Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilot do fabrycznego centralnego.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ostatnio siada mi pilot od fabrycznego centralnego (bez alarmu i domykania szyb). Pilot nie jest w kluczyku a jako oddzielny element - "jajko".

W ASO zaśpiewali za nowy tyle, że aż usiadłem. Położyłem się, gdy poinformowali, że za programowanie płaci się osobno.

W związku z tym ma pytanie. Czy jest możliwość zaprogramowania jakiegoś uniwersalnego pilota, żeby otwierał i zamykał wrota? Czy pozostaje kupić używany i mieć nadzieję, że będzie sprawny i że da się go zaprogramować?

Pozdrawiam.

PS

Co prawda mam Vectrę B, ale piloty te same co w Astrach.

Napisano

Czy jest możliwość zaprogramowania jakiegoś uniwersalnego pilota, żeby

> otwierał i zamykał wrota? Czy pozostaje kupić używany i mieć nadzieję, że będzie sprawny i że

> da się go zaprogramować?

20.GIF

Proponuję zakupić jakiś uniwersalny sterownik centralnego zamka za ok 50 zł , zamontować i się cieszyć.

W ASO pracują dziwni ludzie i mają dziwne ceny.

Napisano

> W ASO pracują dziwni ludzie i mają dziwne ceny.

to bardziej zarzut do GM Polska albo nawet wyżej, ludzie w ASO mają najmniej do gadania w tym względzie.

Cennik jest narzucony, kwestia czy/jaki rabat dostaniesz ale i to nic nie da w przypadku niektórych absurdalnych cen.

Napisano

> to bardziej zarzut do GM Polska albo nawet wyżej, ludzie w ASO mają najmniej do gadania w tym

> względzie.

> Cennik jest narzucony,

ok.gif, w pełni się zgadzam

Napisano

Najprostszy sterownik do CZ z dwoma pilotami kosztuje ok 50 PLN, mozna skorzystać z istniejącej instalacji "starego" sterownika w celu podpięcia nowego.

Pozdrawiam

Napisano

A ja bym skusil o ponowne zaprogramowanie oryginalnych pilotow:

1. Wymien baterie

2. włóż kluczyk w stacyjkę ( nie przekręcaj)

3. wcisnisnij na pilocie przycisk "zamknij" ,a nastepnie przekrec kluczyk w pozycje zaplon (trzymajac jednoczesnie przycisk na pilocie

4. powinno pomoc - dziala w 99% przypadkach smile.gif

Napisano
  • Autor

Witam ponownie.

To, że w ASO pracują "dziwni" ludzie, to prawda. Gdy dzwoniłem w sprawie pilota, facet się ze mną spierał, że w Vectrach nie było osobnych pilotów. Tylko w kluczyku.

A wracając do sedna.

1. Czy podpięcie sterownika, ni będzie się wiązało z montowaniem osobnych siłowników w drzwi auta?

2. Czy trzeba będzie jechać z tym do elektryka, czy jako manualnie rozgarnięty, sam lub z waszą pomocą dam radę to zamontować?

Pozdrawiam.

Napisano

bez problemu sobie sam poradzisz ale dlaczego od razu chcesz wymieniac sterownik sprobuj najpierw zrobic to co pisalem w poprzednim poscie

Napisano
  • Autor

> bez problemu sobie sam poradzisz ale dlaczego od razu chcesz wymieniac sterownik sprobuj najpierw

> zrobic to co pisalem w poprzednim poscie

To, to ja robię za każdym razem, gdy wsiadam do auta. Jak wysiadam, to przynajmniej mogę zamknąć z pilota. Ponowne otwarcie, to cud. smile.gif

Napisano

> 1. Czy podpięcie sterownika, ni będzie się wiązało z montowaniem osobnych siłowników w drzwi auta?

Nie

> 2. Czy trzeba będzie jechać z tym do elektryka, czy jako manualnie rozgarnięty, sam lub z waszą pomocą dam radę to zamontować?

Jeżeli Vectra B ma taką instalację jak Astra F, to podłączenie nowego sterownika to kwestia podłączenia zasilania, masy, wpięcia się do dwóch przewodów otwierania/zamykanie i podłączenie się pod kierunkowskazy coby mrugały (jeżeli będzie pojedyncze wyjście ze sterownika, to dołożysz sobie dwie diody aby odseparować lewą stronę od prawej kierunkowskazów). Jest manual dotyczący astry F, ale będzie dostępny dopiero 1 listopada jak sie nowy miesiąc zacznie i stronka będzie dostępna wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Witam ponownie.

> To, że w ASO pracują "dziwni" ludzie, to prawda. Gdy dzwoniłem w sprawie pilota, facet się ze mną

> spierał, że w Vectrach nie było osobnych pilotów. Tylko w kluczyku.

> A wracając do sedna.

> 1. Czy podpięcie sterownika, ni będzie się wiązało z montowaniem osobnych siłowników w drzwi auta?

> 2. Czy trzeba będzie jechać z tym do elektryka, czy jako manualnie rozgarnięty, sam lub z waszą

> pomocą dam radę to zamontować?

> Pozdrawiam.

http://www.astra.offi.pl/content/view/208/40/1/0/

Może to pomoże, instalacja i kolory są takie same.

Ja także nie spotkałem jeszcze oryginalnego centrala w Oplu z oddzielnym pilotem, no ale nie wykluczam. Może jakiś dealer montował.

Napisano

> mogę zamknąć z pilota. Ponowne otwarcie, to cud.

To mi wygląda na zaniki zasilania pilota: albo słaba bateria, albo prędzej zimny lut, pęknieta ścieżka, słaby docisk baterii). Zamiast psuć auto spróbowałbym naprawić oryginalny pilot, co jest tańsze i dużo łatwiejsze.

W A[G] latające gniazdo baterii w płytce pilota to już standard, po umiejętnej naprawie lutowniczej żadnych problemów!

Pozdr.

Napisano

> Widzisz tam obrazki? Nie podawałem tego linku, bo ja nie widzę

> Pozdroofka

W Firefoxie nie widzę, ale w IE tak. Myślałem że to coś u mnie nawala.. Jakiś czas temu drukowałem nawet z tego.

20.GIF

Napisano

> W Firefoxie nie widzę, ale w IE tak.

A ja ani w Operze ani w IE8. Oj tam oj tam, we wtorek będzie "normalna" strona smile.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Witam ponownie.

Połączenie obu części pilota było tak dokładne, że myślałem, iż pilot jest nierozbieralny. Okazało się, że jest. Dzięki temu namierzyłem problem. Puścił jeden lut.

Pilot działa. smile.gif

Wielkie dzięki za pomoc.

Ale żeby nie było różowo, to gumki w pilocie mam wyszarpana. Czy ktoś z was może dorabiał / dokupował owe?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.