Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sej, a zegary na słupek

Featured Replies

Napisano

Witam

Dawno mnie tu nie było wink.gif Jak wiadomo deska rozdzielcza w SC jest bardzo okrojona, nie ma podstawowego wskaźnika jakim jest temperatura wody (co kosztowało mnie w zeszłym tygodniu kapitalny remont silnika crazy.gif)

Moje pytanie brzmi - czym kierować się kupując zegary na słupek? nie znalazłem stricte do seicenta, a nie chcę kupić takiego który mi nie spasuje :>

Jeśli możecie podeślijcie jakieś linki takich co podejdą smile.gif mogą być podwójne, jak i potrójne (temp. wody, oleju, woltometr)

Z góry dzięki Centomaniacy smile.gif

Napisano

A nie lepiej w innym miejscu np. miejsce pod radiem lub na tunelu w tym miejscu za popielniczką lub zamiast niej ? Na słupku fajnie to wygląda ale w nocy świeci prosto w oczy.

Napisano

> A nie lepiej w innym miejscu np. miejsce pod radiem lub na tunelu w tym miejscu za popielniczk�

> lub zamiast niej ? Na s�upku fajnie to wygl�da ale w nocy �wieci prosto w oczy.

mam w slupku i w CC i w nocy jest ok. nic nie swieci po oczach

Napisano

> A nie lepiej w innym miejscu np. miejsce pod radiem lub na tunelu w tym miejscu za popielniczkÄ

> lub zamiast niej ? Na sĹupku fajnie to wyglÄda ale w nocy Ĺwieci prosto w oczy.

Ja mam w SC w słupku i nic mi nie przeszkadza...

Napisano

> Ja mam w SC w słupku i nic mi nie przeszkadza...

Tak nic nie przeszkadza że nie widziałem baby na przejściu, ogranicza niestety pole widzenia, co prawda 1 wskaźnik umieszczony nisko nie powinien zasłaniać, ale ja miałem 3 zlosnik.gif Po czym przeniosłem je w nawiew.

Napisano

> Witam

> Dawno mnie tu nie było Jak wiadomo deska rozdzielcza w SC jest bardzo okrojona, nie ma

> podstawowego wskaźnika jakim jest temperatura wody (co kosztowało mnie w zeszłym tygodniu

> kapitalny remont silnika )

> Moje pytanie brzmi - czym kierować się kupując zegary na słupek? nie znalazłem stricte do seicenta,

> a nie chcę kupić takiego który mi nie spasuje :Jeśli możecie podeślijcie jakieś linki takich

> co podejdą mogą być podwójne, jak i potrójne (temp. wody, oleju, woltometr)

> Z góry dzięki Centomaniacy

Jak cos mam wskazniki w dobrym stanie z wszystkim niezbędnym do montażu

Napisano
  • Autor

> polecam to miejsce

> a wskaźniki polecam AUTO-GUAGE

Za radą kolegi zakupiłem ze strony polskiego dystrybutora tej firmy panel oraz woltomierz, temp. wody i oleju. Zobaczymy jak będzie się sprawować : ) dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Napisano

> Za radą kolegi zakupiłem ze strony polskiego dystrybutora tej firmy panel oraz woltomierz, temp.

> wody i oleju. Zobaczymy jak będzie się sprawować : ) dzięki za pomoc, pozdrawiam.

ok.gif

Napisano
  • Autor

Dziś przyszła paczka, mamy z kolegą następujący problem - gdzie zamontować czujnik oleju, który był w zestawie do wskaźnika?

(zdjęcie w załączniku do posta)

znalazłem gdzieś info, że należy zrobić dziurę w misce olejowej i wspawać nakrętkę na taki gwint, działać? wink.gif

post-121264-14352514944704_thumb.jpeg

Napisano

> Dziś przyszła paczka, mamy z kolegą następujący problem - gdzie zamontować czujnik oleju, który był

> w zestawie do wskaźnika?

