Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I ja w końcu coś zwiedziłem - zobaczyłem

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, szkoda tylko, że pogoda dość nie miła była,

a eksponaty prezentowane były jak psu kość tongue.gif podczas jak na misce inne smakołyki dane,

mimo wydania 20pln stwierdzam, że było BARDZO było warto zobaczyć część historii motoryzacji - a żona to normalnie była zachwycona tymi cudami zlosnik.gif (szczególnie ten różowy) - następnym razem to chyba Poznań będzie 270751858-jezyk.gif

Otębusy

zdjęcia z kalkulatora clown.gif

pozdrawiam

Napisano

Sądząc po stanie pojazdów i warunkach parkowania - raczej taki dom starców dla aut/moto... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Jak w temacie, szkoda tylko, że pogoda dość nie miła była,

> a eksponaty prezentowane były jak psu kość podczas jak na misce inne smakołyki dane,

> mimo wydania 20pln stwierdzam, że było BARDZO było warto zobaczyć część historii motoryzacji - a

> żona to normalnie była zachwycona tymi cudami (szczególnie ten różowy) - następnym razem to

> chyba Poznań będzie

Wczoraj w video onetu był chyba film wywiad z włascicielem, pewnie jest gdzies do odszukania.

Napisano

> Sądząc po stanie pojazdów i warunkach parkowania - raczej taki dom starców dla aut/moto...

no niestety tu się zgadza...

jak dla mnie to kiepsko dbają o pewne egzemplarze... nie wiem, czy autor watku widział choćby malucha long... deńko zaniedbany...

nie wspominając o kaszanie pt. DF Cabrio... zwykłe 5D z końca produkcji i prymitywnie obcięty dach... niczym u wiochmenów na polskich wsich facepalm%5B1%5D.gif

a o warunkach trzymania aut to już nie wpomnę...

Napisano
  • Autor

> no niestety tu się zgadza...

> jak dla mnie to kiepsko dbają o pewne egzemplarze... nie wiem, czy autor watku widział choćby

> malucha long... deńko zaniedbany...

widziałem - szary, stalowy kolor - choć by nawet więcej widziałem tongue.gif

> nie wspominając o kaszanie pt. DF Cabrio... zwykłe 5D z końca produkcji i prymitywnie obcięty

> dach... niczym u wiochmenów na polskich wsich

> a o warunkach trzymania aut to już nie wpomnę...

warunki straszne - niestety, a tyle fajnych autek tam jest - i nie tylko autek - moto tez ciekawe wink.gif

Napisano

> nie wiem, czy autor watku widział choćby

> malucha long... deńko zaniedbany...

Tam nie ma longa.

Napisano

> a ten szary - stalowy malec - pisało LONG

Ten szary to zaden long tylko maluch przedluzony na potrzeby filmu, zeby z tylu zmiescil sie dzwiekowiec z kamerzysta oraz ich sprzet.

To jest Long:

126long1.jpg

a ten to zwykla popierdulka:

Fiat-126p-Long-fot.-fotosik.pl-3-616x396.jpg

Napisano

> Otębusy

znane też jako "muzeum samochodów z silnikami od żuka" zlosnik.gifzlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Jak w temacie, szkoda tylko, że pogoda dość nie miła była,

aleś se wybrał....tą złomnicę....auta chałturzące glownie w filmach, silniki faktycznie od zuka, malowane chyba walkiem, reszta poskladana byle jak, byle gdzie i na odwal się.

Na drugi raz wybierz sie chociażby na Filtrową ok.gif

tu masz probkę. Zdjecia zrobione na planie jednego z seriali. Faktycznie silniki chyba z zuka, ledwo sie to kulalo, kierowcy ciagle cos grzebali

DSC00647Small.jpg

DSC00646Small.jpg

DSC00651Small.jpg

DSC00649Small.jpg

Napisano
  • Autor

> aleś se wybrał....tą złomnicę....auta chałturzące glownie w filmach, silniki faktycznie od zuka,

byłem gościnnie w miejscowości Kanie a to jakiś 1km od tej złomnicy więc szkoda było nie zobaczyć wink.gif

> malowane chyba walkiem, reszta poskladana byle jak, byle gdzie i na odwal się.

