Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wycieraczki płaskie czy tradycyjne

Featured Replies

Napisano

> A propos tematu wycieraczkowego nie wiecie przypadkiem czy

> dostanie się jeszcze gdzieś gumki do wycieraczek z metra.

spytaj w zwykłych sklepach moto alca sprzedaje nadal 2x610mm, a w carrefourach i realach są podobne zestawy od bottari (czerwono-żólte blistry)

Napisano

> Ale mozna przeciez wymienic same gumy . Sam tak zrobilem laczny koszt ~15zl . Pracuja od 4 miesiecy

> bez problemowo ...

nie do każdych płąskich da się wcisnąć gumę - u mnie się nie dało - próbowałem z gumą kupioną z metra a także z gumą wymontowaną z tradycyjnych wycieraczek - nie da się wcisnąc

Napisano

A ja zmieniłem od początku w aucie, które fabrycznie dostało tradycyjne wycieraczki, na jednoczęściowe i do tej pory nie żałuję.

Co najmniej tak samo dobre jak tradycyjne, w tym przypadku.

Tradycyjne mają jedną wadę, której jednoczęściowe nie mają:

woda zbierająca się na widełkach i ich przegubach/łączeniach zamarza i przywrócenie wycieraczki

do jej normalnej elastyczności kosztuje trochę pracy.

Acha, za każdym razem sięgam po Champion.

Napisano

> jezeli nie miales bezszkieletowych od nowosci to sobie daruj. kup tradycyjne dobrego prodcenta np

> Championy jakies.

Nie koniecznie.

Sam u siebie posiadam fabryczne plaskie, od nowości na nich jeżdżę, 76 kkm już zrobiłem i czasami zbyt twardnieją , ale tylko czsami, zbierają dalej znakomicie.

Do toyoty T25 kupiłem też płaskie choć były przegubowe, zbierają o wiele lepiej, nie hałasują a kosztowały chyba tyle samo co tradycyjne.

Napisano

> nie do każdych płąskich da się wcisnąć gumę - u mnie się nie dało - próbowałem z gumą kupioną z

> metra a także z gumą wymontowaną z tradycyjnych wycieraczek - nie da się wcisnąc

W ori wycieraczkach do ducato z tradycyjnych piór gumy pasują idealnie, tylko że ta większa ma 630 i nigdzie nie moge dostać nawet zwykłych wycieraczek o takiej długości więc zostaje serwis albo kupić gume na metry. Szukałem nawet na allegro i nic nie ma takiego niewiem.gif

Napisano

> W ori wycieraczkach do ducato z tradycyjnych piór gumy pasują idealnie, tylko że ta większa ma 630

> i nigdzie nie moge dostać nawet zwykłych wycieraczek o takiej długości więc zostaje serwis

> albo kupić gume na metry. Szukałem nawet na allegro i nic nie ma takiego

Prosze 700mm , i tu

Napisano

...

> Tradycyjne mają jedną wadę, której jednoczęściowe nie mają:

> woda zbierająca się na widełkach i ich przegubach/łączeniach zamarza i przywrócenie wycieraczki

> do jej normalnej elastyczności kosztuje trochę pracy.

...

nigdy sie z czymś takim nie spotkałem icon_eek.gif

Napisano

> większa ma 630

> i nigdzie nie moge dostać nawet zwykłych wycieraczek o takiej długości więc zostaje serwis

ja mam 650mm i bez problemu kupuję Motgum, Valeo, widzialem jakieś tanie w Bricomarche

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.