Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jeszcze w kwestii prawka

Featured Replies

Napisano

jak wygląda proces od zdania egzaminu do otrzymania prawka?

czy WORD daje/trzeba wziąć coś poza protokołem z egzaminu z wynikiem pozytywnym? Coś trzeba z tym protokołem zrobić np zanieść do wydziału komunikacji? niewiem.gif

Napisano

WORD wszystko przesyła do wydziału komunikacji

protokół jest dla Ciebie- można w ramkę oprawić i powiesić na ścianie :D

pamietaj o wniesieniu opłaty za wydanie nowego PJ

dopytaj w swoim wydziale komunikacji kiedy masz dostarczyć potwierdzenie opłaty

Napisano

> jak wygląda proces od zdania egzaminu do otrzymania prawka?

> czy WORD daje/trzeba wziąć coś poza protokołem z egzaminu z wynikiem pozytywnym? Coś trzeba z tym

> protokołem zrobić np zanieść do wydziału komunikacji?

...nic nie robisz, tylko niecierpliwie czekasz wink.gif a żeby skrócić oczekiwania, co jakiś czas sprawdzasz na www.kierowca.pwpw.pl status swojej sprawy zlosnik.gif

co bardziej zaawansowane urzędy gminy powiadamiają, że dokument jest do odbioru - np. ursus wysyła sms-a z informacją ok.gif

Napisano

> jak wygląda proces od zdania egzaminu do otrzymania prawka?

Zdałem 21-go, data nadania uprawnień - 27., dokument odebrałem 30-go

> czy WORD daje/trzeba wziąć coś poza protokołem z egzaminu z wynikiem pozytywnym? Coś trzeba z tym

> protokołem zrobić np zanieść do wydziału komunikacji?

Nic nie robisz - mi dali "na pamiątkę" oryginał protokołu egzaminu - dalej WORD przesyła kwity do starostwa, tam jest podejmowana decyzja i dokument (o ile decyzja jest na +) jest kierowany do produkcji.

CZASAMI (ale nie słyszałem o konkretnym przypadku) lokalny urząd żąda kapuchy za wydanie blankietu (85 albo 86 PLN) PRZED zleceniem produkcji w PWPW - ale to to musisz się dowiedzieć w macierzystym WK.

Napisano

> CZASAMI (ale nie słyszałem o konkretnym przypadku) lokalny urząd żąda kapuchy za wydanie blankietu

> (85 albo 86 PLN) PRZED zleceniem produkcji w PWPW - ale to to musisz się dowiedzieć w

> macierzystym WK.

Zgadza się, konkretny przypadek to starostwo powiatowe w Końskich. Kolega z pracy dwa lata temu czekał prawie miesiąc na prawo jazdy i jak pojechał na pewniaka odebrać, to się mocno zdziwił...

Napisano

> co bardziej zaawansowane urzędy gminy powiadamiają, że dokument jest do odbioru - np. ursus wysyła

> sms-a z informacją

no racja... ja odebrałem w piątek ... do niedzieli strzeliłem z 300 km a już we wtorek w imieniu Prezia Miasta Łodzi zostałem zaproszony sms'em po odbiór prawka zlosnik.gif

deko im system kuleje czasowo :-)

Napisano

> no racja... ja odebrałem w piątek ... do niedzieli strzeliłem z 300 km a już we wtorek w imieniu

> Prezia Miasta Łodzi zostałem zaproszony sms'em po odbiór prawka

> deko im system kuleje czasowo :-)

...no wiesz, skoro w imieniu samego Prezia, to wiele wyjaśnia zlosnik.gif do mnie zwyczajnie urząd gminy napisał wink.gif tak czy inaczej o gotowym do odbioru dowodzie rejestracyjnym też mnie poinformowali, więc mogą się chwalić, że są mega zaawansowani technologicznie hehe.gif

swoje pierwsze 300 km też szybciutko zrobiłam, tyle, że jeszcze przed odebraniem prawka, a dokładniej, to w cztery dni po zdaniu egzaminu blush.gifzlosnik.gif

Napisano

> ...no wiesz, skoro w imieniu samego Prezia, to wiele wyjaśnia do mnie zwyczajnie urząd gminy

> napisał tak czy inaczej o gotowym do odbioru dowodzie rejestracyjnym też mnie poinformowali,

> więc mogą się chwalić, że są mega zaawansowani technologicznie

> swoje pierwsze 300 km też szybciutko zrobiłam, tyle, że jeszcze przed odebraniem prawka, a

> dokładniej, to w cztery dni po zdaniu egzaminu

jezdzilas bez dokumentu? to jest karygodne ............

Napisano
  • Autor

> Zdałem 21-go, data nadania uprawnień - 27., dokument odebrałem 30-go

> Nic nie robisz - mi dali "na pamiątkę" oryginał protokołu egzaminu - dalej WORD przesyła kwity do

> starostwa, tam jest podejmowana decyzja i dokument (o ile decyzja jest na +) jest kierowany do

> produkcji.

