Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na szybko Pasek do oceny

Featured Replies

Napisano

> Ale co wyszło ? włosy z glowy ?

> Więc co powiesz o obywatelu niemiec wiek 43 lata , współwłaściciel firmy , której obroty roczne od

> kilku lat nie spadają poniżej 1000000euro ?

> Krótka historia posiadanych aut : VW Jetta ,Honda Civic, Honda Civic kombi , Kia Carens - żadne z

> tych aut nie było kupione jako nowe . Sąsiad tegoż niemca z tej samej branży juz trzy modele

> Punto posiadał a obecnie Stilo.

powiem że nie przywiązuje wagi do tego czym jeździ ...

ja mam wielokrotnie mniejsze dochody ... ale bardzo cenię własny komfort i bezpieczeństwo ... dlatego trochę z dochodów wydaję na bezpieczne auta.

Napisano

> powiem że nie przywiązuje wagi do tego czym jeździ ...

> ja mam wielokrotnie mniejsze dochody ... ale bardzo cenię własny komfort i bezpieczeństwo ...

> dlatego trochę z dochodów wydaję na bezpieczne auta.

Ten człowiek tez ceni komfort i bezpieczeństwo szczegóelnie kiedy inwestuje w niezbędne mu narzędzia do pracy natomiast auto jest tak mało znaczącym elementem jego życia że nie zaśmieca on sobie tym głowy.

Napisano

> Więc co powiesz o obywatelu niemiec wiek 43 lata , współwłaściciel firmy , której obroty roczne od

Biznes mu się nie domyka i jedzie na stracie, ewentualnie ukrywa dochody przed skarbówką zlosnik.gif

> Krótka historia posiadanych aut : VW Jetta ,Honda Civic, Honda Civic kombi , Kia Carens - żadne z

> tych aut nie było kupione jako nowe .

A czy ja gdzieś napisałem o kupowaniu nowego? W D jest ogromny rynek pojazdów i nie jest problemem kupno pewnej używki, oczywiście za cenę o wiele wyższą niż świeżo sprowadzone igły na allegro.

>Sąsiad tegoż niemca z tej samej branży juz trzy modele

Obaj nie są patriotami zlosnik.gif

Z ciekawości, jaki Land ?

Napisano

> Kupiłbyś auto klasy Passata, by robić nim 10kkm rocznie?

Mój wujek kupił sobie nowego w 2007 roku i teraz ma ze 20kkm przebiegu zlosnik.gif ot kaprys zlosnik.gif i jeździ faktycznie dom - kościół i czasem gdzieś dalej. Czekam jak będzie go sprzedawał food.gif

Napisano

> Mój wujek kupił sobie nowego w 2007 roku i teraz ma ze 20kkm przebiegu ot kaprys i jeździ

> faktycznie dom - kościół i czasem gdzieś dalej. Czekam jak będzie go sprzedawał

gUpi jakiś, ot co! nie wie, ze przy takich przebiegach to sie takiego auta nie kupuje, szewroleta jakiegos ewentualnie...

a co do wątku, wszystko można obejrzeć jak blisko...ładne reflektory nie musza swiadczyc o stłuczce, moga byc spolerowane...

nie liczyłbym na perełke - perełka, handlarz, niski przebieg, bezwypadkowy i dobra cena to nie sa pojecia ktore wystepuja razem przy jednym aucie ;_)

Napisano

> tych aut nie było kupione jako nowe . Sąsiad tegoż niemca z tej samej branży juz trzy modele

to że ma obroty duże nie znaczy że go stać na lepsze auta biglaugh.gif

Napisano

> gUpi jakiś, ot co! nie wie, ze przy takich przebiegach to sie takiego auta nie kupuje,

zawsze chciał Passata to ma. Tyle zlosnik.gif

Napisano

> zawsze chciał Passata to ma. Tyle

mnie nie trzeba tego tłumaczyć, ja to rozumiem ;_)

zreszta podobnie w watku jak starszy pan ktory robi 2kkm rocznie i chce auto za 70tys. to juz madralinscy sprowadzaja watek do tego, ze lepiej niech jezdzi taksowkami, abo bierze z wypozyczalni hehe.gif

człowiek chce samochod, ma pieniadze, te i te mu sie podobaja i tyle palacz.gif

Napisano

> Biznes mu się nie domyka i jedzie na stracie, ewentualnie ukrywa dochody przed skarbówką

Tak tak szczególnie w DE takie numery proponuję z podatkami spróbowaćrobić jak sie w kraju robi

> A czy ja gdzieś napisałem o kupowaniu nowego? W D jest ogromny rynek pojazdów i nie jest problemem

> kupno pewnej używki, oczywiście za cenę o wiele wyższą niż świeżo sprowadzone igły na

> allegro.

> Obaj nie są patriotami

> Z ciekawości, jaki Land ?

Nie wiem skąd u Ciebie taka wiedza o społeczeństwie naszych zachodnich sąsiadów ?, a to trzeba być lub nie patriotą żeby kupić auto takie jak się chce?

Mój przykład i moi znajomi mieszkają w Nadrenii Palatynacie.

Napisano

> to że ma obroty duże nie znaczy że go stać na lepsze auta

To inaczej - stać go na każde nowe auto dostępne na rynku ale on ostatnio kupił Carens i nie wiedział że był w tył walony.

Napisano

ja tylko ze słyszenia jednego Polaka mieszkajacego tam od ponad 30 lat, słyszałem taka historię, że własciciele leciwych golfów, opli i innego "dobrodziejstwa" w czasie trwania akcji dopłaty 500 Euro do nowego auta w zamian za zezłomowanie starego trupka, nie biegli do salonów po wyroby niemieckiej mysli motoryzacyjnej ale po "dackę" zlosnik.gif

Napisano

> ja tylko ze słyszenia jednego Polaka mieszkajacego tam od ponad 30 lat,

To jeszcze zapytaj jak 20,15,10 lat temu był postrzegany niemiec kupujący Opla lub robiacy zakupy w Aldi słyszałem taka historię, że

> własciciele leciwych golfów, opli i innego "dobrodziejstwa" w czasie trwania akcji dopłaty 500

> Euro do nowego auta w zamian za zezłomowanie starego trupka, nie biegli do salonów po wyroby

> niemieckiej mysli motoryzacyjnej ale po "dackę"

I to jest prawda były takie czasy że Fiaty jechały z Włoch do Suwałk tam je przeładowywano i dalej do Niemiec.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.