Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na szybko Pasek do oceny

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> tak na szybko to nic, bynajmniej ja nie jestem wrózka, poproś o nr VIN sprzedawcę i sprawdź sobie w

> ASO

nie no wiadomo ale tak innym okiem niż moje , bo wcześniej wklejałem Mondeo do oceny to było widać od razu że bity itd ewentualnie że malowany

Napisano

Przebieg może prawdziwy, tylko pewnie nie dopisał że zresetował się przy 500tyś sick.gif

Napisano

> Przebieg może prawdziwy, tylko pewnie nie dopisał że zresetował się przy 500tyś

Nie wiam czy zauwazyles ,ale to jest benzyna.

Przebieg jest prawdopodobny ok.gif

Niemiec pragmatyk, do prywatnej jazdy glownie w miescie, zawyczaj wybiera benzynke. Zupelnie odwrotnie niz Polak.

Napisano

Ostatnio szukałem sobie samochodu tej klasy i w zbliżonej, a nawet wyższej cenie. Ani jeden opisywany jako unikat z Niemiec, perełka, dla konesera etc. nie był w ogóle godny uwagi. Wszystkie one za to przeszły gruntowną kurację odmładzającą obejmującą mycie wszystkiego co się da, psikanie plakiem i korektę przebiegu na wartość oscylującą wokół 200 kkm. I wyszło tyle, że z Passata nic nie wyszło.

Kupiłem Lagunę II. Czasem warto zrezygnować ze znaczka VW na masce i spojrzeć na całą sprawę inaczej.

Napisano

Jesteś z Legnicy to masz właściwie auto u siebie. Jedź sprawdź szyby, lampy etc i jak będzie w miarę ok to jedź do jakiegoś warsztatu, gdzie fachowcy więcej coś powiedzieć. Kiedyś brat też kupił auto na niemieckich blachach i później dużo zamieszania było z rejestracją (coś tam się nie zgadzało). Jestem zwolennikiem kupowania zarejestrowanych już samochodów.

Napisano

> Jestem zwolennikiem kupowania zarejestrowanych już samochodów.

Względnie opłaconych, z przetłumaczonymi dokumentami, w sytuacji kiedy pośrednik wystawia fakturę. Na tzw. Niemca IMO nie warto no.gif

Napisano

> Nie wiam czy zauwazyles ,ale to jest benzyna.

> Przebieg jest prawdopodobny

To cena powinna być adekwatnie wyższa plus zarobek handlarza.

> Niemiec pragmatyk, do prywatnej jazdy glownie w miescie, zawyczaj wybiera benzynke.

I dlatego zamówił tempomat, hak i nawigację?

Napisano

> To cena powinna być adekwatnie wyższa plus zarobek handlarza.

> I dlatego zamówił tempomat, hak i nawigację?

No właśnie jestem na tym samym tropie a na dodatek te 'kwiatki" w opisie

1 "AUTO PRZEJECHAŁO O WŁASNYCH SIŁACH 820KM BEZPROBLEMOWO" jestem jeszcze w stanie zrozumieć że przyjechał nim z D do PL i jeszcze trochę po komisach

2 "MOŻLIWOŚĆ POWROTU NA KOŁACH" to już nie rozumiem niewiem.gif

Napisano

> No właśnie jestem na tym samym tropie a na dodatek te 'kwiatki" w opisie

> 1 "AUTO PRZEJECHAŁO O WŁASNYCH SIŁACH 820KM BEZPROBLEMOWO" jestem jeszcze w stanie zrozumieć że

> przyjechał nim z D do PL i jeszcze trochę po komisach

> 2 "MOŻLIWOŚĆ POWROTU NA KOŁACH" to już nie rozumiem

Słowo klucz- ubezpieczenie zlosnik.gif

Napisano

> Przedewszystkim jak patrzysz na takie paski to patrz za 1.8Turbo koszty paliwa takie same a auto o

> niebo lepiej jeździ

To wszystko się zgadza. Jedyna różnica w tym że w wolnossącym jest mniej rzeczy do spier.... i jak komuś najbardziej zależy na taniości to wolnossący jest ok.

Napisano

> Słowo klucz- ubezpieczenie

No iiiiii niewiem.gif ten klucz nie otworzył mi żadnej szuflady.