> CZASAMI (ale nie słyszałem o konkretnym przypadku) lokalny urząd żąda kapuchy za wydanie blankietu

> (85 albo 86 PLN) PRZED zleceniem produkcji w PWPW - ale to to musisz się dowiedzieć w

> macierzystym WK.

znaczy nie musiałeś płacić za nowe prawko? po prostu zabrali stary plastik i dali nowy? hmm.gif

wywiedziałbym się chętnie w swoim WK tylko dodzwonienie się tam... sciana.gif

Napisano
  • Autor

> ...nic nie robisz, tylko niecierpliwie czekasz a żeby skrócić oczekiwania, co jakiś czas

> sprawdzasz na www.kierowca.pwpw.pl status swojej sprawy

> co bardziej zaawansowane urzędy gminy powiadamiają, że dokument jest do odbioru - np. ursus wysyła

> sms-a z informacją

mnie jeszcze nie ma w tym systemie:

"Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany."

beksa.gif

zdałem w poniedziałek więc może jeszcze za wcześnie wink.gif

Napisano

> mnie jeszcze nie ma w tym systemie:

> "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany."

> zdałem w poniedziałek więc może jeszcze za wcześnie

...nie pocieszę Cię... zdałam 24 sierpnia, a w systemie pojawiłam się dopiero 1 września - tyle czasu papiery szły z odlewniczej. a Ty gdzie zdawałeś? zlosnik.gif

Napisano

> jezdzilas bez dokumentu? to jest karygodne ............

...to nie jedyna karygodna rzecz na moim koncie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ...nie pocieszę Cię... zdałam 24 sierpnia, a w systemie pojawiłam się dopiero 1 września - tyle

> czasu papiery szły z odlewniczej. a Ty gdzie zdawałeś?

na Radarowej a WK mam na ursynowie

Napisano

> ...to nie jedyna karygodna rzecz na moim koncie

wstydz sie

Napisano

> znaczy nie musiałeś płacić za nowe prawko? po prostu zabrali stary plastik i dali nowy?

> wywiedziałbym się chętnie w swoim WK tylko dodzwonienie się tam...

Misiu.

Płaci się 85 albo 86 za nowy blankiet - stary dostajesz "na pamiątkę".

Kwestią jest to, czy płacisz PRZY ODBIORZE - Warszawa Wola tak ma, czy ZANIM WYŚLĄ DO PWPW - niektórzy tak mają.

Napisano

> mnie jeszcze nie ma w tym systemie:

> "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany."

> zdałem w poniedziałek więc może jeszcze za wcześnie

U mnie było po 5 dniach.

Napisano

> Misiu.

> Płaci się 85 albo 86 za nowy blankiet - stary dostajesz "na pamiątkę".

> Kwestią jest to, czy płacisz PRZY ODBIORZE - Warszawa Wola tak ma, czy ZANIM WYŚLĄ DO PWPW -

> niektórzy tak mają.

84,50zl

Napisano
  • Autor

> Misiu.

> Kwestią jest to, czy płacisz PRZY ODBIORZE - Warszawa Wola tak ma, czy ZANIM WYŚLĄ DO PWPW -

> niektórzy tak mają.

a widzisz jakoś słabo zrozumiałem poprzedni przekaz blush.gif

dzieki ok.gif

Napisano

> na Radarowej a WK mam na ursynowie

...to może będziesz miał lepiej - w maju kolega zdawał na radarowej i papiery wysłali do pwpw zdecydowanie szybciej, niż na odlewniczej wink.gif

Napisano

> wstydz sie

...ale ja nie mam z tym problemu zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> ...to może będziesz miał lepiej - w maju kolega zdawał na radarowej i papiery wysłali do pwpw

> zdecydowanie szybciej, niż na odlewniczej

To nie WORD wysyla papiery do PWPW, tylko WK. Papiery po egzaminie wysylane sa do konkretnego wydzialu komunikacji, a ten dopiero wystawia zlecenie wytworni.

Napisano

> To nie WORD wysyla papiery do PWPW, tylko WK. Papiery po egzaminie wysylane sa do konkretnego

> wydzialu komunikacji, a ten dopiero wystawia zlecenie wytworni.

zrozumiała zlosnik.gif tak czy inaczej, mi chodziło o czas "wyjścia" papierów z WORD-u

Napisano

> zrozumiała tak czy inaczej, mi chodziło o czas "wyjścia" papierów z WORD-u

Reklamacje to raczej do poczty...

Napisano

> ...ale ja nie mam z tym problemu

jestem zazenowany ... jak tak mozna .......

Napisano

> zrozumiała tak czy inaczej, mi chodziło o czas "wyjścia" papierów z WORD-u

Czesto to WK wstrzymuje papiery, dwa razy mialem okazje sie przekonac przy wymienianiu prawka oslabiony.gif.

Napisano
  • Autor

> Misiu.

> niektórzy tak mają.

no więc na ursynowie również trza zapłacić zanim prawko pójdzie do produkcji wink.gif

uff udało sie dodzwonić waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.