Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Katalizator-tuning ;)

Featured Replies

Napisano

Czy w pustym(wykruszona ceramika) katalizatorze nalezy wspawac rurke? Czy ewentualnie moze poprostu pozostac puszka z dwoma kroccami. Czy ta rurka moze cos w ogole wyciszyc?

Napisano

> Czy w pustym(wykruszona ceramika) katalizatorze nalezy wspawac rurke? Czy ewentualnie moze

> poprostu pozostac puszka z dwoma kroccami. Czy ta rurka moze cos w ogole wyciszyc?

wsadź w środek rurkę, bo będzie CI tak brzęczeć że nie wytrzymasz (odgłos coś jak ciąganie po betonie puszki po sardynkach - tylko głośny) - ja tak miałem i po 2 tygodniach wywaliłem kata i w to miejsce wstawiłem normalny tłumik środkowy wymiarami podobny (miałęm oryginalnie tłumiko-katalizator - 2 szt w obudowie tłumikopodobnej)

Napisano
  • Autor

Mi wywalili 4 katy znaczy zostawili same puszki i nie da sie tym jezdzic. Wlasnie dla tego pytam czy to moze brak rurki. oslabiony.gif

Napisano

> Mi wywalili 4 katy znaczy zostawili same puszki i nie da sie tym jezdzic. Wlasnie dla tego pytam

> czy to moze brak rurki.

Jak masz same puste puszki to wiadomo, że będzie łomot. Wstaw tłumiki to będzie podobnie jak z katem.

Napisano

> Mi wywalili 4 katy znaczy zostawili same puszki i nie da sie tym jezdzic. Wlasnie dla tego pytam

Nie jestem w stanie odpowiedzieć czy będzie ciszej po wspawaniu ale dźwięk będzie na 100% bardziej znośny smile.gif

Napisano

check engine sie nie świeci ?

czy robiłeś jakiś manewr z wycofaniem sond lambda ze strumienia spalin, czy po prostu się nie świeci ?

pytam bo u mnie kawałki ceramiki latają jak żyd po pustym sklepie, choć check się o dziwo nie świeci icon_eek.gif

robiłeś w naszych okolicach, może przypadkiem Wydech-Serwis w Janikowie ?

Napisano
  • Autor

> check engine sie nie świeci ?

> czy robiłeś jakiś manewr z wycofaniem sond lambda ze strumienia spalin, czy po prostu się nie

> świeci ?

> pytam bo u mnie kawałki ceramiki latają jak żyd po pustym sklepie, choć check się o dziwo nie

> świeci

> robiłeś w naszych okolicach, może przypadkiem Wydech-Serwis w Janikowie ?

Robilem w American Cars w Swarzedzu

czek nie swieci a sa 4 sondy....

Napisano
  • Autor

> Nie jestem w stanie odpowiedzieć czy będzie ciszej po wspawaniu ale dźwięk będzie na 100% bardziej

> znośny

teraz jest bulgot ale taki metaliczny-okropnosc hehe.gif

Napisano

> teraz jest bulgot ale taki metaliczny-okropnosc

Dźwięk jest dosyć specyficzny i imho nieprzyjemny smile.gif

Jak ma być ciszej to wrzuć tam jakiś tłumik, dźwięk się zmieni na przyjemniejszy i będzie ciszej, a koszt niewielki.

Napisano

Wspawaj strumienicę - w obudowie katalizatora.... poszukaj na Alledrogo wink.gif

Co do wykruszonych katalizatorów to gdybyś sprzedał to co zostało z wkładów na Allledrogo to miał byś na rootę + Strumienice w obudowie katalizatora...

Napisano

> Wspawaj strumienicę - w obudowie katalizatora.... poszukaj na Alledrogo

Trzymaj się z daleka od strumienic, w większości przypadków tylko pogarszają przepływ spalin powodując niepotrzebne zawirowania i zwiększają hałas.

Napisano

> Czy w pustym(wykruszona ceramika) katalizatorze nalezy wspawac rurke? Czy ewentualnie moze

> poprostu pozostac puszka z dwoma kroccami. Czy ta rurka moze cos w ogole wyciszyc?

Kiedys oproznilem katalizator zostawiając pusta puszke i nie polecam, zrobił sie metaliczny pogłos i głośne buczenie mniej więcej idealnie pod fotelami czyli w najbardziej slyszalnym miejscu... wstawienie tłumika przelotowego załatwiło sprawe (ale i tak było ciut głośniej niż z katalizatorem mimo że był w kiepskim stanie).

Napisano

najlepiej wyciąć to co jest i wstawić nowy katalizator to najsensowniejsze rozwiązanie jest. No chyba, że to diesle to wstawić rurkę zamiast kata i heya.

Napisano

> Kiedys oproznilem katalizator zostawiając pusta puszke i nie polecam, zrobił sie metaliczny pogłos

> i głośne buczenie mniej więcej idealnie pod fotelami czyli w najbardziej slyszalnym miejscu...

> wstawienie tłumika przelotowego załatwiło sprawe (ale i tak było ciut głośniej niż z

> katalizatorem mimo że był w kiepskim stanie).

O właśnie, może to jest dobre miejsce żebym się dowiedział, dlaczego na gazie słyszę to dzwonienie, a na benzynie nie?

Napisano

> Trzymaj się z daleka od strumienic, w większości przypadków tylko pogarszają przepływ spalin

> powodując niepotrzebne zawirowania i zwiększają hałas.

co do przepływu spalin to się nie wypowiadam, są różne opinie na ten temat, ogólnie ostatnim czasem przyjęło się, że strumienice są "bee" i wszyscy na nich psy wieszają smile.gif ale to, że zwiększają hałas i to niejednokrotnie znacznie - potwierdzam.

Czyli... do seryjnych zastosowań IMO nie warto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.