> (zdjęcie w załączniku do posta)

> znalazłem gdzieś info, że należy zrobić dziurę w misce olejowej i wspawać nakrętkę na taki gwint,

> działać?

kup podstawke pod filtr

Napisano

> Dziś przyszła paczka, mamy z kolegą następujący problem - gdzie zamontować czujnik oleju, który był

> w zestawie do wskaźnika?

> (zdjęcie w załączniku do posta)

> znalazłem gdzieś info, że należy zrobić dziurę w misce olejowej i wspawać nakrętkę na taki gwint,

> działać?

tak jak kolega pisał - najlepsze rozwiązanie to podstawka pod filtr oleju..... Ja u siebie tak miałem i nie było z niczym problemu oraz nie było ingerencji w silnik.....

Jak jestes zainteresowany to mi po seju została właśnie taka podstawka z kompletem śrubek i chetnie się jej pozbedę.....

A jesli chcesz gotowy krócieć wspawywać to też mam taki gotowy pod gwint 1/8 NPT

Jak coś to pisz priv

Napisano

od przodu w pompie oleju masz 2 wykręcane korki (zaraz obok filtra)

możesz wykręcić dolny , przewiercic go na wylot i nagwintować jak kolega wyzej wspomniał 1/8" NPT

Napisano

> od przodu w pompie oleju masz 2 wykręcane korki (zaraz obok filtra)

> możesz wykręcić dolny , przewiercic go na wylot i nagwintować jak kolega wyzej wspomniał 1/8" NPT

nie wszystkie silniki miały korki wkręcane..... mój miał wbitą zaślepke i musialem kombinować.

Jeśli będziesz cokolwiek gwintował to zdejmij ten element z silnika i po gwintowaniu dokładnie oczyść z wszelkich wiórków zeby nic sie do silnika nie dostało.....

Napisano

> od przodu w pompie oleju masz 2 wykręcane korki (zaraz obok filtra)

> możesz wykręcić dolny , przewiercic go na wylot i nagwintować jak kolega wyzej wspomniał 1/8" NPT

A nie da sie jakies przejsciowki wkrecic, np kupic w sklepie hydraulicznym jakims?

Napisano
  • Autor

gotowe smile.gif czujnik oleju został wmontowany tak jak w linku powyżej, a czujnik wody na obiegu smile.gif póki co wszystko chodzi 270751858-jezyk.gif później wrzucę zdjęcia jak to wyszło smile.gif

Napisano

> gotowe czujnik oleju został wmontowany tak jak w linku powyżej, a czujnik wody na obiegu póki co

> wszystko chodzi później wrzucę zdjęcia jak to wyszło

Poka fote, przejsciowke dales zrobic tokarzowi?

Napisano
  • Autor

> Poka fote, przejsciowke dales zrobic tokarzowi?

ZDJĘCIE (KLIK)

Tak to wyszło, jakość zdjęcia nie powala, ale widać : P wszystko gra i buczy smile.gif zakupiony słupek trzeba było ciąć, przerabiać i montować w ten popielaty oryginalny, potem malować smile.gif przejściówkę zrobił mi kolega smile.gif Całość wyszła mnie +/- 280 zł (wskaźniki AutoGauge Indiglo z czujnikami ,panel, 10 m kabla dwużyłowego) resztę potrzebnych rzeczy mam z garażowego zacisza mojego mechanika, jakby ktoś miał pytania co do montażu to w profilu mam numer GG smile.gif

Napisano

Masz jakies foty przejsciowki do temp oleju ktora wkreciles w pompe?

Napisano

ta 1 z lewej co pokazywałem jest właśnie pod temp. o gwincie wewn. 1/8 cala wkręcany zamiast korka

Napisano
  • Autor

> Masz jakies foty przejsciowki do temp oleju ktora wkreciles w pompe?

Nie mam, ale jest niemal identyczna jak ta u kolegi powyżej smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.