odwrotnie niż producent

> samochodu

no a w UK jeszcze inaczej zaleca smile.gif wiem po sobie bo sprawdzalem na UK stronie i PL stronie oraz w halfordsie (ala norauto) i kazdy mial inaczej a zarazem podobnie wink.gif

I z tego wszystkiego wybralem 0w40 edge sport czy jak sie tam zwie wink.gif

wlasnie modze z lampa (testowa) pokaze zdjecie do oceny wink.gif moze jeszcze dzis wink.gif

Napisano

Idealnie byłoby wlać Castrol TWS Motosport 10W60, praktycznie nie do zdobycia dla mnie normalną drogą, a po znajomości w chorej cenie frown.gif Przy czym, Castrol RS 10W60 jak i Castrol Edge Sport 10W60 to inne produkty, a nie kontynuacja TWS-a no.gif Czekam na fotorelacje z prac ok.gif

Napisano
  • Autor

> Idealnie byłoby wlać Castrol TWS Motosport 10W60, praktycznie nie do zdobycia dla mnie normalną

> drogą, a po znajomości w chorej cenie Przy czym, Castrol RS 10W60 jak i Castrol Edge Sport

> 10W60 to inne produkty, a nie kontynuacja TWS-a Czekam na fotorelacje z prac

no mam 3 zdjecia jak to wstepnie wyglada smile.gif jeszcze moze zrobie jak wyglada na aucie zlosnik.gif

uk strona castrola poleca to smile.gifhttp://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9024084&contentId=7044829

na ebay sa po tyle TWS http://www.ebay.co.uk/itm/Castrol-Edge-1...=item2313fb5cbc

a castrol RS zostal zastapiony castrolem sport... pisalem kiedys do castrola bo mialem 4litry rs i potrzebowalem jeszcze 4 i nie moglem znalesc i powiedziali zebym zalal sport bo to jest zastepca i bedzie dobrze... smile.gif no i bylo wink.gif

Napisano
  • Autor

takie cos modzilem smile.gif

i co podoba sie? bo sie zastanawiam czy tak sobie nie zrobic wink.gif

20110922001.jpg

20110922002.jpg

20110922006.jpg

no i porownanie zlosnik.gif

20110922008.jpg

Napisano

ja tam jezdze na castrolu pol syntetyku i bardzo sobie chwale

pierwszy olej jaki zalalem zaraz po kupnie to mobil 1 i nie wiem czemu ale spalil prawie caly przed 5 tysiacami ( byl tez maly wyciek z miski )

od tego czasu leje castrola i od wymiany do wymiany nie musze nic dolewac smile.gif a poziom praktycznie taki sam od wymiany do wymiany.

w kawasaki tez leje castrola gps cos tam smile.gif i tez go nie pali

Napisano

żyjemy żyjemy zlosnik.gif

m42b18.jpg

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> żyjemy żyjemy

co to do kosiarki pakujesz ?? zlosnik.gif

Napisano

> no mam 3 zdjecia jak to wstepnie wyglada jeszcze moze zrobie jak wyglada na aucie

food.gif

> uk strona castrola poleca to

> http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9024084&contentId=7044829

U Was tam cieplej i polecają 10W60, na polskiej stronie Castrola polecają 0W40, a jak dobry wymieniaja 10W60 zlosnik.gif

> na ebay sa po tyle TWS http://www.ebay.co.uk/itm/Castrol-Edge-1...=item2313fb5cbc

90 funciaków x 5 zł, to 450 zł za 8 litrów TWS, w Polsce za 300 zł mam 10 litrów Edge Sport 10W60 zlosnik.gif

> a castrol RS zostal zastapiony castrolem sport... pisalem kiedys do castrola bo mialem 4litry rs i

> potrzebowalem jeszcze 4 i nie moglem znalesc i powiedziali zebym zalal sport bo to jest

