Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

małe aut z automatem 20kpln

Featured Replies

Napisano

drodzy znawcy 4 kółek pomózcie mi namierzyć jakies auta które spełniają poniższe warunki

- auto dla kobiety

- ma mało palić (nie wiem ile to mało dla kogo)

- silnik tak do 1500 cm3

- skrzynia automat

- nie wiem czy chodzi o nowe ale jak używane to pewnie koło 20-25 kpln

mama szwagierki się rozgląda i mnie zagadnęła a ja w automatach to jakiś ciemny jestem, więc nie nie wiem co jest na rynku dostępne z takich pojazdów

Napisano

> a ja w automatach to jakiś ciemny jestem, więc nie

> nie wiem co jest na rynku dostępne z takich pojazdów

Trzymaj się z dala od skrzyń zautomatyzowanych, jak już to kupuj autko ze skrzynią automatyczną. Broń boże nie zbliżaj się do Smarta.

Dobrze jeździło mi się kiedyś Neon'em, ale pojemność jest powyżej Twoich kryteriów a spalanie...

Zakładam, że ma to być małe autko, czyli segment A/B czy może to być C?

Z segmentu A to np. Panda, ale nie wiem co to za skrzyni i nie jeździłem tym.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> drodzy znawcy 4 kółek pomózcie mi namierzyć jakies auta które spełniają poniższe warunki

> - auto dla kobiety

> - ma mało palić (nie wiem ile to mało dla kogo)

> - silnik tak do 1500 cm3

> - skrzynia automat

> - nie wiem czy chodzi o nowe ale jak używane to pewnie koło 20-25 kpln

> mama szwagierki się rozgląda i mnie zagadnęła a ja w automatach to jakiś ciemny jestem, więc nie

Podlacze sie.

Na jakie spalanie w miescie mozna liczyc w przypadku Tojtoja Aygo CVT albo Smart Roadster?

Napisano

Mój kolega w ubiegłym roku szukał auta dla żony, małe, miejskie i koniecznie automat - padło na Honde Jazz, jak dla mnie fajny wybór, nie jest wcale taka mała smile.gif automat fajnie działa, całkiem przyzwoicie wygląda... póki co spisuje się dobrze chociaż z czasem wypatrzyliśmy kilka ognisk rudej więc to może być główny mankament...

Napisano

> Smart Roadster?

Nie wiem czy czytałeś ten wątek, ale jeśli jest tam podobna konstrukcja to brrrrr.....

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie wiem czy czytałeś ten wątek, ale jeśli jest tam podobna konstrukcja to brrrrr.....

> Pozdrawiam BAS

Na codzien jezdze zautomatyzowanym manualem w Civicu.

Rozwiazanie ma wady, ale tez zalety. Spalanie nie wzrasta jak w tradycyjnym manualu.

A mowimy tu o samochodach, ktore malo pala.

Napisano

> Na codzien jezdze zautomatyzowanym manualem w Civicu.

> Rozwiazanie ma wady, ale tez zalety. Spalanie nie wzrasta jak w tradycyjnym manualu.

> A mowimy tu o samochodach, ktore malo pala.

O ile Twoim zdaniem wzrasta spalanie we współczesnym automacie?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Suzuki Swift

Albo, jak ma być mniejsze i tańsze to Suzuki Splash, a jak jeszcze mniejsze to Suzuki Alto. Niestety wszystkie te auta jako używane w wersji z automatem trzeba będzie trochę poszukać (albo ściągnąć), bo jeździ ich po Polsce niewiele. Jeśli chodzi o nowe to Swift i Splash jest dostępny bez problemu z A/T, Alto w Polsce przez SMP jest oferowane tylko w manualu, ale zawsze można poprosić o pomoc Durczoka - powinien móc ściągnąć na zamówienie Alto z A/T.

