Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup vectry C

Featured Replies

Napisano

witam Kolegów

planuję zakup vectry C 1,9 diesel rocznik około 2007 htb lub ewentualnie sedan

chciałem zapytać na co zwracać uwagę przy zakupie, jakie są typowe bolączki tego modelu, która z wersji silnikowych jest mniej awaryjna 120 czy 150 km.

auto będzie jeździło głównie trasy, przebiegi roczne około 40 - 50 kkm

rzućcie okiem na

link

co możecie powiedzieć o tym aucie. sprzedający ma w ofercie jeszcze kilka podobnych. ktoś zna ten komis?

Napisano

Witam

Silnik 100KM i 120KM to ta sama 8 zaworowa jednostka tylko z innym softem. Regulacja zaworów poprzez wymianę płytek zaworowych. Instrukcja przewiduje sprawdzenie/regulację luzu zaworowego co 60kkm/2lata. W większości przypadków silnik 120KM ma większą moc od tej którą podaje producent.

Silnik 150KM to już silnik 16 zaworowy. Na minus klapy w kolektorze które się sypią, w modelach poliftowych podobno problem poprawili. W serii te silniki w większości nie mają 150KM tylko mniej

Co do auta z ogłoszenia to wg mnie jest za tanie.

Napisano
  • Autor

dzięki za info

> Co do auta z ogłoszenia to wg mnie jest za tanie.

może zmyliło Cię to że to cena netto. okolice 35 tysięcy to chyba średnia cena dla tego rocznika

pozdrawiam

Napisano

> może zmyliło Cię to że to cena netto. okolice 35 tysięcy to chyba średnia cena dla tego rocznika

Racja. smile.gif Za taką kase kupisz auto z polskiego salonu z gwarancją. Popatrz na Opel G2

Napisano

> witam Kolegów

> planuję zakup vectry C 1,9 diesel rocznik około 2007 htb lub ewentualnie sedan

> chciałem zapytać na co zwracać uwagę przy zakupie, jakie są typowe bolączki tego modelu, która z

> wersji silnikowych jest mniej awaryjna 120 czy 150 km.

> auto będzie jeździło głównie trasy, przebiegi roczne około 40 - 50 kkm

> rzućcie okiem na

> link

> co możecie powiedzieć o tym aucie. sprzedający ma w ofercie jeszcze kilka podobnych. ktoś zna ten

> komis?

BiXenony to zdaje się tylko skrętne są, a ta ma zwykłe.

Napisano
  • Autor

> BiXenon lepiej brzmi jak zwykły Xenon

No właśnie z racji tych xenonów wpadła mi w oko ta sztuka.

A jak wygląda sprawa ze zwykłymi światłami w VC, są wystarczająco dobre czy lepiej szukać samochodu z xenonami?

pozdrawiam

Napisano

> No właśnie z racji tych xenonów wpadła mi w oko ta sztuka.

smile.gif

> A jak wygląda sprawa ze zwykłymi światłami w VC, są wystarczająco dobre czy lepiej szukać samochodu z xenonami?

Kup auto w lepszym stanie technicznym i z pełną dokumentacja. Xenony zawsze możesz dołożyć, na aledrogo dużo nie kosztują wink.gif

Napisano

> A jak wygląda sprawa ze zwykłymi światłami w VC, są wystarczająco dobre czy lepiej szukać samochodu

> z xenonami?

Ja nie mam zastrzeżeń, soczewski z halogenem biją na głowę normalne klosze.

Napisano

> Ja nie mam zastrzeżeń, soczewski z halogenem biją na głowę normalne klosze.

soczewki z halogenami są stosowane aby zmniejszyć wymiary samej lampy, przy niewypalonej lampie zwykłej a soczewkowej nie ma większej różnicy biglaugh.gif

Napisano

> soczewki z halogenami są stosowane aby zmniejszyć wymiary samej lampy, przy niewypalonej lampie

> zwykłej a soczewkowej nie ma większej różnicy

Szanuję to co mówisz. Mam jednak zdecydowanie odmienne zdanie na ten temat.

Napisano

> soczewki z halogenami są stosowane aby zmniejszyć wymiary samej lampy, przy niewypalonej lampie

> zwykłej a soczewkowej nie ma większej różnicy

Ja tam sie nie znam, ale w mojej VC poliftowej swiatla sa slabe. Zony Renuar, z dokladnie takimi samymi zarowkami swieci o niebo lepiej - ale tam nie ma soczewek zlosnik.gif

Napisano

> No właśnie z racji tych xenonów wpadła mi w oko ta sztuka.

> A jak wygląda sprawa ze zwykłymi światłami w VC, są wystarczająco dobre czy lepiej szukać samochodu

> z xenonami?

> pozdrawiam

Ale tam jest ksenon, tylko zwykły, nie skrętny i nie biksenon. wink.gif Generalnie ja wole ksenony, natomiast np. soczewki H7 w Almerze świecą super z żarówkami premium. ok.gif

Napisano

> planuję zakup vectry C 1,9 diesel rocznik około 2007 htb lub ewentualnie sedan

Większość poleca 120 KM - są mniej awaryjne,

ale najważniejszy jest stan auta

Czy ktoś oglądał Vectry - gościu ma ich sporo, m.in. z Hiszpanii

Napisano

Tylko zobacz że ten komis ma vectry z super przebiegami wszystkie są poniżej 100 000 obserwowałem go od sierpnia i nie spotkałem z większym przebiegiem.

Napisano

> Tylko zobacz że ten komis ma vectry z super przebiegami wszystkie są poniżej 100 000 obserwowałem

> go od sierpnia i nie spotkałem z większym przebiegiem.

ja tam nawet bylem i ogladalem 2 auta. szkoda czasu

edit

ta ogladalem - http://moto.allegro.pl/vectra-c-sport-bixenon-cosmo-alu-skora-gwarncja-i2014708953.html

od lata stoi - taka promocja claps.gif

edit 2

http://www.bezwypadkowy.net/forum/93-uwa...rzed-handlarzem

stoi i przebieg sie zmniejszyl do 90000 smile.gif

Napisano

> ja tam nawet bylem i ogladalem 2 auta. szkoda czasu

> edit

> ta ogladalem -

> http://moto.allegro.pl/vectra-c-sport-bixenon-cosmo-alu-skora-gwarncja-i2014708953.html

> od lata stoi - taka promocja

A czego sie mozna spodziewac przy obecnym kursie EUR i 4-letnim aucie za 30% wartosci? hehe.gif

Ludzie chca kupowac marzenia, to je dostaja sick.gif

Nie wiem czy obecnie da sie sprowadzic dobre auto z zachodu i na nim jeszcze zarobic...

Napisano

> A czego sie mozna spodziewac przy obecnym kursie EUR i 4-letnim aucie za 30% wartosci?

> Ludzie chca kupowac marzenia, to je dostaja

> Nie wiem czy obecnie da sie sprowadzic dobre auto z zachodu i na nim jeszcze zarobic...

no wlasnie na lato cena byla normalna - zadna promocyjna bo na takie nie patrze. tyle ze typowy handlarz. cofnac licznik i po sprawie

Zeby nie byc goloslowny:

aukcja z lata

http://xarchiwum.pl/vectra-gts-150cv-xenon-cosmo-alu-skora-gwarncja-i1707772997.html

aukcja z dzis - zeby nie ucieklo.

http://www.allegromat.pl/aukcja94880

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.