Napisano

> No iiiiii ten klucz nie otworzył mi żadnej szuflady.

facepalm%5B1%5D.gif

Tablice zjazdowe- te z żółtym lub czerwonym paskiem zlosnik.gif jeśli są ważne, to i ubezpieczenie OC jest ważne. Jeśli ich termin ważności minął to i OC nie ma. Pytanie co to znaczy wg sprzedającego "możliwość"? Jeszcze waże tablice czy już nie? Jesli nie to niektórzy wykupują OC na 30dni w Polsce, choć podobno i tak nie możesz jeździć bo masz nieważne tablice. Poszukaj dokładnie co na to mówi google bo może się coś pozmieniało. skromny.gif

Napisano

> Tablice zjazdowe- te z żółtym lub czerwonym paskiem jeśli są ważne, to i ubezpieczenie OC jest

> ważne. Jeśli ich termin ważności minął to i OC nie ma. Pytanie co to znaczy wg sprzedającego

> "możliwość"? Jeszcze waże tablice czy już nie? Jesli nie to niektórzy wykupują OC na 30dni w

> Polsce, choć podobno i tak nie możesz jeździć bo masz nieważne tablice. Poszukaj dokładnie co

> na to mówi google bo może się coś pozmieniało.

Dobrze , już załapałem , zbyt mocno się skupiłem na tych przejazdach i kilometrach .

Napisano

> To cena powinna być adekwatnie wyższa plus zarobek handlarza.

Powinna lub nie, wszystko zalezy od tego za ile w D zostal kupiony.

> I dlatego zamówił tempomat, hak i nawigację?

Tez mam skromny.gif Wszystko uzywane sporadycznie.

O czym niby mialoby swiadczyc posiadanie takiego wyposazenia niewiem.gif

Nie twierdze ,ze ten pasek jest cud ,miod. Jednak nie ma powodu twierdzic ze nie.

Napisano

Ładnie wygląda. Ale ewidentnie fotki robione tak, żeby ukryć miejsca które się najbardziej wycierają smile.gif

Jak passa szukasz to na vw-passat.pl poszukaj - czasami się klubowicze fajnych aut i pewnych pozbywają.

Napisano

> 1 "AUTO PRZEJECHAŁO O WŁASNYCH SIŁACH 820KM BEZPROBLEMOWO" jestem jeszcze w stanie zrozumieć że

Ja się zastanawiam czemu nasz naród jest (nadal) tak naiwny, by nie powiedzieć głupi.

Passat, 99r, z Niemiec , z hakiem, wylizany aż przykro mi się robi ile to go musieli trzeć, z symbolicznym przebiegiem 130kkm.

12letni Passat od NIEMCA z takim przebiegiem?

Ile razy tu będziecie jeszcze takie durne pytania dawać? Nie możecie po prostu odpuścić z automatu takiego ogłoszenia?

Kupiłbyś auto klasy Passata, by robić nim 10kkm rocznie?

Ale jeździł na pewno 91letni SS-man, bez jednej nogi, co to ją w 1945 pod Berlinem stracił, w dodatku było to 7me auto w rodzinie.

Napisano

> Kupiłbyś auto klasy Passata, by robić nim 10kkm rocznie?

Czemu nie, przecież 1.8 niewiem.gif

Inna sprawa, że takie auta na pewno nie trafiają do rąk polskich handlarzy wink.gif

Profil uzupełnij wink.gif

Napisano

Piękny, śliczny - fantastyczny. Tylko za bardzo. Kupiłem w Niemczech Audi z 1996 i na każdym elemencie widać że auto było używane (przez jednego właściciela ale używane) nie tak jak tu stało w garażu ?

Napisano

> Kupiłbyś auto klasy Passata, by robić nim 10kkm rocznie?

Teee mechanik hehe.gif do mnie pijesz ?

To co powiesz na to że od blisko czterech lat nie zrobiłem moim Passatem wiecej niż średnio 11000 kilometrów rocznie ?

Napisano

Sprowadzil i jezdzi nim na codzien - dlatego tyle przebiegu nim zrobil, co w tym dziwnego.

Czego tu nie rozumiesz? Oznacza to ze tablice z czerwonym paskiem ktore sa na samochodze nadal sa ważne wiec mozesz jechac na kołach do domu (+OC , zapewne juz ma wykupione bo nim jezdzi) i nie musisz go ładować na lawete.