Napisano

> drodzy znawcy 4 kółek pomózcie mi namierzyć jakies auta które spełniają poniższe warunki

> - auto dla kobiety

> - ma mało palić (nie wiem ile to mało dla kogo)

> - silnik tak do 1500 cm3

> - skrzynia automat

> - nie wiem czy chodzi o nowe ale jak używane to pewnie koło 20-25 kpln

> mama szwagierki się rozgląda i mnie zagadnęła a ja w automatach to jakiś ciemny jestem, więc nie

Cos takiego mam do sprzedania i jest to samochod tesciowej LINK Nie jest to oferta dla ciebie bo musialbys robic "przekladke". Jako przyklad to chce za niego w przeliczeniu 2500 PLN (1998rok 1,4 benzyna i przebieg 66000mil). Jezeli bedziesz mial cos podobnego na oku to miej na uwadze ze pali to w okolicach 7L w miescie.

Jako ciekawostke to wybralem jej do przesiadki Corse w automacie 2008rok, 40000mil za 3500Funtow czyli okolo 17500PLN. Jeszcze ciezko stwierdzic ile jej to pali bo dopiero drugi bak zalala.

Nie wiem jakie jest twoje nastawienie do francuzow, ale chcialem jej kupic Peugetoa 1007. Litrowy silnik pali w warunkach miejskich w okolicach 5L natomiast (ubezpieczenie za to jest bardzo tanie i podatek drogowy 5razy nizszy niz powyzszych)

LINK1 LINK2

Pierwszego prawie wzielismy ale ktos palil papierosy w nim i w aucie smierdzialo i pojemnosc 1,4(odpuscilismy go). Ten drugi natomiast juz jest 1,6 i ma nieco wieksze spalanie, podatek i ubezpieczenie. 1007 z litrowym silniczkiem natomiast to warunkow miejskich jest naprawde godny polecenia.

Poprzednio miala Brave 1,4 w automacie ale w warunkach miejskich to spalanie wlasnie sklonilo ja do zmiany na polo. Niestety ponizej tych 9 litrow nie udawalo sie jej zejsc.

Napisano

Jak nie musi byc jakies mlodziutkie to Lupo 3L mi podoba sie to auto pali malo i jak dla kobiety bardzo przyjemne.

Napisano

> Suzuki Swift

> Na pewno się spodoba, powoli traci na wartości, silnik pancerny, na automat narzekań nie słyszałem

za to na pewno malo nie pali. Moj 1.3 z manualem nie schodzil ponizej 7.5 inaczej niz latem przy oszczednej jezdzie i trasach miejskich sprzyjajacych oszczednosci (troche jazdy podmiejskiej, zazwyczaj 20km za jednym zamachem, malo korkow).

Napisano

> za to na pewno malo nie pali. Moj 1.3 z manualem nie schodzil ponizej 7.5 inaczej niz latem przy

> oszczednej jezdzie i trasach miejskich sprzyjajacych oszczednosci (troche jazdy podmiejskiej,

> zazwyczaj 20km za jednym zamachem, malo korkow).

To faktycznie slaby wynik, ale czy A/T nie wspolpracuje tylko z 1.5?

Napisano

> Podlacze sie.

> Na jakie spalanie w miescie mozna liczyc w przypadku Tojtoja Aygo CVT albo Smart Roadster?

aygo manual koło 6 litrów

Napisano

> To faktycznie slaby wynik, ale czy A/T nie wspolpracuje tylko z 1.5?

wg. polskiego cennika tak, tym bardziej nie spodziewalbym sie lepszego wyniku nawet VVT ktore ma 1.5 nie pomoze za wiele. Bodaj pipp ma takiego Swifta, niech sie wypowie ile to pochlania, ja obstawiam ze spokojnie ok 10

Napisano

> za to na pewno malo nie pali. Moj 1.3 z manualem nie schodzil ponizej 7.5 inaczej niz latem przy

> oszczednej jezdzie i trasach miejskich sprzyjajacych oszczednosci (troche jazdy podmiejskiej,

> zazwyczaj 20km za jednym zamachem, malo korkow).

Nie jest to mistrz oszczędności, ale jak ja nim jeździłem to palił mi 8l, ale non stop gaz w podłodze, a teraz jeździ teściu i jemu pali 5,5l ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.