Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto dla kobiety - 10 tys zł

Featured Replies

Napisano

Kolezanka z pracy szuka auta, jezdzi tylko i wylacznie po miescie, przebiegi niewielkie, ale lubi sobie poszalec. Jej typ to BMW e36 z silnikiem 3.0. Co innego mozna jej poradzic? Auto musi dawac frajde z jazdy i nie byc nudne. Ma na to 10 tys zł. Moze jakis japoniec zamiast beemki? niewiem.gif

Napisano

> a delsol vtec 160KM?

Po pierwsze, to vti wink.gif Po drugie, za 10tys. nie kupi solki vti w dobrym stanie, co najwyzej zwyklego, 125konnego vteca.

Napisano

> Po pierwsze, to vti Po drugie, za 10tys. nie kupi solki vti w dobrym stanie, co najwyzej zwyklego,

> 125konnego vteca.

aaaa pardonss poknociło mi się zlosnik.gif myśle o jednym pisze o drugim.

Do 10kzł to 125KM będzie w całkiem dobrym stanie

Napisano
  • Autor

> e36 z silnikiem 3.0 ?

tak, bedzie przekladka

Napisano
  • Autor

> Powodzenia z BMW .

czemu? niewiem.gif

> a delsol vtec 160KM?

a fajne to to ? niewiem.gif

Napisano

> e36 z silnikiem 3.0 ?

Słyszałeś o M3 ?

Napisano

> Jej typ to BMW e36 z silnikiem 3.0. (...) Ma na to 10 tys zł.

Niech zbierze drugie 10 tys zł, żeby to co kupi doprowadzić do stanu pozwalającego bezpiecznie pojechać tym do stacji recyklingu.

Napisano

> Kolezanka z pracy szuka auta, jezdzi tylko i wylacznie po miescie, przebiegi niewielkie, ale lubi

> sobie poszalec. Jej typ to BMW e36 z silnikiem 3.0. Co innego mozna jej poradzic? Auto musi

> dawac frajde z jazdy i nie byc nudne. Ma na to 10 tys zł. Moze jakis japoniec zamiast beemki?

auto za 10tys i jeszcze szybkie nie nudne smile.gif i e36 nie mialo 3litrowych zlosnik.gif

pierwsze co niech nie kupuje sobie bmw bo sie zabije z tylnym napedem grinser006.gif

a jak chce cos fajnego do szalenia niech dozbiera kasy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Niech zbierze drugie 10 tys zł, żeby to co kupi doprowadzić do stanu pozwalającego bezpiecznie

> pojechać tym do stacji recyklingu.

Ale e36 kupi za 4 tys zł, a reszta na silnik i graty hmm.gif (co do tego ostatniego to nie jest pewien czy starczy, aczkolwiek sprawna bude e36 kupic za 3-5 tys to nie problem)

Napisano

> czemu?

kpisz sobie z tą ceną ? za 10kzł to można dobre utrzymana is szukać...

Napisano

> aczkolwiek sprawna bude e36 kupic za 3-5 tys to nie problem)

icon_eek.gif i wszystko zamknąć na minimum dobrze w 10kzł.

Dziękuje koniec tematu.

Napisano
  • Autor

> auto za 10tys i jeszcze szybkie nie nudne i e36 nie mialo 3litrowych

znam pare e36 z silnikiem 4,4 i co z tego ze takiego nie mialo grinser006.gif

> pierwsze co niech nie kupuje sobie bmw bo sie zabije z tylnym napedem

nie jest to osoba ktora nie potrafi jezdzic wink.gif

> a jak chce cos fajnego do szalenia niech dozbiera kasy

to tez prawda ok.gif

Napisano

> Ale e36 kupi za 4 tys zł, a reszta na silnik i graty (co do tego ostatniego to nie jest pewien

> czy starczy, aczkolwiek sprawna bude e36 kupic za 3-5 tys to nie problem)

Cały "projekt" nie jest problemem, on jest po prostu nie realny do wykonania za te pieniądze.

Napisano
  • Autor

> i wszystko zamknąć na minimum dobrze w 10kzł.

nie rozumiem? ja sie nie znam na cenach gratów typu silnik , hamulce i zawieszenie, opony, nie zmiesci sie w 6-7 tys? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Cały "projekt" nie jest problemem, on jest po prostu nie realny do wykonania za te pieniądze.

hmm.gif Generalnie nie ma to byc auto jakos profesjonalnie przygotowane - bo po co , ale po prostu wsadzony jakis sprawny silnik , zawieszenie i hamulce. 6-7 tys na to nie starczy? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> kpisz sobie z tą ceną ? za 10kzł to można dobre utrzymana is szukać...

kolega z pracy ostatnio kupil e36 sedan 2.0 jeden z pierwszych roczników za 4 tys zł... fakt ze baaaaaaaaaaaaaardzo zaniedbane, ale proste i prosto jadące...

