Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Miał ktoś styczność z RX8 ??

Featured Replies

Napisano

...tak zapytam...?? jak z częściami, czy awaryjne to jest bardzo, jak z zawieszeniem, jak to sie ma jeśli chodzi o ubezpieczenie ?? Dokładnie chodzi mi o silnik z 231KM... Generalnie wiem ze mało popularne auto, do tego z Wanklem i pewnie nie każdy Henio ogarnie serwis... tongue.gif

Napisano

> ...tak zapytam...?? jak z częściami, czy awaryjne to jest bardzo, jak z zawieszeniem, jak to sie

> ma jeśli chodzi o ubezpieczenie ?? Dokładnie chodzi mi o silnik z 231KM... Generalnie wiem ze

> mało popularne auto, do tego z Wanklem i pewnie nie każdy Henio ogarnie serwis...

Miałem krótkotrwałą styczność na torze a następnie długotrwałe myślenie o zakupie tego pojazdu wiele lat temu. Na szczęście to co wyczytałem na forach internetowych uchroniło mnie od błędu.

Samochód jest genialny w jeździe - silnik ma bardzo fajną charakterystykę (trzeba kręcić wysoko żeby jechał) a sam samochód daje naprawdę dużo frajdy z jazdy.

Ale z tego co wyczytałem eksploatacja to jedna udręka - począwszy od olbrzymiego zużycia paliwa i oleju (dolewasz litr syntetyka co kilkaset kilometrów), poprzez małą trwałość silnika (zwykle 120-140 tys. km do remontu/wymiany) a skończywszy na psuciu się wszelkiej elektroniki w środku.

Napisano

> ...tak zapytam...?? jak z częściami, czy awaryjne to jest bardzo, jak z zawieszeniem, jak to sie

> ma jeśli chodzi o ubezpieczenie ?? Dokładnie chodzi mi o silnik z 231KM... Generalnie wiem ze

> mało popularne auto, do tego z Wanklem i pewnie nie każdy Henio ogarnie serwis...

Kolega ma. Bardzo fajne auto, ale chyba drugi raz by nie kupil. Wiem, ze poprzedni wlasciciel serwisowal ja w D, w pl nie ma za duzo specjalistow. Koszty serwisu dosc duze, mowil tez ze przy dosc niskim przebiegu zalecany jest remont silnika icon_eek.giftongue.gif.

Zima sie dosc ciezko tym jezdzi (opinia uzytkownika, ja jezdzilem jedynie latem). Spalanie: dosc latwo przekroczyc 20l w miescie. Fajny patent z drzwiami z tylu wink.gif

Za to, to jak sie wkreca na obroty bezcenne yay.gif

Napisano

Henio nie ogarnie tematu .

Auto fajnie się prowadzi , przyśpieszenie dupy nie urywa 6,5-7,0 s , bagażnik pojemny , da radę wygodnie wozić dzieci z tyłu , dzwięk silnika super .

Plusem jest tęż atrakcyjna cena zakupu .

Minusy

-spalanie nie problem o 20 l na 100 km

-serwis,części

-dolewanie oleju 300-500 ml co tankowanie

-żywotność silnika

-bardzo dużo egzemplarzy na rynku wtórnym mocno zaniedbanych .

Wejdz na forum rx-8 jak kupujesz rozumem nie ma szans że po przeczytaniu kilku postów z forum kupisz to auto

Pozdrawiam

Ps . Jak kupujesz sercem plusy przesłonią minusy

Napisano

wsród kolegów z osiedla co jakiś czas słyszę że ktoś zamierza kupić rx8 - nikt nie kupił - albo kogoś nie stać go utrzymać albo ktoś poprostu po chwili zastanowienie, czyt: emocje opadły, postanowił kupić coś bardziej "cywilizowanego".

Auto urasta do rangi marzenia chłopców przed 40-stką wink.gif

Napisano

Przez chwilę przemknęła mi przez myśl jak kupowałem swoją Mazdę, ale żonie jakoś nie podchodziła, chociaż po czasie zmieniła zdanie. Do rzeczy grinser006.gif podczas jednego z przeglądów oglądałem jakąś edycję urodzinową RX-8 i wzdychałem do niej hahaha.gif "może trzeba było taką kupić" na co człowiek który sprzedał mi auto pokręcił przecząco głową - "Nie byłbyś zadowolony" I w sumie mi to wystarcza palacz.gif

Napisano

> Przez chwilę przemknęła mi przez myśl jak kupowałem swoją Mazdę, ale żonie jakoś nie podchodziła,

> chociaż po czasie zmieniła zdanie. Do rzeczy podczas jednego z przeglądów oglądałem jakąś

> edycję urodzinową RX-8 i wzdychałem do niej "może trzeba było taką kupić" na co człowiek

> który sprzedał mi auto pokręcił przecząco głową - "Nie byłbyś zadowolony" I w sumie mi to

> wystarcza

Bo byś nie był, to auto wcale nie jest takie szybkie na prostych,

a możliwości tuningu prawie żadne smile.gif

Ale gdyby mieć wolne 65 koła na zabawkę na tor,

to jest taka urodzinowa na allegro smile.gif

http://otomoto.pl/mazda-rx-8-salon-polska-gwarancja-C20962706.html

Napisano

> Bo byś nie był, to auto wcale nie jest takie szybkie na prostych,

> a możliwości tuningu prawie żadne

na prostej to kurna seryjny MPS jest szybszy spineyes.gif a tak już powaznie, to do codziennej jazdy prowadzenie się MPSa jest delikatnie mówiąc wystarczające a ile czasu spędzamy na torze?

> Ale gdyby mieć wolne 65 koła na zabawkę na tor,

> to jest taka urodzinowa na allegro

> http://otomoto.pl/mazda-rx-8-salon-polska-gwarancja-C20962706.html

tamta była grafitowa serduszka.gif

Napisano

> na prostej to kurna seryjny MPS jest szybszy a tak już powaznie, to do codziennej jazdy

> prowadzenie się MPSa jest delikatnie mówiąc wystarczające a ile czasu spędzamy na torze?

No właśnie. Raz w roku jak się uda znaleść czas i $$$ to jest dobrze ...

> tamta była grafitowa

moim zdaniem, to dobra inwestycja w skali 20 lat, tylko jak przekonać o tym żonę ? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.