No fakt jest taki, że strasznie to zaniedbane z wyglądu się wydaje oslabiony.gif

> Na drugi raz wybierz sie chociażby na Filtrową

> tu masz probkę. Zdjecia zrobione na planie jednego z seriali. Faktycznie silniki chyba z zuka,

> ledwo sie to kulalo, kierowcy ciagle cos grzebali

Napisano

Ten biały 125p kabrio to skundlony autentyk, czy skundlony sedan z obciętym dachem?

Napisano

> Sądząc po stanie pojazdów i warunkach parkowania - raczej taki dom starców dla aut/moto...

Właściciel często wypożycza te złomy do ślubów itp. Jak dla mnie tragedia, pokrzywione blachy, farba {bo nie lakier} wałkiem kładziona i chromy ze srebrzanki sick.gif

Napisano

> nie wspominając o kaszanie pt. DF Cabrio... zwykłe 5D z końca produkcji i prymitywnie obcięty

> dach...

Duży Fiat i 5D ? hehe.gif

Napisano

> Duży Fiat i 5D ?

A kombi to co - hę?

Napisano

> A kombi to co - hę?

I co - ktoś przerobił kombi na kabrio ? hehe.gif

Napisano

> Ten biały 125p kabrio to skundlony autentyk, czy skundlony sedan z obciętym dachem?

skundlony sedan z końcówki produkcji... jak dobrze pamiętam to jeszcze ma okrągłe zegary, tak więc facepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> I co - ktoś przerobił kombi na kabrio ?

po tym co tam się dzieje, to raczej by mnie za bardzo nie zdziwiło hehe.gif

Napisano

> I co - ktoś przerobił kombi na kabrio ?

Dziwisz sie tak:

Quote:

Duży Fiat i 5D ?

to sie pytam co w tym dziwnego? niewiem.gif Nie bylo mowy o zadnym cieciu.

Jesli ciac to oczywiscie 4D, choc ciety kombi wygladalby rownie interesujaco biglaugh.gif

Napisano

Niestety Mikuciuk nie utrzymuje tych eksponatów w należytym porządku, straszny tam syf. Za kilka lat nic z tego nie zostanie.

Napisano

> Niestety Mikuciuk nie utrzymuje tych eksponatów w należytym porządku, straszny tam syf. Za kilka

> lat nic z tego nie zostanie.

Wiem że łatwo sie krytykuje, ale weźmy pod uwagę, że Mikiciukowie wykładają kasę na to muzeum z własnej kieszeni.

Pewnie że najlepiej by było postawić wszystkie pojazdy w ładnych, wentylowanych halach, ale skoro Muzeum Techniki wygnali z Norblina do piwnicy na Filtrowej (a i to nie wiadomo do kiedy. Część eksponatów pojechała gdzieś bodajże w kieleckie) to jak widać z kasą napewno łatwo nie jest.

Napisano

> Wiem że łatwo sie krytykuje, ale weźmy pod uwagę, że Mikiciukowie wykładają kasę na to muzeum z

> własnej kieszeni.

zrozumiałe...

albo coś się robi porządnie i ma się na to kasę albo sobie odpuszcza...

to tak jak ja teraz zakupiłbym sobie PRL-owskiego klasyka i remontował, nie mając na to odpowiednich funduszy...

Napisano

> zrozumiałe...

> albo coś się robi porządnie i ma się na to kasę albo sobie odpuszcza...

> to tak jak ja teraz zakupiłbym sobie PRL-owskiego klasyka i remontował, nie mając na to

> odpowiednich funduszy...

I tą metodą muzeum liczyłoby kilka ładnie odrestaurowanych perełek i halę ruin czekających na remont.

Właściciel chce żeby jak najwięcej aut było na chodzie bo one zarabiają na muzeum (w filmach i na ślubach) więc zrobił optymalnie - nie stoją zardzewiałe.

Poza tym to prywatna kolekcja i jak Mikiciukowi przyjdzie kiedyś do głowy porąbać siekierą samochód to też mu wolno (trochę przerysowane ale chyba wiesz o co mi chodzi).

Napisano

> skundlony sedan z końcówki produkcji... jak dobrze pamiętam to jeszcze ma okrągłe zegary, tak więc

Faktycznie; napisałeś o nim wcześniej. Moje przeoczenie 20.GIF

W takim razie do muzeum kowalstwa może by się i nadał...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.