Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

na LPG do Chorwacji

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wiem, że dopiero styczeń, ale jak co roku, planowanie wakacji jeszcze zimą, pozwala mi przetrwać do wiosny zlosnik.gif.

Szukałem i googlowałem, ale może ktoś mi w kilku słowach napisze, jak to jest z dostępnością LPG na trasie do Chorwacji? Chciałem jechać jak najkrótszą/najszybszą drogą. Pewnie będzie to: Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja. Czy nadal muszę przygotowywać mapkę LPG przed wyjazdem, czy też dostęp do LPG jest na tyle dobry, że wystarczy zacząć szukać stacji jakieś 100km przed planowanym tankowaniem?

Jak ktoś jeździł do Chorwacji na LPG to bardzo proszę o radę wink.gif.

Napisano

> Witam,

> Wiem, że dopiero styczeń, ale jak co roku, planowanie wakacji jeszcze zimą, pozwala mi przetrwać do

> wiosny .

> Szukałem i googlowałem, ale może ktoś mi w kilku słowach napisze, jak to jest z dostępnością LPG na

> trasie do Chorwacji? Chciałem jechać jak najkrótszą/najszybszą drogą. Pewnie będzie to:

> Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja. Czy nadal muszę przygotowywać mapkę LPG przed wyjazdem,

> czy też dostęp do LPG jest na tyle dobry, że wystarczy zacząć szukać stacji jakieś 100km przed

> planowanym tankowaniem?

> Jak ktoś jeździł do Chorwacji na LPG to bardzo proszę o radę .

napisz jaki masz zasięg na zbiorniku, bo można zrobić 200km a można 500km

jechałem kope lat astrą, zasięg ok 300km i nie było problemu, z tym że jechałem przez węgry, ale tam i tak się nie tankuje

tankowanie na SK i dopiero w Cro ok.gif

Napisano
  • Autor

> napisz jaki masz zasięg na zbiorniku, bo można zrobić 200km a można 500km

> jechałem kope lat astrą, zasięg ok 300km i nie było problemu, z tym że jechałem przez węgry, ale

> tam i tak się nie tankuje

> tankowanie na SK i dopiero w Cro

na zbiorniku zrobię do 400km. Startuję z Katowic. Jak przejadę to chcę zrobić gotowca z dokładnym opisem trasy i gdzie tankowałem, ale może ktoś wpadł na taki sam pomysł przede mną wink.gif i może się podzielić

Generalnie startuję wcześnie rano (około 5.00)

Napisano

> na zbiorniku zrobię do 400km. Startuję z Katowic. Jak przejadę to chcę zrobić gotowca z dokładnym

> opisem trasy i gdzie tankowałem, ale może ktoś wpadł na taki sam pomysł przede mną i może

> się podzielić

> Generalnie startuję wcześnie rano (około 5.00)

jechałem przez cieszym (tam tankowałem) potem bratysława, kolejne tankowanie przy budapeszcie, następne przy granicy cro-hu i pod zagrzebiem, potem na nowych autostradach LPG jest wszędzie, na starszych odcinkach jest gorzej. Tak samo na węgrzech jak jest kryzys to wystarczy zjechać z autostrady i stacja się znajdzie

Napisano

> na zbiorniku zrobię do 400km. Startuję z Katowic. Jak przejadę to chcę zrobić gotowca z dokładnym

> opisem trasy i gdzie tankowałem, ale może ktoś wpadł na taki sam pomysł przede mną i może

> się podzielić

może na Cro.pl ?

jak pisałem, ja tankuje na Słowacji i Węgry przelatuje bez tankowania

jak dasz radę to też tak planuj, tzn tankowanie w SK przy granicy i chyba dojedziesz do Cro ?

Napisano

> wystarczy...

> prawie każda stacja przy nowej autostradzie w chorwacji ma lpg.

jak dwa lata jechałem to wszędzie pisało "nema plina" sciana.gif więc różnie, mozna się nadziaĆ>

Napisano

> jak dwa lata jechałem to wszędzie pisało "nema plina" więc różnie, mozna się nadziaĆ

pewnie nasi jechali na wakacje grinser006.gif

Cro nie jest problemem jak się obada gdzie są stacje, ja miałem jakąś mapkę z netu w 2005r.

kwestia rozplanowania tak żeby nie tankować tam gdzie drogo - Węgry, Austria ok.gif

Napisano

> się podzielić

Jechalem taka trase rok temu, czyli Katowice - Split i tak zatankowalem na Slowacji a potem juz w Cro. Toche w Austrii zrobilem na noPb.

Na Slowacji gaz jest, moze nie wszedzie ale przy glownej trasie jest, podobno czasem jest za to problem z platnoscia karta(choc ja nie mialem), w Austrii jest niestety najgorzej, bo jest jedynie na jednej stacji (teraz moglo sie to zmienic) na trasie Wieden - Slowenja. Dwa lata temu podczas wakacji byla tam straaaszna kolejka same pl i wloskei nr grinser006.gif.

W cro raczej tez problemu nie ma, na prawie kazdej stacji byl gaz ok.gif

Napisano

> Szukałem i googlowałem, ale może ktoś mi w kilku słowach napisze, jak to jest z dostępnością LPG na

> trasie do Chorwacji? Chciałem jechać jak najkrótszą/najszybszą drogą. Pewnie będzie to:

> Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja. Czy nadal muszę przygotowywać mapkę LPG przed wyjazdem,

> czy też dostęp do LPG jest na tyle dobry, że wystarczy zacząć szukać stacji jakieś 100km przed

> planowanym tankowaniem?

> Jak ktoś jeździł do Chorwacji na LPG to bardzo proszę o radę .

dostep jest bardzo dobry. Ja mam zasieg 350km w trasie. Po przejechaniu 300km staje na najbliżej stacji z lpg i to tyle. Szkoda zachodu z mapkami i innymi planami podrozy pod tankowanie. Jak przejedziesz 20km na Pb to Ci kosztow znacząco nie podniesie więc sie nie stresuj pierdołami...

Napisano

Jechałem w 2011 przez Czechy, Austrię, Słowenię i tankowałem w Polsce, potem w Czechach przed austriacką granicą (miasteczko Mikulov), w Słowenii w Mariborze i potem już w Chorwacji.

Zasięg miałem około 350km. W internecie znajdziesz adresy tych stacji. W Chorwacji nie ma problemu z tankowaniem, dużo stacji jest, miałem mapkę, ale nie używałem.

W Mariborze trzeba wziąć pod uwagę, że dużo stacji jest czynnych do 22 lub 24, ale ja znalazłem jedną czynna o trzeciej w nocy cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.