Napisano

> Słyszałeś o M3 ?

a ty slyszales?? bo tam byly 3.2litra grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> a ty slyszales?? bo tam byly 3.2litra

a 3.0 z jakiego modelu wkladają ? nie znam sie zbytnio na bmw niewiem.gif

Napisano

> znam pare e36 z silnikiem 4,4 i co z tego ze takiego nie mialo

po swapie wink.gif

> nie jest to osoba ktora nie potrafi jezdzic

no a miala do czynienia z tylnym napedem bez zadnych blokad elektronicznych??

> to tez prawda

ja sobiscie polecam cos w dieslu smile.gif program zrobic i fura lata smile.gif

np z malych aut ibiza cupra smile.gif 160KM w dieslu wink.gif ale auto drozsze niz ona moze dac

ibiza 130KM z silnikiem 1.9tdi smile.gif do tego program..

golfa lub seata leona diesel 150KM i program smile.gif wychodzi okolo 190km i fajnie sie jezdzi wink.gif

chyba ze chce cos na pb wink.gif ale to odradzam chyba ze 328i smile.gif bo fajnie jedzie i spalanie dosc male wink.gif ale ladnego kebaba znalesc to juz inna strona medalu bmwu. wink.gif

Napisano

> a 3.0 z jakiego modelu wkladają ? nie znam sie zbytnio na bmw

e46 maja 3.0 silniczki wkladane wink.gif

Napisano

sa bardzo przyzwoite te silniki ale wolal bym 330d wink.gif wersja 204KM i program na prawie 250 wink.gif

Napisano
  • Autor

> po swapie

i tak trzeba bedzie wkladac jakis silnik bo takie auto to zapewne zajezdzone wink.gif

> no a miala do czynienia z tylnym napedem bez zadnych blokad elektronicznych??

miala miala ok.gif

> ja sobiscie polecam cos w dieslu program zrobic i fura lata

> np z malych aut ibiza cupra 160KM w dieslu ale auto drozsze niz ona moze dac

> ibiza 130KM z silnikiem 1.9tdi do tego program..

> golfa lub seata leona diesel 150KM i program wychodzi okolo 190km i fajnie sie jezdzi

za drogie to wszystko wink.gif

> chyba ze chce cos na pb ale to odradzam chyba ze 328i bo fajnie jedzie i spalanie dosc male ale

> ladnego kebaba znalesc to juz inna strona medalu bmwu.

Napisano

> Kolezanka z pracy szuka auta, jezdzi tylko i wylacznie po miescie, przebiegi niewielkie, ale lubi

> sobie poszalec. Jej typ to BMW e36 z silnikiem 3.0. Co innego mozna jej poradzic? Auto musi

> dawac frajde z jazdy i nie byc nudne. Ma na to 10 tys zł. Moze jakis japoniec zamiast beemki?

Na naszej giełdzie jest golf IV 1,6 za 11500. Na początek styknie.

Napisano

> i tak trzeba bedzie wkladac jakis silnik bo takie auto to zapewne zajezdzone

> miala miala

> za drogie to wszystko

> > ladnego kebaba znalesc to juz inna strona medalu bmwu.

wiem smile.gif z tanich aut to citroen saxo VTS 16V smile.gif auto male jest ale 120KM i 750kg daje ladne efekty wink.gif

Napisano
  • Autor

> Na naszej giełdzie jest golf IV 1,6 za 11500. Na początek styknie.

ale ona pyta o cos mocnego do zabawy, a nie nudnego wink.gif

Napisano
  • Autor

> wiem z tanich aut to citroen saxo VTS 16V auto male jest ale 120KM i 750kg daje ladne efekty

no to tez jakis plan ok.gif lekkie auto z mocnym silnikiem ok.gif

Napisano

> no to tez jakis plan lekkie auto z mocnym silnikiem

http://otomoto.pl/citroen-saxo-vts-16v-C21941158.html

lub poszukac golfa 3 vr6 ok.gif piekny dzwiek i 180KM daje rade wink.gif

http://allegro.pl/volkswagen-golf-mk-iii-vr6-2-9-kompressor-gwint-i1961503652.html golf 2.8 + kompresor :D wiec musi grubo ponad 200KM miec wink.gif o ile sensownie zrobiony jest i nie jest zajechany wink.gif

Napisano

> ale ona pyta o cos mocnego do zabawy, a nie nudnego

Tylko, że ma kasy jak na nudne auto a nie mocne do zabawy. Nawet w przypadku nudnego to i tak kupuje stare auto.

Napisano
  • Autor

> Tylko, że ma kasy jak na nudne auto a nie mocne do zabawy.

Nadal mi nikt nie odpowiedzial w tym wątku jak nizej pytalem czy 6-7 tys zl nie wystarczy na silnik, zawieszenie i hamulce ? Czy to naprawde za malo kasy???

