Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"German style"...

Featured Replies

Napisano

> no co Ty?! To WRC nie ma homologacji drogowej i nie jest street legal?!

niestety brzmi to paradoksalnie ale tak jest.

W naszym pieknym kraju nie ma czegoś takiego jak samochód sportowy/rajdowy.idąc tym krokiem ,zgodnie z przepisami w tegorocznej barbórce było kilkadziesiąt samochodów z lewym przeglądem:)

wiekszość diagnostów na widok rajdówki zamyka bramę i nawet nie chce tego oglądać(wymontuj Pan te rury , załóż wygłuszenia,fotele i podsufitke to bedziemy gadać).

zastanawiam się co będzie jak kiedyś jakaś rajdówka(taka poważna jakieś rsmp) będzie uczestniczyła w kolizji drogowej na dojazdówce.

Napisano

> Zawsze jak widzę takie autko, to zastanawiam się co ci ludzie w tym widzą.

mi sie podoba ok.gif

ale tego nie da sie wytlumaczyc , to jest taki art samochodowy smile.gif nie podoba sie kazdemu i nie kazdy musi to rozumiec ok.gif

pozdrawiam

Napisano

> Cult chyba powinien iść bardziej w retro + często połączony jest z jakimiś "absurdalnymi" dodatkami

> typu bagażnik na dach, walizka, itp.(w germanie ma być z zewnątrz max czysto, nawet znaczki

> zazwyczaj się usuwa), i niezbyt urodziwymi kolorami(w germanie głównie czarny i ogólnie ciemne

> kolory, chociaż są wyjątki), no i felgi niekoniecznie z parapetem - co jest podstawą przy

> germanie który bardziej też moim zdaniem nastawiony jest w kierunku "usportowienia" wizerunku

> auta a cult w stonę "wyglądania" - czyli coś jak praktyczność vs moda - ogólnie to cult

> wygląda trochę na taki german dla mięczaków

> Ten sam model: cult vs german:

cult to jeszcze idzie znieść.

Ale german to esencja wieś tuningu jest. Ba - nazywanie tego tuningiem to obraza dla tuningu. Co najwyżej styling. I juz wole nawet te mangi z parapetami i neonami z japonii. Bo jak juz sobie wlasciciel musi cos zrekompensowac, to po co sie wstrzymywac w polowie drogi smile.gif

Napisano

> cult to jeszcze idzie znieść.

> Ale german to esencja wieś tuningu jest. Ba - nazywanie tego tuningiem to obraza dla tuningu.

jak wiadomo gust jest jak kara.gif

Ja lubię jak auto siedzi na zderzakach, ma szerokie kapcie na feldze gdzie jej połowa to parapet i do tego buda ma wygładzone co się tylko da zlosnik.gif

Napisano

> jak wiadomo gust jest jak

> Ja lubię jak auto siedzi na zderzakach, ma szerokie kapcie na feldze gdzie jej połowa to parapet i

> do tego buda ma wygładzone co się tylko da

a ja lubie, jak udoskonalanie fabryki służy czemuś. i to na plus (poprawa osiągów, trakcji, hamulców, ergonomii itp),

a nie "wątpliwa uroda" uzyskiwana dzięki dosłownemu okaleczeniu auta. Nie ma to jak 90 konny Golf z kapciami szer 245, łamiący kręgosłup kierowcy i zjadający opony od środka dzięki nowatorskiej geometrii zawieszenia. że nie wspomnę o braku bagażnika... no kwintesencja stylu.

Napisano

> a ja lubie, jak udoskonalanie fabryki służy czemuś. i to na plus (poprawa osiągów, trakcji,

> hamulców, ergonomii itp),

> a nie "wątpliwa uroda" uzyskiwana dzięki dosłownemu okaleczeniu auta. Nie ma to jak 90 konny Golf z

> kapciami szer 245, łamiący kręgosłup kierowcy i zjadający opony od środka dzięki nowatorskiej

> geometrii zawieszenia. że nie wspomnę o braku bagażnika... no kwintesencja stylu.

Całkowicie podzielam Twoje zdanie, jednak nie ma się co ciskać. Każdy ma prawo tak sobie zepsuć samochód, jak mu pasuje. zlosnik.gif

W sumie to ciekawi mnie jak wyglądają zderzaki i podwozia w takich obniżonych autach, bo na normalnym zawieszeniu ciężko się jeździ, więc wolę nie wyobrażać sobie jakie przygody mają te wystylizowane egzemplarze...

Napisano

> Całkowicie podzielam Twoje zdanie, jednak nie ma się co ciskać. Każdy ma prawo tak sobie zepsuć

> samochód, jak mu pasuje.

> W sumie to ciekawi mnie jak wyglądają zderzaki i podwozia w takich obniżonych autach, bo na

> normalnym zawieszeniu ciężko się jeździ, więc wolę nie wyobrażać sobie jakie przygody mają te

> wystylizowane egzemplarze...

wszystko zależy jak się jeździ zlosnik.gif

w Seicento wytrzęsło mnie nieźle, tory tramwajowe były nie lada wyzwaniem, "kilka" obcierek podłogą miałem, ale nigdy niczego nie zostawiłem na jezdni - chociaż ja jeszcze nie miałem hardkorowej gleby, tylko dość delikatną, co niektórzy wręcz mówili, że ciągle mam cross country hehe.gif

Co do poprawy trakcji to na szerszym kole i twardszym, niższym zawieszeniu lepiej się prowadziło auto niż seryjny pojazd tej samej marki zlosnik.gif

Napisano

> wszystko zależy jak się jeździ

> w Seicento wytrzęsło mnie nieźle, tory tramwajowe były nie lada wyzwaniem, "kilka" obcierek podłogą

> miałem, ale nigdy niczego nie zostawiłem na jezdni - chociaż ja jeszcze nie miałem hardkorowej

> gleby, tylko dość delikatną, co niektórzy wręcz mówili, że ciągle mam cross country

> Co do poprawy trakcji to na szerszym kole i twardszym, niższym zawieszeniu lepiej się prowadziło

> auto niż seryjny pojazd tej samej marki

Dopóki jechałeś równą drogą wink.gif

Napisano

> Dopóki jechałeś równą drogą

fakt zlosnik.gif

"jedynką" do Piotrkowa cały czas lewym pasem i zjazd na prawy tylko jak coś szybszego nadlatywało, bo w koleinach nosiło go przeokrutnie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.