Napisano

> Piękny, śliczny - fantastyczny. Tylko za bardzo. Kupiłem w Niemczech Audi z 1996 i na każdym

> elemencie widać że auto było używane (przez jednego właściciela ale używane) nie tak jak tu

> stało w garażu ?

tylko fotki sa takie, że mało co na nich widać hehe.gif inna sprawa, że ryski czy rysy na srebrnym słabiej sa widiczne niz na ciemnym aucie.

Mam ciemne auto i naprawdę widac to jak diabli wink.gif

Napisano

> Teee mechanik do mnie pijesz ?

> To co powiesz na to że od blisko czterech lat nie zrobiłem moim Passatem wiecej niż średnio 11000

> kilometrów rocznie ?

Ja moim Paskiem TDI robie 5-7kkm rocznie skromny.gif bo na codzien jezdze sluzbowym...

Napisano

Mysle ze warto pojechac i obejrzec. Wszyscy sie czepiaja ze przebieg cofniety - to oczywiste i nie ma co na to patrzec - jedz i zobacz w jakim jest stanie, a nie jakie cyfry ma na liczniku. Czy ma 130 tys czy 330 tys, jak jest w dobrym stanie to warto brac. Za 10 tys zł nic lepszego nie znajdziesz w tej klasie, niech opusci tego tysiaka i bierz ok.gif

Napisano

> Ładnie wygląda. Ale ewidentnie fotki robione tak, żeby ukryć miejsca które się najbardziej

> wycierają

> Jak passa szukasz to na vw-passat.pl poszukaj - czasami się klubowicze fajnych aut i pewnych

> pozbywają.

Jestem na tym forum i faktycznie auta klubowiczów sa naprawde godne polecenia, ale... nie za takie ceny - strasznie drogo sobie liczą gdy sprzedaja te auta... Chociaz moze faktycznie warto doplacic pare tys i miec naprawde zadbane auto ok.gif

Napisano

> Powinna lub nie, wszystko zalezy od tego za ile w D zostal kupiony.

I uważasz, że jak nawet kupił okazyjnie to w Polsce uczciwie doliczy tylko za fatygę i paliwo? Gdyby była taka perła jak pisze to nie sprzedawałby go w środkowo-dolnym pułapie cenowym za ten rocznik.

> Tez mam Wszystko uzywane sporadycznie.

I gdzie tu pragmatyzm Niemca? Tempomat, navi i hak to nie jest zestaw do "sporadycznego" ciągania przyczepy autostradą. W zeszłym tysiącleciu to wszystko kosztowało dużo marek.

> O czym niby mialoby swiadczyc posiadanie takiego wyposazenia

No na pewno, nie o tym, że hak uratuje mu zderzak, bo ktoś się nadzieje. I nie o tym, że przy rocznym przebiegu 10 tysięcy facet potrzebował navi za górę szmalu, bo nie wiedział gdzie pojechać.

Wnioski nasuwają się same. Mało miejskie wyposażenie, raczej dalekobieżny wypas.

Napisano

> Ja moim Paskiem TDI robie 5-7kkm rocznie bo na codzien jezdze sluzbowym...

Kupiles go nowego?hehe.gif?

Bo wiesz wydac na auto 20kPLN a 100kPLN, zeby jezdzic dookola komina to jednak jest spora roznica...smirk.gif

Napisano

> Czego tu nie rozumiesz?

Już mi Przypal rozjaśnił ok.gif

Ja się z Tobą nie będę na przebiegi licytował.

Napisano

> Kupiles go nowego??

> Bo wiesz wydac na auto 20kPLN a 100kPLN, zeby jezdzic dookola komina to jednak jest spora

> roznica...

ale że co? Ja zawsze robiłem koło 40kkm/rok, a kupiłem passata TDI i zrobiłem 20kkm - mam oddać do salonu i przeprosic? zlosnik.gif

Napisano

> ale że co? Ja zawsze robiłem koło 40kkm/rok, a kupiłem passata TDI i zrobiłem 20kkm - mam oddać do

> salonu i przeprosic?

Pewnie tyle stał w serwisie, że nie zdążył zlosnik.gif. wink.gif

Napisano

> Wnioski nasuwają się same. Mało miejskie wyposażenie, raczej dalekobieżny wypas.

Może był traktowany autko jako wakacyjne wink.gif? Do codziennego ciułana zajeżdżany był któryś z mniejszych braci VW.

Napisano

> I uważasz, że jak nawet kupił okazyjnie to w Polsce uczciwie doliczy tylko za fatygę i paliwo?