> zastepca i bedzie dobrze... no i bylo

Dokładnie tak, ja to ująłem w ten sposób, że ani RS ani Edge, nie są następcami TWS-a zlosnik.gif

Napisano

> takie cos modzilem

> i co podoba sie? bo sie zastanawiam czy tak sobie nie zrobic

> no i porownanie

A to nie sobie robiłeś shocked.gif byłem święcie przekonany, że sobie zlosnik.gif Podoba się bardzo, rób dla swojej Buni ok.gif

Napisano
  • Autor

> U Was tam cieplej i polecają 10W60, na polskiej stronie Castrola polecają 0W40, a jak dobry

> wymieniaja 10W60

> 90 funciaków x 5 zł, to 450 zł za 8 litrów TWS, w Polsce za 300 zł mam 10 litrów Edge Sport 10W60

> Dokładnie tak, ja to ująłem w ten sposób, że ani RS ani Edge, nie są następcami TWS-a

no to 300 za 10litrow to fajna cena smile.gif

pewnie nastepny olej zaleje tws smile.gif zobacze czy dalej bedzie silnik ladnie chodzil smile.gif hehe

co do lamp to moja ona jest smile.gif mam 3kompletne lampy xenon smile.gif i 2 zwykle smile.gif lacznie 5lamp wink.gif jedynie 2lampy maja nienaganne mocowania. wiec musze kuupic prawa lampe zwykla z extra tylem i moge zlozyc sobie prawa xenon smile.gif hehe

jedynie sie zastanawiam czy z czarnymi srodkami moje migacze jasne nie beda dziwnie wygladac smile.gif no i mam jeszcze jedna wizje :D jak sie dostane do kompa to pokaze fotke smile.gif

Napisano

> Co to przeszczep?

bez SWAPów nie ma życia zlosnik.gif

Napisano

> co to do kosiarki pakujesz ??

do ruskiej kosiarki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> do ruskiej kosiarki

lada ruska ja maszina smile.gif

czyli bedzie transplantacja serca smile.gif

Napisano

Czy to znaczy, że będziesz miał o jedną Ładę mniej i jedno BMW więcej hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

Różnica w cenie 150 zł, dwie wymiany Edge 10W60 dają nam 600 zł (za sam olej oczywiście), dwie wymiany TWS dają nam zaś 900 zł, czyli za cenę dwóch wymian TWS mam 3 wymiany Edge spineyes.gif Gdybym tylko jeszcze miał pewność, że Edge nie ustępuje w praktyce w żaden sposób TWS-owi, to bym się bardzo cieszył zlosnik.gif A kierunkowskazów nie możesz przerobić hmm.gif Bardzo mi się te czarne wnętrza reflektorów podobają ok.gif Co ciekawego jeszcze wymyśliłeś food.gif

Napisano
  • Autor

> Różnica w cenie 150 zł, dwie wymiany Edge 10W60 dają nam 600 zł (za sam olej oczywiście), dwie

> wymiany TWS dają nam zaś 900 zł, czyli za cenę dwóch wymian TWS mam 3 wymiany Edge Gdybym

> tylko jeszcze miał pewność, że Edge nie ustępuje w praktyce w żaden sposób TWS-owi, to bym się

> bardzo cieszył

wiesz kiedys nie bylo tws i auta jezdzily na edge smile.gif i bylo OK smile.gif wiadomo ze technika idzie do przodu i wymyslaja co chwile cos nowego smile.gif..... moze zalej w tym roku edge sport bo to jest bardzo dobry olej a za rok tws wink.gif jak stanieje wink.gif bo bedzie pewnie cos nowszego wink.gif

>A kierunkowskazów nie możesz przerobić

hmm raczej ciezko byloi by sie dostac do nich bo lepione.. ale pewnie sprzedaja dymione do poliftingowego... hmm.gif zaraz poszukam wink.gif

> Bardzo mi się te czarne wnętrza

> reflektorów podobają Co ciekawego jeszcze wymyśliłeś

jeszcze myslalem by takie zrobic :