Napisano
  • Autor

> mozesz tez znalesc cos konkretnego nie nudnego pieknego z mozliwosciami rozwojowymi i zamiast

> kupowac szybkiego trupa kupic piekne auto i miec baze do rozbudowy

> http://otomoto.pl/volkswagen-golf-mk1-cabrio-C18005253.html

ona juz remontuje stare mercedesy (jak Konik hehe.gif) takze nie bedzie chciala sie bawic w kolejnego , teraz po prostu szuka wlasnie dokladnie tak jak Ty to okresliles "szybkiego trupa" ktorego nie bedzie szkoda poupalac wink.gif

Napisano

> Nadal mi nikt nie odpowiedzial w tym wątku jak nizej pytalem czy 6-7 tys zl nie wystarczy na

> silnik, zawieszenie i hamulce ? Czy to naprawde za malo kasy???

malo wink.gif

powiem na wlasnym przykladzie..

zrobienie auta od podstaw na mocnym silniku odpowiednich hamulcach itp kosztuje wiele wiecej niz kupno nwego w salonie wink.gif

http://polskajazda.pl/Samochody/Fiat/Cinquecento/1793

jeszcze mi sie przypomnialo ze moze sobie kolezanka poszukac punto GT silnik turbo doladowany , troche problematyczny ale ze sporym potencjalem smile.gif

140KM w malej masie daje rade wink.gif 80km/h 3 bieg zrywa przyczepnosc wink.gif

Napisano
  • Autor

> malo

> powiem na wlasnym przykladzie..

> zrobienie auta od podstaw na mocnym silniku odpowiednich hamulcach itp kosztuje wiele wiecej niz

> kupno nwego w salonie

> http://polskajazda.pl/Samochody/Fiat/Cinquecento/1793

ok.gif

> jeszcze mi sie przypomnialo ze moze sobie kolezanka poszukac punto GT silnik turbo doladowany ,

> troche problematyczny ale ze sporym potencjalem

> 140KM w malej masie daje rade 80km/h 3 bieg zrywa przyczepnosc

o to fajne faktycznie ok.gif

Napisano

> ona juz remontuje stare mercedesy (jak Konik ) takze nie bedzie chciala sie bawic w kolejnego ,

> teraz po prostu szuka wlasnie dokladnie tak jak Ty to okresliles "szybkiego trupa" ktorego nie

> bedzie szkoda poupalac

to albo saxo vts 1.6 16v albo punto GT smile.gif 100% przyjemnosci z upalania wink.gif

mozna pomyslec tez nad punto HGT nowsze i bez turbo i ladnie jedzie wink.gif tanie czesci itp. bravo hgt smile.gif

oo wiem i fiat coupe turbo waytogo.gif

Napisano

> o to fajne faktycznie

zobacz u mnie w galeri wink.gif na PJ jest bo mialem smile.gif i pamietaj jak kupowac GT to trzeba sie liczyc ze albo kupujesz igle albo robisz kosztowny remont po zakupie wink.gif

Napisano
  • Autor

> zobacz u mnie w galeri na PJ jest bo mialem i pamietaj jak kupowac GT to trzeba sie liczyc ze

> albo kupujesz igle albo robisz kosztowny remont po zakupie

zalozenie jest takie ze kupuje trupa i robi remont wink.gif

Napisano

> zalozenie jest takie ze kupuje trupa i robi remont

to punto GT kupic tanio silnik do kapitalki i przy okazji zasadzic nowy walek (inny) wieksze turbo itd i mozesz z silnika nawet 270KM wyciagnac wink.gif ale tak do 180-200km nie musisz zadnych wiekszych modow robic w tym silniku wink.gif

lub kup fiata bravo HGT i osobno silnik z fiata coupe turbo 2.0turbo wink.gif przelozyc i cieszyc sie nadmiarem mocy wink.gif

Napisano

> Słyszałeś o M3 ?

słyszałem i jeździłem... a Ty sprawdź co siedzi pod maską M3 skromny.gif

Napisano

> słyszałem i jeździłem... a Ty sprawdź co siedzi pod maską M3

Może siedzieć zarówo 3.0 (do '95) jak i 3.2 od '95 w górę, także nie bardzo wiem o co Ci chodzi ?? confused.gif

EDIT :

Quote:

The S50B30 was a special sports-oriented 3.0 L version, which powered the RoW spec E36 M3. Power is 286 hp (210 kW). The S50B30 has a bore of 86 mm and a stroke of 85.8 mm, with a total displacement of 2990 cc. The engine has a maximum permissible speed of 7280 rpm +/-80, and a permissible constant speed of 7000 rpm. It used an Individual Throttle Body intake system with separate butterflies adjacent to each of the 6 inlet ports, an oversized MAF, and a tubular exhaust manifold. The cylinder head was unique and the VANOS system was more advanced than the one used on normal M50s.

Applications:

1992-1995 E36 M3

Jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości...

Napisano

> a ty slyszales?? bo tam byly 3.2litra

No były, tak samo jak 3.0 do '95 skromny.gif

Napisano

> Generalnie nie ma to byc auto jakos profesjonalnie przygotowane - bo po co , ale po prostu

> wsadzony jakis sprawny silnik , zawieszenie i hamulce. 6-7 tys na to nie starczy?

Wystarczy i jeszcze na remont blacharki zostanie..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.