Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja auta psuje alternator - możliwe?

Featured Replies

Napisano

witajcie

możliwe? Dwa razy oddawałem do naprawy za każdym razem diody, nie wiem czy je wymieniali czy nie, ale objaw był taki jak przed naprawą czyli napięcie rośnie dopiero po przegazowaniu potem jest już ok. Nie podpinałem samego altka, bo nie wiedziałem czy mogę sprawdzić napięcie na nim bez obciążenia.

akumulator jest nowy jak coś i jest w pełni sprawny smile.gif pierwszy argument jaki mi podali jak przyszedłem z reklamacją to taki, że altek padł bo aku był za słaby (to jakaś bzdura przecież)

Napisano

Diody główne czy wzbudzenia? Wymieniają pojedynczo czy cały mostek, może problem z odbiorem ciepła, może chiński odpowiednik ale jednak nie odpowiedni hehe.gif

Najlepsze wyjście to chyba kupno drugiego sprawnego altka (używki) palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Diody główne czy wzbudzenia? Wymieniają pojedynczo czy cały mostek, może problem z odbiorem ciepła,

> może chiński odpowiednik ale jednak nie odpowiedni

> Najlepsze wyjście to chyba kupno drugiego sprawnego altka (używki)

Dałem 200zł za regeneracje, więc wydaje mi się, że wymienili chyba wszystko smile.gif

Napisano

> Dałem 200zł za regeneracje, więc wydaje mi się, że wymienili chyba wszystko

sp... mozna wszystko, obecnie podrabiane elementy i niefachowosc na kazdym kroku to norma.

Moim zdaniem trafiles na jakis fachmanow-niemoty i tyle. Altek ciezko jest popsuc wadliwa instalacja

Ile kosztuje uzywany altek do tego auta?

Napisano
  • Autor

> Ile kosztuje uzywany altek do tego auta?

z 100zł ale chciałem mieć naprawiony z nowymi łożyskami dlatego zdecydowałem się na regeneracje. Zostawiłem im dzisiaj auto i dłubią teraz,mam nadzieje, że nie wystawią mi rachunku za jakaś fikcyjną naprawę w instalacji elektrycznej auta.

edit

stwierdzili, że altek jest dobry i że coś z instalacją elektryczną auta jest nie tak jak powinno być. Dzisiaj odepnę kabel plusowy i podłącze miernik bezpośrednio jak będzie pokazywało tak samo to znaczy, że pieprzą głupoty.

Napisano

> z 100zł ale chciałem mieć naprawiony z nowymi łożyskami dlatego zdecydowałem się na regeneracje.

> Zostawiłem im dzisiaj auto i dłubią teraz,mam nadzieje, że nie wystawią mi rachunku za jakaś

> fikcyjną naprawę w instalacji elektrycznej auta.

> edit

> stwierdzili, że altek jest dobry i że coś z instalacją elektryczną auta jest nie tak jak powinno

> być. Dzisiaj odepnę kabel plusowy i podłącze miernik bezpośrednio jak będzie pokazywało tak

> samo to znaczy, że pieprzą głupoty.

Mnie partacze z Warszawy, z geologicznej chcieli naciągnąć na wymianę kabli za 1800 zł. Zregenerowali altka tak, że padł po tygodniu i to nieszczęśliwie 500 km od domu. Wymieniłem na używany i działa do tej pory bez najmniejszego problemu.

Najlepsze jest to, że chwalili się że wymieniali instalację już w dwóch autach i pomogło crazy.gif

Kup porządny, nowy altek a nie chińczyka i nie daj się nabrać na kable.

Napisano

> możliwe? Dwa razy oddawałem do naprawy za każdym razem diody, nie wiem czy je wymieniali czy nie,

> ale objaw był taki jak przed naprawą czyli napięcie rośnie dopiero po przegazowaniu potem jest

> już ok.

W niektórych samochodach (np. w Uno) żaróweczka kontrolna ładowania jest większej mocy, niż pozostałe w tablicy przyrządów. Gdy ją zmienić na standardową, objaw jest właśnie taki, jak opisujesz.

Napisano

> Dałem 200zł za regeneracje, więc wydaje mi się, że wymienili chyba wszystko

250zł za regenerację do seja chcieli,wiec za 200 do opla cudów na pewno nie wstawili wink.gif

Napisano

> 250zł za regenerację do seja chcieli,wiec za 200 do opla cudów na pewno nie wstawili

Czy Twoim zdaniem alternator do seja różni się czymś istotnym od alternatora do opla ? hehe.gif

Napisano

> Czy Twoim zdaniem alternator do seja różni się czymś istotnym od alternatora do opla ?

Elementy, które poddają regeneracji są droższe mistrzu ok.gif

Napisano

> Elementy, które poddają regeneracji są droższe mistrzu

Jesteś pewien, czy zgadujesz ? Autor wątku ma w podpisie trzy ople i jednego VW, nie napisał, którego pojazdu dotyczy problem z altkiem...

Napisano

> przyszedłem z reklamacją to taki, że altek padł bo aku był za słaby (to jakaś bzdura przecież)

Bez problemu. Kilkanaście minut pracy i altek jest na śmietnik. Po prostu się usmaży.

Napisano
  • Autor

> W niektórych samochodach (np. w Uno) żaróweczka kontrolna ładowania jest większej mocy, niż

> pozostałe w tablicy przyrządów. Gdy ją zmienić na standardową, objaw jest właśnie taki, jak

> opisujesz.

tylko, że kontrolka ładowania się nie świeci, gaśnie po uruchomieniu silnika, mam jedynie wskazówkę która informuje mnie, że coś jest nie tak, jak przygazuje wskazówka wskakuje wyżej i już wszystko zaczyna działać (nadmuch, światła świecą lepiej itp)

Napisano
  • Autor

> 250zł za regenerację do seja chcieli,wiec za 200 do opla cudów na pewno nie wstawili

robota na oko idealna, jak go odbierałem to myślałem, że mi nowy dają wypiaskowany pomalowany ale co z tego jak nie działa frown.gif

Napisano
  • Autor

> Jesteś pewien, czy zgadujesz ? Autor wątku ma w podpisie trzy ople i jednego VW, nie napisał,

> którego pojazdu dotyczy problem z altkiem...

frontera A 2.0 stary konstrukcyjnie alternator, myślałem że nie przerośnie swoją konstrukcją firmy która od wielu lat zajmuje się regeneracją takich rzeczy.

Napisano

> frontera A 2.0 stary konstrukcyjnie alternator, myślałem że nie przerośnie swoją konstrukcją firmy

> która od wielu lat zajmuje się regeneracją takich rzeczy.

Pytałem już na ZOTcie, ale nie odpowiedziałeś - chłopaki z Bydgoskiej się poddali ?

Napisano
  • Autor

> Pytałem już na ZOTcie, ale nie odpowiedziałeś - chłopaki z Bydgoskiej się poddali ?

do końca nie mam pewności czy to altek bo może spece mają racje dlatego nie chcę nikogo oczerniać wolę więc nie wspominać kto dokonywał regeneracji.

Napisano

> do końca nie mam pewności czy to altek bo może spece mają racje dlatego nie chcę nikogo oczerniać

> wolę więc nie wspominać kto dokonywał regeneracji.

To może faktycznie jakiś problem z instalacją i coś we Fronterze pożera tyle prądu, że gotuje altka...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.