Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszkodzona opona

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie... Wczoraj robiłem porządki w garażu i odgrzebałem oponki, które mają sporo bieżnika. Ale jest mały problem bo jedna jest lekko uszkodzona i w związku z tym mam pytanie czy nadaje się to jeszcze do jazdy czy raczej na śmietnik? zlosnik.gif

60060994.jpg

92889376.jpg

Napisano

powinna się nadac

z tego co pamiętam, to chyba miałem tak 'dziabniętą' jedną z zimówek i nawet nie uchodziło z niej powietrze

Napisano
  • Autor

Bo to jest chyba sprawka jakiegoś nieudolnego wulkanizatora facepalm%5B1%5D.gif

Ale jak da się na tym jeździć to opony mogą jeszcze posłużyć wink.gif

Dzięki za pomoc 20.GIF

Napisano

> Mam pytanie... Wczoraj robiłem porządki w garażu i odgrzebałem oponki, które mają sporo bieżnika.

> Ale jest mały problem bo jedna jest lekko uszkodzona i w związku z tym mam pytanie czy nadaje

> się to jeszcze do jazdy czy raczej na śmietnik?

Vivo/Kormoran? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Vivo zlosnik.gif będą jeździć na wiosne w CC700 mojej mulher.gif

Napisano

Nie wiem czy powietrze Ci nie będzie uciekać ja tak miałem w Uno ale nie aż tak.

Wulkanizator mi szlifował tą oponę na tym kancie i felge a itak koło w pozycji gdy brak gumy był na górze opony to za dzień powietrze uciekło.

Może da sie to jeszcze nadlać ale jabym ją ew zostawił na zapasową.

Napisano

> Mam pytanie... Wczoraj robiłem porządki w garażu i odgrzebałem oponki, które mają sporo bieżnika.

> Ale jest mały problem bo jedna jest lekko uszkodzona i w związku z tym mam pytanie czy nadaje

> się to jeszcze do jazdy czy raczej na śmietnik?

Jeżeli to, co widać w ubytku gumy, to druty osnowy brzegu opony, to bym nie ryzykował, bo nieosłonięte gumą mogą korodować, a jak pękną, to może być niemiło. No i pytanie czy przy takim ubytku wargi, guma będzie trzymała powietrze na zamku felgi.

Napisano
  • Autor

Wiem, że vivo szału nie robi, ale do takiej jazdy jakiej będzie używana (sporadycznej i powolnej) powinna wystarczyć wink.gif

Napisano

> Nie wiem czy powietrze Ci nie będzie uciekać ja tak miałem w Uno ale nie aż tak.

> Wulkanizator mi szlifował tą oponę na tym kancie i felge a itak koło w pozycji gdy brak gumy był na

> górze opony to za dzień powietrze uciekło.

> Może da sie to jeszcze nadlać ale jabym ją ew zostawił na zapasową.

A z zapasówki jak schodzi powietrze to nie szkodzi???

Napisano

> Vivo będą jeździć na wiosne w CC700 mojej

spal ją bbq.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wiem, że vivo szału nie robi, ale do takiej jazdy jakiej będzie używana (sporadycznej i powolnej)

> powinna wystarczyć

Miałem dwa lata temu Vivo w agencie, przy 40km/h na zakręcie zaczął mi przód uciekać sick.gif jeszcze tego samego dnia wyrzuciłem je na śmietnik zlosnik.gif

Napisano

ja dojeżdżałem w tamtym roku vivo oryginalne fabryczne z 1997r. 135/80/r13. Na suchym dawały radę pod warunkiem że ciśnienie w oponach było max 2 atm. Powyżej 2 atm leciałeś a nie hamowałeś. Po deszczu nie mogłem ruszyć z miejsca bez poślizgu kół. A o hamowaniu mogłeś sobie pomarzyć. Jak na lodzie. Próbowałem je bbq.gif ruszając po piskach ale twarde były jak diabli. Na koniec zostawiłem wszystkie 5 szt. u gumiarza i kupiłem normalne. Szkoda było wyrzucić ale bezpiecznie poruszać się na nich nie można było. Założysz dziewczynie, będzie miała stłuczkę (odpukać) to oszczędności ze starych opon przepadną przez naprawę np. przodu sick.gif

Napisano
  • Autor

No w sumie racja... oszczędność niewielka a bezpieczeństwo najważniejsze waytogo.gif

Wiedziałem, że vivo to badziew, ale nie wiedziałem że aż taki sick.gif

Napisano

> Wiedziałem, że vivo to badziew, ale nie wiedziałem że aż taki

no icon_rolleyes.gif dobrze radzą vivo ma kiepską gumę. Na mokrym dno a w zime to już wogóle passed_out.gif

Napisano

potwierdzam, w lecie się nie nadaje do jazdy, a w zimie to już wogóle, chyba że bokiem po rowie hehe.gif

także jeżeli ze swoją panna dobrze żyjesz to vivo w kosz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.