Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf 3 nie chce się zagrzać.

Featured Replies

Napisano

Witam, borykam się z takim problemem, iż maksymalna temperatura na liczniku w mieście wynosi ok 70 stopni. Przed chłodnicę dałem karton i temperatura się nie podnosi. Przy podłączeniu pod komputer gdy na liczniku była temperatura 60 stopni, komputer pokazywał 50. Sprawdziłem czujnik temperatury...przy 70 stopniach jest 530 ohm. Z trudem nagrzałem go do 90 stopni, jadąc trasę na 3 tys obrotach, piłując go, to gdy stanąłem opór wynosił 240 ohm. Stojąc z tymi 90-cioma stopniami trzymałem gaz na 1,5 tys ale i tak wskazówka nie szła dalej i trzymała 90 stopni. Co jeszcze zrobić?

edit: Auto stoi już godzinę, teraz mierzyłem, ma 80 stopni i 450 ohm.

Napisano

> Witam, borykam się z takim problemem, iż maksymalna temperatura na liczniku w mieście wynosi ok 70

> stopni. Przed chłodnicę dałem karton i temperatura się nie podnosi. Przy podłączeniu pod

> komputer gdy na liczniku była temperatura 60 stopni, komputer pokazywał 50. Sprawdziłem

> czujnik temperatury...przy 70 stopniach jest 530 ohm. Z trudem nagrzałem go do 90 stopni,

> jadąc trasę na 3 tys obrotach, piłując go, to gdy stanąłem opór wynosił 240 ohm. Stojąc z tymi

> 90-cioma stopniami trzymałem gaz na 1,5 tys ale i tak wskazówka nie szła dalej i trzymała 90

> stopni. Co jeszcze zrobić?

> edit: Auto stoi już godzinę, teraz mierzyłem, ma 80 stopni i 450 ohm.

wymien termostat i po problemie

Napisano

> Witam, borykam się z takim problemem, iż maksymalna temperatura na liczniku w mieście wynosi ok 70

> stopni. Przed chłodnicę dałem karton i temperatura się nie podnosi. Przy podłączeniu pod

> komputer gdy na liczniku była temperatura 60 stopni, komputer pokazywał 50. Sprawdziłem

> czujnik temperatury...przy 70 stopniach jest 530 ohm. Z trudem nagrzałem go do 90 stopni,

> jadąc trasę na 3 tys obrotach, piłując go, to gdy stanąłem opór wynosił 240 ohm. Stojąc z tymi

> 90-cioma stopniami trzymałem gaz na 1,5 tys ale i tak wskazówka nie szła dalej i trzymała 90

termostat jak n ie pomoże to ewentualnie pompa wody zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wymien termostat i po problemie

oby po smile.gif

> termostat jak n ie pomoże to ewentualnie pompa wody

pompa wody? aż tak? w sumie to ma dopiero jakieś 4 tys.

Napisano

Albo termostat albo czujnik przeklamuje. Mialem wlasnie padniety czujnik u siebie (mam 2 w 1) i polowka padla i pokazywala max 70 stopni na zegary, a silnikowa dzialala jak należy.

Napisano

> pompa wody? aż tak? w sumie to ma dopiero jakieś 4 tys.

Nie ma takiej możliwości żeby usterka pompy wody napędzanej z rozrządku powodowała niedogrzanie silnika.

Napisano

Sprawdź sobie najpierw termostat. Jak auto będzie zimne to zapal je, niech pochodzi kilka minut. Potem sprawdź czy chłodnica robi się ciepła od razu. Jeśli tak to wiadomo na 100% że termostat jest padnięty. Jak nie to to zmień czujnik. One w vagach już czasem takie są że nic nie wskazuje że są uszkodzone a jednak mocno przekłamują.

Napisano
  • Autor

Po przejechaniu 4 km do domu, miałem ok 70 stopni, więc w domu sprawdziłem: dolny wąż i chłodnica są ciepłe. Czyli termostat puszcza?

Napisano

> Po przejechaniu 4 km do domu, miałem ok 70 stopni, więc w domu sprawdziłem: dolny wąż i chłodnica

> są ciepłe. Czyli termostat puszcza?

No na to wychodzi, chociaż termostat trochę będzie puszczać, ale jeśli wąż był gorący to termostat podmieniłbym w pierwszej kolejności.

Bo tak naprawdę ciężko o inny powód niedogrzania niż niesprawny termostat.

Ze 40zł impreza Cię szarpnie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

No i racja. Operacja zakończona. Koszt termostatu Wahler 35zł. Włączyłem..chodził 25 min z małymi przegazówami, temperatura wynosiła 90 stopni, wąż dolny i chłodnica były zimne. Biorąc pod uwagę temperaturę otoczenia 7 stopni i to, że licznik wg komputera zawyża o 10 stopni too..chyba ok :D

Napisano

Nie chce Cię niepokoić, ale Wahler to dziadostwo. Na dwa jakie miałem dwa były wadliwe no.gif Dopiero trzeci działał prawidłowo, a firma to Meyle waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No to zaczynam się martwić.. W sklepie tylko z częściami VW mają tylko ori albo Wahler'y, innych nie. Słyszałem, że Wahler robi oryginalne termostaty do VW..tylko pod nazwą VW i za droższą kasę.

Ale z drugiej strony..przed czy po wymianą wskazówka nie wychodzi poza 90 stopni...

Napisano

Mialem to samo u siebie, nowy termostat a ona max na 80stopni zeskakiwal. Wymienilem czujnik temp. i wsio ok ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.