Nie mam pojecia. Nawet nie chce wiedziec. Powodow niskiej ceny moze byc wiele. Mozliwe ze w Polsce, kraju fanatykow TDI, sprzedaz benzynowego paska nie pozwala na zbyt duzy zarobek , albo nawet generuje straty icon_rolleyes.gif

> Gdyby była taka perła jak pisze to nie sprzedawałby go w środkowo-dolnym pułapie cenowym za

> ten rocznik.

> I gdzie tu pragmatyzm Niemca? Tempomat, navi i hak to nie jest zestaw do "sporadycznego" ciągania

> przyczepy autostradą. W zeszłym tysiącleciu to wszystko kosztowało dużo marek.

Bez przesady. Tempomat i hak nigdy nie kosztowaly zbyt wiele. Jedyna fanaberia jest navigacja.

Z drugiej strony takie auto raczej nie nadawalo sie na flotowke ani taxi, bo te glownie byly w TDI i to one jada teraz do Polski z przebiegiem +- 200kkm biglaugh.gif

> No na pewno, nie o tym, że hak uratuje mu zderzak, bo ktoś się nadzieje. I nie o tym, że przy

> rocznym przebiegu 10 tysięcy facet potrzebował navi za górę szmalu, bo nie wiedział gdzie

> pojechać.

> Wnioski nasuwają się same. Mało miejskie wyposażenie, raczej dalekobieżny wypas.

Nie sadze. Raczej typowe prywatne auto ujezdzane na zmiane z kilkoma innymi.

Napisano

> Kupiles go nowego??

> Bo wiesz wydac na auto 20kPLN a 100kPLN, zeby jezdzic dookola komina to jednak jest spora

> roznica...

Kto bogatemu zabroni? Szczerze powiedziawszy nie bardzo łapię związek pomiędzy kwotą wydaną na zakup auta a ilością kilometrów confused.gif

Zresztą taki przysłowiowy Passat u naszych zachodnich sąsiadów to żadne och i ach, po prostu auto klasy średniej (nie dotyczy okolic Wolfsburga) zlosnik.gif

Napisano

> ale że co? Ja zawsze robiłem koło 40kkm/rok, a kupiłem passata TDI i zrobiłem 20kkm - mam oddać do

> salonu i przeprosic?

Ja tam nikomu w portfel nie zagladam...

Ale troche mnie smieszy, jak ostatnio sie zaliles na HP, jak tu zarobic pare groszy, skoro stac Cie na nowego Passata grinser006.gif

Napisano

> Kto bogatemu zabroni? Szczerze powiedziawszy nie bardzo łapię związek pomiędzy kwotą wydaną na

> zakup auta a ilością kilometrów

> Zresztą taki przysłowiowy Passat u naszych zachodnich sąsiadów to żadne och i ach, po prostu auto

> klasy średniej (nie dotyczy okolic Wolfsburga)

A ile nowych samochodow kupiles?

Bo dla mnie utrata wartosci rzedu 10kPLN/rok jest nie do zaakceptowania, jezeli auto na siebie nie zarabia...

Napisano

> A ile nowych samochodow kupiles?

> Bo dla mnie utrata wartosci rzedu 10kPLN/rok jest nie do zaakceptowania, jezeli auto na siebie nie

> zarabia...

Dla Ciebie. Nie mysl za innych.

Napisano

> Dla Ciebie. Nie mysl za innych.

Ale to Ty napisales, ze robisz Passatem 5tys rocznie...

Nie dodales tylko, ze 10-cio letnim zlosnik.gif

Wystarczy spojrzec na ogloszenia na mobile.de i zobaczyc ile te auta zazwyczaj jezdza.

Sorry, ale niewielu ludzi ma fantazje wywalac pieniadze w bloto, zeby pozniej sprzedac Polakowi za bezcenhehe.gif

Napisano

> Ja tam nikomu w portfel nie zagladam...

> Ale troche mnie smieszy, jak ostatnio sie zaliles na HP, jak tu zarobic pare groszy, skoro stac Cie

> na nowego Passata

to może lepiej nikomu w portfel nie zaglądaj i pilnuj swojego wink.gif

poza tym nie wrzucaj mnie do jednego worka z tymi co posty żałobne piszą - po prostu szukałem śmiesznego pomysłu na zarobienie paru groszy, skoro nie mam nic do roboty.