4475041530dca89d7e88o.jpg

Napisano

> moze zalej w tym roku edge sport bo to jest bardzo dobry

> olej a za rok tws jak stanieje bo bedzie pewnie cos nowszego

Tak też zrobię ok.gif

> hmm raczej ciezko byloi by sie dostac do nich bo lepione.. ale pewnie sprzedaja dymione do

> poliftingowego... zaraz poszukam

Będzie komplecik wtedy zlosnik.gif

> jeszcze myslalem by takie zrobic :

Żółciutke, bardzo fajnie to wygląda cool.gif

Napisano
  • Autor

> Tak też zrobię

smile.gif no i po problemie wink.gif

> Będzie komplecik wtedy

nie bedzie bo nie ma do poliftinga frown.gif

na calym ebay-u

> Żółciutke, bardzo fajnie to wygląda

nooo tez mi sie podobaja i wiem jak je zrobic ale co lepsze?? zlosnik.gif

Napisano

> no i po problemie

20.GIF

> nie bedzie bo nie ma do poliftinga

> na calym ebay-u

Szkoda, bo projekt fajny frown.gif

> nooo tez mi sie podobaja i wiem jak je zrobic ale co lepsze??

A przy tych żółtych, też kierunki jakieś takie czarne są, nie będzie z nimi tego samego problemu hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Szkoda, bo projekt fajny

> A przy tych żółtych, też kierunki jakieś takie czarne są, nie będzie z nimi tego samego problemu

ten zolty to wersja przed liftingiem (kierunek w dol) ja mam po lifcie (kierunek w gore) i inny ksztalt szybki i wypelnienia lampy, reszta to dokladnie to samo wink.gif czy M czy sedan , kombi , przed po lifcie i przed liftingowe coupe wink.gif - nie wiem jak po lifcie wyglada dokladnie wink.gif

Do przed liftinga mozna kupic ciemne migacze do mojego nie widzialem...

hmm ale mam zrebne auto moze nie bedzie zle ze srebnym migaczem.... hmm.gif albo zolte srodki zrobie wink.gif

jeszze chce zaciski pomalowac ale nie wiem na jaki kolor smile.gif srebny , zolty , czerwony , czarny , czy zostawic rdzawe smile.gif

Zawsze chcialem srebne ale ostatnio mysle nad zoltymi.... hmm

ciemne migacze http://www.ebay.co.uk/itm/01-05-BMW-E46-...=item3cbb8d0b57 cena zaporowa zlosnik.gif

Napisano

> ten zolty to wersja przed liftingiem (kierunek w dol) ja mam po lifcie (kierunek w gore) i inny

> ksztalt szybki i wypelnienia lampy, reszta to dokladnie to samo czy M czy sedan , kombi ,

> przed po lifcie i przed liftingowe coupe - nie wiem jak po lifcie wyglada dokladnie

> Do przed liftinga mozna kupic ciemne migacze do mojego nie widzialem...

Czyli problem jakby wraca frown.gif

> hmm ale mam zrebne auto moze nie bedzie zle ze srebnym migaczem.... albo zolte srodki zrobie

> jeszze chce zaciski pomalowac ale nie wiem na jaki kolor srebny , zolty , czerwony , czarny , czy

> zostawic rdzawe

> Zawsze chcialem srebne ale ostatnio mysle nad zoltymi.... hmm

Ja miałem żółte zaciski w srebrnym aucie i wyglądały dobrze, nie rzucały się w oczy. Czerwone bardzo wyraźnie się odcinają od srebrnego, wyglądają krzykliwie, a czarne jak dziura po zacisku zlosnik.gif Zrobiłbym żółte do srebrnego (srebrne będą wyglądały jak fabryczne, chyba, że chrom) i żółte reflektory, takie jak ze zdjęcia, które wrzuciłeś ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.