Napisano

> Kto bogatemu zabroni? Szczerze powiedziawszy nie bardzo łapię związek pomiędzy kwotą wydaną na

> zakup auta a ilością kilometrów

> Zresztą taki przysłowiowy Passat u naszych zachodnich sąsiadów to żadne och i ach, po prostu auto

> klasy średniej (nie dotyczy okolic Wolfsburga)

Ja tez nie roumiem niektórych teoretyków - czyli jak kupuje paska (zwykłe auto klasy średniej, dodatkowo jedno z tańszych) to mam tym jeździć w garniaku i robić 100kkm/rok. A jak chcę jeździć gdzies z rodziną to mam miec dacie icon_rolleyes.gif

Napisano

W paskach przednie lampy są plastikowe i z czasem wyglądają tragicznie, a w tym wygladają na nówki. Więc albo tak wygladają na zdjęciach, albo ktos je wymienił na nowe bo słabo już świeciły, albo przód był robiony.

Napisano

Albo je spolerował podobnie jak całą kastę.

Na zdjęciach piękny wink.gif,jak masz blisko podjedź,najlepiej z miernikiem,obejrzyj wpisy w książce serwisowej i jej datę produkcji:-),vin sam sobie spisz lub ikonka_photo2.gif stan licznika po korekcji się zeruje także dziennego,więc jak ma mało na dziennym to podejrzane.

I cena-nie jest to młode auto,nie jest ftedeiku i kombiku zlosnik.gif,ale w bogatej wersji,więc widząc i porównując ceny to nawet doliczając 1200zł na opłaty taki passek jest tani,na granicy opłacalności sprowadzającego/handlarza więc to mi daje do myślenia.

Napisano

> poza tym nie wrzucaj mnie do jednego worka z tymi co posty żałobne piszą - po prostu szukałem

> śmiesznego pomysłu na zarobienie paru groszy, skoro nie mam nic do roboty.

Żartujesz sobie doktorku? Prawo wykonywania zawodu Ci unieważnili?

Napisano

> Żartujesz sobie doktorku? Prawo wykonywania zawodu Ci unieważnili?

no właśnie czekam, aż mi przyznają (tryby biurokracji kręcą się powoli), więc do czasu tej decyzji się nudzę.

koniec offtopic.

Napisano

> A ile nowych samochodow kupiles?

Żadnego, choć ostatnio byłem blisko ale cieszę się że jednak wybrałem kilku letnią c-klasę. Dalej nie widzę związku dlaczego miałbym jeździć więcej lub mniej niż potrzebuję w zależności od tego czy mam nówkę czy 5 latka? Jak mam gdzieś jechać to jadę a nie stukam w kalkulator i liczę czy wyrobiłem limit...

> Bo dla mnie utrata wartosci rzedu 10kPLN/rok jest nie do zaakceptowania, jezeli auto na siebie nie

> zarabia...

Wiesz, u mnie żadne auto na siebie nie zarabia (nie licząc tego że zawożą mnie i żonę do pracy, ale to równie dobrze możne robić CC900), mało tego, w garażu stoi kolejny darmozjad- motocykl którym robie 500km rocznie.

Napisano

> Ja tez nie roumiem niektórych teoretyków - czyli jak kupuje paska (zwykłe auto klasy średniej,

> dodatkowo jedno z tańszych) to mam tym jeździć w garniaku i robić 100kkm/rok.

W PL to tak nie do końca z tą klasą średnią, ale w D to faktycznie auto dla tych którym w życiu średnio wyszło. Jak komuś wyszło to jeździ MB,BMW lub Audi.

>A jak chcę

> jeździć gdzies z rodziną to mam miec dacie

Dlatego mam MB i Skode, AK przynajmniej się nie czepia hehe.gif

Napisano

> w D to faktycznie auto dla tych którym w życiu

> średnio wyszło. Jak komuś wyszło to jeździ MB,BMW lub Audi.

Ale co wyszło ? włosy z glowy ?

Więc co powiesz o obywatelu niemiec wiek 43 lata , współwłaściciel firmy , której obroty roczne od kilku lat nie spadają poniżej 1000000euro ?

Krótka historia posiadanych aut : VW Jetta ,Honda Civic, Honda Civic kombi , Kia Carens - żadne z tych aut nie było kupione jako nowe . Sąsiad tegoż niemca z tej samej branży juz trzy modele Punto posiadał a obecnie Stilo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.